Ako rodičia a deti zvládali nahlásenie bomby?
Ahojte, istotne dnes viaceré maminky a oteckovia riešite nahlásenie bomby na škole kam chodia vaše deti. Zaujímalo by ma ako ste to zvládali, ako to emočne prežívali vaše deti. Či sa báli, plakali, prípadne ako sa zachovali v tejto situácii pani učiteľky.
Je to nová situácia asi pre väčšinu rodičov, tak poďme o tom slušne podiskutovať, čo to vo vás zanechalo.
PS: zaujíma ma táto situácia aj z profesného hľadiska, som detská psychologička.
Ministerstvo vnútra uvažuje že školy uzavrie a deti sa budú vzdelávať online. Tak som zvedavá čo na to tie ktorým sa to zdá vtipné.
Čo na to ich zamestnávateľ.
@mircalla ja sa nerehocem len som rada ze nebola moja z toho mimo ako iné deti ktorých mi jolo ľúto 😉 keby sa mi ten smrad dostal do rúk by videl odo mňa psychopat, ale my obyčajný ľudia si nepomôžeme
@taynee úplne mam na toto ten istý názor, vzbudiť strach, chaos atď, odvrátiť pozornosť od niečoho atď,, moja do školy nejde tieto dva dni a hotovo ospravedlním ju,, od budúceho týždňa idú do školy v prírode
@ysseba áno zvažuje sa to
Dnes o tom budú informovať.
Niečo o tom je aj v tomto článku https://www.postoj.sk/155278/dnes-treba-vediet?...
Nechce sa mi hľadať iné.
@ysseba Aj Ministerstvo školstva to má na svojej stránke.
@bosorkabb
@zuzanockamt
@mircalla dakujem baby, budem to sledovat. Ach, to je hrozne kam speje tento svet 😢
@zuzanockamt vieš mi prosím poslať link? Neviem to nájsť. Ďakujem
@lenkasarka FB stránka ministerstva, polície. Deti zajtra do škôl idú.
Mám škôlkara, včera poplach nemali. Rovnako, ako niekto pár strán dozadu poznamenal - nemám z toho dobrý pocit, a rôzne kyberšikany budú čoraz častejšie…
A tiež mi je ľúto citlivejších detí, moje je tiež citlivé, ale včerajšie reportáže zo správ boli vybičované, a tam kde plakala celá trieda detí, tam to nezvládli pedagógovia, môj názor. Myslím si, že na takéto veci nie sme celkom pripravení. Ale vzhľadom na spoločenskú situáciu by sme mali byt.
@kopaskova podla mna si chces potvrdit nejaku svoju hypotezu. Isla som pre dieta a kedze robim v skole, ostala som s kolegami, kym si rodicia neprisli pre posledne dieta. Deti sa nahanali po dvore, cakali rodicov, tesili sa, ze nemusia byt v skole. Detom pri evakuacii z budovy povedali, ze je to cvicenie. A na dvore uz sa to rozsirilo. Ja v mladosti som to zazila velakrat v skole, a nikdy si nikto nemyslel, ze je to naozaj. Sme ina generacia a je podla mna nasou chybou, ze z dnesnych deti robime precitlivele ufnukane bytosti
@zuzanockamt vdaka za info
@asocial V "našom veku" nebola vojna hneď vedľa našich hraníc, nepoznali sme deti, ktoré prišli lebo utekali pred bombami a vojnou. To nie je o precitlivenosti. Doba je inde. Teraz keď je vojna za rohom, aj deti to vnímajú. Prišlo tu toľko deti z Ukrajiny, že veľa detí počulo o vojne. Jasné, že sú vyplašene. Keď začala vojna v 2014 bola som pubertiačka, ale doteraz viem ako som sa šialene bála, že čo bude... Nemôžeš porovnávať takéto obdobia, lebo to sa nedá. Dnes decka majú prístup na internet a všetko vidia, vedia. Toto celé nie je o precitlivenosti, ale o reálnom vnímaní hrozby.
U nás na škole nebolo nič.Ucili sa normálne.A kým som ja chodila do školy tak nič také sme nemali teda aspoň si nepamätám,že by sa nieco take riešilo.
@asocial Otec je hasič, boli kontrolovať či nie je bomba v škole a tiež hovoril že nevideli aby niekto z deti plakal, učiteľky deťom povedali majú cvičenie, deti si mysleli že len cvičenie majú, boli radi že sa neučia.
Možno to učitelia deťom zle vysvetlili preto niektorí plakali. Možno im len povedali že majú opustiť budovu a deti nevedeli prečo, začali plakať tie najmenšie.
@mimka1402 netusim, aky si rocnik, ale teda za mojich detskych / pubertalnych cias vypukla vojna vo vtedajsej Juhoslavii. Nie je to sice uplne susedna krajina, ale nie je ani zas o tolko dalej ako UA. Naviac sme tam chodievali predtym dovolenkovat, mali sme tam znamych, kamaratov, odchadzali tam nasi vojaci na misie, takze bol tam aj nejaky vztah. A veru sme tu mali aj ludi, ktori utekali pred vojnou. Otec tam bol pracovne v case, ked uz bol relativny klud, ale na vlastne oci videl vojnou znicene a zo zemou zrovnane dediny, mesta… a som taka stara, ze si pamatam aj havariu v cernobyle, ktora nas sice nezasiahla priamo, ale tiez nam k tomu dospeli co-to vysvetlili, preberali sme to v skole a nejakym sposobom sa nas to dotklo…kazda generacia zazila nieco porovnatelne, nie len dnesne deti vedia o vojne, lebo je kusok od nas…
@lauricka Uplne suhlasim, este zahlasila, ze zbytocna precitlivelost....
@sissy27 Juhoslavia bola nieco uplne ine, prakticky izolovany konflikt, i ked strasny.
V tej dobe ziadne takmer teroristicke utoky, ziadne denne hrozby jadrovou vojnou. Ano, boli preteky v zbrojeni a studena vojna ZSSR-USA, ale nezazivali sme, co teraz. Tiez si myslim, ze by si sa mala prebrat. Mam cez 50 rokov, som starsia ako ty, zazila com Cernobyl ako 14-rocna, no co sa deje poslednych par rokov je cisty nonsense
@sissy27 Porovnávaš neporovnateľné. Nemám rada zas vytváranie paniky, ale toto tvoje porovnanie je mimo realitu. Tu sa každý aj dieťa vie dočítať, že sa vyhrážajú, že zaútočia ďalej, Ukrajincov je tu omnoho viac než boli vtedy, toto je omnoho viac súčasťou detského sveta, než to bolo v minulosti. Keby si porovnávala s 2.sv ok. Ale toto ako prirovnanie za mňa nie je vôbec adekvátne.
Dnešné deti majú aj tú "smolu", že majú o tom viac informácií, v televízii, internete... Dnes to nie je časopis a par info v tv. Dnes to máš všade na očiach.
U nas bola hlasena uz v piatok, triedna posala mail kde blissie nespecifikovala o co ide, iba nas informovala o skonceni vyucovania, nudzovej situacii a vyzvala ze si mame prist pre deti. Ja som si aj myslela ze by mohlo ist o nahlasenie bomby a ukludnovala som sa tym ze sa nikdy realne nenasla. Jedine co ma vystrasilo bola informacia o tom ze “deti su v bezpeci v triedach” co mi zase nesedelo s podozrenim na bombu - to by ich asi vyhnali von 🤷♀️ked som bola na ceste do skoly tak informacia o tom co sa deje uz bola v mediach ale aj tak blby pocit … deti nemali tusenie co sa deje takze ziadna panika

@zuzulka558 Pokial toto bude kazdy druhy den a zavru skoly, som zvedava, ci budete take vyrehotane aj nadalej.