icon

Ako riešiť zneužívanie charity vo vašom okolí?

marika707
30. dec 2024

Ľudkovia dobrý, možno ma tu niekto ukameňuje, ale ako by ste reagovali Vy ak by ste vo svojom okolí videli neskutočné zneužívanie charity, dobrosrdečnosti ľudí na vlastné obohatenie sa rodiny, ktorá zneužíva všetko čo sa najde a vôbec ale že vôbec to nepotrebujú. A pritom v živote nikomu nepomohli a ich životné heslo bolo aj je "preto mám, že si nerozdám" ?
Zneuživaju stabilizovanú chorobu dieťaťa, ktoré už nepotrebuje žiadnu špeciálnu starostlivosť ani zvýšené výdavky, že absolútne na nič, klamú ľudí, klamú nadácie. Neštítia sa brať peniaze od ľudí, ktorí maju že absolútne biedne podmienky pre život a žijú doslova od výplaty k výplate.
Z mojej strany nejde o závisť, ale vďaka tomu, že oni doslova bohatnú na dobre iných, tak sa pomoc nedostáva takým ľuďom, ktorí to ozaj potrebujú.
Mám ich doslova v rodine, hanbim sa za nich, vlastný rodicia sa za nich hanbia a dohovarajú im, ale ako keby hrach na stenu hadzali, veľká kopa pýta viac. Nejde tu o drobne, podľa mojich informácií sa výsledná suma šplhá k šesťcifernému číslu, a keďže sme v rodine tak niečo o tom viem. Nadácie majú slabé páky na overenie a zväčša stačí čestné prehlásenie. Zachádzajú už do takých bizardností, že organizujú krabičkové zbierky vo fabrikách, a za týždeň len v jednej fabrike nazbierali cez 3000€.
Ja sa necítim na to aby som teraz riesila ich svedomie, nechcem ani bonzovat a oslovovat nadácie aby si dávali pozor na to komu pomáhaju

Strana
z2
iwesska
30. dec 2024

@zmrzlinka2021 Ano,ale ako vidis,ludia radsej nevidia,nepocuju,lebo ved aj politici kradnu,preco by nemohli ludia s postihnutym dietatom🤷‍♀️Proste spravodlivost sa nenosi.

cacianka
31. dec 2024

@kp7333 začať drobnými krokmi je viac ako čistiť parlamentný chliev - resp.cakat kým sa zobudí potrebná väčšina, lebo ani 1, áno 5 žien z koníka tam nezvládne upratať . Avšak 1 žena vie vyčistiť chliev takejto chrapunskemu rodiny.
PS. Poznám osobne ženu, ktorej sa podarilo vyčistiť takýto chliev - chrapunsku rodinu ktorá ožobračovala starých, chorých a nevládnych seniorov, mimoriadne vela umrti . Dostala priamy podnet od náhodného návštevníka tohoto dupä, podala podnety na políciu, kraj, ministerstvo. Už dávno je hlavná aktérka v base, majetok nakradnuty od seniorov zabavený, seniori boli hneď riešení a dostali dôstojnú opateru. Keby sa táto žena nestarala, tak vinníci makajú na zveľaďovaní svojho majetku na úkor bezbranných dôchodcov asi doteraz .

cacianka
31. dec 2024

@oli18 áno prispievajú, bohužiaľ aj takým ktoré to už nepotrebujú a potom sa nedostane pomoc tým ktorí to práve potrebujú, ako tvoja spomínaná druhá rodina. A kopa ďalších.
Aj ja som čítala reálne príklady, ako sú tieto "zbierky" nastavené na celé siete, že je to vlastne zárobková činnosť pre skupinku v utrobe. Opakujúce sa tváre "ťažko" chorých detí, žien obiehajú všetky fcb skupiny, pritom boli tak ťažko choré, už by mali byť mŕtve alebo deti už dávno dospelé, pointa - niekoľko ľudí má z 1 "pacienta " biznis roky rokúce mesačne niekoľko tisíc €. Za zdieľanie na sociálnych sieťach cez falošné profily si zarobia viacnasobne ako vzdelaný človek, ťažko pracujúca matka, dokonca viac ako človek vo vedúcej funkcii..

kp7333
31. dec 2024

@cacianka nesuhlasim. pri zbierkach nikto nikoho nenuti prispievat, je to dobrovolne. no dane a odvody platime vsetci povinne a potom ma o to viac hneva, ked si z nich zopar vlade blizkych jednotlivcov ukroji miliony. zial casto ludia, ktori poukazuju na zneuzivanie zbierok volia prave tych zlodejov. a este sa tvaria, ze to aj tak nedokazeme zmenit.

cacianka
31. dec 2024

@kp7333 neviem s čím nesúhlasis, ale je mi to fuk..ja som svoj názor napísala, a stojím si za ním, pointa je že aj jeden človek dokáže niečo zmeniť, zlepšiť, aké na väčšie veci treba tých ľudí viac aby sa spojili.

lenkasarka
31. dec 2024

@kp7333 pri zbierkach síce nikto nikoho nenúti to je fakt, ale tí ľudia prispievajú v dobrej viere,že ten daný človek potrebuje pomoc. Ako vidíš v úvodnom príspevku dana rodina pomoc nepotrebuje ale pýta naďalej a tým klame ľudí ktorí sú dobrosrdecny. Ale každý mame zjavne nato iný pohľad.

marika707
autor
1. jan 2025

@kp7333 sorry ale tahas sem dookola politiku, zjavne uz na zaklade nicku alebo na zaklade prispevku vies kto koho volil. Odvracias zamerne pozornost od podstaty mojho prispevku a riesis nieco ine, doporucujem ti zalozit vlastnu diskusiu " ako zmenit politikov " .Vzdy sa do politiky tlacia ludia bez chrbtovej kosti a je jedno ci je to prava alebo lava strana politickeho spektra. Ale to sú presne ludia ako spominane rodiny bezcharakterny ...
Kazdý by si mal pozametať pred vlastnym prahom, co si ty urobila aby bol zivot na Slovensku krajsi, len tu zase osocujes ludi kto koho volil, rozdelujes na tych a hentych. Cely svet sa zenie do zahuby jedny posielaju druhych byvat do USA tí druhy prvych do Ruska, jedny nazyvaju druhych dezolatmi, druhy prvych Sorosovcami. Toto tu pred tym nebolo, vstupte si konecne do svedomia, nikdy nezmenis nic ak nezmenis seba, a ty evidentne problem s niekym mas. Tak si to vyries vnutorne, ak potrebujes navstiv psychologa ale nezatahuj do diskusie prosim ta dookola politiku, to ze niekto zneuziva cely system sa deje na celom svete, aj to co sa stalo mne sa deje bezne ale momentalne sa ma to dotyka rodinne a chcela som sa poradit ako by to riesili iny.
Je tu vela nazorov a viem ze ja tych ludi nedokazem zmenit, nechcem byt ani za tu svinu ktora bude obiehat nadacie a bonzovat, proste nemam na to zaludok. Nemam sa o tom s kym ani porozpravat a snazila som sa nasjt niekoho kto mi napise ako by za zachoval, ja to necham na karmu. Verim ze si karma kazdeho najde ale nerad by som aby sa vyvrsila na nevinnych detoch.
Ludkovia dakujem za peknu diskusiu a v novom roku si prajem viacej dobra, majte ludi radi a snazte sa odpustat, prajem vsetkym vela zdravia a ked to bude, bude vsetko.

lenkasarka
1. jan 2025

@lenkasarka dobrosrdecní *
@marika707 vykasli sa na jej komentár. Zjavne nepochopila podstatu tvojho príspevku.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
marika707
autor
1. jan 2025

@lenkasarka vies chcela by som asi vela ... aby ludia zacali byt ludmi. Neviem si ani predstavit, ze by som ja brala nieco spred ludi, ktorí to potrebuju, od ludi ktorí v dobrej viere chcu pomahat. Pre mna je to uz vrchol chrapunstva. Ani my nemame vela, mame utcite menej ako spominana rodina, ale kazdy mesiac sme prispievali aj ked malou ciastkou na dobreho anjela. Ked mi pani z rodiny povedala ze jej odsuhlasili mesacne platby na zaklade diagnoz a cestneho vyhlasenia kde klamala o prijimoch rodiny tak som zrusila trvaly prikaz na dobreho anjela ... Snazila som sa jej dohovorit ale ona je evidentne na svoje konanie pysna a nevidi v tom nic zle ba dokonca sa tym chvali aka je sikovna.

lenkasarka
1. jan 2025

@kittykat22 nemas pravdu. Cela suma ide zadávateľovi zbierky.

kp7333
1. jan 2025

@marika707 takze teba v skutocnosti trapi, ze sa maju po financnej stranke lepsie ako ty a tvoja rodina. To je take slovenske, zavidiet susedovi alebo pribuznemu. Uprimne, ked niekomu prispejem, neskumam ako nalozi s peniazmi, robim to v dobrej viere. A ked mam pochybnosti, tak nabuduce uz neprispejem. A verim, ze o zvysok sa postaraju bozie mlyny, ci karma, ci ako to nazveme. Ak rodina preukaze, ze sa stara o postihnute dieta a ma kvoli tomu vypadok jedneho prijmu, ma moralne pravo na aspon ciastocnu kompenzaciu vypadku prijmov a to bez ohladu na prijem druheho rodica. A nehra tu rolu aktualny zdravotny stav dietata, ktory sa moze zmenit zo dna na den.

lienka.7
1. jan 2025

@marika707 podvodníkov je všade veľa, rôzne stránky zbierajú peniaze pre ľudí, ktorí to vôbec nepotrebujú a to, ktorí ano, skratka nemajú. To je život. Riešiť to samozrejme môžeš tak, že to oznamis tým donorom. A keďže ako píšeš je to vysoko cez čiaru, aj by som to urobila. Hnus toto, parazitovat na vlastnom dieťati.

januelik
1. jan 2025

Tiež poznám jednu babu, čo sa nabalila na chorobe svojej dcérky. Baba z dediny si zrazu užíva veľký život v Ba a tvári sa ako najvacsia milionarka. Toto mi hlava nebere

lienka.7
1. jan 2025

@kittykat22 a v súčasnosti kde mas problém si aj faktúru vyrobiť?
Ci si myslíš, ze oni kontaktuju kvôli overeniu napr.kupele, ze haló boli tam títo vtedy a vtedy a platili toľko a toľko.
Osobne poznám jednu osobu co si roky vyrába takto faktúry k daňovému priznaniu napr. Dnes už to zvládne aj dieta.

lienka.7
1. jan 2025

@kp7333 ty si uplne ze trápna 🤦‍♀️
@marika707 tu poukazuje na klamstva, zneužívanie ľudí, čo niektorí dajú prvé a posledne a chrapunske chovanie a ty tu zo seba vygrcnes, ze jej závidí????
Keď ma chore decko, nech si zbiera peniaze, keď nie, nech ale neklame a peniaze si zarobí! To je ten rozdiel, co ty nevidíš.

lenkakravcova
1. jan 2025

@marika707 mne je z takých ľudí zle. Ak by som vedela ako, kontaktovala by som správcu zbierky a situáciu vysvetlila.
Nedávno sa mi stalo, že jeden pán stal chodil po Kauflande s dieťaťom so sebou a hrabal sa tam v detských mliekach. Potom sa opýtal, či by som mu jedno nemohla kúpiť, lebo že nemá dosť peňazí. Reku že, dobre, ide o detské mlieko, tak kúpim, ale v lekárni (vedela som že tam je na tu značku akcia práve, lebo som ho nedávno kupovala). Kúpila som.. a o pár minút mi lekarnička volala (mala na mňa tel) že pán prišiel mlieko vrátiť a chcel peniaze /nedala mu/. Kvôli takým ľuďom potom ľudia nepomôžu skutočne tomu, kto to potrebuje. Je to hrozne koľko klamárov a podvodníkov existuje 😐🙄

marika707
autor
5. jan 2025

@kp7333 nema cenu na Teba reagovat, asi si jedna z tych trolov co potrebuje do vsetkeho strkat nos a vypisovat sprostosti uplne mimo kontextu. Citaj s porozumenim, ak som Ti uz zatrhla tahat do vsetkeho politiku zrazu ma obvinujes zo zavisti a este to hadzes na vsetkych Slovakov. Mne sa prave zda ze Ty si ta co zavidi asi kazdemu vsetko, este aj lajky pod prispevkom a preto musis za kazdym do vsetkeho vrtat aj ked sa v tom stracas.

danculka25
16. jan 2025

@marika707 ja poznam rodinu,kde je sice dieta chore,zbierka prebieha uz 2.alebo 3.roka chodia na liecebne pobyty kazde 2 tyzdne.Teda 2tyzdne pobyt,2 tyzdne doma .Matka chodi s nim,otec pracuje v zahranici. A kratko po zalozeni zbierky si stari rodicia dietata kupili auto v hodnote rod domu .Nevravim,ze zbierku nepotrebuju ,casto maju ludia situaciu,do ktorej my ostatni nevidime .
A velakrat sa veci zdaju inak,ako naozaj su.
Ak aj zbierky zneuzivaju ,vypomsti sa im to mnohonasobne ,ja by som sa tym nezatazovala.
Inac,takto presne pred rokom prebiehali zbierky aj pre nasu rodinu.To len tak na okraj ,ze nie kazdy zneuziva,ja ked mozem,vzdy prispejem kolko mozem a nepatram uz potom ,ze ci dobre ,alebo nie

Strana
z2