icon

Ako sa vyrovnať s nízkym IQ?

24. júl 2024

Ahojte žienky, je to pre chulostiva vec, preto to píšem takto. Mám veľmi nízke IQ a trápi ma to. Tam, kde je potrebná logika, logické myslenie, som stratená vždy. Chcela by som robiť jednu prácu (ktorú zvládne každý) avšak sú tam psychotesty a samozrejmosťou že by som ich nezvládla. Skúšala som si veľakrát robiť IQ testy a vždy mi vyšlo okolo 50. Je mi to ľúto a trápi ma to. Neviem ani čo od tohto očakávam, asi len vykecanie sa.

Strana
z3
anna777115
24. júl 2024

Autorka vysledok IQ testu, okolo 50, je stredná forma mentálnej retardacie, takže takto krasne sformulovaný text by si určite nedokázala napisať. Ja, už naozaj začinam veriť tomu že sa tu denne pridávajú nerealne temy.

trisha_r
24. júl 2024

Takže máš slabú mentálnu retardaciu a chodíš do špeciálnej školy áno? Nedokážeš urobiť ani základné veci a postarať sa o seba? Tak potom máš 50. Ak normálne funguješ tak patris do priemeru ako každý iný.

nelka93
25. júl 2024

Pokiaľ si si nerobila testy v Mense, tak nevieš aké máš IQ. Tieto testy na internete, majú od IQ testov dosť ďaleko a ani nemusia byť správne vyhodnotené. Ale zrejme máš dosť nízke sebavedomie, keď si to myslíš. IQ 50 je spodná hranice imbecility, čiže mentálnej výbavy. Cítiš sa ako imbecil?

hatsepset
25. júl 2024

Ja si robím druhú výšku - idem na červený diplom a v tých blbych logických - matematicko priestorových testoch mám podpriemerné vysledky😂😂😂.
Je okolo 8 druhov IQ - plus IQ test ti nedá validne výsledky, pretože až príliš závisí od tvojho aktuálneho stavu a rozpoloženia v daný čas, keď ho robíš.
U nás je blbé, že sa štandardne dáva práve ten logický IQ test.

autor
25. júl 2024

Tak prečo potom vôbec nerozumiem matematike druhého stupňa... Neviem vypočíta jednoduchú rovnicu, keď sa to nejak nabiflim tak ok ale o chvíľu to aj tak zabudnem. Neviem vypočítat slovné úlohy šiesteho ročníka, nechapem zlomkom... Pripadam si extremne hlúpo

autor
25. júl 2024

A to mi ťahá na 30

anna777115
25. júl 2024

Ale IQ dospeleho človeka neurčuje, iba vypocet rovnic a slovných uloh z matematiky.

yoxinka
25. júl 2024

Inteligencia má VEĽA zložiek. To NIE SÚ len rovnice a matika. Môj muž, to je matika, súvislosti, čísla, rovnice … je fantastický v orientácii na mape. Stačí mu raz vidieť mapu a zapamätá si cestu hocikam naveky. V cudzom meste je zorientovaný za 5 minút, lebo si pozrel dopredu mapu. To sú jeho silné stránky. Jeho verbálny prejav a pamäť je oproti tomu na žalostnej úrovni 🤣🤣🤣. On vie naspamäť mapu, ale nevie si zapamätať ani jeden názov ničoho. Ja sa stále smejem, že my musíme chodiť spolu, lebo on vie kade a ja viem kam. Všetko čo píše mi dá preštylizovať, lebo vie, že to má napísané ako trdielko. Veľmi sa obmedzuješ tým, že zhadzuješ sama seba kvôli JEDNEJ časti inteligencie v ktorej si slabšia, lebo na 100% máš aj silné stránky, len ich skrz svoje, pravdepodobne, veľmi nízke sebavedomie, nevidíš a nevnímaš.

natiblaskova
Autor odpoveď zmazal
lalu_sk111
25. júl 2024

tie online testu urcite nevyhodnocuju realne..70 je hranica, pri ktorej sa da samostatne fungovat, s tazkostami

katuskamala1
25. júl 2024

Psychotesty nemaju nic s IQ testom.... psychotesty nemusi urobit ani clovek s vysokym IQ. Toto si namiesala uplne zbytocne a zbytocne si i robis iq testy a stresujes.
Ja som ich robila nedavno,ak chces, napis ip ppviem ti akeho charakteru bolo ale napis mi o aku poziciu ide lebo ak to je napr policajt,vojak, sbs tak tam nepomozem lebo zbran a to je o inom..

shirubia
26. júl 2024

K tým rovniciam a matematike druhého stupňa by som chcela napísať len toľko, že som vyštudovaná učiteľka slovenského jazyka a matematiku neviem ani zaťať. Ani rovnice. Ani geometriu. Jednoducho na to nemám hlavu, ktorá je dobrá úplne na iné veci. Keď som nastúpila na učiteľstvo SJ, profesorka pri úvodnej hodine zažartovala, že: "no tak sme sa tu zišli, všetci neschopní v matematike". Neboj sa, schopnosť matematického a logického myslenia nie je pre život smerodajná a ani pri robení psycho testov 🙂 určite do toho choď

macinko321
26. júl 2024

Autorka, urcite nemas IQ 50, ale vyssie. To, ze ti nejdu logicke ulohy a nikdy ti nesla matematika - ja skor rozmyslam, ci nemas dyskalkuliu. Ale co ma aj za teba najviac boli je nie to IQ z pofidernych testov, ale tvoje velmi velmi nizke sebavedomie. A toto je klucove teraz pomalicky zvysovat. Skus sa venovat niecomu novemu, v com si si ista, ze ti to pojde, bides v tom dobra, budes mat z toho rados a HLAVNE ZACNES SI VIAC VERIT A POCHOPIS, ZE SI SIKOVNA, MUDRA A VOBEC NIE HLUPA. Posielam vela sil.

stanulienkat
26. júl 2024

Niekto sa vyborne bavi.😁 IQ 50 neviem, ci nie je debilita.😁

anonym_42b5c9
4. aug 2025

@anonym_autor IQ testy su v podstate nezmysel. Uz sposob ktorym pises svedci o inteligencii vzdelaneho cloveka.

erichlein
Včera o 22:22

@anonym_autor dobrý večer prajem, náhodou som natrafila na tento príspevok ,a mám problém so synom 25 rokov a nevie sa udržať v robote ani na brigade,Max 3 hodiny denne
Tiež som rozmýšľala ako pomôcť,je z toho nešťastný,depky atď a veľmi sa sťahuje do seba :(
@anonym_autor

Strana
z3