Ako sa prestať trápiť názormi druhých ľudí?
Dobre ráno a krásny deň želám.
Veľmi ma trápi, keď o mne niekto nehovorí pekne, keď ma kritizujú alebo sa mi smejú? Ako sa tým netrápiť? Včera som sa napríklad dozvedela, že nevyzerám byť podľa fotiek za vodou, teda finančne zabezpečená, hodil mi to do tváre kolega, ktorý si pozeral moju fotku na FB (mám len jednu viditeľnú foto, všetko ostatné pre priateľov). Dosť ma to urazilo a už mi to šrotuje v hlave a som kvôli tomu smutná a cítim sa ako nímand 🤦
Tak potom on už vôbec není za vodou ty si už ďalej máš úr ite superne ho priateľa a to je viac ako ma on on sa ešte len potapa
To je o tvojej vynaliezavosti.
Ja by som sa usmiala a povedala nieco v style, že ho presviedcat nebudeš, resp.ze ano on je "za vodou" a ja nie, ale ak byt za vodou znamená že sa zo mňa stane podobne zmýšľajúci clovek ako on (v skratke pekne povedané debil), tak za tou vodou nikdy byt nechcem 🙂
Alebo ano, si za vodou, materiálne, este duševne a budem ti to aj závidieť 😋
Teba rozhodila trapna poznamka namysleneho debila?
Juj, takych este moze byt.
Treba hodit smec aj jemu.
Sklapne a este sa aj zahanbi, ze je trapny
Len toľko....sú stotisíce ľudí na SK, ktorí v živote neboli ani v tom Anglicku.Z tohto pohľadu si za vodou.Necitala som všetko....ale nemôžeš byť závislá na hodnotení druhých dôležité je, že ty si spokojná.Kolega je obyčajný chrapun, ktorý sa potrebuje vyvysovat
To príde s vekom.
Inak pomože nevystavovať svoj osobný život pre verejnosť. Potom nemajú čo komentovať.
@luccija A ešte ho kolegyňa podporila.
@ckocka Mala som tam len svoju foto a ešte jednu s priateľom takú koláž a zhodnotil, že nevyzerám že som za vodou, tak nemám právo hodnotiť lebo som určite bývala v lacných častiach kde je kriminalita ..
ked raz zijes v zahranici, vzdy budes pre druhých podradný cudzinec.. to si zapamataj.... a neries... rozmyslaj preco a z coho prameni tvoj pocit menejcennosti.. precitaj si Baricaka Slabikare stastia, tam o tom pise. to tak na zaciatok...
Pozri taký debil bude vždy rovnaký.To je povaha všade bol, všetko má najlepšie,všetci sú nuly.Taky egocentrik, egoista.Nauc sa jedine odpinkat ho, takých ľudí ešte v zivote stretneš veľa.Nikomu by to dobre nepadlo slušného empatického človeka to ani nenapadne tak z mosta do prosta niekomu povedať také slová.
Ja to chápem. Moj názor je že strácať čas a duševnú pohodu názormi druhých je proste hlúposť. Mentálne pochody iných ľudí aj tak nedokážem ovládať. A ani nechápem, prečo by som to mala robiť. Doležité je to, ako na seba nahliadam ja sama. Od toho sa odvíja moja spokojnosť.
@luccija Proti takým ľuďom sa ani nedá brániť, lebo najhoršia zrážka je zrážka s blbcom..
Tak sa tým netráp!ale vždy aspoň zaoponuj.
@luccija Lenže vždy mi to vráti a ešte z toho vyjde ako víťaz
Jednoznacne sa na tebe vozi a robi mu to dobre. Na tvojej neistote a neschopnosti v danej chvili reagovat, si on stavia svoje neistoty, ktore schovava za frajerinu, nadradenost a aroganciu...to je typické honenie si vlastneho ega na "slabsich", lebo nema dost svojho zdraveho sebavedomia. Takí ludia, ktori su sebavedomi, spokojni a stastni, nepotrebuju zosmiesnovat druhych a strpcovat im zivot. Takze s najvacsou pravdepodobnostou je to vo svojom vnutri obycajny nespokojny maly cloviecik, ktory evidentne nenarazil na nikoho, kto by mu dokazal vecne oponovat, argumentovat a s dostatocnym nadhladom sa obranit voci jeho "utokom" a zhodil ho z toho jeho piedestálu, na ktory sa sam postavil. Jaaaj, ako by som si ho ja "vychutnala" 😀😝
To nemyslíš vážne..? To si fakt akože robíš starosti kvôli zakomplexovaným ľuďom, ktorí si potrebujú poškrabkať ego tým, že budú niekoho urážať??? Veď je to ich vizitka preboha!! Nie Tvoja! Vôbec by som sa nad tým nepozastavovala! Z mojich osobných skúseností Ti môžem povedať, že inteligentný a duševne vyrovnaný človek nebude púšťať z úst hlúpe poznámky na adresu iného. Vysloví ich len človek, ktorý nie je spokojný sám so sebou a druhému závidí. Ja osobne som sa napríklad nikdy nechválila tým, akú prácu vykonávam, koľko zarábam a nikdy som nemala ani potrebu takpovediac "vyčnievať z davu" (hoci častokrát nedobrovoľne aj tak vyčnievam). Napriek tomu sa našli jedinci, i tu na MK, ktorí nedokázali prežuť nejaké tie moje príspevky - aj keď ich pointou bolo poďakovanie, prípadne životná skúsenosť, a bolo v nich aj kus pokory. Nie chvála, ani vystatovanie. A aj tak sa našli ľudia, ktorí svojimi komentármi proste urážali, kritizovali a liečili si svoj komplex na druhom. No snáď by si sa kvôli takým ľuďom netrápila!! Hlavu hore dievča! Buď na seba hrdá a idiotov si nevšímaj!
P. S.: áno.., človek by mal dokázať zniesť aj kritiku, a pokiaľ niečo zverejňuje na sociálnej sieti, musí s ňou i rátať. No motivačná môže byť pre mňa len kritika ľudí, ktorých si vážim a ktorí si dokonca aj tou kritikou dokážu zachovať svoju česť a dôstojnosť. A ktorí si aj napriek kritickej reakcii (alebo skôr vďaka nej) zaslúžia úctu a uznanie.
mala by si ozaj popracovat na sebavedomi (alebo niecom..), ak ta dokaze nejaky jbnty komentar od kolegu(ehm?!) rozhodit az takto??
ale vdaka!!--> aspon som si uvedomila, ze nie som na tom az tak zle :D
@nikolka1986 Je to obyčajný hlupák, čo s takým, fakt jedine jeb*ut ho lopatou po tej sprostej hlave.
vacsinou taketo veci, taketo vety vypustia z ust ti, co nie su spokojny samy so sebou, co maju nejake komplexy 😉
Nemozes sa pacit celemu svetu. Nikdy s tebou nebude cely svet suhlasit, nikdy to nebude tak, ze vsetkym vyhovies. Hlavne, zivot je o tom, aby si ho prezila k vlastnej spokojnosti, a nie aby ti kolega tlieskal, ze si perfektna. Dolezite je, co si ty o sebe myslis - si so sebou spokojna? Mozno by si sa mala naucit trochu asertivity, byt drza - a na kolegovu poznamku povies jednoduche - ty si fakt debil 😅. A mas. A ak ti zalezi na prezentacii online - to je pochopitelne. Nechaj si spravit jednu peknu fotku a tu strel na profil 🙂 mas po probleme
Celkom nerozumiem jeho potrebe argumentacie - zil aj on niekedy dlhodobo v zahranici? Ty si tam zila 3 roky. Ak on stale sedel na Slovensku a od teba chce, aby si mu dokazal, ze si za vodou, tak vies, co ti moze 😀
@bmuller Áno žil tiež ale podľa neho on žil v dobrých štvrtiach a ja v lacných tak nič neviem.
Si zrejme dost precitlivela. Si sama so sebou vnutorne spokojna? Preco ma pre teba blby komentar nejakeho kolegu taku vahu? Ako myslim to tak, ze to nie je bezne, aby si clovek tak pripustal nazory inych, havne ak nie su nijak zvlastne blizkou osobou.
cele to je o tom, ze si pouzila silne argumenty a nevedel co povedat, tak ti dal ludovo povedane preplesk, aby si zmlkla.. su taki ludia, co nemaju hranice slusnosti a potom su taki, co sa nevedia branit.. ja som vyrastla s bratmi, takze slovne prestrelky ma naucili.. na strednej som mala spoluziaka, s ktorym sme sa nemuseli a tiez nemal hranice.. raz po mojom argumente povedal ze strasne smrdim a tiez som dostala preplesk:D (nesmrdela som:D) niekedy clovek necaka podpasovku, lebo sam je (relativne) slusny, ale su aj debili vo svete.. podla mna to nie je o tvojej neucte k samej sebe a podobnym veciam co tu pisu.. moj nazor.. tiez nie som za vodou, mam pred 30 a pochybujem ze raz budem a co:D ale keby mi to niekto povedal,napr. kolega, by som ostala zarazena ze co za tela mam v praci..

teba urazilo, že niekto povie, ze nevyzeras byt za vodou? a to je nejaka povinnost, nejake plus?
po prve.... akceptuj a pripustaj si len nazor cloveka , ku ktoremu by si sama šla po radu.... 🙂 ciže ma nejaku vahu.
po druhe : ak ta vyhodi nazor druhych z rovnovahy, znamena to, že sama nemas o sebe vysoku mienku, sebelasku, nepoznas svoju hodnotu a velmi citis potrebu sa zapacit druhym. S tym sa da pracovat... zacni tam.