Ako sa vyrovnať so zlosťou po autonehode?
Ahoj,tento týždeň jedna žena tým že išla rýchlo a na červenú zapríčinila nehodu členom mojej rodiny, jeden mal silný otras mozgu, bol v bezvedomí a druhému hrozí že skončí na vozíku samozrejme že majú aj vonkajšie zranenia ako odreniny a podobne a možno budú mať aj jazvy a samozrejme že tej žene sa nič nestalo najradšej by som jej rozbila hubu a vytrhala vlasy vyzerá to že je bohatá tak jej to možno aj prejde preto by som chcela počuť vás ostatných ktorí ste niečo podobné zažili.Znášam to veľmi zle, neviem kvôli tomu spávať.Ja viem že mi tu budete písať že aj ja môžem ísť rýchlo a na červenú a niekoho zabiť veď je to normálne (irónia) možno že sa tu ozve aj tá žena alebo niekto z jej rodiny lebo pochopia že je to na ňu.Ten člen rodiny čo šoféroval išiel pomaly sú na to aj svedkovia a doktori si neboli istí či to prežijú, čiže predtým než budete zastávať vodičku predstavte si že by to urobil niekto vašim deťom, rodičom, krstným rodičom, súrodencov atď . Ďakujem všetkým za ich príbehy 🙏 Potrebujem pomoc s tou zlosťou čo ma ťaží .
To ,že človek sadne do auta ,je veľká pravdepodobnosť nehody,neospravedlňujem nikoho ,čo spôsobí nehodu,len v tejto premávke a tých veľkých a ťažkých autách ,je to rýchlo.Drzim palce a prajem skoré uzdravenie tebe a aj tvojej rodine
Drzim palce, ak by niekto ublizil mojmu dietatu, neviem, ci by ma kriminal odradil… chapem tvoju zlost
Bola by som rovnako nahnevaná, tiež by som s nej najradšej vymlátila dušu. Ale myslím že že je to celkom prirodzené. Toto je proces ako sa s tým tvoja myseľ vysporiada.
Zadosťučinenie pre teba a zmiernenie bolesti bude to že sa budeš snažiť, aby sa jej to neprepieklo nech dostane spravodlivý trest, možno medializácia, ak sa ti bude že sa rozhoduje nespravodlivo.
Každý by mal zlosť, strach je to prirodzené.Dufam, že to dobre dopadne.
Mne keby sa do ruk dostala zena, co zabila mojho brata, pred 17 rokmi, neviem, ci by som ju ..neviem, ublizila by som jej. Aj preto, lebo vdaka policajnemu zazemiu sa ta nehoda ututlala a nevysetrila
ak je naozaj bohatá, tak by som podala žalobu o zaplatenie nemajetkovej ujmy. Síce peniaze zdravie nevrátia, no ak budú potrebné úpravy domova či napríklad rehabilitácie tak sa veľmi zídu
Ja som počula,že sa raz stal taký prípad: mladá rodina išla v aute s tromi deťmi. Tesne pred zákrutou spomalili a auto za nimi ich začalo obiehať. Oproti išiel nákladiak. Výsledok: štyri autá nabúrané. Matka brutálne naštvaná vyšla von z auta. Samozrejme, čerstvé emócie v nej vreli. Vytiahla z auta šoféra, ktorý nehodu spôsobil a tak ho zmlátila na ceste,že ostal ležiacim mrzákom na celý život (údajne mu hlavu trieskala o asfalt/auto). Jej muž mal tiež ťažké zranenie no nejako sa s toho dostal.
Z okolia. Chcela som tým napísať,že je normálne mať hnev prip.zlosť no je veľmi dôležité ako sa mi s tým vysporiadame. Možno ani tá matka nechcela mu takto ublížiť,ale prvotný impulz urobil svoje.
No niektorí si myslia ze cesty sú stvorene pre nich......
Ked sa mi narodila najmladsia dcerka prišli nas pozrieť moji rodičia.Ked odchádzali jedenbvodič šiel rýchlo a nezvladol ubrzdiť.Nabural do mojich rodičov .Mamka mi na 8deň na zomrela.Videla som ju zomierať telo deň čo deň bolo natom horsie a horsie.Nikdy vzivote som necitila horšiu bolesť.Ale neviem. Čo urobim ked ho budem nenavidieť? Vrati mi to mamku? Ved on stym bude žiť do konca života a kazde vianoce na Štefana si to bude pripominať.
@tomcimka Ja by som spravila to iste, nic ine si nezasluzil za to, ze mohol vsetkych zabit. Inak by mu max vzali vodicak. Ja by som ho hodila naspat do auta a dovi . Ako je hrozne, ze tym ludom to fakt prejde bez vacsieho nasledku. Ako dostane zakaz soferovat, nejaku podmienku. Ta zena mozno dopadla horsie za to ublizenie na zdravi. Hoci mohla to uhrat na nejaky sok a ze nevedela, co robi
Ja neviem, ma ludi dnes nezaberaju ani tie vysoke pokuty. Podla mna by jej mali nariadit roky nejakych prac v hospici. Nech necha svoju pracu a verejne umyva dlazky a robi najhorsiu robotu. Lebo co, zaplati 15 tis eur ( dve kabelky nebudu), zaplati nejake vsimne kade tade a nestane sa jej nic. Bud zit dalej a podla mna ju to o rok ani trapit nebude. Dostane ofiko mozno nejaku podmienku. Ale kedze prezili, tak sa jej viac nema co stat. Zial debilov za volantom je vela. Vidim to denne. Nemaju rozum, ako tie dve minuty ( skor nepridu) stoja za nicenie zivotov. Na to maju mysliet, ci im to stoji za ten risk. Lebo nestoji.
Vies, mna nehorazne vytaca uz len to, ze slovensky (a nielen) narodny sport je nerespektovanie pravidiel. Vratane rychlosti. Poznam nemalo pripadov, ked ludia sposobili materialnu skodu, lebo sli rychlo, mali vypite a podobne. Poznam recidivistov, ktorych zastavili viackrat za jazdu v pripitom stave, zaplatili pokutu a pokracuju tak dalej. Pri predstave, ze niekto sposobi nehodu a ublizi mojmu blizkemu si myslim, ze ani trest smrti by nebol dostatocny...
Ja poznám viacero prípadov, kde bohužiaľ to skončilo smrteľne.
Kolega smrťak, lebo ho na plnej čiare v zákrute obehoval frajer na športiaku, lenže oproti išlo ďalšie auto. Čelná zrážka, bez šance. Ostali po ňom dve malinké siroty a ten *** ušiel z miesta činu, fyzicky sa mu nič nestalo (našťastie veľa svedkov, ale pokiaľ viem, ani ťažký trest nedostal).
A taký, čo ma doriadil na celý život. Mojich dvoch kamarátov na bicykloch zrazil vo veľkej rýchlosti nejaký športovec. Jeden trauma na celý život, keď videl umierať najlepšieho kamaráta a druhý odhodený na metre ďaleko, dolámaný, ako by ho prešiel kamión. Chalani mali 15 rokov. A ten športovec ani nešiel sedieť, pričom tuším tam bol aj alkohol, nie len rýchlosť.
Do mňa nabúrali len raz, ich vina a to rovno tam, kde bežne nosím malého (myslím sedačku). Kebyže nestrhnem volant, zroluje mi auto. A ak by oproti šlo niečo, čelná zrážka v zákrute na kopci,.bola by som bez šance (a to tam zväčša chodia non-stop autá a kamióny. Mala som šťastie, že bol víkend a na ceste skoro nikoho).
Pri nehode som bola úplne kľudná narozdiel od pani, čo nehodu spôsobila (a to mala deti v aute).
Ale kebyže mám malého v aute a niečo sa mu stane, ona by to nerozchodila.
Ja by som na držala tu kravu čo to spôsobila zverejnila. Pre zdieľala článok hlasenie o neho určite bolo kôli tomu obmedzenie a nájdeš niekde upozornenie na nete a napísala . Spôsobila to táto osoba a aj následky ktoré z toho vyšli. A ak je z mesta kde sa to stalo nech si každý o nej spraví mienku.
Myslím si o tebe, ze by si vodicke nic neurobila, ani neurobis, lebo robis jedine sama so sebou, ze ty nespis a pises to nam a ocakavas, ze ludia z noblesnej spolocnosti vyvazajuci sa v jeepe su odkazani na mk a prispevok tej, co radsej sama nespí a tak si to vybavi s vodickou, co neviem komu z tvojej rodiny zapricinila zdravotnu ujmu a následky, zatial. Prides mi ako decko, co sa schovava za záclonu. Na druhej strane, co mali súdené, sa im mohlo stat aj tým, ze by vykrocili po chodniku, spadli a tak ostali na voziku alebo bolo po nich. Ked sa má niekomu nieco stat, stane sa aj ked ostane doma v byte. Ziadny dobrý vodic sa nechráni tým, ze ide pomaly , ako píses. Pomalý vodic iba leze druhym na nervy. Dobry vodic jazdí v súlade s premávkou. Do premávky patria rýchle autá, pomalé, akceptácia toho, kto co na tej vozovke robí , súlad, synchronizácia este aj s chodcami, chodcami, ktori ti vybehnu do vozovky a ty to mas vediet, je to synchronizácia s cúvacími autami, ktoré nepockajú, ale ti odrazu vycúvajú, potom hlúpi cyklisti, motorkári, potom nedelní pomalí vodici, ktorí nevedia jazdit a trasú sa v autach, ze vobec idú a sú na ceste. Potom je to dynchronizácia s velmajstrami sveta, ktorí ta nevidia , a z vedlajsej ti vybehnú na hlavnú, ked ty ides a tvrdia, ze o vzdialenosti 1 m ta nevideli, lebo si neuvedomili, ze boli na vozovke vobec. Pokial ty nepocitas s tym, ze kazdy jeden vodic je na hovno a nevie jazdit a ty musis dohliadat na kazdé jedno brehno na ceste, co si zmysli a co spravi, ale sam mas so sebou problemy, bojis sa a jazdis pomaly, cim sposobujes infarktove stavy druhym na vozovke a nadavaju ti, ze ty uz nemas ziadny nárok jazdit, please, nesadaj do auta. To, ze si v aute na hlavej a si v tom, ze ta maju pustit a mas prednost, je velmi zlý výpocet, rovnako ako pomalý vodic pocítajuci s tym, ze ked pojde pomaly, nic sa nestane. Aj kamaratka uz rozbila nove auto, lebo bola na hlavnej a ocakavala od druhych úcastníkov premávky, ze sa ucili v autoskole, ze ked je na hlavnej, nemaju jej ako vybehnut vodici z vedlajsej a zapricinit nehodu. Tak si rozbila auto. Nemozem jej potukat na celo, ze co si, kde zijes, takto nedosledne si nechas rozbit auto..... a pomalym vodicom odkazujem: nerobte to, nesadajte si za volant, je pre vas prichystaný autobus, co vas odvezie vasimi schopnostami na miesto, ale urobí to lepšie. Nez si narobit svojimi neschopnostami 7mu autonehodu vo svojom zivote a potom sa cudovat este nsd tym, co sa mi to deje, je az obtazovanie ludí, ktorí si o danej osobe nemyslia nic dobré.