icon

Ako sa vyrovnať s negatívnymi proroctvami blízkych?

fashionshop88
26. feb 2024

Prosím Vás ,Vy .... Čo ste veriaci (aj ja som, ale žijem normálnym neprehnanym životom) stretli ste sa už s tými "rečami" ako o 1,5 roka to príde , príde mor, hlad, ľudia budú chorý, budú umierať a ako to prežijú tie deti ... Ide o to, že máme dve deti 10r a 1,5r , je to pre mňa niečo hrozne od mojej babky toto počúvať, úplne ma to da dalo a neviem odísť od malej , čo sa strašne o ňu bojím , že čo bude ďalej .... Nemám chuť absolútne na nič, bolí ma brucho a je mi zle ..... A strach ktorý v sebe mám ani nehovorím... Už raz som takýto stav mala cca pol. roka do zadu, navypravala mi také veci že 🙈 konečná, myseľ som mala niekde ... fyzicky som žila normalne v prítomnosti ale mysľou v tom najkatastrofickom scenári ..... Potom to nejako prešlo a konečne sa mi začalo vo vnímaní života už všetko zas v hlave vyjasnovat, začala som život vidieť trošku pokojnejšie, krajšie, veselšie, farebnejšie, tešiť som sa začala z malých veci, bola vo mne radosť čo príde a tak a dnes ma zas zabila keď mi zavolala a len tak medzi rečou povedala, že joj dieťa moje, nechcem ti nič hovoriť ale už o rok nás to caka, teraz je všetko veselé, rados ten ale príde to a o tych malých deťoch zacala a už to šlo ...najhoršie, že vôbec ani neviem, či jej mám veriť, alebo sú to bludy.... alebo ako to mám brať , vôbec neviem ako sa k tomu postaviť. Veď keď to budem takto každý deň riešiť, tak sa zbláznim

Strana
z2
maryetta
28. feb 2024

Kusok to odlahcim. Mor tu nedavno bol v podobe kovidu. Hlad? Ved sme v dobe konzumu kedy sa potraviny ak vyhadzuju. Jasne ceny a kvalita potravin sa asi aj zhorsuje ale…
A neviem co este babka… no ja ako veriaca som o takych veciach ani nepocula ani nepanikarim. Aj bez tych reci som si vedoma ze neviem co bude dnes vecer. Ani zajtra. Ani o rok…
Dnes umieraju aj mladi ludia… bez toho aby mi to babka povedala. Snazim sa zit ako zijem. Byt tu pre deti…

cacianka
28. feb 2024

naša suseda nám úplne s vážnosťou a dôrazom oznamovala, niekedy v júni, aby sme si nakúpili wc papier do zásoby, prípadne aj iné trvanlivé potraviny, lebo v septembri budú 3 dni tma, výpadok elektriny a všetkých energií. všetci sme ju vysmiali...

mikadooo
28. feb 2024

@fashionshop88 prečo ťa zrovna babka vie takto zmagoriť? Ako prvé riešenie čo ma napadlo, keď toľko ti vie psychicky ublížiť nejaké premúdrelé kibicovanie starej ženy, nie je niekto v tvojom okolí, kto ťa vie zas naopak upokojiť svojimi rečami? Napríklad že by si zavolala mame a tá ti povie ale prosím ťa, veď babka mne už keď vy ste boli malé predpovedala ako bude vojna a príde druhý hitler, a cez koronu povedala, že všetci pomrieme, atď atď? Niekoho takého nemáš v okolí, kto by ťa vedel psychicky upokojiť po takomto telefonáte?

lubina
28. feb 2024

@fashionshop88 toto robila aj moja starka. Ja som jej povedala, nech to nehovori mojim detom, ze oni vidia pred sebou buducnost a ak ju ona nevidi resp. nechce vidiet, som s tym ok, ale nema to hovorit mojim detom. Starka sa nahnevala....ale moja mama jej vysvetlila, preco ma jej reci tak nehnevali a uz sa to potom nastastie neopakovalo, ziadne datumy konca sveta ani negativne konce sveta a pod. Nic z toho, co hovorila sa nenaplnilo...nedaj sa zdeptat a uz vobec nenechaj deptat svoje deti, hlavne to starsie, iba babka zasieva do dietata strach...nedovol to.

Strana
z2