Ako sa staráte o svojich manželov?
Chcem sa spytat,ze na kolko si cenite vlastnych manzelov...co vsetko pre nich spravite.Okrem manzelskych povin povinnosti😉co vsetko pre nich musi byt spravene.Nechate ich vyspat po nocnej?alebo decks revu a vstane koli revu,ma vzdy navarene?ma oprate,ozehlene?ci si sam perie..?rozpravate sa s nim co bolo v praci?idete spolu von?pochvalite ho?alebo nechvalite za nic?ako a co vsetko maju vasi manzeli predstavy aby bolo doma vsetko tip -top?a aky su ked nie je ulratane,navarene,oprate,ozehlene...?Som zvedava na vase nazory a skusenosti.
@laskalieci sa,s tebou hadaju, lebo sa nudia.. Ja sa nudim tiez, tak sa tu bavim a tlieskam ti 👏👏👏👏👏👏
@nelinka2009 dobre podme si tlieskat.Vytlieskam ti dake slovo ze napr. Ne hre sme! Alebo ze vetu ze;ze ni cky sa ne sta ra ju o svo jich ma mamama ma nze lov je to dobre?
👍
@nelinka2009 preco sa nudis?deti zaspali co?😂
@laskalieci je, ale urcitecsa to dalo aj lepsie... 😂😁 skus este raz a piriadne sa do toho opri
@silverrko ked tu ruku (co si pridala)otocis do lava tak to vyzera ako holub
@laskalieci zaspali konecne a muz prec.. 😁😂😁😂
@nelinka2009 nie nie oni zle chapu a bol by s toho gulas🍜
@laskalieci vsetci su normalny, ja som lietadlo a ty si Santa... 🎅
@nelinka2009 necitim sa zle skor damy tu hore nepochopia a potom opakuju .po sebe ako andulky.Nepochopia,zautocia,posmievaju sa,domyslaju si,ukazuju co radi piju a jedia a potom som zla.ja
@laskalieci holub? Prepáč nerozumiem. Nebola som tu celý deň venovala som sa rodine. A tiež mi dieťa už spi
@laskalieci poznam... Oni subtu vsetky velmi skusene a vsetko zazili
👍
@nelinka2009 ze? Vela krat ked citam fora co niekto zada,tak prve komety maju najviav lajkov a potom zacnu opako at je jedno co hlavne ze uvidia lajk pod komentarom.Mk bol kedysi fajin taky iny ,teraz kazdy na kazdeho hned zautoci a pod.Niet lasky vo svete a ani pochopenia.Ludia su bez humoru ,vyfucany...oduty.cakaju poklo kova ie.Urazaju sa navzajom posmievaju
To je neaky novy druh poporodnej depresie?
@enusamt mas daku?to sa stava
@laskalieci my to mame z manzelov vsetko rozdelene. Predsa obidvaja mame deti a musime sa o ne starat. Nemam ich iba ja, takze niekedy aj po nocnej vstane. Samozrejme ja mu varim, periem a zehlim. On zase vysava a ine chlapske veci robi. Manzelstvo je o kompromisoch a komunikacii
@nina19833 lebo som mala pomaly pocit ze ja mojeho tyram ked ma nocnu tak vtsane okolo 8smej lebo sa zobudi na detsky rev.Ine idu z detmi von aby bol klud a aby sa vyspal no u mna nemozne sa vytrepat doobeda von.Potom malo spi a ke nervozny ma.nervy.
@laskalieci a preco nemozete von?
@laskalieci čo mám známe v okolí, tak keď je muž po nočnej a ona nemôže ísť s nejakého dôvodu von s deťmi, tak to poriešia tak, že muž sa zavrie do obývačky, poprípade si dá štuple a tak sa vyspí... napríkad...
@laskalieci a čo je to pes? Môj manžel má aj ruky, aj nohy a svoj rozum, takže sa vie postarať o seba sám. Myslím, že táto otázka je dosť nešťastne položená, pretože trošku aj uráža dnešných mužov.
Ak je to myslené tak, čo ja a on robíme v domácnosti, tak potom ja - varím, pečiem, periem ( pračka ), žehlím, utieram prach, umývam okná, dlážky, sanita, záhrada....on: údržba okolo domu a v dome, kosenie trávy, starosť o trávu, auto, garáž....a máme potom aj tak, že ak ja čosi nestíham v domácnosti, poviem manželovi a on mi s tým pomôže, napr. vysáva celý dom len on, občas dáva do umývačky a von/ kto k nej príde skôr, občas za mňa aj požehlí, pomáha mi aj prezliekať periny, nakupovať chodíme spolu.
@nelinka2009 a ako...pokial navarim poriadim do skoly...tak ke aj 11 prec.Dakedy sa stane ze niekto z rana uz ottavuje navstevami ..
@laskalieci no varit sa,da vecer pred a upratovat sa da tiez urcite aj inojedy. Chce to lepsiu organizaciu, ale vsetko sa da, ked sa chce. A kolko mas deticiek?
ahojte... tak ako sa staramo o manzela? No staram sa aby mal ciste oblecenie, aby mal co jest, ked pride domov, opytam sa ho aky mal den, necham ho oddychnut ked vidim, ze je unaveny.... neberiem to ako povinnost, robim to prirodzene, lebo ho milujem, tak ako to robim aj pre deti....
Vazim si ho, za to ako tvrdo pracuje a ako nas lubi.
A ako reaguje ked pride domov a je tu bordel? Normalne - prehliada to a vie, ze ked budem stihat, zas to dam doporiadku.....
@laskalieci no musí pochopiť, že deti sú proste deti a oni nevedia byť ticho. Nevedia pochopiť, že ocko sa musí vyspať. A chápem, že je potom nervózny. Veď kto by nebol, keď je človek nevyspatý to je to najhoršie
tak u nas aj deti respektuju ked je ocko po nocnej unaveny a dokazu byt potichu.... vsetci v rodine sa navzajom respektujeme.. vidia to u nas rodicov a prirodzene sa to ucia tiez....
Ucta, komunikacia a elementarny ohlad na potreby toho druheho je zaklad, ktory ak funguje, tak nemusia ziadne taketo diskusie trvat stovky komentarov.....
My sa starame o seba navzajom. Ja kazdy den varim, manzel umyva riady, upratuje. To je asi tak vsetko. Ostatne vsetko robime spolu. Plus take detailnejsie upratovanie, ze skrinky atd.. to robim ja. A ak mam byt uprimna, mam pocit, ze manzel robi v domacnosti viac, ako ja. Niekedy ma to aj stve, ze pridem domov a uz dve pracky oprate, ale tak co? Zabijem ho? 😀 Ale to bude aj tym, ze konci v praci ovela skor ako ja a teda ma na to viac casu. Bolo by blbe, keby caka na mna kym pridem domov o siestej, upracem a potom idem este varit. Ved sme rovnocenny.
Ja sa starám o manžela priblizne tak ako on o mňa. Sme si zrkadlami. Keď sa po práci stretneme a veselo objimeme a postiskame, tak je celý deň fasa. Keď sa jeden z nás zabudne a príde nafucany....hneď ide nálada dole aj druhému. 😊
Prešli sme si krásnym obdobím aj peklom na zemi...A už vieme ze komunikácia je základ a ze nás nič nerozdelí. A keď je jednému ťažko, druhý ho podrží. Len to ten prvý musi povedať.
A k praktickým veciam. Manžel veľa pracuje a zarába trochu viac ako ja. Organizáciu domácnosti nezvláda...preto ja som jeden deň do týždňa doma a pol dňa mam pre seba a pol dňa sa venujem domácnosti. Tým.padom.zarabam trochu menej ale zasa mame zariadené veci co treba co by cez týždeň nikto nestihol.
Stravujeme sa pol v práci a pol na striedačku varíme. Umývačku a práčku tiež na striedačku. On sa stará o vozový park, psa a o dvor, ja o výbavu pre dieťa, nákupy a byrokraciu. A tých milión ďalších vecí, ktoré mužský mozog neberie. 😂😂😂
Trvalo nám to nejaký čas kým sme sa naučili oceniť aj tieto bežné veci a poďakovať si za ne. Je to veľmi dôležité. Ze "hej, všimla som si ze sú vynesene smeti, vďaka". "Dik za večeru" a podobne.
Treba sa správať k SEBE s úctou, a aj k partnerovi. A nemať ho za decko ale za partnera.

@0silvia0 ale panicka se nam zlobiiiiiposlem ci srdeeckka ces?