Ako sa vyrovnať so smrťou blízkeho?
Ahojte zienky,
nedavno mi zomrela maminka. Nechcem rozoberat tieto veci verejne, je to prilis citliva tema. Ak je tu niekto kto presiel stratou najblizsieho, resp. priamo svojej mamy, budem rada ak mi napisete sukromnu spravu. Akosi neviem von z toho kolotoca zialu a smutku. Rada by som sa uz posunula dalej aspon trosku, lebo tieto pocity zufaleho smutku ma hrozne nicia.
Dakujem a prajem pekny den.
@rainee co sa stalo :(
Ahojte dievčatá moja mamina zomrela 8.12.2021 pohreb bol pred Vianocami a ja stále nemôžem uveriť. Neda sa tomu veriť čo sa stalo .Tak strašne chyba . Niekedy rozmýšľam že sa zbláznim už z toho.Každy den sme 2x spolu volali každý 3 den som s dcérkou u nich spala Teraz keď prídem za ocinom je to hrozne všade jej veci , bunda, kabelka
A ja len stále plačem
Ocino mi zomrel 7.12.2021. Necelý rok predtým mu diagnostikovali rakovinu ústnej dutiny, všetci sme verili, že sa dostane z toho...všetci. Prežil 10 hodinovú náročnú operáciu, dali mu železnú sánku, potom ožarovania a nakoniec sa mu to prejavilo inde..na krku. Prešli už 4 mesiace takmer a je to stále horšie a horšie.. Maminu ešte mám,sme stále s nou, ale ona je na tom úplne zle.. boli strašne na seba závislí, mali si práve začať užívať dôchodok. Bije sa vo mne neskutočný hnev na zdravotníctvo .. celý postup, prevážanie, rýchlo zdrav. pomoc .. nedali mu popri ožarovaní vôbec chemoterapiu..čo nám spätne povedali viacerí lekári, že to mu mali dať...a neskutočne ma trápi ako sme ho videli celý rok trpieť doslova a zomrel v bolestiach. My sme stále dúfali, že to zvládne a tak sme to hovorili aj jemu, ..mám pocit akoby sme ho oklamali a vyčítam si, že sme ho nedokázali zachrániť😢
@aaangella
@gemelos, uprimnu sustrast. Obidvaja rodicia mi zomreli v priebehu roka a pol. Zo zaciatku som chodiala casto aj na cintorin. Potom som zistila, ze mi to nerobi dobre. Teraz idem raz za rok. Veci po nich som dokazala upratat tak po pol roku. Je to uz skoro 20 rokov... vsetko chce svoj cas....
moj tato zomrel pred 3 tyzdnami na rakovinu, metastazy mu diagnostikovali v novembri 2021. Tiez z toho vinim zdravotnictvo, ale nejdem to tu rozpisovat.
Co mne pomaha, je sustredit sa vzdy len na jeden den pred sebou a snazit sa ho prezit co najlepsie sa za danych okolnosti da, kazdy den sa snazim naplanovat si nieco, co ma trochu potesi (napr.kym maju decka trening tenisu, v meste zajdem vzdy do nejakej novej kaviarne a objednam si zakusok. To je nieco, co som predtym nerobila).
A snazim sa robit cinnosti, ktore som robila aj predtym (vcera som si uz aj trochu zacvicila, doteraz som nemala na to silu, mala som pocit, ze nie je predsa normalne cvicit, ked mi zomrel tato), cez vikend som dokonca zvladla prvu navstevu kamaratov (tiez maju rovnaku skusenosti s rodicmi ako ja, takze moznost vyrozpravat sa mi pomohla).
Ale tak celkovo je to nanic, je to len take prezivanie. Kamarat mi pozical knihu Zarmutok (https://www.martinus.sk/?uItem=41809), to citam a trochu mi to pomaha.
Ahojte,zomrel mi ocko ,uzasny clovek ,otec ,stary otec.Zomrel necakane,isiel kupit priesady odpadol na stanici 3a pol dodiny som ho na zemi drzala za ruku kym ho odviezli.Zachranka ho neozivala ,vraj infark.Nic mu nebolo neliecil sa na srdce.Nedokazem sa s tym vyrovnat.Zomrel 18 .5.22.Vsetci mi hovoria ,ze cas to zahoji ale mne je cim dalej tym horsie,lebo casom si uvedomujem stratu a to ,ze uz tu nikdy nebude.Drzim sa koli detom ,manzelovi a maminke.
@zuzkakele ahoj mne maminka 8.12.2021 nečakane nemala ani 60 rokov ,stále plačem každý deň tak strašne som ju ľúbila muž a dcérka tak isto.Neviem sa s tým vysporiadať doteraz ťažko sa mi chodí za otcom všade sú jej veci všetko ostalo tak a nikto sa toho nechytá. Najviac sa mi vracajú spomienky z nemocnice ako ma pohladkala a vravela že sa bojí neviem to vymazať z hlavy .Tiež prežívam iba koli dcerke a mužovi.
@miroslava_mirka len cas... Uz nikdy nebude nic ako pred tym.
Mne zomrel otec... Su to dva a pol roka. Chyba, zijem... Ale bolest v srdci, ked si ho rpipomeniem je stale intenzivna
@lindusss2016 úplne s vami súhlasím..mne maminka zomrela na rakovinu, v máji to boli tri roky.. a to prázdno je desivé , ale tá beznádej , dívať sa na to ako trpí ten koho ľúbite najviac to je šialené... Veľa síl prajem...❤️❤️❤️
@figurka1985 moja mama tiez za 18 dni
Mne tato zomrel 16.12. 2024, mal 65 rokov
a neviem sa s tým zmieriť , snažím sa byť silná pre mamu, svoje deti , ale sú chvíle keď plačem...

@rainee presne to iste citim aj ja 😪,ale ohladom otca,dnes je tomu mesiac,co zomrel,a ja mam pocit,ze sa niekedy zblaznim....