icon

Ako sa stať pre muža vzácnou?

sofiaester
7. máj 2020

Ahojte,
určite znie zvláštne táto téma zvláštne a uvedomujem si to, ale zaujíma ma a veľmi by mi pomohol váš názor, postreh, skúsenosti na to, ako sa stať pre muža vzácnou, udržať si odstup, byť nedostupnou a dostatočne chladnou natoľko, aby muž mal potrebu iniciatívy v rozbiehajúcom sa vzťahu a aby mal uspokojený pocit toho známeho mužského loveckého ega a potreby dobíjať 🙂
Je to u mňa celkovo zložitejšia situácia, ktorú možno rozvediem v inej diskusii, ale pre trochu lepší obraz - nie som žiadna stredoškoláčka, žiaľ 😀, mám už za sebou pár vážnych vzťahov, aj manželstvo, ale boli to diametrálne iné typy mužov ako aktuálne.
Teraz som na začiatku niekoľkomesačného niečoho ako vzťahu, píšem niečoho, nakoľko v tomto štádiu sa to ešte vzťahom nazývať nedá a "problém" tak zjednodušene spočíva v tom, že sme spolu od začiatku denne v intenzívnom kontakte, obom nám to tak vyhovuje, ale cítim v poslednej dobe zo strany priateľa výrazné ochladnutie záujmu, i keď on tvrdí, že je všetko v poriadku a viem, že problém je práve v tom, že som "dostupná" a nemá motiváciu a snahu sa ďalej snažiť a namiesto dopredu ide vo vzťahu späť. Ja som ten temperamentný, dynamický a emotívny typ a priateľovi sa to páči, on je hĺbavý, váhavý, celkovo s veľmi výrazným citovým odstupom, takže pri nás dvoch som ja tá, ktorá nás ženie ďalej, i keď sa mu snažím nechávať dostatočný priestor, slobodu a iniciatívu na ňom. Ale už je tak zvyknutý na môj kooperatívny prístup, že akonáhle som sa viackrát snažila zvoliť trochu odstup, či chladnejší prístup, tak to okamžite registroval, vnímal ako ako problém a pokiaľ som mu nevedela vysvetliť a nevysvetlila, čo sa deje, tak zvolil podobný prístup ako ja ... a bolo po taktike 😅.
Cítim, že musím v tejto veci akútne a rýchlo niečo zmeniť, nakoľko mi na tom záleží, pretože vidím, že takto by to nenapredovalo a neposúvalo sa nikam, čo sa už v podstate v poslednej dobe i deje a bojím sa toho, čo by mohlo v dochvíľnej dobe nasledovať, lebo v takomto štádiu by bolo nezmyselné zotrvávať v akomkoľvej vzťahu.
Ďakujem za každý konštruktívny príspevok 🙂.

Strana
z2
ovaaa
7. máj 2020

Nieco podobne som mala nedavno aj ja. Na zaciatku bola ako tak incitiativa z jeho strany ale ked ma trosku " lapil" cakal inciativu odo mna. Tu som mu dala avsak tu svoju uz stopol. Kedze sme v tomto neboli rovnocenny....daj aj ber tak som zacinajuci vztah ukoncila.

karolinakr
7. máj 2020

On dava len tolko, kolko dostane a pises po zmene taktiky neurobil nic.Zrejme mavne rukou a povie si, ze pride dalsia...
Je to tak preto, ze si donho viac zalubena ako on do teba
Ked sa mu hodis do " postele" povie dobre, a ked nehodis, aj tak dobre

karolinakr
7. máj 2020

A co sa tyka vzbudenia lovca- nedviham telefon, nemam cas, stale sa niekam ponahlam, musim za kamoskou, s kolegom na kavu, uvidime, kedy sa ni uvolni termin atd.......

deti95060810
7. máj 2020

buď sama sebou. Nedávaj mu najavo ako ti na ňom strašne záleží, ako sa prispôsobiš jeho povahe, rodine, prianiam..... Maj svoju hrdosť aj v prípade nepriaznivých správ pre teba...

sofiaester
autor
8. máj 2020

Ďakujem za každý príspevok 🙂

ivana11155
8. máj 2020

@sofiaester Muž poväčšine, keď ma pocit že ma ženu zabalenú, tak zvolni... Asi sa toto stalo u vás a preto toľko špekulujes. Mužovi s takou povahou ako opisuje väčšinou vyhovuje energickejsia žena. Ťažko viac radiť, Moc sa v tom vrtas možno až zbytočne.

Strana
z2