icon

Ako sa dávate dokopy po práci?

1. feb 2023

Pracujem klasicky 8 hodín, ale po práci sa cítim úplne vygumovaná (práca s vysokou mentálnom záťažou) a najradšej by som išla spať. Čo robíte, aby ste sa dali dokopy a mohli sa venovať aj rodine?

Strana
z3
avanka
2. feb 2023

@silvia2013 nebudem sa s tebou hádať, musela by si takú prácu zažiť..robím ju s láskou, ale niekedy máš toho vyše hlavy. Ja však zrelaxovať viem a aj po 20 odrobenych rokoch nemám problém vypnúť a ísť aj na tú turistiku, na ktorú mimochodom chodíme často🙂
Len nemôžeš predsa porovnávať prácu pri stroji alebo v kancelárii pri počítači s prácou učiteľa, lekára, sestry, vychovávatela a pod.

domak2
2. feb 2023

Ja keď mám pocit že by som najradšej sla spat, tak si nastavím budík na hodinu a hodím slofika 😅 Fakt si neviem predstaviť v tom momente začať cvičiť

silvia2013
2. feb 2023

@avanka mas vela casu, sediet tu nonstop. Pekny den.

ariesi
2. feb 2023

@oli18 chcela som napísať niečo v tom zmysle, pretože asi takto to vyzerá v môj bežný deň. Plus už problémy so spánkom, lebo neviem zaspať, takže večer-najskôr po 22hej si konečne otvorím knihu, akurát že ma to neuspi. Všetky rady, co baby dávali sú super, aj cvičenie, aj prechádzal, aj film na chvíľu...... Ale keď si na všetko sama a máš den rozratany na minúty, jedno dieťa so špecifickými problémami pri učení, druhé tiež s miernou PAS, psychicky náročnú prácu vrátane sluzobiek, ktoré sa ti ale čo sa cesty týka do pracovnej doby nerátajú, tak sa teším od pondelka na sobotu, kedy aspoň ráno pospím dlhšie. A cez týždeň fičím

majamat
2. feb 2023

@zoro9836 nerozumies. toto je neico co vychadza z rozdielnosti naseho pohlavia, cize ty to takto dokazes ciastocne aj preto, ez si muz. zeny ot jednoducho maju inak.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
majamat
2. feb 2023

@zoro9836 to co mas v hlave nie vzdy ovplyvnis, vychadza to z tvojho vnutra. teraz sa nebavime o spravani,a le o mysleni a aj emociach, to tak lahko neovplyvnis.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
majamat
2. feb 2023

@zoro9836 nemozes to pochopit, si muz.
nie nerobim a stracas sa v tom, to podvedomie neovplyvnujes, cize nei, pracuje mimo toho, co chces ty. preto ej to podvedomie.

majamat
2. feb 2023

toto je vraj aj vedecky dokazane. cize nei ej to len moj pohlad na vec.

kp7333
2. feb 2023

otvorim si MK. to mam ako brainwashing 😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
majamat
2. feb 2023

@zoro9836 to nemyslis vazne. chces povedat, ze sme rovnaki?
obrovsky omyl.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
majamat
2. feb 2023

@zoro9836 no rozdiel medzi pohlaviami je badatelny aj u surodencov rozneho pohlavia s rovnakou vychovou.
a keby sme aj tuto moznost pripustili, aj vychova osobnost formuje v detstve s tym, ze cela osobnost sa zasadne nemeni a v dospelosti je uz malo formovatelna.

ghoul_
16. júl 2025

Ja mám napríklad 2 roboty, po prvej si doma vylozim nohy a oddychujem a po druhej zvyčajne riadim. Ale po oboch som schopná ísť spať.

maxalla
16. júl 2025

mam taky zvyk, ze ked skoncim pracu (pracujem z domu), vypnem notebook a vezmem psa na prechadzku do lesa a popri tom pocuvam nejaku audioknihu. je to pre mna taka bodka za pracovnym dnom, vycistim si tym hlavu. je to hodinka len pre mna a na dovazok sa mi vdaka tomu v noci aj lepsie spi.

Strana
z3