Ako sa môžu robotníci takto ničiť?
Dobry večer dámy... a páni,
keď to tu občas zaiskri nejakou zaujímavou historkou, hneď sú tu podozrenia, ze je príbeh vymyslený. Po tomto týždni tvrdím, ze možné je všetko.
Mali sme partiu chlapov na prácu na dome. Jeden fachman, 35., životospráva na zaplakanie. Každý deň po ňom plný popolník. Ráno nástup s 2l kolou. Neviem, ako to ma s ovocím, ale keď som im k obedu podala zeleninový šalát, všetci chlapi si zmlsli, len on nič. Ani kapusta, oharok, strúhana mrkva, kukurica,rajčina... nič,ešte vnatku vyrypal zo zemiakov. Jeden deň poprosil ranajky, lebo si nestihol kúpiť a kúsky papriky vyhodil z chlebickov. Jedine jeho plus je, ze nepije a nedroguje, asi,... zatiaľ. Ja teda neviem, ako sa môže mladý človek takto ničiť? To sa sťažuje, ze prvý týždeň v mesiaci maká na odvody, druhý na alimenty, ze tretí na cigy už nehovoril. Možno sem chodí jeho družka a objasní. 🙆♀️Lebo sa mi pri nom vybavila MUDr Siracka s jej príbehom o fajčiarovi, rušňovodičovi. 🗣️Churchilov gen asi nema💦
Prostoduchy jedinec sa rozhodne mudrovat... Staraj sa hlavne o seba, bude to najlepšie čo môžeš pre tento svet urobiť.
@zmrzlinka2021 tak môj syn neviem co bude.... Nedá donust zeleninu, ovocie.... Podľa jedálnička súdiť ľudí... Pomoc. Syna sa snažili v škôlke prerobiť, nepodarilo sa, aj v škole. Je zdravý a spokojný, staršia dcéra to isté. Až do dospelosti, teraz už je všetko a? Tzn, že len vysoko inteligentný jedia bio salatiky s bylinkovým čajom, colu a klobásu a tresku do huby nedajú.... Dobre, zase som sa niečo naučila. Baby, bacha, čo tlačia vaše väčšie deti zaboeniaze co im date🤣🤣🤣bio desiatky idú ta tam a supi do hubicky všetko zakázané.
Dcéra má jednu kamarátku, jej matka pracuje ako kuchárka. Dieťa si chodí každé ráno kupovať desiatu - keksy, džús. Na obed príde domov, doma nič, tak sa natlačí chlebom (ak je doma) alebo si objedná pizu. Keď k nej ide dcéra na prespavačku a rozpráva ako bolo, no, na večeru jej bežne dávajú oreo s kakaom, na raňajky radšej už uteká domov. Akože prežije to moje dieťa raz za čas, ale uvedomuje si už aj sama, že niečo je tam zle. Neexistuje, aby ráno nemala desiatu, obed v chladničke resp. teraz si vie už aj sama spraviť jednoduchšie jedlo. A už vôbec si neviem predstaviť, že mi príde niekto na prespavačku a nemám nachystanú normálnu večeru.
Druhá kamarátka keď príde, vidím ako len čaká, že im niečo nachystám na jedenie. Ako kobylka. Mama je doma, ale nevarí. Občas otec. Úplne bežne si kupuje na večeru vifonky. Asi nie som moderná matka. 😁
@h2 Posadnutosťou som myslela to, že sa stále zdôrazňuje, aká je zelenina zdravá a že ju treba jesť pomaly 5x denne. Pričom to vôbec nemusi byť pravda a človek sa z nej ani poriadne do sýta nenaje.
A neboj sa o mňa, ja som po mäse išla aj k stolom s koláčmi a zákuskami. Takže som mala pestrú stravu. 😂
@heleninamama 😅 Pestrá strava je základ! 👍
@ahhola mala som kolegu čo sa takto stravoval,doma konzervy a v práci litre sladenej vody. Po 50 zomrel, ku doktorovi sme ho posielali asi 2 mesiace, až to po sviatkoch vedúci nevydržal a doslova mu nariadil, že bez papiera od obvodného nech sa do práce nevracia. Obvodný ho rovno do nemocnice poslal a už sa odtiaľ nevrátil. 😪
@heleninamama 😀
@maciatkolulu síce si to nestresovala mne ale zareagujem . Ono to je myslené tak že ľudia ktori majú väčší intelekt tak sa viac zaujímajú o to čo jedia . Bola taja štúdia . Napríklad aj ja si všímam že takí ,,jednoduchší ľudia ,, kupujú hocičo a absolútne nezdravé . Proste nehľadia na zloženie atd . Deti bežne majú problém jesť zdravo ale možme im ísť príkladom a učiť ich jesť zdravo . Moja mamina mi odmala dávala načo som mala chuť teda aj veľa sladkého a doteraz mám problém s váhou 😀ale snažím sa ..
Takže nezdravo sa stravujú nevzdelaní ľudia, ja odpadnem 😂😂😂
@ahhola nech si je co chce 😂 ja som sa pred 2t uz vytočila, chodi k nam jeden partneriv kamos, 50tnik starý mladenec a ten je taky na jedlo, ze uz som parkrat penila tajne. Tento krat som mu uz povedala, ze bude jest co je na stole a necudujem sa, ze žiadna žena ho neznesie. On sadne za stol a suvetenne, este ani ne ochutnal si pýta chleba s maslom. Zje iba guláš, a iba ryzu s masom (iba na stave, alebo rezen), a polievka iba vývar. Paradajku, zeleninu si taku beznu da k raňajkam. Rožky s niecim. Parky.
Moj ex penil kef videl mna (aj inych) jest zeleninu, za kukuricu na pizze sme sa skoro rozisli 😂 jedol rozky ao syrokremom, halušky 😂 to proste nevymyslis. Nech si robia co chcu.
Druha vec ma tolko pohybu trn stavbár ze nejaké kalórie mu neublížia a nemina asi na zeleninu 😉
@ahhola proste to nerieš, môj dedo fajčil 40 cigariet denne dlhé roky, bežné si dal pivo, alkohol, zjedol čokoľvek, väčšinou ťažké jedlá vyprážané a podobne a v 90-tke sa ešte preháňal po dedine na bicykli, zomrel v 92, nikdy nebral žiadne lieky
@ahhola ja by som napr nezjedla šunku, lebo sa mi z nej zdvíha žalúdok, len ju vidím, tiež by som ti vypitvala Chlebíky 😄
Neviem, prečo sa tak urážaš. Je absolútne jedno aký by tam bo nadpis, to čo si písala potom ti asi neopravila. Nevieš, aký ťažký život ten človek má , tak je ťažko súdiť alebo ich všetkých hádzať do jedného vreca
Oharok 😄😄
@krystofkal ma ťažký život, co zarobí, zaplati podnájom, precmugoni a preslope. To som tu vôbec neriešila, ale keď tu Najvyššie morálne autority 🗣️ dookola vyripuju, ze anonymné riešim cudzieho človeka, tak ano, je na sľubnej kariere alkaca. Je mi ho ľúto, ale mala som svoju ľútosť udržať v sebe a nezverovat sa TU🍳 takým dokonalým stvoreniam.Hlavne ze vy tu riešite len seba, žiadnych mm, svokry, švagrine. Dokonale ženy, holt💣

Tak som v koncoch🙆♀️
Môj nadpis bol vitaMíny,
nie ako Aako sa môžu robotníci ničiť. To co ma byt???
2.len trosku rozptýlenie po blbom týždni, kedy sa muselo svihat, kvôli záberu verejného priestranstva, aj preto som varila, aby sa nestrácal čas dochádzanim na menicko 14 km. Veľmi sa mi do toho nechcelo, lebo ľuďom nevyhovies.
Vcera ale jeden predniesol, ze konečne nemá kyselinu, tak možno aj moja zásluha, varila som im diétne aby nemali kamene v bruchu a s vlákninou, aby.... 😂
Mi nenapadlo, koľko sa človek podozvedá za pár dní. Ten exot spomínaný už nemá rodičov, ani svokru😁a ta družka ho ťahá smerom, ktorý by si možno ako maturant ani nepripustil. Prefajčil si už urcite auto,možno dodavku možno aj garsónku už.
Takže toľko k mojej posadnutosti šalátmi, ci čím vlastne. Muž s nimi viedol debaty aj jedol a dýchal vzduch zo 4.cenovej,ja len čo som začula a co mi povedal. Nevedela som, ze to bude taky zážitok, tak sorry.