Ako rozoznať fake od originálu?
vie mi niekto poradiť ....... podľa čoho sa dá zistiť, či je oblečenie fake alebo originál? ďakujem
@klincek neviem, ja tiez uz dlho nezijem na Slovensku 😉
@pisem z mobilu, kedze kona mam v kancli na pc posunuteho. chyby ma netankuju, slovencinu k zivotu, ci uz sukromne alebo pracovne, nepotrebujem. Ja som rada, ze tu slovencinu este ako tak ovladam, kedze sa s nou v beznom zivote nestretavam. Keby som sa slovencinou zivila, tak ako potrebujem nemcinu, tak to je ine. Ale nie o tom je tato tema.A zo slovenciny som maturaovala na 1. Takze tak.
Aj ten Jobs, ked mal nejake stretnutie, nesiel nan vo vytahanych spinavych monterkach (a hlavne na zaciatku kariery). A je ine, ked je neoficialne stretnutie, kde nie je predpisane oblecenie, obleceny v nohaviciach, koseli a pulovri /tzw. sportovo-elegantne) a ked musi byt v obleku a pod kravatou.
A je rozdiel, ked si majitel firmy a sam uz nikde nechodis len sa "zabavas" a na vsetko na cele obchody a Bussines mas ludi, a je nieco ine, ked v nejakej firme robis a musis ju prezentovat.
Muza "obliekam" ja. Kazdy vecer sa bavime, aky bude jeho den. A podla terminov sa aj oblecie. Ked ma len office, tak ide kludne aj v rifliach a koseli (ale nikdy nie v tricku), ked ma TelCo (aj ked ho druha strana nevidi), ide vzdy "bussinesmäßig", biele kosele su u nas na "kila" o sakach, oblekoch ani nehovorim. Tak isto ja. Ked ze v kancli nieco dolezite, alebo je pojednavania, jasne, ze tam nepojdem v rifliach. V obycajny den, ako je napr. dnes, je ok aj sporovo-elegantne.
@zuzkat1 zial sa to tu trosku zvrhlo. Ono nejde ani tak o tisice. Dokonca aj dizajnerske handry sa daju kupit lacnejsie. Je vela dizajnerskych sekacov. Vela ludi tam nakupuje. Nejaka veeeelmi bohata panicka ma satocky raz ale druhy krat si ich uz nemoze obliect, tak ich da akoze predat do takehoto sekaca. A ine, menej bohata ale tiez este panicka, ktora je tiez pri prachoch ale ma ich trosku menej ako ta prva panicka, si taketo satocky, podotykam raz oblecene, kupi za ppolovicu. Cize su sekace a sekace. Tiez je medzi nimi rozdiel. Myslim, ze aj u nas v Mnichove je takyto sekac. Aspon sa mi zda, ze bol spomenuty v nejakej reportazi.
@yanni pozri, nikto nepisal, ze ma niekto chodit v roztrhanych monterkach ... tu prave @kuwait pisala, ze ak je niekto bohaty a nechodi adekvatne k tomu obleceny, tak nie je asi dostatocne bohaty ... a prave taky Jobs je vhodny kontrapriklad ... proste su ludia, ktorym na handrach nezalezi a nezmeni to ani vyska ich konta 😉
a este, ludia to handrami dokazu aj totalne prehanat. Niekto je skromnejsi, iny sa potrebuje predvadzat a ukazat. Ale asi ani jedna z nás sa nebude hadat, ze k roznej prilezitosti sa clovek aj rozne oblecie. Ten spominany Zuckerberg napr, je to mlady chalan, nema ani 30, zaraba svoje prachy internetom, velmi sa na verejnosti neukazuje. Tak moze behat po dome aj v tych vytahanych teplakoch. Je vela takých bohacov, co ich ani nevidis.
Napr. podaktori herci. POdotykam ti americki. Poniektori su obcas fakt obleceni ako supaci. Ale ked idu na odovzdavanie Oscarov alebo podobne akcie co maju oblecene? dizajnerske handry. Nik tu netvrdi, ze musis mat aj v zahrade alebo vlastnej kuchyni obleceneho Diora.
@yanni a ja len znovu zopakujem, ze posudzovat ludi podla oblecenia je povrchne ... takymto posudzovanim by mozno taky Jobs podla niektorych bol obycajny supak bez prachov ... ale zjavne to tak nie je 😉
@yanni ale to teda tiež nesprávne píšeš ,pretože , vezmime si za príklad tvojho vzdelaného chlapíka,na určitom poste ,,dajme tomu ,že je politik ,alebo tvoj človiečik z "bussines" 😉 ide si dnes večer na banket,ples..može byť podľa teba oblečený aj za milion eur ..a napriek tomu,nemusia ho vpustiť dnu , ak nebude mať oblečenie vhodné na danu príležitosť,bude za obyčajného sedláka,..pretože tam sa nikto neriadi značkou,dizajnom..ale máš spoločensku etiketu,máš etiketu odievania,stolovania a nie toho kto má aku značku..v tomto nestačí žiť v zahraničí,su pravidlá,zásady,etiketa ,ktorá nepustí nikde vo svete ,ani na Slovensku,ani v Nemecku..
@zuzkaanicka ja sa nehadam. Ono zalezi aj na mentalite a krajine v ktorej zijes. @kuwait zije v Kuwaite a Arabi su uz taki, ti co maju prachy to aj s radostou ukazuju. Moj muz je sice Nemec, zijeme v Nemecku ale pohybuje na uz vela rokov v tychto krajinach. V Saudskej Arabii bol 4 roky, teraz tam lieta kazdy mesiac na 1-2 tyzdne. Ti su jednoducho taki. V Emiratoch tiez hned vidis, kto je z tej u nich "nadradenej" spolocnosti. Ked idu bohate Arabky po nakupoch, aj ked su zahalene, hned na prvy pohlad aj laik zisti, ze to su tie bohacky. Co maju pod "plastom" oblecene nevidis ale jednoducho to rozoznas, ze to nie je ten obycajny Volk.
@yanni ved ani ja sa nehadam 😉 ... len nemam rada, ked niekto pausalizuje ... keby napisala, ze u nich je to tak, tak sa hadat nebudem ... to viem, ze su narody, kde sa proste musia vytrcat ... myslim si o tom svoje, ale kometovat to nebudem ... ale ak napise vseobecne, tak je to hlupost ... a horsie je, ze ona sa este urazi a nazve inych zavistlivcami, len preto, ze nesuhlasia s jej vyjadreniami 😉
@barcelona94901 zabudla si pozvanku. BEz pozvanky sa dnu nedostanes. A na pozvanke je vzdy info, ze co je predpisane alebo nie. Ci smoking, ci staci obyckovy oblek, kravata ano nie, motylik´, cylinder, alebo maska, black and white party, dokonca aj len white party. Na takychto podujatia jednoducho rozmyslat nemusis, co si oblecies. To mas na pozvanke.
Ja som skor myslela, normalne obchodne stretnutia. Tam sa musis obliect "sam" a len ty musis vediat, co je vhodne a co tym stretnutim sledujes.
@zuzkáanicka no hej to je jasne. Pausalizovat by sa nemalo. Ale vies, nechcem si @kuwait zastavat, ale zit tam, asi by som zblbla aj ja. Arabi vedia strasne vymyvat mozgy. A mozes sa branit ako chces, po case to vzdas a poddas sa, jedno kde si vyrastla a aku vychovu si dostala. Mne stacia nase cesty do Emiratov a vzdy som rada, ked sa vratim spät do Europy. A prachy strasne mozu cloveka zkazit.
@yanni vidis, ale teraz vazne ... precitaj si to, co pisala @kuwait a co ostatne zeny ... nie ony utocili na nu, ale ona ich obvinila, ze jej zavidia 😉 ... nebudem tvrdit, ze by som sa nepoddala, lebo taku zivotnu skusenost nastastie nemam 😉 ... a preto som jej aj pisala, ze svoj zivot by som za ten jej nemenila ... ano, prachy mozu skazit cloveka, ale trochu na tej skaze ma vinu aj ten dotycny clovek-takze je take osemetne sa ho zastavat 😉
@yanni pozvánku som nezabudla,tá je ti zbytočná,v tej situácii,ked si nevhodne odetá..a máš vačšinou zoznam..ale ak sa hrá niekto na frajera,možeš mať aj zo zlata pozvánku,su miesta ,kde si jednoducho ani neprdneš ,to platí aj o hoteloch, maju svoje požiadavky ,tam sa nedostaneš k obedu ani v diamantových sandalkách..toto jednoducho nepustí 😉
a aj ak ide o "normálne obchodné stretnutie" tam máš tiež pravidlá ,kvalitný materiál,vhodné farby,to všetko ide ruka v ruke a spraví viac než "značka"
napríklad taká Malíková ?,za ktorou stojí skusená krajčírka,vidieť,že si nechala poradiť,vhodne zvolený šatník,farby..a nesklamala
a Benová
..Benovej sa napriek značkám podarilo zopár "trapasov" ktoré by sa na jej pozícii nemali diať..nezachránili ju značky 😉
@zuzkaanicka peniaze nemenia charakter človeka, iba ho ukazujú 😉 taký zuckerberg je nad vecou, nepotrebuje drahé handry aby sa ukázal a potom ho ľudia ohovárajú, že je žgrloš a šetrí 😀
kto vidí jediný zmysel svojho života v drahých handrách, tak toho ľutujem..je toľko krásnych a hodnotnejších vecí v živote, že kto si to nevšimne, je chudák 😔 ako povedal jeden známy človek - netreba sa upínať v živote na "veci", lebo tie "veci" vám môžu byť ľahko odobraté..
@livi menia aj okolie človeka 😉
@livi ved ja som to napisala tak, ze mozu zmenit ... ja napriklad viem, ze mna by ziadne nezmenili, ale drzim sa toho, ze nikdy nehovor nikdy ... ja sa nemam zle, ale uznavam uplne ine hodnoty, ako financie 😉 ... toto sme tu aj vcera pisali, ale evidentne sme zavideli 😉
ja mysim, ze aj @yanni toto chape, ale chcela sa zastat kamosky ... lenze aj na kamosa sa treba pozriet objektivne 😉
Neviem co mam zavidiet...na prahu 50tky zostat s chlapom - len preto, ze ma prachy a nenecham ho inej zene nech si ulovi prachaca... To su slova ktore kuwait pisala sama o sebe...
Ano, po 20 rokoch vela manzelstiev prejde vselicim, kazdy mame svoje muchy, ale ked clovek nema byt stastny s tym druhym- o com to je? Toto mam zavidiet? Handry a prachy?
Neneeee. ;)) bohuzial.
A nechcem sa nikoho dotknut, kazdy nech si zije ako mu vyhovuje.. Mame len jedny karty rozdane a s nimi musime hrat.
Ale posmeskami- kto co ma a nema- nedosiahne clovek nic.
@yanni a este dodam asi tolko ... kazdy si je strojcom svojho stastia ... @kuwait si zrejme vybrala peniaze ... bola to asi jej slobodna volba (ale neviem, mozno ju donutili, mozno netusila do coho ide 😕 ) ... lenze utocit na inych, ze jej zavidia ... tak to uz nie je vplyv penazi, to ja naplno prejaveny charakter a isty stupen obmedzenosti 😉
A sa priznam- Sa mi obcas paci co kuwait pise... Ale toto bolo trochu moc :/
@kuwait ja neviem co si za cloveka, ale to, co si napisala o 03:49 uz s ludskym myslenim nema nic spolocne. v dobrom ti radim, spatne si citaj tie svoje prispevky a pouvazuj nad sebou. tebe sa zda normalne co pises? nic iba bohatstvo,majetok,miliony. ty vies pisat aj o niecom inom ako o poondiatych prachoch, porovnavani a hodnoteni toho, co kto ma na sebe? s akym pohrdanim pises o cloveku, ktory ma na konte pol miliona eur a z tvojho pohladu je chudak? ty vies vobec kolko je to penazi, kolko treba na to pracovat aby to niekto mal na ucte? pre mna je to obrovsky peniaz a verim, ze nie som jedina toho nazoru. pre teba je to mozno nic. ale opytam sa ta takto - ty sama dokazes tolko zarobit ? zarobila si tolko, alebo viac vlastnymi rukami? rozumom podla toho co pises pravdepodobne nie. asi tazko. a presne taketo typy zien ako ty, co v zivote nic nemali, nic nedokazali a iba sa dobre vydali a dostali k bohatstvu vdaka manzelovi sa teraz hadzu. lebo tie vypatlane zeny vobec nepoznaju hodnotu penazi. nepoznaju preto, lebo vlastnymi rukami, rozumom ich neziskali, nezarobili. tie dokazu iba minat, rozhadzovat a vyvysovat sa nad inymi. ako sa hovori - lahko pridu - lahko odidu. clovek co tazko zaraba eura si ich aj vazi a pozna ich hodnotu. a preto nerozhadzuje bezhlavo. verim tomu, ze keby ta jedneho dna kopol do... tvoj manzel , tak ostanes s holou ritou /prepac za vyraz/ ako si s nou aj do toho zvazku vstupovala. nikdy nic zle nikomu neprajem. ale takym ludom ako si ty prajem toto. nech spadnes na hubu a spamatas sa. lebo to, co predvadzas a stvaras tu nema obdobu.
a este raz ti napisem. ja ti nezavidim. ano, nemam tolko penazi ako ty, sice mozno nemas ani ty tolko, ved virtualny svet dovoli hocico napisat, ale ak ich aj mas ti naozaj nezavidim. ja sa mam nastastie na nase Sk pomery viac nez vyborne, mozem si dovolit kupit v ramci moznosti co chcem,kedy chcem a ci mi to veris, ci nie je to tvoj problem. zavist je hnusna vlastnost. ja sa s nou stretavam denne,kvoli zavisti, ze sa mame vyborne som prisla aj o pracu, bolo mi povedane, ze my peniaze a druhy plat v rodine nepotrebujeme, vsade kde som prisla sa uchadzat o pracu ma vysmiali, ci to myslim vazne ze ja a pracovat...takze uz som rezignovala a kaslem na to. ja praveze doprajem kazdemu, bars by kazdy sa mal aspon tak ako ja a najma nezavidim. lebo zavidia mne a viem, ake je to hrozne. a presne mi zavidia to, co si myslis, ze zavidim ja tebe. zvlastne, ze?
uz som ti to musela napisat, aj ked taketo veci nerada pisem, nerada sa vystatujem, chvalim, ale ide mi na nervy ako mi stale pises, ze ti zavidim. ja som clovek, ktory vyrastal a bol vychovavany ku skromnosti a preto tym, ze teraz si mozem dovolit viac to nemienim menit. nie som z tych, ktory ked sa dostanu k prachom nevedia co od dobroty, ako ich otrieskat za drahe veci. cely zivot som znacky nemala a nemusim ich ani teraz mat, nepotrebujem ich ku stastiu. manzel, syn si na ne potrpia. manzel musi z pozicie co robi a syn...tak to je jeho vec. ale mne stacia lacne handry a ako som pisala vyssie, aj tak mi nikto neveri, ze tak lacne veci nosim. ale to je uz ubohost ludi, ze hodnotia cloveka podla majetku.
a hodnotit cloveka podla toho co ma oblecene je velmi ubohe a primitivne. lebo ten clovek raz otvori usta a...koniec. moze mat na sebe aj neviem co. ale clovek obleceni jednoducho a lacno, pokial je sikovny a mudry sa uchyti. a oblecenie je to najmenej, co sa da na nom vylepsit. zmenit. ale rozum do nastajlovaneho sprostaka nenalejes. ved kuk na rozne sutaze v telke. ludia tam pridu na konkurz natur, ako doma chodia a ked su sikovni a postupia napr. v speve, stylisti ich ohaknu na nepoznanie . ale ked clovej nevie spievat,darmo pride na konkurz ohaknuty, otvori usta a leti. Habera este podotkne, ze spieva falosne ako diva svina. a nepomoze mu ani drahe oblecko.
@ifkael ano,presne to mas zavidiet. nic ine. 😉 ved to je zmysel zivota.
a az je to naozaj pravda, co pisala o sebe dotycna - ten tvoj prvy odstavec - tak mam dost. aj ked nazor som si o nej uz davno utvorila.
ta predstava zit v manzelstve iba kvoli peniazom a majetku...a najma v state, v akom zije. no musi byt velmi stastna ta zena. ale podla toho ako lipne na prachoch jej to nedochadza.
@959touareg ja myslim, ze jej to aj dochadza a trapi ju to, ale pred druhymi neprizna a radsej kope okolo ... radsej obvini niekoho, ze jej zavidi 😝
@959touareg je tu jedna tema- partner z inej kultury- katolicka a moslim. Kedze ako poslusna pacientka s rizikovym tehu musim lezat tak citam... Nemam rada temy- mozem byt tehu ci ine kraviny, tak ma to zaujalo...a tam pisala o sebe viac... V podsate ju chapem, v cudzej kravine, s chlapom s ktorym som len pre prachy, 50 tka na krku..tak potom to inak ani dopadnut nemoze, len ze je clovek nestastny... A drahymi handrami a vecami si akurat zalepi oci....nachvilu. .
Zmysel zivota, ten pocit ze mam vsetko co potrebujen, co ma robi stastnou... Naplna...ze sa rano zobudim a som spokojna (ano, tiez ma naserie obcas chlap) ... To za ziadne prachy nekupis..
@959tuareg hm dobre si to napisala. A mas aj pravdu, hlavne ludia (nemusia to byt vzdy zeny), co sa bohato vydali alebo aj napr vyhrali miliony, si tie prachy nevedia tak vazit ako ten, co si ich zarobi. A zial, za tie roky co som v zahranici, musim povedat, ze ci dalej tam viac chodim nerada na SK. Zavist je akasi zla vlastnost Slovakov. Kazdy ti zavidi. A zavidia si aj slovaci navzajom. Myslim hlavne zijuci na SK. Sused susedovi dobreze oko nevykole, ked jeden nieco ma, musi to automaticky mat aj ten druhy. Slovenske zmyslanie je strasne. Ja sa nastastie so Slovakmi v DE nestretavam. Mam tu jednu kamosku, obcas ale velmi zriedka sa stretneme, jednu mam 400 km odomna, takze s tou sa vidim este menej. Ale to su zeny, co tiez ziju uz veeeeeelmi dlho v DE a tiez si uz co to preskakali a navzajom si nezavidime. A tiez nasi susedia. Co by sme si mali zavidiet? Mame to co mame a na co mame. A ja osobne viem co je to na to co mam si zarobit. Mame sa dobre ale nie som zlatokopka. Ked som spoznala mojho muza uz som robila karieru, zarabala som moje (nemale) prachy, mala vlasty byt. On tak isto. To ze mame teraz viac je len zasluha nas oboch. ja nadalej pracujem v mojej profesii. Naco som studovala, ked by som potom mala tvrdnut len doma a zblbnut pri detoch a zehleni. V nasich kruhoch je aj normalne mat Putzfrau, ale to nechcem, este to zvladame aj takto.
Len jedno nechapem. Preco ta v robote nikde nechcu? Ste v meste, kde byvate taki znami? O nas nik nevie, kde a kolko zarabame. A to byvame na dedine. Obaja robime ale v Mnichove. Aby som nedostala miesto len koli tomu, ze moj muz dobre zaraba? Hlavne ked som kvalifikovana? Ved to je diskriminacia. Ja by som to hned dala na sud. A ver, ze vyhra je ista. Aspon tu v DE. Moj zamestanavatel a priamy nadriadeny ani nevie, kto a co moj muz je. Co mu to mam vesat na nos.
@zuzkaanicka vies, ale mne uz naozaj ide na nervy s tym jej - zavidite mi. ja si tu vo virtualnom svete nedovolim nikomu napisat , ze mi zavidi, pretoze ani len netusim, ci tomu,komu to adresujem nema viac prachov ako ja sama. mozno ma iba na vec opacny nazor a pritom sa moze mat 1 000x lepsie v zivote ako ja. a ja mu to doprajem. naozaj.
a ona sa tu ohana iba tym slovickom, na ktore som uz alergicka cely zivot. lebo mna naozaj sprevadza tym zivotom stale, ale v reali viem, ze ti ludia mi to zle co robia - robia zo zavisti. dokonca v praci mi aj riaditelka povedala, ze ta zakernost ludi tam voci mojej osobe je z toho dovodu. skoro som odpadla, ked som sa to dopocula, ale nakolko ich poznam , viem ako ziju, tak sa necudujem. ludia su dnes zli a kruti. a najma zeny. a ja som vzdy ako naivna chcela s kazdym pekne, milo, dobre. stale som ich pochvalila, dopriala a ony takto cloveka podrazaju.
ale ako moze toto pisat niekomu inemu na nete,ze h...o ma, preto zavidi. co ona vie o tom druhom ci naozaj to h...o ma. 😕 😔
@yanni vidis, uplne sa s Tebou zhodnem, dokonca aj v tom, ze v poslednom case nerada chodim na Slovensko ... obcas len oci otvaram, co vsetko sa da zavidiet ... takze so zavistou sa stretavam aj ja, ale tu v tejto teme to bolo nejake pomylene ... a chapem Ta, ze si sa zastala kamosky, mozno to teraz tak trochu aj lutujes 😉
Nezabudaj, ze @959tuareg zije na Slovensku, takze to s jej pracou mna az tak neprekvapuje ... tam jednak vsetci vedia vsetko 😅 ... navyse, beda, ak ma niekto o trochu viac 😝 ... v CR je to mozno podobne, ale mam dojem, ze predsa len o nieco lepsie.

@kuwait podla tvojich kriterii je svet sama zobrac😀 ale pobavila si😀