icon

Ako sa vyrovnať s negatívnymi proroctvami blízkych?

fashionshop88
26. feb 2024

Prosím Vás ,Vy .... Čo ste veriaci (aj ja som, ale žijem normálnym neprehnanym životom) stretli ste sa už s tými "rečami" ako o 1,5 roka to príde , príde mor, hlad, ľudia budú chorý, budú umierať a ako to prežijú tie deti ... Ide o to, že máme dve deti 10r a 1,5r , je to pre mňa niečo hrozne od mojej babky toto počúvať, úplne ma to da dalo a neviem odísť od malej , čo sa strašne o ňu bojím , že čo bude ďalej .... Nemám chuť absolútne na nič, bolí ma brucho a je mi zle ..... A strach ktorý v sebe mám ani nehovorím... Už raz som takýto stav mala cca pol. roka do zadu, navypravala mi také veci že 🙈 konečná, myseľ som mala niekde ... fyzicky som žila normalne v prítomnosti ale mysľou v tom najkatastrofickom scenári ..... Potom to nejako prešlo a konečne sa mi začalo vo vnímaní života už všetko zas v hlave vyjasnovat, začala som život vidieť trošku pokojnejšie, krajšie, veselšie, farebnejšie, tešiť som sa začala z malých veci, bola vo mne radosť čo príde a tak a dnes ma zas zabila keď mi zavolala a len tak medzi rečou povedala, že joj dieťa moje, nechcem ti nič hovoriť ale už o rok nás to caka, teraz je všetko veselé, rados ten ale príde to a o tych malých deťoch zacala a už to šlo ...najhoršie, že vôbec ani neviem, či jej mám veriť, alebo sú to bludy.... alebo ako to mám brať , vôbec neviem ako sa k tomu postaviť. Veď keď to budem takto každý deň riešiť, tak sa zbláznim

Strana
z2
kitycat
26. feb 2024

Ale prosim ta...hednym uchom dnu a druhym von.

Kazdy rok su zaplavy po roztopeni snehu a ziadnu Normovu archi netreba, uz bolo tornado v Cechcach a zemetrasenie na Slovensku. Priroda si robi co chce a ziadne kecy pani starej matky to neprivolaju... veci sa deju a neda sa sediet doma

janinah
26. feb 2024

Že je babka veriaca nemá nič spoločné s tým.ze sa u nej meni psychika.Ak s ňou niekto býva tak to zrejme pozoruje a mal by riešiť .

nevenka
26. feb 2024

Toto nie je veriaca babka, ale psychiatricky pacient alebo prislusnicka nejakej sekty...☹

danculka25
26. feb 2024

Viera nie je o strachu.
Je o nádeji,láske a radosti.

aniele
26. feb 2024

Preboha! Snáď jej neveríš?!

ana82
26. feb 2024

starecká demencia, jedným uchom dnu druhým von

refly
26. feb 2024

Babke povedz že si to neželáš počúvať a ak to odignoruje a spustí aj tak, tak jej v tu sekundu zlož telefón / postav sa a odíď.
Nenecháš sa predsa deptať bludami mierne vyšinutej, starej babky... Takých predpovedí už za tie roky bolo neúrekom. A viola, furt sme tu.

diewcatqoo
26. feb 2024

A babka mala nejake zjavenie alebo ju osvietil duch svaty alebo ako vlastne dosla k tymto "proroctvam"?

domkakvet
26. feb 2024

@fashionshop88 som veriaca a neviem o nicom takom, ze by malo o rok nastat.

januska12323
26. feb 2024

Prosím ťa ako jej môžeš veriť? Ona je nový prorok krista na zemi?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
mamamasama
26. feb 2024

Ži tu a teraz.

kacena4
26. feb 2024

mame tu vojny, choroby umieranie hlad.... vsetko co babka hovori, preco sa teda nebojis teraz ale az o 1,5r ked by to malo podla nej prist?? treba zit v pritomnosti a mysliet na buducnost ale nie aby ta ochromila uzivaj si dnesok ako by bol posledny den 🙂 a vsetko bude ok drzim palceky

10zabka
26. feb 2024

použi vlastný rozum. Tvoja babka je druhá Sibyla, baba Vanga či Nostradamus? Tým tiež všetko nevyšlo, chvalabohu.

lenicka298
26. feb 2024

@fashionshop88 nemôžeš brať takéto reči vážne. Tiež si myslím, že to s vierou nemá nič spoločné. Koľko sa toho popíše aj v novinách, TV... Keby sme mali všetkému veriť, tak sme na práškoch každý. Choroby, chudoba, prírodné katastrofy tu boli stále, sú a aj budú. Tiež mam 5 ročne dieťa, a bojím sa, čo bude ďalej. No musíme si užívať každý okamih a žiť život naplno a myslieť pozitívne, a nie negatívne a v strachu.
Minule mi jedna pani vysvetľovala, že o rok zaniknú všetky sociálne siete. Že prístup k sieti budú mať len vyvolený. A ona je jedna z nich 😆 že ju budeme prosiť, aby nám dala povolenie používať ich 😏 a že sa na nás chystajú mimozemšťania z Marsu🤭 tak som povedala, že ďakujem za info, a teda sa o rok ozvem, ak teda nedorazia mimozemšťania skôr 😀 takéto teci beriem jedným uchom dnu, a druhým von. Rob to aj ty, a uvidíš, že svet bude krajsi. Netráp sa nad tým, čo nedokážeš zmenit 😊

fashionshop88
autor
26. feb 2024

@ana82 ona toto ale robí už od môjho malička čo si pamätám tak 25 rokov to je, a stále niečo nové .....

fashionshop88
autor
Autor odpoveď zmazal
10zabka
26. feb 2024

@fashionshop88 a aj jej tie "proroctvá" za tých 25 rokov vyšli všetky?

prieloznicasi
26. feb 2024

@fashionshop88 ak to robi od mala splnilo sa nieco uz z toho co povedala?

fashionshop88
autor
26. feb 2024

@10zabka nie 🙈 vravela o 3 dni tmy si spomínam, toho som sa strašne bála ako decko .... A nič .... A všeličo iné ale už si to poriadne nepamätám a už niekoľko rokov ,asi počúvame všelijaké veci .... No nič ... Ale sa ozaj kašlem na to , už som si myslela, že som vysinuta ja 😏 strašne sa bojím o malu ako rodič a pri jej slovách sa už bojím , že za zbláznim od strachu, snažím sa si to nepripustat ale keď myseľ mi stále k tomu uteká ...

fashionshop88
autor
26. feb 2024

@prieloznicasi minulý rok bolo že má prísť Ježiš , že každý sa na pár minút zastavíme a bude nám Ježiš ukazovať nás celý život a kto sa poučí a začne v neho veriť , teda kto sa obráti bude sa mať dobre a kto nie tak zomrie 🙈🙈 a neprišlo to ... Stále sa to posúva, stále o tom hovorí, predminulý rok vravela, že rok 2023 a tento rok, že budúci rok 😏 je to zvláštne , ona je taká od môjho malinka a nechápem prečo ... Moja staršia 10r dcéra bola zdeptana z nej, strašne sa bála , nemohla ani spávať , povedali sme babke aby pred ňou viac také veci nerozprávala ... Aj by sme k nej išli, ale to hneď hneď ako človek príde toto počúva ....

10zabka
26. feb 2024

@fashionshop88 v blogu máš, že dcéra má 10 rokov, takže malá už nie je a určite jej tieto "proroctvá" nerobia dobre. Je to dieťa a ty by si ju mala pred tým chrániť a rozumne jej vysvetliť, že babka si domýšľa veci, ktoré sa nestanú. Ty si tá, ktorá ju má chrániť. Si príliš citlivá a všetko berieš až nezdravo vážne. Dcére sa nečudujem, tebe áno. Ja by som babku stopla a povedala jej, nech to pred dieťaťom nerozpráva, pretože jej psychike to neprospieva. Tebe tiež nie. Stopni to, lebo skončíte na psychiatrii. Babka sa tam mala liečiť už dávno.

sasesoe
26. feb 2024

Ahoj, v Biblii sa píše - neviete dňa ani hodiny... Takýchto falošných predpovedí bolo a je každú chvíľku.... Na druhej strane, jediná istota, ktorú v živote máme je, že všetci raz umriem, nikto nevie isto, že sa ráno zobudí... Ale to neznamená, že máme žiť v strachu.... Keď bol Ján Pavol II na SR, tak hovoril - Nebojte sa!. V Biblii a je čítať Nebojte sa vraj až 365x - na každý deň v roku jeden.... A Duch Svätý je predsa Tesiteľ...

mabenn
26. feb 2024

@fashionshop88 babka nie je v poriadku psychicky a ty mas asi tiez nejaky problem, ked sa nechas tak uniest...

mabenn
26. feb 2024

@fashionshop88 a dieta od nej drz dalej

lalenka33
26. feb 2024

Babka je buď členkou sekty Svedkov Jehovových, ktory vždy točia o konci sveta alebo prepáč, ale blázon. Toto s vierou nemá nič spoločné. Babku vezmi k psychiatrovi a ty ho navštív tiež, keď ťa takéto bludy dokážu takto ovplyvniť. Deti k nej nenos, keď nechceš, aby z nich po psychickej stránke vyrástlo to, čo z teba. Nikto na tomto svete nevie ani čo bude zajtra a nie ešte o rok.

ana82
27. feb 2024

@fashionshop88 ach tak tak to bude celožívotná demencia, podaj jej bibliu nech si to lepšie naštuduje a ty použi zdravý rozum, takéto debiliny ťa nemôžu rozhodiť, dcére vysvetliť, že babka neni ok a keď babka začne s kravinami, rázne ju upozorni, že ju nebudete navštevovať ak bude somariny rozprávať

crazy_cat_lady
27. feb 2024

@autorka preco babku rovno nestopnes? nech ti nerozprava taketo nezmysly. druha vec - skutocnosne si robis stresy z takychto veci? ved trosku zapoj racio..

saxana000
27. feb 2024

Babka objavila Ameriku.Mor aj malomocenstvo sa sporadicky vyskytuje po celom svete v etapach uz od stredoveku aj pandemie a epidemie ludia hladuju a umieraju kazdy den.aj vojny su uz 100.rokov kade tade po svete.. babke zavri usta alebo ju posli.k psychiatrovi.mimochofom kazdy raz.zomrie.kde mas zaruku.ze ta zajtra.nezrazi.auto alebo nespadne na teba strom.. ?

babulkomale
28. feb 2024

@fashionshop88
babka potrebuje psychiatra.
A ty mozno tiez, ked mas taku slabu psychiku a osobnost, ze si to pripustas a este o tom aj uvazujes a zakladas temy.
Nerozumiem co ju hned nezarazis a nezlozis telefon.
Pre mna nepochopitelne.

Strana
z2