icon

Ako sa zbaviť pavúkov?

klara023
30. jún 2014

Baby nepoznate niektora ,, recept,, ako sa zbavit pavukov?? Byvame v novostavbe uz 2rok a od kedy sme sa nastahovali mame doma pavukov.. Nie tie ,,priesvitne,, ale co su cele cierve. Mam z nich neskutocnu fobiu a niekedy mam pocit ze mi asi z nich preskoci.. Doma mame cisto,neznsam bordel a spinu tak doma vysavam a zmyvam 2x do tyzdna..nikde v ziadnom rohu neni ani kusok pavuciny nic a stale su.. :( a najlepsie je na tom to ze cez den ich ani nevidno ale hlavne v noci..ked idem na wc, zapnem na chodbe svetlo a cierny pavuk na stene,och.. existuje vobec nieco na nic?? komentare tipy: pavuky su pre stastie alebo sa nezabijaju tak ich tu ani radsej nepiste.. dakujem

marry1515
19. feb 2015

@m.a.r.t.i.n.a
Ale hryzú.... Ja som sa dlhé roky utešovala tým že sú mi nesympatické,ale neškodné. Raz za mnou prišla mama že ju niečo poštípalo. Vyzeralo to ako štipanec od komára len v strede hrčky mala dve ranky. šla s tým k lekárovi kedže ju to bolelo a ten jej povedal že nevie od čoho to má... Ja som sa jej smiala že pavúk, ale o pár týždňov som zistila že to sranda nebola.... Dcéra prišla za mnou s plačom že má bóó a kukám a mala takú istú ranku. Hneď som bežala skontrolovať jej postielku a našla som pod perinkou asi centimetrového pavúka- skoro som odpadla!!!!
Možno kedysi nehrýzli, ale od kedy sem vozia rôzne kontajnery s kadejákých krajín, tak to tu zmutovalo. Aj známi, ktorý občas vykladá takéto kontajnery, spomínal že občas príde na neho mdloba keď nájde niekde sedieť pavúčika o veľkosti dlane- mužskej.... 😖

marry1515
19. feb 2015

Neviem či ste už niektorá vyskúšala tie rady ako mätový olej levandulový alebo citrónovú šťavu, ale rada by som vedela vaše úspechy...
U mňa je to tak s pavvúkmi,že keď nejakého zbadám (väčších rozmerov) tak neskutočná panika, husia koža,des... Manžel už má na to nervy, vraj to je tak na papier z psychiatrie, ale ja si neviem pomôcť.
Neviem ako je to s vôňou mäty, ale mám pochybnosti o tom že to funguje, kedže pestujem mätu na záhrade a vždy pred zberom musim poslať manžela najprv odstrániť tých zmrdov.
čo sa týka toho ultrazvukového plašiča... Našla som na nete čisto mašinku pre pavúky, ale vraj to nieje dobré mať v miestnosti kde sa spí-že to škodí či čo a to mi je prd platné...
Potešilo by ma nejaké odskúšané a účinné rady 🙂

milanj
15. apr 2015

Dobrí mám 15 a tiež mám "fóbiu" z pavúkov a mam o nich niečo naštudovane a prichádzam z takimto riešením (nehovorím že to funguje ale za pokus to stoji) :každý sa ich snaží vyhnať z domu masívne a rýchlo ale pritom sa budú ešte viac ukrývať a cez noc vyliezť loviť (chytať jedlo) ale keď ich necháte tak a v dome (byte) urobíte horšie podmienky ako vonku odídu sami napr:sa zbalte a choďte niekde preč (6-7 dní) a keď budete odchadzat tam im tam urobte poriadnu zimu(alebo poriadne rozkurit ale skôr zimu), zatvorte okná a žiadny neporiadok proste aby sa nemohli najesť a tie "praskliny "v stene alebo tam kde viete že chodia dnu otvorte (sami sa zdekuju a odídu aspoň podľa mňa sám to chcem skúsiť keď budem byvat vo vlastnom)nezabudnite to keď prídete niečím zápchat a tiež bi som skúsil dať na podlahu obojstrannú pásku (alebo lepidlo)okolo niakeho jedla aby sa nan prilepili to je všetko z mojej strani veľa stastia

milanj
15. apr 2015

Ešte by som chcel dodať na tie typy s tými citrusmi a s tou citrónovou šťavou môže to bit dobre a fungovať ale to je nanič keď sú už v dome(byte) a ak chcete bit ešte extrémnejsi tak nalepete na všetku podlahu v dome obojstrannú pasku
AKO HOVORI JEDNO PRISLOVIE ;KED NIECO NEVIRIESI LEPIACA PASKA TAK SI NEPOUZIL DOST LEPIACEJ PASKY
A ak sa niaky z tích "vedsich" pavúkov nechce vzdať a odísť tak to urobte ako ja zo sestrou že sme celý deň upratovali izbu akože úplne celú hlavne tie miesta kde sa najviac ukrývajú (hrdina vysávač) alebo celú noc s mucholapkou a baterkou v ruke + 2 litre kávy

marianne1
24. apr 2015

Ja som zufala poradte prosim v dome mame velke cierne pavuky podla fotky je to pavuk domaci cez zimu bol pokoj ale teraz zasa vyliezaju a my nevieme odkial, cez den ich vobec nevidno, v dome je cisto, sme zufali naposledy sme chytili jedneho ten mal dobrych 10cm skoro som zinfarktovala a este ked som citala ze tej babe co ju pokusal odumrelo tkanivo!!! Co robit pomooooooooooooc 😖 ☹

jeennyv
25. apr 2015

@marianne1 deratizaciu, cudujem sa ze to z bab este nikto nenavrhol.. u nas v panelaku sa to robi kazdorocne ked nie dva razy do roka, kvoli pivnici..klasika svaby a vseliaka haved co pride z von.. chodi sa striekat aj do bytov, len pozor na domacich milacikov...nechat vystriekat byt ci dom, odist niekde na den dva a malo by to byt ok...trochu pocekuj internet... neviem kolko to presne stoji...ale vzdy lepsie ako byt dokusany a riesit ich nasladne mnozenie sa...nech si pekne najdu iny domcek...

marry1515
26. apr 2015

@marianne1 Ja sa čudujem že máš ešte odvahu vyhľadávať čo je to za druh-ja mám panický strach už z toho slova 😀 .
Máme tiež požehnane tých veľkých čiernych nechutných.... mne minule ako prvá pomoc pomohol prípravok proti plesni- došiel mi biolit a bol takých rozmerov že tá troška ho ani nerozhodila. A pomohlo veľmi rýchlo.

srdeenko19
9. aug 2015

Aj mne strašne vadia pavuky. Odkedy bývame na dome, som ich zabila a povysavala min. 200, stále odniekiaľ vylezaju, aj z povaly. Je to starší dom, prerabame ho postupne a verim, že sa to časom zlepší. Ja som už zrela na psychiatriu 😀 len striehnem, prezeram dlážky, steny, no des 😀 a keď ho zbadam, hneď sa mi zjezia všetky chlpy na tele, srdce tlcie ako o zavod. Proste hrôza.

mia1029
9. sep 2015

Ahojte, ked som bola v tábore, popri dverách nám nejaký behal. Striekali sme naň rôzne voňavky ale najviac pomohol repelent proti hmyzu...vyskúšajte (my sme ho minuli dosť) 😀

6mia6
9. dec 2015

@klara023 ahoj, prosim ta ako to vyzera tento rok s tymi nasimi domacimi zvieratkami? Byvame prvy rok a uz rozmyslam ze sa odstahujem, chytám ich obden, vzdy sa 2

klara023
autor
10. dec 2015

@6mia6 ahoj.no stale rovnako.. neustale nocne mory 😀 ale nie. Vidim ich pomenej ale aj tak stale su.a nechapem ze tie priesvitne su 2-3za mesiac co mi uz ani nevadia ale tie cierne velke fuj no des mame kopu.pred tym som tiez byvala v dome a neviem aby sme mali take pavuky.teraz byvame tiez v novom dome...muz kupil aj nieaky sprej ktory odpudzuje a zabija pavuky aj 2-3tyzdne na tom mieste kde sme striekli sprej a fakt mal ucinnost..a vy ako??

klara023
autor
10. dec 2015

@marry1515 no mne tiez muz hovori ze mam ist k dr.mne vadia tie cierne strasne sa ich bojim a fakt mam panicky strach.ziadne bylinky som neskusala urcite je to blbost.oni su voci vsetkemu odolni :-/

klara023
autor
10. dec 2015

@marianne1 tak ako ja som asi pred 4mes. Videla tirz asi 10cm.skoro som umrela od strachu ..určite to bola ich mama.ale skade taky velky pavuk pride?

6mia6
10. dec 2015

@klara023 ja bojujem, bol u nas deratizer a mesiac bol kľud no teraz si nasli cestu znova. Všetci sa mi smeju ze si to nemam všímať ze vsetci maju pavúky ale raz ked sa mi ho podari v tom šoku odfotit asi zmenia nazor. Asi len mi vieme ked to cuci na stene ze je nepriehladnutelny. Včera trielil po chodbe akoby sa nechumelilo. Teraz mi vybavil bracho od znameho nejaky prasok na rozrobenie ze si to vystriekam sama ked budem potrebovat. Odkiaľ sa to berie by zaujimalo aj mňa.
Bylinky, gastany nezaberaju. Ani cisto ani spina im nevadia

klara023
autor
10. dec 2015

@6mia6 kolko si dala za deratizera??ja tiez nechapem skade sa beru??teraz v zime aj menej vetram tak ani cez sietky nemozu prejst..ja fakt uz neviem.moj muz kupil taky sprej velky vely dom vystriekal a pavukov to samo zabilo ze dve tyzdne je ucinny.pozriem a napisem ti
Možno aj u vas kupis

6mia6
10. dec 2015

No deratizer po znamosti 20€ zvonku zvnútra
@klara023

klara023
autor
13. dec 2015

@6mia6 noo tak celkom dobra suma. no asi sa popytam ci je nieco take u nas a kolko to stoji.. myslela som ze nieakych 100euro.. 🙂

marianne1
30. mar 2016

@klara023 No a zasa to u nas zacina, v zime bol pokoj a teraz som zabila jedneho velkeho, minuly tyzden par mensich ☹

klara023
autor
31. mar 2016

@marianne1 Ani nehovor!! ja uz v pivnici vidim tie cierne.no klop klop dnu zatial len jeden cierny bol..tak ako dufam ze ich uz fakt mat nebudeme :(

marry1515
1. apr 2016

@klara023
@marianne1
Baby, neviem ci ste skusali tu deratizaciu, ale nam sa nastahovali myši do strechy a manžel našiel na nete nizkofrekvenčnu plašičku a vraj účinkuje aj na PAVUKOV a iny drobny hmyz... Doteraz čo sme mali plašičky na kuny/ mačky do auta, na krtov do zahrady, vsetky 100% zaberali...tak dufam ze tato tiez nesklame 😊.

marianne1
1. apr 2016

@marry1515 Prosim ta mozes mi dat link? To by bola nasa zachrana!

babu15
1. apr 2016
Používateľ babu15 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od babu15.

@marry1515 na kuny zabera aj nam ale na hmyz som ozaj ani ja este nieco taketo neskusala

marry1515
1. apr 2016

My sme objednávali konkretne tento:
http://de-aqua.sk/d/plasic-hlodavcov-pr-2201-10...
ale vyguglila som dalšie... vidim že toho je veľa
https://www.google.sk/search?biw=1366&bih=643&q...

@marianne1

klara023
autor
1. apr 2016

@marry1515 mačky do auta? 😀

marry1515
1. apr 2016

@klara023 hej,hlavne keď je chladnejšie- to chodia za vyhriatym motorom... Muž je mechanik tak neraz opravoval dáke hadicky, čo poprehryzali.

marianne1
1. apr 2016

@marry1515 dakujem moc!

marianne1
1. apr 2016

@marry1515 Prosim ta a nema to nejaky negativny vplyv na ludi?

klara023
autor
1. apr 2016

@marry1515 čože? som to este nikdy nepocula.. panecku.. :D

sonia2010
Odpoveď bola odstránená
marry1515
15. aug 2016

@sonia2010 ako nehnevajte sa.... Ale toto je tema pre ludi ktory trpia fobiou z pavukov!!!!! A vy tu vycapite dva nechutne kusky?!?!
Velmi mile od vas!!!! Dakujem za tento prispevok!!!