Ako sa mám chovať k zákazníkom, ktorí rozoberajú očkovanie, orientáciu a iné veci?
Baby , mám malú prevádzku, rýchleho občerstvenia, chodí mi sem jeden chlap ,cca 40 rokov má , on mi sem chodí ,kvôli očkovaniu stále rozprávať , kvôli inej orientácii atď ..ja si vážim každého zákazníka , naozaj , veď z nich žijem a preto sa k nim pekne chovam ale tu už ani ja nevládzem 🙈 že prečo heriban umrel ,že kvôli očkovaniu , veď ako áno nech má svoj názor , veľa ľudí ho má taký istý , ale keď mu poviem že baviť sa o Tom nechcem,tak ma nerešpektuje..naozaj už neviem ..minule mi kvôli orientácii rozprával , načo ????? Mne je jedno aká orientácia je kto ..úplne , mne to nijak neubližuje a mám malé deti ,ktovie čo má ešte čaká, všakže ?
Otocit na inu temu, naopak jeho sa opytaj, ako sa dari doma, sliepky, zahrada, ci uz vylozil kvety na terasu ci vysadil paradajky, ci nepozeral pocasie na vikend, nech ti rozprava (ked uz nevie byt ticho) o tychto veciach...
@nique a to druhe sa zase vola slusnost 😉 Malo by platit nas zakaznik - nas pan, ale rozhodne nemusi platit “drzy nevychovanec - nas pan” Lebo povedat niekomu, ze mu kvoli ockovaniu zomrie mama, to je uz iny level drzosti…
Tak nerozvijaj debatu... Iba prikyvuj, usmievaj sa a povedz, ze si rada, ze mu u vas tak chuti...
Ja vždy takýmto zákazníkom poviem, že k téme očkovania,vojny a politiky sa nevyjadrujem.chapu to. Zmenia tému.
Mne raz tak jeden starsi zakaznik (co samozrejme nic nekupoval, lebo ved ma doma - zrejme existuju ludia, co do obchodov chodia len vykecavat 🙄 a obtazovat inych, cudzich ludi) na stanku, kde brigadujem cez vikend, zacal takto kydat a zamorovat ovzdusie, no nekecal so sebou dlho, nemusela som mu ani slovko povedat, stacil mu moj vyraz tvare a jeden pohlad a pochopil a sam sa zdekoval (so slovami "Asi Vas obtazujem." Bingo, clovece! 👍 Naozaj???). 😂 😂 😂 Mozno bol z tych rozumnejsich, alebo len ja som naozaj autenticka a je vzdy na mne vidiet presne to, co si myslim (neviem sa pretvarovat a byt falosna) - ked sa mi nieco nepaci alebo som nasrata - cize ked gulam ocami (snazim sa to vsak odnaucit) alebo ''oduvam hubu'', vraj je to vidiet na kilometre - moja mama mala asi pravdu 😂 ze ked som bola mala, presne vedela, ze som oduta, lebo mala som lica aj bradu jak skrecok 😂 asi mi to ostalo doteraz, neviem :D ale je to asi aj vyhoda, vdaka tomu mam pokoj od dotieravych ludi. Preco by sme ich mali trpiet, vyhadzovat nase cenne minuty zivota a energiu von oknom, len preto, ze su to zakaznici??? Tak to teda nie.
Skus byt aj ty taka, ze neprejavis zaujem, pozornost etc. Ze ta to absolutne nezaujima, ani nereaguj, nevysvetluj. Snad pochopia. A mozno nie. :-/
Ten ''moj pan'' nastastie aj skoncil hned, jak zacal... 😂
@liljana Jooooj presne!!! Ciciaci su to, uplne mas pravdu! Ja som na takych alergicka, na takychto upirov - pozieracov energie a mojho vlastneho cenneho casu. Toto fakt nie. Neviem, ci ma nieco vie obtazovat a otravovat este viac nez toto, takito ludia. Pochopitelne, koho by nie. :D Mozno nie som k nim najslusnejsia, ale po dobrotky na nich nic neplati podla mna. Aj ked pekne, diplomaticky, napisala dobre a strucne riesenie @jesenzima , ten clovek by musel mat nejake to iq aj eq, aby to pochopil a nemlel si svoje dalej. Treba na nich ist razne, si myslim.
A najma, naj pravidlo - rada pre autorku podla mna je ''nenahadzovat im udicku'' - tj ziadne slovo, veta, vysvetlovanie, obhajovanie sa, lebo oni sa toho chytia budu mliet zas a lahko sa ich nezbavi uz. Cim skor utne konverzaciu, tym lahsie a lepsie. 🙂
Tento obrazok je uplne super :D :D :D takto nejak podla mna musim vyzerat, ked som otravena a obtazovana kktinami - zrejme to ma predsa len svoju vyhodu, lebo ocividne hned odradim potencionalnych vyciciavacov 😂 😂 😂 (aj ked ano, snazim sa to aspon troska zakryvat :-/ ) Autorka, mozno skus aj ty a daj vediet, ako si dopadla... 😂 (Aj ked viem, na majitela podniku sa to velmi nehodi :-/ - prosim, berte moj prispevok s rezervou)
Ak ho chceš ponechať ako zákazníka,rešpektuj. Ak nie,povedz svoje. Keby mňa niekto " uzemňoval",nikdy tam viac nevkročím. Každý má na výber.
@tibor79 Ten pan uz ale naozaj presahuje vsetky slusne medze. Cize uz len preto, ze je zakaznik, jej moze robit, co sa mu zachce? Lebo Zakaznik, nas pan? Ma si nechat teda aj kladivom buchat po hlave, zlomit ruku alebo nechat sa obchytkavat? To su len priklady. Aj zakaznici maju svoje povinnosti a to byt slusni a uctivi k druhym. Akoze fakt odtial potial.
Najprv som ti chcela napísať, že nemáš reagovať alebo sa len usmievať, ale po tom čo ti povedal na smrť tvojej mamy, by som mu na rovinu povedala, že si neželám, aby ma obťažoval takýmito témami. Zákazník nezákazník, všetko má svoje hranice. Ja väčšinou poviem: "Mám na to iný názor a nechcem sa na túto tému baviť." Ak to niekto nevie pochopiť, tak to povie dosť rázne a mám pokoj.
Rob sa sprostá ako ja v robote ze ani nevieš kto to je atď to fungovalo lebo nemali o com 🤣doma TV nezapinas co ja nezapinam radšej budem z deťmi tráviť čas, mobil máš len na sms a volanie to mam aj tak ja 🤣🤣 ja som taka zaostala ani appky nemám ale ten pokoj 🤷♀️
@heidi4 však nech mu " povie". A hotovo. Ale ja na jeho mieste tam viac nevkročím. Určite má kopu iných " vhodných" zákazníkov. Tak to netreba priveľa riešiť. Ak mu povie na rovinu,buď sa " uvedomí",alebo tam už nepríde. Tak jednoduché.....Ja mať taký " podnik",buď mi ide o zisk alebo o " mne podobne zmýšľajúcich zákazníkov". Hovorím. Každý má na výber ako sa k tomu postaví. Vo dokáže tolerovať pre zisk a čo už nie.
@tibor79 Jasne, ved kazdy ma iny prah znasania takychto otravovacov a hranicu tolerancie, cize niekto asi v pohode vydrzi a prezije takychto ludi, len zrovna autorka sa mi zdala, ze nevie, ako ho upratat, teda to chce riesit. A samozrejme, ze po jej reakcii je mozne, ze tam uz ten zakaznik nevkroci, ale uprimne, naozaj ho potrebuje? 🙂 Ja by som nie. 🙂 Nie je povinna ani nikto iny pocuvat debilne kecy a venovat blbeckom to najcennejsie, co mozeme - svoj cas. Az teraz som precitala komentare na 1. strane a stotoznujem sa s nazormi a radami od kvetinka75, diewcatqoo a lelelienka. Ale ako vidiet, niektori by si pre ZISK (ach, boze) dali aj do kolena vrtat, len nech nieco kapne... Co uz no.
@zuzulka558 Boze, ano, svaty pokoj, to je to naj, co moze byt!!! 😍 😍 😍 🙏 🙏 🙏 Dopriala by som ho kazdemu aspon raz zazit (a ubranit si ho) 😂 ale tak nie vsetci maju ocividne rovnake priority...
@heidi4 bola som appkova v robote vydržala som rok stále niekto niečo zo zákazníkov chcel aj keď som už mala zatvorené, isla som na materskú zmenila číslo všetko odinštalovala kúpila nový telefón, nedá sa to porovnať
Povedz mu že ťa to nezaujíma a ďalej ho ignoruj. A nech aj o jedného zákazníka prídeš, no a čo, nasrať.
Na tu mamu si mala bodro odpovedat. Veru, veru, dnes nikdy neviete, co sa stane. Dnes mi tu veselo rozpravate a zajtra mozno budete lezat hore nosom. Co by na to povedal.
@zuzulka558 Joj, boze, to je uplny luxus a lahoda citat, uplne to citim, cele moje telo... 🙂 :D To sa neda porovnat, "oddanost" inym 24/7 versus mat svaty pokoj, vdaka urceniu si hranic. Ach jaj, tesim sa s tebou, ze to tak mas, je to super!!! 😍 ❤ ❤ ❤ Uziiivaj 🙂 🌹 🍀
Ďakujem baby, robím to ešte krátko , 3 mesiace , vlastne 4 už..a každý mi radil, treba byť slušný atd ,lebo zlé meno si spravíš len raz ..ale toto ,šak to je na hlavu a mladý človek ..keby mi tam toto rozpráva 80 ročný deduško poviem ok..
@heidi4 takto sa tvárim ako tá figurína , keď ho vidím ,nepomohlo 🙄
Musí vidieť ten rozdiel ako sa rozprávam s inými a ako s ním ..nechápem čo je slepý?
Keď zase o niečom takom začne, zdekuj sa volakde za dvere, alebo aspoň za roh, neviem aké tam máš možnosti ale proste ho úplne odignoruj alebo zdvihni telefón, že musíš ísť akurát niečo vybaviť. Ako keby ani nič nehovoril, žiadne reakcia.
Ach jo, tak to sucitim s tebou. :-/ Tak skus ho slusne odbit, ako pisali baby vyssie a ak to nepojde - co asi nepojde (lebo si tu uz pisala priklad), tak razne, bez emocii, slusnost bokom.
Ak prides o tohto zakaznika, nebude to lepsie nez by ti mal strpcovat zivot dalsich xy rokov? Ved jeden hore dole, no boze. (Zo mna asi nebude velmi dobry business coach... 😅) Ale aku ulavu ti to prinesie - ze to mozno prevazi ten jeden zisk... Ci?
Mozno on ta vycitil ako lahku a dobru ''obet'', ze sa ho lahko nezbavis, preto ta stale chodi vyciciavat - ber to ako skolu zdarma, skusku, na nom si aspon trenuj techniky ''vyhadzovania"... 😀
Ja zákazníkov nemám. Ale 2 kamošky silné konšpiratorky áno. Vypočujem si, poviem jasne a stručne svoj názor, niekedy v krátkosti podebatujeme ale potom už zavelim, že no v tomto sa teda nezhodneme, zmenme tému. A ešte svokra mám takého. To je studnica konšpiracii. Striehne ako sup kedy prídeme na návštevu a keď prídeme začne do nás hustit. Tiež ho nejaký čas nechám, chápem, nudí sa, je na dôchodku, žena ešte pracuje, potrebuje sa o tie svoje životné múdrosti s niekym podeliť, na pivo nechodí.. Ale tiež keď už je toho moc, tak nadhodim inú tému, či plánujú ísť niekam na dovolenku.. Niektorí ľudia sú skoro nezastavitelni a keď nájdu poslucháča tak nevedia prestať. Ja inak obdivujem všetkých, čo robia s ľuďmi. Ja sa snažím každého vypočuť, bola by som total ohucana a kaput na konci dňa..

@babulkomale trafila si klinec po hlavičke.