icon

Ako sa naučiť oddychovať a riešiť stres?

30. mar 2024

Ahojte.
Má/mal niekto z vás podobný problém? Ak áno, ako ste to riešili?
Ide o to, že absolútne neviem oddychovať, vypnúť od povinností a venovať sa aj nejakým svojim záľubám. Študujem na VŠ a už od začiatku štúdia sa to so mnou tiahne. Mám problém sa ísť prejsť bez toho, aby som si so sebou nebrala niečo ma učenie. Niekedy ani nejdem a radšej sa učím, lebo mám potom stres, že nebudem stíhať a celkovo by som si akúkoľvek aktivitu ani neužila, lebo myšlienkami som stále v povinnostiach. Viete mi niekto poradiť, ako si s týmto dať rady?

anketkarka
•
30. mar 2024

Nie si náhodou Kozorožec?
Dôležité je si racionálne ujasniť, koľko času môžeš venovať záľubám, aby to neohrozilo Tvoj pokoj, že nebudeš stíhať. Ten čas dôsledne dodržať podľa plánu a vtieravé myšlienky na povinnosti zahnať hneď keď prídu. Disciplíny máš dosť, tak len ju uplatniť aj pri oddychu. Benefitom je lepší výkon regenerovaného človeka.

sima_20
•
30. mar 2024

Toto mám presne aj ja. A tiež neviem čo s tým. Prechádzky si tiež neviem užiť.

libusak
•
2. apr 2024

Neskusila si denny zoznam povinnosti? Zapis si, co musis v ten den stihnut a rob si fajovky ako vybavene. Ak mas vsetko splnene, tak chod niekam idealne nie sama a uzi si spolocnost

naneta258
•
2. apr 2024

Akoby som tento príspevok písala ja. Tiež som na vš a neviem vypnúť. Keď viem koľko je toho veľa tak dokážem byť za knihami hodiny.

ibatanecnica
•
2. apr 2024

no neviem či sa s tým dá niečo robiť. Tiež som taká istá. Jednoducho som to potom neriešila. Keď skončila škola, skončilo ajtoto.

lubina
•
2. apr 2024

Som zvedava, co tu napisu lebo toto je ako o mojej dcere, tiez nevie vypnut a len za knihami sedi a hovori, ze musi lebo nestihne....☹

naneta258
•
2. apr 2024

Minule som sa zamyslala aj nad tým, že ja vlastne nemôžem mať ani vzťah popri skole. Pretože už premýšľam ci sa stíham ucit, kedy sa potom budem ucit a ak aj som s niekym niekde tak premýšľam nad školou.