Ako sa naučiť programovať?
ahojte...
neviem,či je tu taká téma,ale nenašla som ju... 😉 chcela by som sa naučiť programovať a chcela by som poprosiť nejaké rady...kde sa dajú nájsť na nete dobré materiály,s čím je najlepšie dobré začať,čo odporúčate,atď... 🙂 😉 ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede... 😎
nechápeš čo myslím ........ak toto každý predsa vie že sa niekomu nabúrať do účtu je zakázané iba na pracovné účely je to ale v dnešnej dobe je to každému u riti a kto písal že len HTML,PHP atd........ nepoznáš predsa jazyky??? 🙂
Staci vediet po anglicky.
Super web pre tych, co sa chcu ucit programovat ale>
1. nechce sa im trapit ktoru knihu kupit a
2. uz vobec sa im nechce citat...
http://www.codecademy.com/ -nic lepsie snad ani neexistuje a je to zadarmo. Treba sa zaregistrovat, aby si to pamatalo kde si skoncila.
Pokial si este vobec neprogramoval/a a nestudujes informatiku, kde ta moze usmernit ucitel, teda si samouk, tak ti odporucam zacat s webom a to konkretne takto:
- HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, MySQL
Dovod je prosty: uvidis rychlejsie vysledky a neodradi ta to, ako keby si mal zacat ako samouk s Javou ci C# ci Phyton ci F# alebo Pascal Moj nazor nezabite ma ;)
Potom by som presiel k C# a MVC ak budes chciet robit weby.
Alebo Java ci Swift ak ta zaujimaju mobilne aplikacie.
Ktory programovaci jazyk a ako zacat s programovanim som popisal v clanku na mojom blogu a tak si ho mozes precitat tu: www.akonaweb.sk/blog/ako-sa-naucit-programovat-...
Caute kocky, naucit sa programovat bola jedna z najlepsich veci co som pre seba v zivote urobila, skutocne to mozem kazdemu odporucat. Nebude to lahke ale vobec to nieje taky strasiak ako sa moze zdat na prvy pohlad.
Nepotrebujes byt matematicky genius, staci trocha logickeho myslenia a ochota na sebe popracovat. Samozrejme nie kazdy bude pisat v asembleri alebo drivery v c++ ale vytvorit krasne webstranky alebo najst si dobre plateny job v Jave moze v podstate kazdy 🙂
Ja som prave ten druhy pripad, pracujem ako Java developerka, naucila som sa programovat pocas materskej. Bolo to dost narocne (najma casovo) ale dnes je vyhoda ze mas online obrovsky vela zdrojov z ktorych mozes cerpat. Napriklad https://www.learn2code.sk/kurzy/java-pre-zaciatocnikov - tento kurz som si presla nedavno a aj ked som celkom skusena ponukol mi zaujimave nove pohlady na oop.
Cize rozhodne do toho, najst si pracu pre teba uz nikdy nebude problem a plat budes mat skutocne nadstandardny... Ak mozem pomoct, kludne piste baby, drzim palce !

@olino123456789:
No , v dnesnej dome iba so samotnym HTML bez PHP a MySQL daleko nezajdes, ani v legalnej cinnosti 😉 😀
PS: A koho heslo mas tu na koniku, ha? Pre ake "pracovne ucely"? 😉