Ako rodičia a deti zvládali nahlásenie bomby?
Ahojte, istotne dnes viaceré maminky a oteckovia riešite nahlásenie bomby na škole kam chodia vaše deti. Zaujímalo by ma ako ste to zvládali, ako to emočne prežívali vaše deti. Či sa báli, plakali, prípadne ako sa zachovali v tejto situácii pani učiteľky.
Je to nová situácia asi pre väčšinu rodičov, tak poďme o tom slušne podiskutovať, čo to vo vás zanechalo.
PS: zaujíma ma táto situácia aj z profesného hľadiska, som detská psychologička.
@kopaskova u nas sa to stalo prvy krat za dobu co tam decka chodia, kopu deti hlavne dievcat na prvom stupni plakalo, ucitelkam ani riaditelke nebolo vsetko jedno. 99%je to vzdy plany poplach ale evakuovat musia. Akurat u nas pri skole vznikla neskutocna zacpa. V praci sme to mali x krat, casom sme si to ani nevsimali, hucal alarm a polka firmy ignoracia (ale to boli interne poplachy ked bolo zadymene cidlo)
U nás tiež bola nahlásená ale našťastie sa to hneď ráno okolo 6:30 vyriešilo správou a deti vôbec nešli do školy tak nemali ujmu syn je tiež citlivý tak ktovie ako by reagoval
@sisika Musíte len veriť,že ak by sa toto dialo a váš syn by bol v škole tak ma pri sebe učiteľku,ktorá ho pozná aj jeho diagnózu. Určite sú tam aj asistenti alebo nejaký spec. pedagóg. Hlavne sa netrápte v hlave touto myšlienkou, to vám ani synčekovi na pohode nepridá. Teraz je kus práce na vás. Najlepšie ho poznáte a viete ako mu veci vysvetliť a upokojiť ho. Držím palce a pozdravujem synčeka
inac k tym sudom...zamestnankyne si nechavaju dorucovat zasielky cez kuriera, a sup s nou dnu...psika na vratnici isto nemaju... jedlo im dovaza firma, a sup s nim dnu...bez kontroly...
My sme sa vždy tešili že sme dostali voľno 😂 a pamätám si to ešte na prvom stupni, aj na druhom sme mali pár krát a nikto z toho nemal traumu.
Európske tajné služby varujú, že Rusko plánuje sabotáže po celej Európe. Moskva je podľa denníka Financial Times odvážnejšia, začala chystať bombové, podpaľačské či hekerské útoky a akcie, pričom nebude brať ohľady na možné civilné obete.
Tak beriem späť,už aj na mužovej škole 😂😈
@pink_lady Dostali to všetky školy, len maily boli v spame, nie všetci kontrolujú spam denne.
@zuzanockamt cize potom niekto tie skoly musel upozornit...
@zuzanockamt nie na raz, muzova skola (SPŠ - vedia kontrolovať aj spamy ;)dostala az teraz o cca 14, synova skola o 10 este nemali, o 10.20 uz ano
podzemne zdroje...
@pink_lady To neviem, či naraz. Niekto evakuoval už o 8-mej ráno.
@kopaskova Ale nevymýšľaj si...Nikto nebol vydesený, ani žiadne deti neplakali! Všetci sa tešili, že im odpadlo vyučovanie.
@mandarinka555 urcite nie vsde...ja som videla vystrasene deti 2. stupna...
@mandarinka555 Bodaj by si mala pravdu.
@kopaskova som sa zasmiala,že nové,mám 46 a pamätám minimálne 3x hlaseny bombový útok na škole,z toho som bola raz zavolala na vysluch,lebo som nebola prítomná v škole a tým pádom podozrivá 🤣🤣,znášali sme to ako deti vynikajúco,žiadna trauma,akurát radosť ,že škola konciiii. Poväčšine sa to uzavrelo,že nejaký pubis sa chcel vyhnúť písomke. Píšeš to tak,akoby sa jednalo už o realny výbuch,streľbu....
@mandarinka555 no tak napriklad moje deti vydesene boli. Su skolkari, starsi ma 5 rokov. Skolka aj zakladna skola sidlia v tej istej budove, takze evakuovat museli aj ich. Mail dostali az tesne po obede, takze deti zobudili cez poobedny spanok a v pyzamkach a bundach ich rychlo hnali von, v dazdi. Ucitelky to zvladli bravurne, ziadna panika sa nekonala, ale deti nevedeli poriadne co sa deje, poculi okolo seba vacsie deti ako sa bavia o bombe. Pytali sa mna, vysvetlovala som. Uz sme doma par hodin a syn ma doteraz z toho uzkost, chodi kontrolovat, ci su vchodove dvere zamknute, pyta sa, ci niekto moze nechat bombu aj u nas v bytovke a ako zabranime tomu, aby sa to stalo. Aj ja si pamatam xy nahlaseni bomby ked som bola na skole a ano, pamatam si, ze sme sa akurat tak tesili, ze sa neucime. Ale teraz sa to netyka len vacsich deti a tazko to doma malym, ktori tomu poriadne nerozumeju, vysvetlujem.
@lucilaines u nás mali aj v škôlke a aj teraz v škole cvičenia so všetkým čo k tomu patrí,sireny atď. Presne pre toto,aby neboli v panike,kebyže ide o realny poplach.
@kopaskova ked sa to normalne vysvetli detom,ze skola musi byt zatvorena ale nic sa nedeje tak neviem ake by z toho mali mat zle stavy. Zas taketo veci sa bezne stavaju na sudoch,v bankach tak zrejme sa s tym stretnu este v zivote.

@mamatroch aj mne sa tak zda...par krat plany poplach, a ked ludia stratia ostrazitost...bum-pokojne to tak moze byt...ako aj nemusi...