icon

Ako sa postarať o vtáčatko?

cairka
13. júl 2011

Ahojte. Dnes sme si z vychádzky doniesli domov vtáčieho nalezenca, ešte neviem aký druh, musím pogoogliť. Poradíte mi, ako sa o neho správne postarať, aby našu starostlivosť prežil? Je vcelku životaschopné, pije vodu z kvapátka veľmi dravo, otvára zobáčik. Problém máme ale so stravou, viete niekto poradiť, čo môže také vtáčatko jesť? z nadtrávenou potravou mám osobný problém 😅 😝 malo by to byť riedke, aby to šlo tým kvapkadlom dať do zobáčika. Teraz varím ryžu na obed, môže ten ryžový odvar na pitie? A na akom podklade by malo byť uložené, zatiaľ je v tráve v psej prepravke. Dík za rady. Ak sa tu nájde znalec isto ma napadnú aj ďalšie otázky 😅

mexxomax
4. máj 2015

Dnes v škole sme našli malé vtáčatko,chcel by som sa spýtať,
1.mám mu dávať vodu zo striekačky? 😒
2.koľko denne jedla mu mám dať?
3.aké jedlo?

mexxomax
4. máj 2015

A treba ho kŕmiť aj v noci;? 😉

mexxomax
5. máj 2015

Halóó?? stale mi nikto neodpísal. ☹

luba41
5. máj 2015

@mexxomax je holé, operné? malé? velké?najlepšie vrátiť do hniezda, vyložiť na strom..aký je to druh vtáčika?

mexxomax
5. máj 2015

Je holé.Netuším kde má hniezdo pretože sme ho našli ležať zemi. ☹

mexxomax
5. máj 2015

Je také no celkom veľké.Druh sa asi zistiť nedá.

luba41
5. máj 2015

@mexxomax ak bolo pri budove, tak pravdepdobne vrabec..ak je holé, minimálna šanca na prežitie..najlepšie nájsť to hniezdo..potrebuje stále zahrievať, piť vodu zo striekačky a nejaký malý hmyz, vajíčko nadrobno a niečo živočíšne a pod..treba prečítať po internete..

luba41
5. máj 2015

@mexxomax tak možno drozd, to ťažko takto..hladať hniezdo kde bolo..

mexxomax
5. máj 2015

Kŕmim ho hovädzím srdcom mletím pre ryby.

mexxomax
5. máj 2015

Je neustále pod lampou v teple

mexxomax
5. máj 2015

To mäso nám odporúčili v zverimexe.

mexxomax
5. máj 2015

Podla vás mu vadí hluk??

luba41
5. máj 2015

@mexxomax hluk aký? a má už otvorené oči? inak teda obdivujem odhodlanosť zachrániť ho. 🙂 .najlepšie nájsť príp. skontaktovať nejakú záchrannú stanicu, poradia..aj niekedy majú "príručku" ako krmiť, .napr. na FB - Záhchranná stanica Zázrivá, alebo http://www.csopnj.cz/

mexxomax
5. máj 2015

No napríklad keď ju berem do školy všetkých to zaújma sú pri tom a hučia.Oči otvorene ešte nemá.

mexxomax
5. máj 2015

Alebo ešte keď hučí telka

luba41
5. máj 2015

@mexxomax no tak radšej bez hluku..aj v škole je pod lampou?

mexxomax
5. máj 2015

Je zlé keď je strašne tučný?

mexxomax
5. máj 2015

No nie strašne ale je

luba41
5. máj 2015

@mexxomax a foto by nebola? inak potrebuje asi nejaké vitamíny, tie by mal z tých mušiek a pod..najlepšie fakt kontaktovať napr. http://www.stanicebuchlovice.ic.cz/

baska29
5. máj 2015

@mexxomax preco ho nosis do skoly?kolko sa uz onho staras?

mexxomax
5. máj 2015

ano

mexxomax
5. máj 2015

Do školy ho nosím preto lebo sa ho bojím nechať samého doma.

mexxomax
5. máj 2015

starám sa už oňho skoro 2 dni

mexxomax
5. máj 2015

Už som im písal

mexxomax
5. máj 2015

Hneď pošlem foto

baska29
5. máj 2015

@mexxomax si zlaty ze sa onho tak staras,skus pozriet tie linky co ti tu dali baby a skusila by som nachytt nejake musky a krmit ho aj nimi.Len to bude asi tazsie,drzim palce a urcite napis ako sa ma.Dal si mu aj meno 😊

mexxomax
5. máj 2015

Hej dal po vratnikovi ktorí ho nšiel...volá sa laco

mexxomax
5. máj 2015
mexxomax
5. máj 2015

Akurát spí

baska29
5. máj 2015

@mexxomax aky je chutny a zda sa byt aj velky podla fotky,s tym krmenim v noci co si sa pytal tak sa budi?alebo pisti???ked ho nakrmis v noci a potom rano ako vstane to by mu mohlo stacit si myslim ale nie som odbornik,pisem co by som robila ja