Ako si predstavujete ostatných používateľov?
Nie každý má v profile fotku a pri mnohých MKčoch si v hlave vytváram obraz ako by mohli vyzerať. Tiež to tak máte?
@fido69 Ale veď ja ani nepíšem o konzervovaní mäsa. Ani o žiadnych iných kóšer praktikách, ktorých dôvod je v etickom zabíjaní zvierat atď. Píšem len o kombinácii mäsa a mlieka. Možno z toho bolo viacerým ľuďom zle, keď také jedlo zjedli v teplom počasí po dlhšej dobe od uvarenia, lebo to už proste bolo pokazené (mlieko sa kazí tým, že skysne, mäso zase iným spôsobom, čiže asi tieto dva procesy dokopy spôsobovali problémy). Tak najlepší spôsob, ako v tom čase ľudí od takýchto problémov uchrániť, bolo zakázať im to jesť z náboženských dôvodov. (To je moja domnienka, nie fakt.)
@fido69 ja by som mlaďa nejedla tak či onak, z principu mame čo jest, nie som pahltna na kozliatka ovečky, ešte ked su tak rozkošne, na vykrmene trapene husy, mi je zle, ked vidim praktiky na farmach
Cela Mojžišova kapitola je excelentna, v kocke vysvetlene, čo mame, čo nemame robit..
Keby sa tym každy riadil, mame tu raj
@fido69 😆 chapem, ja som skôr dedo typ
@fido69 priznam sa necitala som. aj je tam vysvetlene preco je nejake maso neciste?
Ja by som povedala, že tam zohrávala úlohu aj starozakonna obeta.
Proste mladé zvieratá išli na obetu, obeta sa nejedla 🤔
dnes mame oslavu dobre teda ze som vymyslela sushi 😀 (ktore nejem)
@pralinka25 Všetko najlepšie oslávencovi/oslávenkyni. 🥳
@h2 dakujem za 14 rocneho pubisa 😀 aj ked vlastne jeho narodenie som si odmakala hlavne ja ze ano. to ma privadza k myslienke ze narodeniny svojich deti by mali oslavovat mamy 😂😎
@fido69 vratim sa k tomu vecer. dik
@pralinka25 všetko najlepšie puberťákovi aj tebe 🥛🍹🍴🥂😄
@demodun dakujeme

@demodun susedka ma pekne kozy

@pralinka25 😁😁😁
@demodun 😀 si ho vymazala precoooooo?
@pralinka25 aby si Fido nemyslel že ich zjeme 😄 Aj keď je vikend 😋😋
tiez sa snazim vypit kavu 😀

@fido69 Treba si aj uvedomiť, že tieto pravidlá vznikli v časoch, keď neexistovali chladničky. Čiže aj to mohlo mať vplyv na vznik týchto pravidiel.