icon

Ako sa zmieriť so svojou výškou?

29. máj 2023

Moja výška je takmer 175 a neustále počúvam, aká som vysoká. Od rodiny, kamarátov, kolegov. Stretla som sa s mužom cez zoznamku a na to, že sám meral 185 mi povedal, že som dosť vysoká. Asi to tak je, lebo aj keď sa pozerám okolo na ulici napríklad, tak málokto je ako ja vysoký. Aj muži sú nižší než ja, jasné sú aj vysokí, ale mám pocit, že každý chce mať ženu tak Max do 170cm.
Ide mi o to, keďže nižšia už nebudem, ako sa s tým zmieriť, ako sa prijať a mať sa rada taká ako som, teda vysoká?

modrykonik33
29. máj 2023

Je blbosť že vysokým chlapom sa páčia malé ženy, len tých menších je viac preto vidieť pri takých chlapoch nižšie ženy častejšie

o__o
29. máj 2023

Ja nechapem, preco maju ľudia potrebu komentovat take ocividne veci 😀 ved aj ty im odpovedz "a ty si aka nizka", "a ty si aka modrooka", "a ty mas ake hnede vlasy"

mladena
29. máj 2023

ja si všímam že ženy si často myslia že sú vyššie než v skutočnosti sú... teraz tým práve nemyslím teba lebo si dôkažom že výška 175 nie je u žien absolútne bežná, ale je to vidno aj v bežných diskusiách o výške a váhe kde má zrazu každá nad 170 cm. Ja mám teda rovných 170 nedávno som sa merala na uniformu a tiež som si myslela že mám v skutočnosti o niečo viac a väčšinou za deň ledva stretnem ženu ktorá je odo mňa vyššia takže taká je realita a chápem ťa že si pripadáš ako žirafa. Ale to nech ťa netrápi, predsa aj modelky a kadejaké víťazky súťaží krásy sú vysoké 🙂

vulka
29. máj 2023

To sa akože v dnešnej dobe sťažuješ na 175? To nie je dnes skutočne nič výnimočné. V škole máme kopec dievčat s takou výškou. Nechodíš po ulici a nevidíš? Keby si mala 190, tak nepoviem.

babulkomale
29. máj 2023

@o__o a keby si pocula ten ton, zakazdym akoby mi oznamovali neskutocnu novinku, az sa z toho tesili a dupkali tymi malymi nozickami 😂

7miriam77
29. máj 2023

Ja mám síce "len" 172 CM, no pripadám si výškou taký priemer, v škole som síce patrila k tým vyšším,no teraz mi to ani tak nepríde. Podľa mňa 175 je super výška, tie 3 CM naviac by som v kľude brala

zenulkaaa
29. máj 2023

Prosim Ťa, ukaz vsetkym mna, aby videli co je naozajstna vysoka zena 😄😄😄😄
Mam 185cm a teda nepoznam ziadnu taku vysoku ako ja.
Uz davno som so svojou vyskou zmierena, prislo to vekom a k hlupym poznamkam treba mat len nachystane vtipne odpovedey
Mat 175cm, tak sa vsetkym smejem do ksichtu-ze vysoka, ved to je uplne normalna vyska a ked si pre 185cm chlapa prilis vysoka, tak ocividne ma on nejake komplexy.
Mas krasnu vysku.

ankare
29. máj 2023

Ja Ti výšku závidím. Ja mám 165cm, 70 kíl a krátke nohy. Pre mňa si idol! 🥰

autor
29. máj 2023

@zenulkaaa Tak to je výška. Nosíš podpätky? Ja som si ich nikdy nedala kvôli výške.

ankare
29. máj 2023

@zenulkaaa no tak Ty máš brutálnu postavu 😯 tie nohy dlhé 😯🥰

hefo
29. máj 2023

Niektorí ľudia si nájdu akúkoľvek zádrapku, aby do druhého mohli rýpať alebo ho ponížiť. Keby si mala 165 cm, tak si nájdu zas niečo iné. Takých je dobré naučiť sa ignorovať.

simca06022011
29. máj 2023

autorka, popracuj na sebavedomi :DDD naozaj mas normlanu vysku, aj na opatky :DDD co nechodis po ulici? Ja ked pridem so 170cm dcere do skoly vyzeram pri tych dievcatach ako krpec... :D
to ze niekto komentuje, ze si vysoka, neznamena ze ta kritizuju. SU proste ludia co musia kometnovat somariny. Ako ty si schudlaaa (no nie), ty si pribralaaa (no tiez nie) a pod. Proste patri to k folkloru u nas, komentovat taketo veci. S dcerou ked pridem niekam.. ta je vysokaaa a ty si aka nizka.. ap otom sa pozriem na komentatora, ktory ma este o 5cm viac. Ziadny muz nikdy nas nekomentoval, nikdy. Sesternice absolutne, dokonca muzov maju vyssich... jedna mala nizsieho od nej a laska velak to bola a ano aj opatky nosila ked sa hodilo k prilezitosti. Ja pri dcere napr. vyzeram ako trpaslik, lebo jej koncia nohy niekde kde mne prsia zacinaju :DDDD a to fakt nie je velky orzdiuel medzi nami :D

karolinakr
29. máj 2023

Musis to nejak hypnoticky prijat a na to neupozorňovat, ako si spravne poznamela..Ja som sa rozpravala s jednym ujkom asi po 3 mesiacoch som zistila, ze ma vpredu plešinu Vôbec som si to nevšimla, mal fuzy, veĺa rozprával, tak som sa sústredila inde, až potom úplne na konci, že nemá vlasy...
Tak ty sa sústreď a zvýrazni svoje prednosti..!🤞💪

maryetta
29. máj 2023

Mam 178 a malo kedy stretnem zenu ktora by bola odo mna vyssia. Ale neriesim. Mozno niekedy v puberte som riesila teraz nie. Dokonca si aj 10cm podpatok nemam problem.

zenulkaaa
29. máj 2023

Podpatky vynimocne, prilezitostne, ale aj to max 5cm. Alebo na akcie, ktore si to vyzaduju.
Inak beham v teniskach, sandaloch, nizkych topankach. Myslim ze dnes je obrovsky vyber obuvi aj nizkej, co sa hodi aj k satam aj k rifliam.
Keby mam 175cm, v pohode ich nosim. Neviem v akej spolocnosti sa pohybujes, ale fakt ked si pre svoje okolie vysoka, tak to ja neviem, kam sa ti ludia pozeraju, alebo ziju asi v trpaslikkove 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Nechapem fakt, ako moze niekto povedat o 175cm zene ze aka je preboha vysoka…
V pohode nos opatky a kasli na ostatnych

zenulkaaa
29. máj 2023

Este podotknem ze - neviem aky mas vek, ale ja som sa najcastejsie s poznamkou aka som hrozne vysoka, stretavala ked som chodila do skoly, na zakladnu, strednu a potom uz pomenej ked som bola na vysokej. Aktualne mam 37 rokov, chodim do prace a teda velmi vynimocne sa stretnem s touto poznamkou, az skoro vobec. Skor od ludi, ktori ma stretnu prvykrat, nepoznaju alebo neviem. Ale moje okolie to fakt uz neriesi… a ja tiez nie.
Ved kazdy sme nejaky, niekto je tucny, dalsi ma ledva 160cm a teraz co??? Stale mu to budeme pripominat?
Ak ti to nabuduce niekto este povie, tak in povedz ze no a co, ja som so svojou vyskou spokojna. A povedz ze su aj vyssie zeny, ze nech neprehanaju, a nech sa v prvom rade pozru na seba..

zenulkaaa
29. máj 2023

@ankare jej dakujem. No vsetky by chceli mat dlhe nohy, ale taka vysoka nechce byt ziadna 😄😄😄

svetlonos
29. máj 2023

Mila autorka, vsetkych posli laskavo kam slnko nesvieti!
Mam 175 cm, plnu krabicu topanok aj s 12 cm podpätkami. Nosila som ich este pred troma rokmi. Pocas tehu a pri malom dietati su mi neprakticke, kedze do parku a na puesok sa moc nehodia 🤪
Uz sa vsak tesim o 4-5 rokov, ked si ich zase budem moct obut. Dokonca som malala kamosa, ktory bol o pol hlavy mensi, ked som mala tie vyskoe topanky, jemu sa to pacilo, bohudik mal dost sebavedomia.
Ty si normalne vysoka a kto ma blbu poznamku na tvoju vysku, tomu pokojne povedz, ze nemozes za to ze je trpaslik 😁. Moj muz ma cez 2 metre a obcas povie zo srandy mne, ze som trpaslik 😁
Pohybujes sa fakt v blbej spolocnosti alebo nejakej zaprdenej dedine, kde su vsetci krpati a hlavne zakomplexovani.
Nenapisala si k9ljo mas rokov, ale pokial si dispela, odstahuj sa. Zmenis pohlad na vec. A bud idvazna, sup na nakupy topanok s podpatkami - najvissie, v ktorych dokazes pihodlne chodit ;)

denithestrange1993
29. máj 2023

Vies aka je vyhoda vysokych zien? Ze aj ked priberu nejake to kilo navyse je to menej viditelne ako pri nizkych zenach. Nie je pravda,ze kazdy chce len nizke zeny. Dokonca aj nizsim muzi uz v dnesnej dobe nemaju problem s vyssou partnerkou. To,ze ti hovori okolie,ze si vysoka nie je vycitka,mozno v niektorych pripadoch je to skor lichotka. Ja som sama vysoka a teda nemam problem brat sa taka aka som,vpohode nosim topanky s platformou.

zenulkaaa
30. máj 2023

@denithestrange1993 presneeeee. Ja ked som bola napr aj tehotna, pribrala som 13 kil, a proste vsetci ze kde ich mam?? Len brucho som mala a trochu prsia vacsie. 😊😊

marsmykkok
30. máj 2023

Ja mám 163 cm a je to málo. V podstate vyšších chlapov ako 180 cm (a je ich dosť) ani nechcem. Proste vidím im maximálne na brucho alebo hrudník, do tváre a očí vôbec, pokým nemám celý čas hlavu vyklopenú dohora. Je to strašne obmedzujúce. Podľa mňa ideálna výška ženy je okolo 170 cm. Samozrejme, že malí chlapi čo majú 160 cm môžu mať s tebou problém, ale veľa je aj urastených chlapov alebo výškovo ako ty.

autor
2. jún 2023

Tak dnes mi jeden chalan povedal, že sa mi veľmi páčim, ale že som na neho moc vysoká. On má 183. Tak ja už neviem.

ivana.natasha
2. jún 2023

Ja mám 183 cm (možno kúsok viac) a chvíľu trvalo si zvyknúť v puberte, ale teraz je to v pohode, zmenšiť sa nedá. Muž má kúsok menej a sme s tým v pohode obaja.

onedaynick
2. jún 2023

Autorka .. neviem, ci si vymyslas, alebo co. Mam 178 a ja si fakt nespominam, ze by sa mi niekto vysmieval kvoli vyske. Chlapi na mna letia, aj nizsi veru.. Pekna som, vysoka som, mudra som. 😀

autor
2. jún 2023

@onedaynick Prečo by som to robila? Ja sa s tým celý život stretávam. A teraz ten chalan, že som na neho moc vysoká. Pritom je vyšší odo mňa.

onedaynick
2. jún 2023

Ja len ze to je zvlastne. Ja nikdy. Si stihla?

autor
2. jún 2023

@onedaynick Áno, som štíhla. Mám 57 kg.

onedaynick
2. jún 2023

Tak potom nerozumiem. Asi som z inej planety.

autor
2. jún 2023

@onedaynick Veď ani ja nerozumiem a hlavne po tom, čo tu čítam, že sú aj vyššie a nikdy nemali žiaden negatívny komentár na seba..ale ja píšem pravdu, presne toto sa mi deje.

power_of_now
7. jún 2023

Coze, ved to je kompliment :D mna to vzdy potesi, ked mi niekto povie ze som vysoka 🙂 takze len uhol pohladu... jediny problem je kupovanie nohavic, kedze vacsina su mi kratke