icon

Ako sa zmieriť so svojou výškou?

29. máj 2023

Moja výška je takmer 175 a neustále počúvam, aká som vysoká. Od rodiny, kamarátov, kolegov. Stretla som sa s mužom cez zoznamku a na to, že sám meral 185 mi povedal, že som dosť vysoká. Asi to tak je, lebo aj keď sa pozerám okolo na ulici napríklad, tak málokto je ako ja vysoký. Aj muži sú nižší než ja, jasné sú aj vysokí, ale mám pocit, že každý chce mať ženu tak Max do 170cm.
Ide mi o to, keďže nižšia už nebudem, ako sa s tým zmieriť, ako sa prijať a mať sa rada taká ako som, teda vysoká?

shee11
29. máj 2023

tak ja neviem, mam 174 a v živote nikto nekomentoval moju výšku. :D je to vec, ktorú absolutne neriešim, resp. som s ňou úplne ok. Treba z toho urobiť svoju prednosť a nie tragédiu.

sickynickyobsadene
29. máj 2023

A ja,že akú výšku napíšeš.A ty len 175😭 to je veľa?Za mňa nie.

olimuc
29. máj 2023

Ber to ako pozitivum, ja som to vzdy vyuzivala v mladosti v zahranici, pretoze kvoli vyske si mysleli, ze aha modelky s partiou kamaratok, tak nas kde kto pozval na drink alebo do VIP ( boli sme 2 vyssie jedna z vychodnym druha fancuzskym prizvukom v miestnom jazyku minimum - ale vzdy nas bolo 5-6, takze my dve na vsimnutie vpredu a potom cela tlupa isla zadara) L ako mi dobre padlo ked som nemusela platit a stacilo sa usmievat ako blbecek. Nevyhoda bola ze sa na nas lepil kazdy blbacek s egom ako svet a 160 cm aj s hokerlikom, ale vzdy mal argument preco sa chcel zoznamit. Od tej doby som sa nosila ako 5koruna do banky, kazdy si ma vsimol (miestni su podstatne mensi tak preco to nevyuzit vo svoj prospech) … ale moj najmensi chlap mal 188 cm takze aj podpatky som mohla vzdy nosit. Jedine co mi vadi, ze vsetky standardne Rifle / gate su mi kratke a musim kupovat za vela €

h2
29. máj 2023

Ja mám 164 cm a hneď by som s tebou menila!

nevenka
29. máj 2023

@autorka menila by si so mnou? Mam 152 cm, ledva mozem vpredu v aute sediet 🙃😅. Alebo ma 9 rocny syn uz pomaly prerastie. Vsetky saty su mi dlhe, ale nielen dlzka celkova, ale mam kratky driek, takze mi nic nesedi. Ty mas konfekcnu vysku a v pohode si kupit na seba handry v normalnom obchode. Kazdy na mna pozera ako na decko. Muzovi, ked chcem dat pusu, tak sa musim postavit na spicky a ide ma seknut v krku.
Ked som chcela tancovat v subore, bohuzial, som mala...

nevenka
29. máj 2023

@h2 ja by som mala rada aspon Tvoju vysku 😅

luccija
29. máj 2023

Asi si sa na to zamerala.Nie je to žiadny extrém.Taka žena čo vyzerá ako dieťa a musí nosiť podpätky by s tebou hneď menila.

lilope
29. máj 2023

Každý chce to, čo nemá. Vysoká chce byť nízka, nízka zase vysoká. Netráp sa tým čo nemôžeš ovplyvniť. Tvoja výška ako ženy nie je vôbec abnormálna, nemáš nad 190cm, tak nerozumiem čo sa ti nepáči. Ja v tom vidím len výhodu, aspoň na tebe nie je hneď vidieť keď priberieš pár kíl ako na nás maličkých. 😉

marcellka32
29. máj 2023

Ty máš normálnu výšku, ja mám 182 a tiež si prídem v norme, ešte si dám aj opätky 8 CM 🙂 muž má 195,...
Stretavas sa s nízkymi ľuďmi ale ty buď pyšná na svoju výšku

vanilkovazmrzka
29. máj 2023

Nizsia urcite budes, niekedy v dochodkovom veku ;)

vanilkovazmrzka
29. máj 2023

A inak neviem co riesis. Ja mam okolo 173 a necitim sa extremne vysoka, mam kopu vyssich kamaratok, priatel je vyssi o cca 10cm, mozno aj o menej, a nikdy mi nepovedal, ze by som bola prilis vysoka. Akurat ked si dam podpatky, tak sa zatvari znepokojene :D ale to nerobim casto, nerada som od ludi vyssia :D

euka210
29. máj 2023

Svagrina je vysoka, manzela ma vysokeho cez 190cm, takze k sebe v pohode pasuju. Su i vysoke zeny, to nezmenis, zmier sa s tym a okoliu nejako vtipne reaguj, aby to brali tiez v pohode.

babulkomale
29. máj 2023

Popdla popisu si asi dospela, preto sa cudujem ze este nezmierena, nakolko mas tuto vysku uz asi viac rokov.
Ja ma o dost viac cm a ano, pocuvala som tie reci ale to boli skor take prekvapene povzdychy, ze jeeeej aka si vysoka. Ale rozmenene na drobne, skoro kazda baba chcela mat o kusok viac ako mala - tie nizke. Povedali ze mi zavidia...ale ved to nikto nevieme ovplyvniť ako vyrastieme. Dokonca sa ma chalani v puberte pytali co maju jest aby vyrastli 😂
Male zeny mali niektore komplexy, nosili vysoke stekle, snazili sa presadit krikom - v malom hrnci rychlo vrie. Nikto to nema idealne.
A zazivala som roky aj: Jezis, aka si chuda! 🤦
Ked bolo toho vela uz, tak na otazku Ako je tam hore? som odpovedala: vynikajuco, cerstvy vzduch, nezijem v otravenych plynoch ako vy tam dole 😃 ale to bolo na ZŠ samozrejme. Naucila som sa obhajit.
Tiez som zvykla povedat ze ja im tiez pri kazdom stretnuti nehovorim, ze su mali.
Pripadne: Aka si vysoka!
Ja: Vazne? Dobre ze mi to hovoris, nikdy som si to nevsimla.
Alebo bolo bezne- jeeej tusim si narastla! ( V tridsiatke) a ja: "A ty tusim tiez, len do sirky."
Proste si musis vediet povedat a zvysit si sebavedomie. Nikto nema pravo komentovat vzhlad inych ludi. Ale kedze to nemyslia zle, skor obdivuju, tak myslia ze to nevadi.
Ked som kracala po meste v nejakych vzorovanych pancuchach a podpatkoch, z kazdeho auta chlapi cumeli div nehody nevznikali 😃 a to som mala vzdy slusnu suknu tri prsty nad kolena.
Musis z toho urobit svoju prednost a citit sa dobre vo svojom tele. Fakt nie si velmi vysoka.

mija199
29. máj 2023

Mne 175 nepripadá veľa.

falbala132
29. máj 2023

prepac, tento prispevok ma dost pobavil. 175 je akoze vela? ja mam viac a nikdy mi neprislo ze som nejako extremne vysoka, asi zijes vo svete liliputov alebo si sa chcela iba pochvalit. inak tento prispevok tu uz raz bol. ak bol tvoj, tak to je uz na psychologa 🙂

babulkomale
29. máj 2023

@falbala132 uz minimalne 3 diskusie, ak je to ta ista osoba tak ju lutujem, ale nie kvoli vyske ale zivotnemu postoju. Vyska je super, mam ovela viac 😃

autor
29. máj 2023

Nepríde mi to veľa, len ľuďom okolo mňa. Ak myslíte diskusiu pod touto mojou témou, tak nie, ja som tú diskusiu nepísala. Je viac žien, ktoré sa tým trápia, stačí zadať do Google.

ibrunova
29. máj 2023

Ja mám 177, áno, všade som vždy vytŕčala, ale nejak som sa z toho nerúcala. Vzala som si vysokého muža a obe deti ma už dávno prerástli, už som najnižšia v rodine 🙂

ar3m1s
29. máj 2023

Neviem kde zijete :D ale 175 cm urcite nie je nic strasne. Mam kamaratku, ktora ma 198 cm a poznam plno vysokych dievcat, ktore maju nad 180cm a nikto sa im nesmeje 🤨. Mozno ked mali 12 rokov sa im smiali spoluziaci atd. ale to boli hlupe deti a teraz ked su uz dospele tak s tym nema nikto problem

barbora19911
29. máj 2023

Ja mám tiež 175 CM a celú základnú skolu na mňa pokrikovali žirafa a teraz som rada že mám takú výšku lebo málokto je taký vysoký ano ..muž má asi o 4 CM viac ako ja a sme spokojný obidvaja 🙂

sense
29. máj 2023

Mam len o 3 cm menej ako ty a nie som vysoká. Ani nemá nikto poznamky. Ale na moju dcéru počúvam tiež ze je vysoká na svoj vek. A čo má vysokých rodičov tak by bolo skôr divne ze by bola nízka.

babulkomale
29. máj 2023

Tak na ludi treba tvrdo, vid moj prispevok. Kolko mas rokov?

janetinka27
29. máj 2023

ahoj,mam 170 cm a medzi mojimi najlepsimi kamaratkami som bola najnizsia. a aj najtucnejsia :D moje kamaratky su krasne vysoke a stihle a veru, nepocula som, ze by to niekomu prekazalo, maju partnerov vo svojej vyske. netrap sa pre vysku, komu to vadi, nech sa nepozera.

lyci
29. máj 2023

prejde ta to, ked budes starsia a najdes si muza, ktoremu to bude jedno. vo vyssom veku uz zeny take veci neriesia. u mna v 35. mam 185 a muz 175. a k tomu nemam zrovna modelkovske miery, tak to na vyske este pridava. a 175 naozaj v dnesnej dobe nie je vela. deti su cim dalej vyssie, aj dievcata

babulkomale
29. máj 2023

A ako spravne pises, ze vysoki chlapi chcu vacsinou male zeny, tak to treba prijat ako fakt asi, tiez to nechapem ked jeden co ma 205 cm ma zenu vyslovene malu gulu s nizkym podvozkom, je to komicke ale co uz. Mozno je to nejaka uchylka.
Moj muz je nizsi odo mna, jedineho frajera som mala vyssieho, inak vsetci nizsi a naramne hrdi ked sme isli spolu. Pre mna vyska ludi nehra rolu, ani si nevsimnem kolko kto meria, nakolko je vacsina ludi nizsich odo mna.

angelous1991
29. máj 2023

Ide o to ako vieš takú výšku nosiť . Si taká aká si tak sa nehrb a keď budeš sebavedomie vyžarovať tak aj okolie sa bude na teba inak pozerať . Poznám jednu známu čo ma aj priateľa vysokého a ešte si zo seba srandu robia že sú avatari s náramne sa vždy na tom zasmejeme . Ona mne povie že som krpec krpaty a ešte si zo mňa aj opierku urobi že som dobrý držiak a hotovo . Je to o tvojom vnútornom postoji všetko .

lindous
29. máj 2023

Tiež by som ti povedala že si vysoká, lebo vedľa mňa by si jednoducho vysoká bola, ale vôbec by som to nemyslela negatívne... Takže myslím, že je skôr v tvojej hlave, že si to berieš takto, akoby to všetci mysleli v zlom 😊 a ako je napísané vyššie je to o celkovom vyžarovaní, sprav z toho svoju prednosť.... chápem, že ti možno vadí ako to všetci komentujú, tak by som im na to šplechla, že "nie, to len ty si malá/malý" a ich to prejde 😄

veselo_neveselo
29. máj 2023

Si krasne vysoka. Pre mna vysoke zeny maju v sebe istu eleganciu, vyplyvajucu prave z tej vysky.

Zmierovat sa s vyskou nemusis, pretoze to nie je handicap. Asi si malokrat pocula, ze byt vysokou je pekne, pritazlive a chcene, tak mas z tej vysky trosku mindrak.

Ale nevadi, mas krasnu vysku. Pomoct neviem, len dufam ze coskoro zistis ze to nie je zle, prave naopak.

ropucha6
29. máj 2023

Vies co, ja mam taku vysoku kamosku (mozno este vyssiu) a ta nema problem. Kludne si este da vysoke podpatky 🙂 vyzera super, inteligentna, pekna. Ja som pri nej vzdy ako male kura, ale nikomu to nevadi. Aj jej muz je o kusok nizsi (minimalne ak ma nizke opatky) a tiez nikto neriesi. Treba sa prijat, kazdy sme nejaki 🙂

missviolet
29. máj 2023

mam 175 a v zivote som nemala problem... nikto sa.mi nesmial v skole ani nic, a este som aj najnizsia baba v rodine :D moja mama ma 181, teta 179.... takze ja si este aj nejake opatky kludne dam... tu vysku beriem ako plus, vsade dociahnem aj v obchode, niekedy si ozaj v roznych situaciach vravim, ako super, ze nie som nizsia.. a este aj ked priberiem, nie je to moc vidiet, lebo sa to dobre rozlozi :D