icon

Ako riešite nákupy s deťmi v tejto situácii?

24. nov 2021

Mam dve deti, su ešte maličké a obe sú na mna naviazané. Nechcú byť ani s manželom keď tam nie som. Zahrajú sa so starými, ale musím tam byt aj ja. Proste náročné obdobie mame. Chcela som ist na väčší nákup, nemám ešte ani jeden darček. Chcela som zbehnúť do pepca, teddi aspoň pre nejaké maličkosti, kúpiť vianočnú dekoráciu. No lenže tam nemôžu deti ist... Covid ešte neprekonali, teda neviem o tom. Takže doklad o prekonaní nemáme, testovať by som ich nechcela dat len kvôli nákupom. Včera starká po strážila na pol hodku, kým som zbehla na Mikuláša co to po kúpiť, no ona vkuse revala za mnou. Nepripadá do uvahy všetko objednať cez net. Nie som ta, ktorá chodí casto nakupovať, možno 1x do mesiaca veľký nákup. Som z dediny, takže za všetkým musím cestovať. Normálne som znechutená, ze aj keď som očkovaná, deti nie sú, tak nemôžu ist somnou a tým pádom ani ja. Mate to podobne?

michaela789
24. nov 2021

@akbara77 moje slová. Ani test, ani deti nechať niekomu. Aj vlk sýty, aj ovca celá nikdy nebudú. 🤷‍♀️ asi by sme mali pošúchať lampu a poprosiť gina o magickú bonusovú tretiu možnosť....

lenkasarka
24. nov 2021

@maris5 vieš toto všetko je uz aj o nás ľuďoch,jednotlivcoch. Včera si písala,že syn má teploty čaká na test a dnes píšeš,že chodíš po obchodoch s mladším. Aj keď mal ag. Negat. Trebalo vyčkať na pcr. Tiež som mala 2 ag negatívne tretí uz bol pozitívny.

konikkon
24. nov 2021

Neviem, čo čakáš, že ti napíšeme. Vychovala si si deti takto, že su naviazané len na teba, tak to tak máš. Že ti to doteraz neprekážalo, je zvláštne. Ešte len keď pôjdu do škôlky to bude zaujímavé. Keď ti dieťa nevie zostať ani len s vlastným otcom, niečo robíš zle.
Švagriná ma 7 mesačného chlapca, kľudne ho môže nechať mne, babkam.. . Dieťa je zvyknute a spokojne. Ona si môže behať po pepcu, koľko chce. Cez leto (malý mal 4 mesiace) bola na 2 svadbách, malý bol celú noc s babkami. Neviem fakt co čakáš tu od nás, ved takto si si to sama nastavila, tak to tak mas. My ti môžme len poradiť, aby si na tom čím skôr začala pracovať, lebo ako sama vidíš, nie je to úplne ideálna výchova a pre teba ako matku to je očividne dosť obmedzujúce.

autor
24. nov 2021

@konikkon do 1,5 roka som ani ja problém nemala... Odišla som z domu aj na niekoľko hodín, baby deti strážili a kočíkovali. Problém nastal po pobyte v nemocnici..

1gabriela13
24. nov 2021

Ak to nevieš inak poriešiť tak ich daj otestovať,je to fakt bezbolestné u detí.

mooonika1975
24. nov 2021

tak popozeraj po internete a vyber si

catherinah
24. nov 2021

Kto nezazije, nepochopí. Ja na Tvojom mieste ich dam otestovať a nech idu s Tebou.
Ja tiez nemam komu nechat dieťa. Ale teda nakupy riesim cez net, aj ked je to naprt. A vela veci jednoducho nekupim, aspon ušetrím. 😃

martina1201
24. nov 2021

A musí ťa mať furt na očiach? Skús ju trošku oklamať tým, že ju naučíš hrať schovávačku. Schovaj sa pred ňou a vykrikuje na ňu kuk hľadaj má. Skús vytlačiť svoju fotku na papier a schovať obrázky a nech sa zabáva že hľadá aj teba aj tvoje fotky. Možno časom ju táto hra zaujme tak, že sa budeš vedieť z domu vytratiť. Obmena môžu byť aj fotky ostatných členov rodiny. Ono je to tá,je keď má malá obdobie len mama. Naša ho mala tiež, ale ona po mojom odchode plakala len chvíľu. Potom už bolo dobré. Ideálne bolo ak som odchádzala kym spala. Keď ma nevidela menej som chýbala.... Prípadne ju skús učiť že budeš chodiť len trebárs vyniesť smeti, že za chvíľu sa vrátiš. Potom na dlhšiu chvíľku von. Potom na ešte dlhšiu a časom sa možno naučí a zvykne si byť bez teba v kľude.....

mirage
24. nov 2021

pozri, ja ti rozumiem. Pobyt v nemocnici je narocny aj pre mamu, aj pre dieta. Takze, musis obetovat nakupy v pepcu a byt doma sdetmi. To hadam zvladnes.

iwesska
24. nov 2021

2,5r deti nie su novorodenci. Take deti uz chodia aj do jasliciek,o polroka nastupia do skolky (teda bezne 3r.deti), tam co by odpadli bez teba? Ano budu revat,pretoze vedia,ze mama urobi vsetko preto,aby sa vratila co najrychlejsie. Nie v zlom,ale keby si musela na par dni do nemocnice,co budu robit? Treba ich zvykat. Ten,co s nimi zostane si musi najst sposob ako ich zaujat. Lebo sa zblaznis. Cim budu starsi tym viac si budu urcovat podmienky oni,nie ty.

konikkon
24. nov 2021

Tak ich daj otestovať. Alebo objednavaj z netu. Iné riešenie nie je... Skôr ci neskor budeš musieť deti tak ci tak nechať bez teba.

nwnw
24. nov 2021

Normalne v kociku dieta a aj tak v Pepco nic nebolo 😁

zuzuliennka1
24. nov 2021

dekoracie na vianoce kupis napr. v kauflande, tescu a to su potravinove obchody, kam mozes ist s dietatom

0silvia0
24. nov 2021

Ked ide o to, vypadnut z domu, chodte na prechadzku na cerstvy vzduch a ozdoby a darceky poriesit online, alebo tesco, kaufland, lidl.

autor
24. nov 2021

@mirage nemusíš sa báť, možno som už zvládla oveľa viac ako ty... 😊

autor
24. nov 2021

@0silvia0 vonku sme každý deň 🙂

autor
24. nov 2021

Tie ktoré zažili niečo podobné pochopia, ostatne budú len urážať a hlúposti písať. Dakujem za normálne komentáre, niektoré pomohli, otvorili oči. Nad ostatnými som sa pousmiala 🙂 pekný deň

kittykat22
24. nov 2021

tak nech ta pockaju pred obchodom. S babkou chod a nech dostanu pred obchodom v kociku, chrumky v do ruky, a ty chod dnu na 10-15 minut. To by mohli zvladnut.

bosorka2302
24. nov 2021

ak su rodicia ockovani, deti do 12r sa brali automaticky ako zaockovane a testy nepytali nikde. Ja tak nakupujem so synom 3r a nikdy od neho nikto nechcel test,len odo mna doklad o ockovani. Teraz neviem ako budu nove opatrenia. Na tvojom mieste ich necham s muzom a idem si na par hodin nakupit, vacsinou deti revu len ked vidia mamu odchadzat potom uz je klud

loginexistuje
24. nov 2021

ako vianocne hluposticky z tedy a kik nie su zivotna nutnost taknskus vyrobit ozdoby doma alebo objednaj ale rozhodne by som popracovala na separacnej uzkosti tvojich deti objednala by som sa k psychologovi a nimi 2,5 roka je uz dost vacsinou je tato faza okolo 9 mesiacov
a ak ste boli v nemocnici tak si asi bola s nou ci ?

matabb73
24. nov 2021

ja tomuto naozaj nerozumiem. Ja som s mojimi deťmi nechodila po obchodom ani keď nebola pandémia. Nechala som ich s ich otcom a išla som, nech revú koľko revú. Veď je tiež rodič. Aj cvičiť som chodila od revajúceho dieťaťa. A to si nemyslím, že som nejaká krkavčia mater, lebo celé dni som sa starala sama, varila, chodila s nimi von, ale aj žena matka má právo ísť niekam sama. Okrem toho, mne sa vždy zdalo nezodpovedné chodiť s malým dieťaťom po nákupných centrách v chrípkovom období. Tak proste boli doma. Teraz sa dá všetko objednať cez net. Ja vianočné darčeky takto riešim už niekoľko rokov, lebo neznášam predvianočný zhon. Dekorácie mám niekoľko rokov tie isté, nechápem prečo by každý rok mali byť iné. Skúsme byť trochu empatickí a dopriať Vianoce aj zdravotníkom a vydržme nenakupovať a chodiť medzi ľudí len ak to je nevyhnutné. Inak sa z tohoto dlho nevyhrabeme.

aylinn
24. nov 2021

Keď schvália lockdown a všetko zavru , budeš mať po probleme 😊 možno už dnes sa tvoj problem vyrieši , pozeraj o 19 správy 😃

oktoberka
24. nov 2021

No,neviem. Ale 2,5r dieťa vie ostať s otcom.
Nevidím nijaký problém.
Alebo,ok,dajma tomu,že nevie. Tak ma čakajú s otcom pred obchodom,či na parkovisku.
Žiadna tragédia to nie je.

kkovacovak
24. nov 2021

Veď ich nechaj s otcom a hotovo. Tak budú revať no...nič hrozné. Majú otca tak nech si poradí veď nejdeš preč na dva dni. Ak budeš stále ustupovať tak to bude takto stále. Raz budeš musieť odísť.
Ak sa ti nedajbože niečo stane a budeš musieť ísť do nemocnice tak čo budú robiť? Zoberieš si ich so sebou? Nerobíte náhodou z toho odchádzania a prichádzania veľké haló? Keď prídeš naspäť tak sa tvár neutrálne, nevítajte sa, nelúčte sa...proste nič.

A nechápem jednu vec 😄 čo je na tom pepcu, kiku, tedy atď také výnimočné? 😄 Každý deň tu niekto rieši ako ísť do týchto obchodov. 2x v živote som tam bola a nechápem stále čo tam chodíte neustále nakupovať.

katkaseiner
24. nov 2021

Absolutne ta chapem, otazkou asi je ci vobec budu obchody otvorene... ja aj ked nemam male deti (moji uz maju 6 a 9) tak na nakup ist neviem... akurat sa smejem ze mi to asi nie je sudene.... minuly pondelok a utorok sme si vybrali s muzom volno, ze deti v skole a co-to pokupime. Nebehame po obchodoch tak aspon takto raz za cas - ako na potvoru dostali obe deti v pondelok riaditelske volno a v utorok zriadovatelske volno... cize som presunula plany na tento piatok... hadaj co... zrejme vsetko zatvoria... ale hlavne ze ako ockovane mame volnost... dakujem.
Ako kaslem na to, clovek je vdacny aj za zdravie v tejto dobe... neide o zivotne dolezite nakupy, ale tak aspon 1-2x v roky by som sa nenahnevala ak sa mozem ist na hodinu poflakat po nakupnom centre. Fakt som nebola tento rok ani raz.

tosomja
24. nov 2021

Mám to tak isto. Len s tým, že moje deti ešte nemusia byť testované, lebo ešte nemajú dva roky, no aj tak mám ďaleko obchody a deti mi nechcú byť v kočíku ani s nikým doma 😄 buď pošlem muža, alebo objednám z netu, poprípade mi niekto zbehne, keď viem presne čo chcem.

veronika_pb
24. nov 2021

zrejme to u vas pokazila ta nemocnica .. stane sa, bohuzial ... ale spavaju ti decka este cez obed? nebola by moznost supnut ich este do kocara a ze by ich manzel zatial vonku vozil v kociku pred obchodom? alebo by ta proste celkovo cakali vonku pred obchodom a divali sa cez sklo dovnutra? pojdes do pepca, povies co si nakupila, nechaj deckam nejake baviacky, skocis do druheho obchodu, zas ukazes co si kupila a tak .. my ked chodievame z rehabilitacii tak manzel ide od nemocnice pesi s kocarom, baby sa zatial vyspia a ja idem autom z nemocnice do obchodu a nakupujem .. obehnem tesco, dm, pepco, kik, tedi, kik, takko vsetko mozne, podla toho kolko spia 😅 potom ked sa vyspia ich nalozime do auta a ideme domov

tosomja
24. nov 2021

@katkaseiner ja nemám nič na advent a chcela som ísť v piatok do Tedi 😄 tam som si vyhliadla všetko...ani eshop nemajú 🤷

loginexistuje
24. nov 2021

@tosomja aspon usetris 😉 mozete si nieco vyrobit

luccija
24. nov 2021

Tak buď nepôjdeš, alebo pošli muža, babku s nimi von, na ihrisko...čo tu už navymyslas?ja tiež nemám ani jeden darček tiež som chcela kúpiť nové výzdobky, pobehať obchody čo už neznášam kupovať cez internet iné mi nezostane ja som rada nakupovala, že vidím kúpim ..