Ako si hľadať partnera, keď mám dieťa?
Ahojte. Som slobodna mamicka na rodicovskej dovolenke. Trapi ma, ze neviem, kde a ako by som si mohla najst partnera. Dieta nema este ani dva roky, cize sme povacsine len na ihriskach. Online zoznamka v mojom pripade neprinasala zelany vysledok. Kopa pisania a realne nikto vhodny. Skor by som sa chcela zoznamit s niekym v realnom zivote, no len pri aktivitach s dietatom. Poradte kde a ako niekoho oslovit. Mna ako mamicku maleho dietata neoslovi nik. Dakujem.
Úprimne, nemám rada také reči, že keď sa človek nesnaží, tak to príde samo. Bez vetra sa ani list nepohne a chlap ti tiež sám nepadne z neba do postele. Ja som o dosť mladšia ako autorka a som viac ako 10 rokov sama. Vizuálne celkom fajn, chudá, vysoká, no ale aktívne nehľadám a nestretávam nových ľudí. Pracujem osamote, kruh priateľov je malý a uzavretý, zoznamky nepoužívam.
Treba spoznávať nových ľudí. Kvantum nových ľudí. Nebrať to moc vážne, skôr si len jednoducho s niekým pokecať. Ísť do toho bez očakávaní, ale určite treba aktívne komunikovať s ľuďmi. Nikto nemá garantovaný šťastný koniec, nič neni súdené a nič sa bez iniciatívy nestane. Určite je veľmi veľa chlapov, ktorí by boli pre teba super, len to neni nič platné, keď sa sním nedáš do reči. Ak niečo človek chce, tak si to musí vziať.
@refly vztahy su do velkej miery o stasti. Niekto sa nesnazi a napr. na tom cyklochodniku ho niekto oslovi. A niekto aktivne hlada na zoznamke a vsade mozne a nic. Poznam rozne pripady v okoli. Ako pises, cim viac ludi clovek stretne, tym je vacsia sanca, ze medzi nimi bude niekto vhodny. Ja mam pocit, ze do 30tky bolo balenie zien akoby vsade a stale ma niekto oslovoval. No potom uz bola vacsina ludi vo vztahu a muzi len tak neoslovuju zeny, lebo je velka pravdepodobnost, ze zena po 30tke je zadana. A teraz ked mam dieta, tak ja mam pocit, ze uz to vela ludi takmer automaticky berie, ze mam muza. Preto by ma zaujimalo, kde sa zoznamuju ine slobodne mamicky a kam vobec chodia. Lebo moje kamosky, co maju rodiny, tak su povacsine len doma s detmi a muzom. A ja tiez uz ako matka nemam volne vecery a vikendy ako kedysi.
Dieta bude mat podla mna o chvilu vek na jaslicky/skolku (niektore skolky beru od 2 rokov, resp. Kopec deti chodi uz vo veku tvojho), ty pojdes do prace, budes mat priestor aj na nejake svoje hobby a pomaly to pojde.. plus nejake varovanie ak by malo byt rande..🙂
@queen_mary ja si to este vobec neviem predstavit. Ked dieta bude v skolke a ja v praci, tak po veceroch aj tak budem len riesit domacnost a nakupy atd. Ci nie je teraz jednoduchsie si niekoho najst ako potom?
Z mojej strany mozno troska nepopularny nazor, ale trocha to znie akoby si mala dojem, ze teda partner by automaticky priniesol aj to stastie.
Ja absolutne chapem, ze ta samota na teba neposobi dobre co je aj jasne, ale rec tela clovek neoklame. Mozno prave to je kluc k uspechu pretoze ako vidis mamicky ktore ziju v naplnenych zvazkoch su oslovovane a ty na druhej strane nie.
Mozno treba zmenit taktiku. Ja osobne som slobodny a zijem vyrovnany zivot a hoci aktivne nehladam nikoho, ten zaujem z opacnej strany je ocividny pretoze tie zeny tiez hladaju spokojneho cloveka a nie kopku nestastia.
Moj post ti zrejme nepomohol, ale mozno maju muzi dojem, ze hladas vztah urgentne co im zrejme neimponuje.
Dufam, ze sa ti postasti niekoho najst 🙂
Skús bike ľahká turistika ,tam ťa vždy niekto osloví 😀a veľa mužov chodí samo
Určite áno. Niekomu sa jednoducho darí, lebo je to šarmantný, priateľský extrovert, iný prišiel k dobrému vzťahu ako slepé kura k zrnu... a niekto má celý život smolu a zomre sám. Život je len o tom na koho narazíš :/ A preto sa treba snažiť aby človek na niekoho fakt aj narazil.
Radu moc nemám okrem takej tej omáčky, čo si asi už počula na 1000 spôsobov. Ak máš hobby -napríklad tú cykloturistiku- treba sa tomu venovať, kedykoľvek budeš mať čas, pôsobiť priateľsky, pre istotu dať všetky prstene dolu, aby bolo všetko jasné... a keď sa ti niekto pozdáva, tak sa nebáť osloviť. Myslím že to ti asi najviac zvýši šancu, aj keď je to podstatne ťažšie ako len čakať komu ty brnkneš do nosa.
Alebo fakt tie online zoznamky. Viem že dokážu byť veľmi odrádzajúce a z človeka to vie úplne vysať dušu po pár dňoch, ale aspoň vieš že všetci sú tam na rovnakej lodi a s rovnakým úmyslom. Skôr sa to treba len naučiť efektívne filtrovať. 10-15 správ a pokiaľ je to suché a zadrháva sa to, tak sa treba pánovi popriať veľa šťastia a ísť o dom ďalej.
No neviem, no.... ak by bolo ľahké nájsť dobrý vzťah, tak každý by taký mal a fórum na modrom koníkovi by prišlo o polovicu svojho obsahu :/ Každopádne ti budem držať palce!
@hopsadobrandejsa ano, jasne. Ja s tebou suhlasim. No ako som uz pisala..teoria je jedno, prax druhe. Skus vyzarovat stastie, ked nevies, co skor. Ked si pre dieta aj otec aj mama. A ked navyse pridu otazky, preco som sama, preco muz odisiel atd. Tak mi to na dobrej nalade neprida. Dnes akoby kazdy cakal, ze vsetci musia byt optimisti a tesit sa zo vsetkeho. A ked je niekto autenticky a ma aj ine emocie ako stastie, tak je zaskatulkovany ako "kopka nestastia", za ktoru sa teda rozhodne nepovazujem. Len o istych veciach sa jednoducho neda bavit s usmevom na tvari.
@refly dakujem velmi pekne. Aj ja tebe budem drzat palce 😊
Ja netvrdim, ze si kopka nestastia len skrz toho, ze mas aj ine emocie nez tie stastne, ale mam dojem, ze to beries troska z opacneho konca.
Na mne mozno tiez kazdy vidi, ze som vkuse len dobre naladeny a zabavny a vsetko okolo toho lenze to je skor vec vnimania sveta nez permanentne stastie bez problemov.
Mozno to niekto skutocne vnima, ze zijem bezproblemovy zivot, ale pravda je niekde uplne inde. Tiez mam starosti a problemy ako kazdy iny clovek, ale kym ini travia cas stazovanim ake to maju tazke len aby ich niekto polutoval ( ano poznam takych ludi, mal som aj takych kolegov ) ja sa skor snazim zamerat na to pozitivne aby som nemusel vkuse premyslat len nad povinnostami.
Vies aka bola moja posledna dovolenka? Praca a povinnosti....Vies aka bude moja najblizisa dovolenka? Presne to iste pretoze momentalne su veci ktorym musim venovat pozornost hoci by som radsej robil cosi ine a taky je proste zivot.
Byt optimistom neznamena, ze nemas problemy alebo ze nepocitujes smutok ale skor fakt, ze sa snazis dosiahnut akysi balance v zivote tym ze na opacnu stranu vahy kladies veci z ktorych ma clovek dovod sa tesit.
A z mojej skusenosti je toto aspon pre mna liekom pretoze presne skrz toto nadobudam priatelstva bez vacsich problemov pretoze ini sa divaju na mna a nechapu, ze skrz problemy ci povinnosti si stale drzim optimizmus. Preto so mnou znami v praci vela komunikuju pretoze chcu zistit ako mozu sami to iste dosiahnut.
Moja pointa je, ze mas dve alternativy. Jedna je trapit sa niecim co je v sucasnosti mimo tvojich moznosti riesit alebo akceptovat, ze mas problemy ako kazdy iny clovek ci slobodna mamicka a koncentrovat sa na to pekne v zivote.
O niektorych veciach sa skutocne neda rozpravat s usmevom na tvari ale ty sama sa musis rozhodnut ci ma zmysel aby ta tvoje povinnosti zbytocne trapili alebo nie.
Mna ma tiez co trapit teraz, ale co tym vyriesim? Nic......sebalutost nikdy nikomu nepomohla. Ja sa nesnazim z teba urobit obet, ale skor poukazat na fakt, ze kazdy ma problemy.....niektori z nas sa proste rozhodli radsej vnimat to krajsie v zivote.
@hopsadobrandejsa ano, ved ja ti neprotirecim. Len mi to tak prislo, ze som opisala svoju situaciu, ktora ma trapi a prisli mi tu komenty, ze mam vyzarovat stastie a netrapit sa. Ako to vedia, co ja vyzarujem? Lebo som tu zalozila diskusiu o svojom probleme? A nedala tam milion smajlikov? Lebo ludia, ktori vyzaruju stastie, nezakladaju taketo diskusie? Ja napriklad nevesiam kazdemu na nos, ze som sama, ked sa ma niekto neznamy nieco opyta. Ale tu v tomto fore som prave chcela vyzdvihnut to, ze ako slobodna matka mam velmi obmedzene moznosti zoznamit sa a chcem hladat riesienie. A sama neviem, kam chodit s dietatom medzi ludi.
Nie si povinná odpovedať na otázky,že prečo si sama a nemáš muža. Je to výhradne tvoja vec,keď nechceš vysvetľovať,tak takéto otázky ignoruj. A keď budú nalihať,tak skrátka odpovedz,že je to tvoja vec a nechceš o tom stále do kolečka rozprávať.
Skus mi poslat postu, urcite odpisem
Ja sa s vami rad zoznamin, ak mas este volne miedto v srdiecku
Rád by som sa zoznámil ale neviem ako či je vhodné sa ozvať keďže neviem či nemáte niekde svojho partnera a preto nastáva problém
@anonym_autor

Myslim, ze v tvojich podmienkach zostan este pri tom internete. Mimochodom, ja som bola na zoznamke 2roky, kym som stretla svojho manzela. Dieta ma 17m takze 24m si este zoznamku neskusala, ze 🙂 daj tomu cas a niekto sa najde