icon

Ako sa vyrovnať so sklamaním z krajiny?

malena
3. jan 2025

Dievčatá, verím, že ma pochopíte a neodsúdite... Nielen že som stratila hrdosť, na svoju vlasť, ale začínam ju doslova nenávidieť. Odkedy slováci znovu zvolili smer,hlas,sns ale najviac sa hnevám na ich voličov. Poslednou kvapkou je Ficovo vyhrážanie sa Ukrajine. Veľmi osobne sa ma ta dotýka, moja dcéra študentka už druhým rokom doučuje slovenčinu ukrajinské detičky, ktorým rusi zabili otca, a niektorým aj mamu, ani sa to nedá vyjadriť slovami, čoho sme svedkom, lebo sa s nimi aj ich rodinami stretávame aj mimo doučovania. Viete aké to je pozerať na plačúceho chlapca, ktorému práve oznámili, že mu zabili otca na fronte, do zaslzených očí mladej ukrajinskej ženy rozprávajúcej o tom, ako jej rusi uniesli brata do zajatia a už mesiace o ňom netušia,je neskutočný rozdiel to počuť a vidieť na vlastné oči... A potom sa otočíte a počúvate od slovenských spoluobčanov, ako by ich utopili v lyžičke vody, lebo rusi sú naši bratia, lebo ropa, lebo hento, lebo tamto. Cítim takú strašnú zlosť, a nie je to len čo sa týka tejto oblasti, ale celkovo, čo stvára táto vláda, ako nám všetko zrušili a zavádzajú nové dane, a pritom oni si pridávajú, šetria len na nás... Najnovšie povolili dovoz radioaktívneho odpadu na SVK, sme jednoducho odpad pre ostatných. Ako sa s týmto všetkým vyrovnávate vy ?

vevesh
14. jan 2025

@zuzana76 problem je, ze oni nechcu vyhostit len nepohodlnych a len moslimov- ti su iba prvi na rane...🤐🤐

eva8
14. jan 2025

@zuzana76 neprisposobivi migranti robia problemy aj tym prisposobivym migrantom.

zuzana76
14. jan 2025
zuzana76
14. jan 2025

@vevesh neviem, ja si myslim, ze ti, co tam dlhodobo ziju a nerobia problemy sa nemusia bat, vela turkov zije v nemecku, nevyhostia vsetkych, ale taketo nieco je neprijatelne v europe, ako v tom videu

zuzana76
14. jan 2025

@eva8 pretos takymi prec, poslat do ich krajin

yanni
14. jan 2025

@lentilka78 toto spomínal aj moja žiaľ už nebohá starká. Rusi boli zver. A to že Ruska nátura je hrozná, sú to lenivci a ponevieraci, to je predsa známe. Ale Ukrajinci nie sú o nič lepší. To ke tiež len všetko lenivé a skorumpované.

zuzana76
14. jan 2025

a to co tam vidno sa deje uz aj v Britanii, Francuzsku, Spanielsku a Nemecku, aj v skandinavskych krajinach

vevesh
14. jan 2025

@zuzana76 ale ba, pojde to doradu. Kto sa nepoucil z dejin....🤐

vevesh
14. jan 2025

@yanni aj nemci boli zver, len nie na sk- nas takto vyviedol z nevedomia nas nemecky dejepisar, ze slovenky boli "menejcennne" a neoplatilo sa "nechavat semeno, aby sa nebodaj arijska rasa neznehodnotila, ze na co sa hitler tak unuval,....". Pri inych narodoch s tym problem nebol, takisto v KZ-lager, kedze vedeli, ze tie zeny nepreziju...preto maju slovenky ruzove okuliare...

eva8
14. jan 2025

@zuzana76 ked sa na niekoho divame cez prsty a zhora od zaciatku, ten, kto je neustale taceny k muru, radikalizuje sa.
Rozhodne som za, aby ti, ktori su silne radikalizovani, boli deportovani. Ale co s tymi, ktori maju nemecke obcianstvo? Nevyznam sa v tom vobec. Urcite su aj pripady - podal si ruku, chcem viac... To nie je jednoduche - deportovat. A problemy nerobia len moslimovia, lenze o nich sa verejne hovori.

zuzana76
14. jan 2025

@eva8 ano, mas pravdu, ale to je uplne ina kultura, mnohi prichadzaju uz radikalizovani do tychto krajin a pachaju tam zlo, pretoze sa chcu pomstit zapadu. Ale preco je nemecko na tom lepsie ako moslimske krajiny? lebo nemci su pracoviti, vybudovali si svoju krajinu a potom pride niekto, kto chce toto nicit a zaviest tam iny poriadok, taky na aky bol zvyknuty vo svojej domovskej krajine. Tak nech sa vrati. Preco ide pachat zlo a napadat inu kulturu? Nemyslim si, ze deportuju vsetkych moslimov. To je podla mna neuskutocnitelne. V Nemecku su ich miliony. Mnohi su tak zliati s povodnym obyvatelstvom, aj rodinne prepojeni, ze to by bolo nemozne. To by sme sa museli anozaj vratit do minuleho storocia a zacat vysidlovanie.

zuzana76
14. jan 2025

@eva8 a nemca, ktory robi zlo, mozu zabasnut, toho nemaju kam deportovat, ale cudzinca ano, nielen moslima, akehokolvek, kto by spachal nejaky vazny zlocit, ci uz proti kulture, napr podpalit kostoly, alebo proti cloveku - vrazdy, polievanie kyselinou atd... nemam na mysli kradez masla v obchode

zuzana76
14. jan 2025

A nie som za obmedzovanie ich kultury, nech si slavia svoje sviatky, navstevuju modlitebne, mesity, synagogy, cokolvek, ale repsektujuco, v mieri a v pokoji.

zuzana76
14. jan 2025

Nech konzumuju halal, dokonca ani zahalovanie mi nevadi, pokial k tomu nenutia mna v mojej, ci inej europskej krajine a nesnazia sa tento zvyk preniest do nasej kultury.

eva8
14. jan 2025

@zuzana76 preco nie sme na tom tak dobre ako Nemecko? Sme menej pracoviti? Preto Nemci radi zamestnavaju Slovakov?
Ked pozrieme zivotny styl, cez horucavy sme aj my unaveni. Preto horuce krajiny maju poobednajsiu siestu. A mnoho inych faktorov. Naopak, "tmavi", ktori sa chcu presadit, vdaka predsudkom musia preukazat viac pracovitosti a vedomosti. Samozrejme, zalezi kde.
Nemci boli tvrdi a disciplinovani, preto tolko dosiahli. A mudri a nestitili sa vyuzivania druhych. Mozno aj podvodov - vid. Volwagen - biznis prvy. Zapadne Nemecko sa vyvijalo svojim sposobom, vychodne svojim. Par rokov po rozdeleni som bola najprv vp vych. Nemecku - pozostatky socializmu, taki slusnemjsi, odstup, o rok v zap. bcasti - mili, naozaj pracoviti, dobrosrdecni.
Potom si myslim, ze sa Nemecko az prilis otvorilo celkovej migracii, mozno pozostatky kolektivnej viny, neznalost (Merkelova tiez vyrastala za "zeleznou oponou", kto vie? Aj Nemecko slobdo extremu.
Teraz pojde tiez. Systemy sa menia, prirodzena cesta, ked sa nieco nepaci, ideme k druhemu. Ziadny extrem nie je dobry. Som za spolupracu, kompromisy

zuzana76
14. jan 2025

@eva8 urcite sme menej pracoviti, mentalne sme slovania , urcite aj slovaci zazivaju diskriminaciu, aj ked su bieli a nekrici to tak.

Potom si myslim, ze sa Nemecko az prilis otvorilo celkovej migracii, mozno pozostatky kolektivnej viny, neznalost (Merkelova tiez vyrastala za "zeleznou oponou", kto vie? Aj Nemecko slobdo extremu. - s tymto suhlasim, prilis vitaju akychkolvek migrantov, nepreveruju si

zuzana76
14. jan 2025

@eva8 pracovat do nemecka ide slovak, ktory chce zarobit a logicky pocita s tym, ze bude robit, cize sa prisposobi pracovnej kulture v inej krajine. Ale inak sme urcite celkovo menej pracovitejsi ako celok. Kolko tu mame vyciciavacov a odrbavacov systemu.

martin96321
14. jan 2025

@pr85 Ano potrebuje ich. Tak isto ako potrebuje pomoc od inych statov. Ako presvedcis ludi aby sli bojovat za svoju krajinu,ked nemaju poriadbe čim? Ked vidia ze zvysok sveta im pomaha iba tak aby aspon nejaky vydrzali?

sisaka
14. jan 2025

@tetapetra
@yoxinka vy dve už radšej ani nič nepíšte. Ste exemplárny prípad ľudí, čo si nezisťujú informácie z rôznych zdrojov a len papagájujú, čo začuli niečo v progresívnych médiách. S tým Elonom ste tak mimo, že neverim, že niekto môže takéto blbosti splietať. Vlastne verim, práve som si spomenula, že ľudia chodili v obchodoch v smere šípok a prechádzali sa po prírode v rúškach, lebo tak im bolo povedané v MSM, ktorých úlohou je šírenie propagandy.

vevesh
14. jan 2025

@zuzana76 nemecko potrebuje novych pracovnikov, najneskor do 2035, pretoze im pojde do dochodku naraz v jednom roku okolo 15 milionov ludi a toto bude sakramentsky problem, preto nemecko berie/bralo ako dive pracovnikov = na dochodky a dieru na pracovnom trhu treba zaplatat....

zuzana76
14. jan 2025

@vevesh toto bude cakat aj nas, ale treba si ludi preverovat

vevesh
14. jan 2025

@zuzana76 nemas ako -preverit si mozes maximalne, ci dany clovek nie je hladany euro-/interpolom a pod. a do takej databazy sa nedostanes za drzanie plakatu za chalifat v europe🫣🫣🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

tetapetra
14. jan 2025

@sisaka v akých médiách? Akurát som zachytila,že si ho Trump berie do tímu. Ešte nedávno, si nevedeli dôjsť na meno,či azda aj v tom sa mýlim? Za mňa je Musk nebezpečny človek

acyl
14. jan 2025

@silvike lenže rodičia ruských detí umierajú so samopalom v ruke v cudzej krajine. Keby aspoň boli chudáci prinútení ale koľkí sami podpisujú kontakt a idú za peniaze zabíjať k susedom.

yoxinka
14. jan 2025

@sisaka
Ako je to s tým Elonom? Rada sa dozviem nové obohacujúce informácie.

zuzana76
14. jan 2025

@vevesh tak potom vyhostit pri zlocinoch, ale bohuzial to znamena, ze uz niekto na takehoto cloveka doplatil zivotom alebo majetkovou ujmou

sisaka
14. jan 2025

@yoxinka najlepšie je vypočuť si Elona samého, čo on hovorí a nie zavádzajúce a nepravdivé interpretácie jeho názorov a činov. Na začiatok odporúčam napríklad jeho rozhovor s Joe Rogan, v jeho podcaste, epizóda
# 2223 zo 4. novembra 2024, to ťa veľmi rýchlo privedie do obrazu, kde a za čím si Elon stojí.

tetapetra
14. jan 2025

@sisaka zbehla som len na jeho insta a kukla čo mu na ten podcast píšu ľudia. Nooooo, získala som názor.

sisaka
14. jan 2025

@tetapetra len potvrdzuješ, čo som napísala

yoxinka
14. jan 2025

@sisaka
Ok, vypočujem si.