Ako sa vyrovnať s negatívnymi proroctvami blízkych?
Prosím Vás ,Vy .... Čo ste veriaci (aj ja som, ale žijem normálnym neprehnanym životom) stretli ste sa už s tými "rečami" ako o 1,5 roka to príde , príde mor, hlad, ľudia budú chorý, budú umierať a ako to prežijú tie deti ... Ide o to, že máme dve deti 10r a 1,5r , je to pre mňa niečo hrozne od mojej babky toto počúvať, úplne ma to da dalo a neviem odísť od malej , čo sa strašne o ňu bojím , že čo bude ďalej .... Nemám chuť absolútne na nič, bolí ma brucho a je mi zle ..... A strach ktorý v sebe mám ani nehovorím... Už raz som takýto stav mala cca pol. roka do zadu, navypravala mi také veci že 🙈 konečná, myseľ som mala niekde ... fyzicky som žila normalne v prítomnosti ale mysľou v tom najkatastrofickom scenári ..... Potom to nejako prešlo a konečne sa mi začalo vo vnímaní života už všetko zas v hlave vyjasnovat, začala som život vidieť trošku pokojnejšie, krajšie, veselšie, farebnejšie, tešiť som sa začala z malých veci, bola vo mne radosť čo príde a tak a dnes ma zas zabila keď mi zavolala a len tak medzi rečou povedala, že joj dieťa moje, nechcem ti nič hovoriť ale už o rok nás to caka, teraz je všetko veselé, rados ten ale príde to a o tych malých deťoch zacala a už to šlo ...najhoršie, že vôbec ani neviem, či jej mám veriť, alebo sú to bludy.... alebo ako to mám brať , vôbec neviem ako sa k tomu postaviť. Veď keď to budem takto každý deň riešiť, tak sa zbláznim
Že je babka veriaca nemá nič spoločné s tým.ze sa u nej meni psychika.Ak s ňou niekto býva tak to zrejme pozoruje a mal by riešiť .
Toto nie je veriaca babka, ale psychiatricky pacient alebo prislusnicka nejakej sekty...☹
Viera nie je o strachu.
Je o nádeji,láske a radosti.
Preboha! Snáď jej neveríš?!
starecká demencia, jedným uchom dnu druhým von
Babke povedz že si to neželáš počúvať a ak to odignoruje a spustí aj tak, tak jej v tu sekundu zlož telefón / postav sa a odíď.
Nenecháš sa predsa deptať bludami mierne vyšinutej, starej babky... Takých predpovedí už za tie roky bolo neúrekom. A viola, furt sme tu.
A babka mala nejake zjavenie alebo ju osvietil duch svaty alebo ako vlastne dosla k tymto "proroctvam"?
@fashionshop88 som veriaca a neviem o nicom takom, ze by malo o rok nastat.
Prosím ťa ako jej môžeš veriť? Ona je nový prorok krista na zemi?
Ži tu a teraz.
mame tu vojny, choroby umieranie hlad.... vsetko co babka hovori, preco sa teda nebojis teraz ale az o 1,5r ked by to malo podla nej prist?? treba zit v pritomnosti a mysliet na buducnost ale nie aby ta ochromila uzivaj si dnesok ako by bol posledny den 🙂 a vsetko bude ok drzim palceky
použi vlastný rozum. Tvoja babka je druhá Sibyla, baba Vanga či Nostradamus? Tým tiež všetko nevyšlo, chvalabohu.
@fashionshop88 nemôžeš brať takéto reči vážne. Tiež si myslím, že to s vierou nemá nič spoločné. Koľko sa toho popíše aj v novinách, TV... Keby sme mali všetkému veriť, tak sme na práškoch každý. Choroby, chudoba, prírodné katastrofy tu boli stále, sú a aj budú. Tiež mam 5 ročne dieťa, a bojím sa, čo bude ďalej. No musíme si užívať každý okamih a žiť život naplno a myslieť pozitívne, a nie negatívne a v strachu.
Minule mi jedna pani vysvetľovala, že o rok zaniknú všetky sociálne siete. Že prístup k sieti budú mať len vyvolený. A ona je jedna z nich 😆 že ju budeme prosiť, aby nám dala povolenie používať ich 😏 a že sa na nás chystajú mimozemšťania z Marsu🤭 tak som povedala, že ďakujem za info, a teda sa o rok ozvem, ak teda nedorazia mimozemšťania skôr 😀 takéto teci beriem jedným uchom dnu, a druhým von. Rob to aj ty, a uvidíš, že svet bude krajsi. Netráp sa nad tým, čo nedokážeš zmenit 😊
@ana82 ona toto ale robí už od môjho malička čo si pamätám tak 25 rokov to je, a stále niečo nové .....
@fashionshop88 a aj jej tie "proroctvá" za tých 25 rokov vyšli všetky?
@fashionshop88 ak to robi od mala splnilo sa nieco uz z toho co povedala?
@10zabka nie 🙈 vravela o 3 dni tmy si spomínam, toho som sa strašne bála ako decko .... A nič .... A všeličo iné ale už si to poriadne nepamätám a už niekoľko rokov ,asi počúvame všelijaké veci .... No nič ... Ale sa ozaj kašlem na to , už som si myslela, že som vysinuta ja 😏 strašne sa bojím o malu ako rodič a pri jej slovách sa už bojím , že za zbláznim od strachu, snažím sa si to nepripustat ale keď myseľ mi stále k tomu uteká ...
@prieloznicasi minulý rok bolo že má prísť Ježiš , že každý sa na pár minút zastavíme a bude nám Ježiš ukazovať nás celý život a kto sa poučí a začne v neho veriť , teda kto sa obráti bude sa mať dobre a kto nie tak zomrie 🙈🙈 a neprišlo to ... Stále sa to posúva, stále o tom hovorí, predminulý rok vravela, že rok 2023 a tento rok, že budúci rok 😏 je to zvláštne , ona je taká od môjho malinka a nechápem prečo ... Moja staršia 10r dcéra bola zdeptana z nej, strašne sa bála , nemohla ani spávať , povedali sme babke aby pred ňou viac také veci nerozprávala ... Aj by sme k nej išli, ale to hneď hneď ako človek príde toto počúva ....
@fashionshop88 v blogu máš, že dcéra má 10 rokov, takže malá už nie je a určite jej tieto "proroctvá" nerobia dobre. Je to dieťa a ty by si ju mala pred tým chrániť a rozumne jej vysvetliť, že babka si domýšľa veci, ktoré sa nestanú. Ty si tá, ktorá ju má chrániť. Si príliš citlivá a všetko berieš až nezdravo vážne. Dcére sa nečudujem, tebe áno. Ja by som babku stopla a povedala jej, nech to pred dieťaťom nerozpráva, pretože jej psychike to neprospieva. Tebe tiež nie. Stopni to, lebo skončíte na psychiatrii. Babka sa tam mala liečiť už dávno.
Ahoj, v Biblii sa píše - neviete dňa ani hodiny... Takýchto falošných predpovedí bolo a je každú chvíľku.... Na druhej strane, jediná istota, ktorú v živote máme je, že všetci raz umriem, nikto nevie isto, že sa ráno zobudí... Ale to neznamená, že máme žiť v strachu.... Keď bol Ján Pavol II na SR, tak hovoril - Nebojte sa!. V Biblii a je čítať Nebojte sa vraj až 365x - na každý deň v roku jeden.... A Duch Svätý je predsa Tesiteľ...
@fashionshop88 babka nie je v poriadku psychicky a ty mas asi tiez nejaky problem, ked sa nechas tak uniest...
@fashionshop88 a dieta od nej drz dalej
Babka je buď členkou sekty Svedkov Jehovových, ktory vždy točia o konci sveta alebo prepáč, ale blázon. Toto s vierou nemá nič spoločné. Babku vezmi k psychiatrovi a ty ho navštív tiež, keď ťa takéto bludy dokážu takto ovplyvniť. Deti k nej nenos, keď nechceš, aby z nich po psychickej stránke vyrástlo to, čo z teba. Nikto na tomto svete nevie ani čo bude zajtra a nie ešte o rok.
@fashionshop88 ach tak tak to bude celožívotná demencia, podaj jej bibliu nech si to lepšie naštuduje a ty použi zdravý rozum, takéto debiliny ťa nemôžu rozhodiť, dcére vysvetliť, že babka neni ok a keď babka začne s kravinami, rázne ju upozorni, že ju nebudete navštevovať ak bude somariny rozprávať
@autorka preco babku rovno nestopnes? nech ti nerozprava taketo nezmysly. druha vec - skutocnosne si robis stresy z takychto veci? ved trosku zapoj racio..
Babka objavila Ameriku.Mor aj malomocenstvo sa sporadicky vyskytuje po celom svete v etapach uz od stredoveku aj pandemie a epidemie ludia hladuju a umieraju kazdy den.aj vojny su uz 100.rokov kade tade po svete.. babke zavri usta alebo ju posli.k psychiatrovi.mimochofom kazdy raz.zomrie.kde mas zaruku.ze ta zajtra.nezrazi.auto alebo nespadne na teba strom.. ?
@fashionshop88
babka potrebuje psychiatra.
A ty mozno tiez, ked mas taku slabu psychiku a osobnost, ze si to pripustas a este o tom aj uvazujes a zakladas temy.
Nerozumiem co ju hned nezarazis a nezlozis telefon.
Pre mna nepochopitelne.

Ale prosim ta...hednym uchom dnu a druhym von.
Kazdy rok su zaplavy po roztopeni snehu a ziadnu Normovu archi netreba, uz bolo tornado v Cechcach a zemetrasenie na Slovensku. Priroda si robi co chce a ziadne kecy pani starej matky to neprivolaju... veci sa deju a neda sa sediet doma