Ako sa zbaviť nočnej závislosti na mobile?
Ahoj. Máte niekto skúsenosti ako sa zbaviť nočnej závislosti na mobile? Cez deň úplne v pohode fungujem, mobil nekontrolujem ani ho niekedy neberiem von. Akonáhle príde večer a mne sa nedá zaspať, vezmem do ruky mobil a už je po spánku, dokonca sú take noci, že musím na mobile pozerať seriál alebo počúvať hudbu, aby som zaspala, ale aj to len nachvíľu. Spanok mám strašný, stále sa prebúdzam a pozerám na mobil 😫. Takto taham niekoľko noci za sebou, je to extrém. Prosím pomôžte ako sa zbaviť tohto neduhu.
Napísala som ti kopec rád. Poskúšaj 🙂. Držím prst!
Idem spať s mladším synom,o 20:30 uz malý spi. Pocuvam na spotify, potichucky, myslím si ze teraz je to tehotenstvom, s bábätkom bude zas inak.
skús si večer dať melatonín, ten ti pomôže navodiť spánok, telefón je najlepšie nechávať v inej miestnosti, nepozerať do neho, lebo to svetlo má tiež naň vplyv 🙂
@yoxinka ďakujem ti veľmi pekne určite niečo skúsim a verím že zaberie 💪🏼
@mariejenka celu noc počúvaš?
@janisa31 Mobil musí ísť zo spálne preč no 🙈
Kym nezaspim, potom uz neviem o sebe🤣 ale syn sa budí este 2x takže bud si zapnem este,alebo sa snažím spať ďalej. Ale tiež sa chxem naučiť nebrať si mobil vôbec
No tú nespavosť ti spôsobuje práve ten mobil. Ja mám tiež problém so spánkom a ťažko sa mi zaspáva, resp. neviem proste ľahnúť zavrieť oči a zaspať.... Tiež som častokrát siahla po mobile, lenže potom to bolo ešte horšie. Teraz síce mobil mám pri sebe, ale počúvam audioknihy. Takže si s ním nesvietim do tváre. .... spím ako bábätko teraz, ani neviem dokedy som počúvala :D
@a_adamcova tiež si myslím že mobil za to môže… lenže ja vydržím počúvať tak hodinu možno hodinu a pol a zobudim sa na to že má to rusi, takze to ti závidím že to vydrzis až do rana
@autor nevydržím do rána .... preberiem sa potom ale už len zložím slúchatká a spím ďalej, až tak sa nepreberiem aby som už potom nezaspala
Vela ludi je zavislych, je to pandemia zavislosti na mediach, ani s rodicovstvom a materstvom to nejde dokopy!, treba skusit vsetky moznosti ako sa zbavit kukania do mobilu, oddychovat pri nom..ta zavislost, ten zvyk je chytlavý, tlacitkovy telefon, neviem ci pomoze, su tu noteboky, neskor aj dieta sa naucí, nici to mozog detom je dokazané hlavne do 10 rokov cca..vela stastia

@yoxinka no opäť sa zopakujem, mne sa drieme, únava je na mieste ale akonáhle prídem do postele tak koniec všetko má vytáča ako keby na mna prichádzala nejaká úzkosť alebo čo… nikdy som to nezažila