icon

Ako si predstavujete ostatných používateľov?

hugger
8. feb 2024

Nie každý má v profile fotku a pri mnohých MKčoch si v hlave vytváram obraz ako by mohli vyzerať. Tiež to tak máte?

tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
30. apr 2024

@tundra Ja robievam ku steakom vždy nejaké omáčky, čiže len také samotné ich nejdeme nikdy. Vyskúšam.

h2
30. apr 2024

@tundra Na tie kačacie prsia sa mi to nehodilo. Ale steak je iná vec.

tundra
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
30. apr 2024

@tundra My máme najradšej so zeleným korením, alebo hubovú. Obe som si vlastne vymyslela sama. Vždy ich robím na výpeku zo steakov, tie dám zatiaľ odpočinúť do rúry. Ak robím so zeleným korením, tak na to používam sušené zelené korenie, ktoré si s dostatočným predstihom namočím do vody a potom normálne uvarím do mäkka. Skúšala som aj s nakladaným korením, ale nebolo to také dobré. Do panvice po steakoch pridám podľa potreby trochu oleja, malé množstvo hl. múky, orestujem, zalejem trochou studenej vody, rozmiešam, aby neboli hrudky. Potom nalejem uvarené zelené korenie aj s vodou (varím v malom množstve). Miešam to plochou obracačkou, ktorou niektoré guľôčky toho korenia jemne roztlačím, pustia viac chuti. Dochutím soľou a korením. Steaky zvyknú pustiť trochu šťavy, tak tú do toho tiež pridám.
Na hubovú omáčku dám do panvice do výpeku maslo, pridám plnú lyžicu, alebo aj viac, hubového prášku (mleté sušené lesné hríby), múku, trochu to opečiem a zalejem šľahačkovou smotanou. Dochutím podľa potreby. Nechám povariť.
Ináč, my sme "vajcožrúti", čiže na steak ešte volské oko. Ako príloha opekané zemiaky, tie robieva môj muž vo fritéze, sú dokonalé. A sterilizovaná kukurica musí byť. 😋

tundra
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
30. apr 2024

@tundra A ty dnes nemáš nočnú?

h2
30. apr 2024

@tundra Tak teda dobrú.

sticker
tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
30. apr 2024

@tundra Zajtra je voľný deň a spať sa mi ešte nechce.

tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
30. apr 2024

@tundra V podstate bežný deň. Do práce, domov, záhrada, domácnosť, večera, TV. Teraz už som "išla spať", no ale nespím. To vieš, starí ľudia už nepotrebujú toľko spánku. 😂
A ty?

tundra
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
1. máj 2024

@tundra "...pokosil okolo jedneho domu..." Okolo koľkých domov kosíš? 😁

tundra
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
1. máj 2024

@tundra Ty koľko máš vlastne tých zamestnaní??? 😂

tundra
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
1. máj 2024

@tundra Tak veľa šťastia. My sme kúpili starý dom pred 15 rokmi a stále je na ňom čo prerábať.

tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
1. máj 2024

@tundra Krásny! 😍

tundra
Autor odpoveď zmazal
h2
1. máj 2024

@tundra Že "domček". 😅

tundra
Autor odpoveď zmazal