icon

Ako slušne odmietať alkohol, keď ho nepijem?

2. okt 2020

Ahojte všetci, potrebujem poradiť.Aku vyhovorku používate,keď nechcete piť? Alebo núti vás niekto strngnut si?Ja som abstinent a hrozne mi to lezie na nervy...Ako oslavujete narodky,meniny, veľké oslavy tie, ktoré nevypijete ani kvapku?Vraj som divná,ale mne prídu divní ľudia, či pijú.

Strana
z2
sissy27
2. okt 2020

Nie som abstinent ale zas nepijem vždy a normálne poviem “ďakujem, neprosím si”. Keby aj napriek tomu nasilu naliali tak to tam proste nechám.
Alebo jazdi autom a vybavené, ako šofér nemôžeš.

1sally12
2. okt 2020

@domi100592 presne!!

h2
2. okt 2020

V živote som žiadnu výhovorku nepoužila. Keď niekto silou-mocou pátra po príčine, poviem, že nechcem, nepijem, nemám chuť, nedám si... atď. (Ináč, ja nie som abstinentka, len pijem fakt málokedy.)

kofilka33
2. okt 2020

Ani my s mužom nepijeme.Pre všetkých sme divný ,hlavne môj muž ,že chlap a nepije.Niektory si na to už zvykli ,že nepijeme a alkohol nám neponúkajú ale automaticky chystajú kávu,čaj ,vodu.Ty čo to nechcú akceptovať tak si pomyslime svoje a hotovo.Preco by sme sa my mali prispôsobovať iným ,zato že oni sa bez alkoholu nevedia zabaviť.A napr.sme prestali chodiť na návštevu k takým čo alkohol potrebujú ku svojmu životu skoro každý deň ,pri každej príležitosti...,tak ako nemáme radi alkohol nemáme radi ani opitých ľudí .

janettdamian
2. okt 2020

Tiež nepijem. Výhovorky som nikdy nepoužívala. Už si na to všetci zvykli, až tak, že u nás doma, keď je oslava a zabudnem dať na stôl fľašu, tak to všetci berú ako normálku. Dokonca jeden člen rodiny, čo má problém s alkoholom, u nás tiež nemá problém ak sa nepije. Keď som bola mladá a ešte rýpali do mňa a prekročili hranicu, tak som sa zodvihla a odišla som. Naučili sa rešpektovať.

lucia147852
2. okt 2020

Načo výhovorky. Ďakujem nepijem. Nepáči sa Vám ? Vás problém

kahh
2. okt 2020

nechapem preco by si sa chcela vyhovarat. u nas si zvykli na tom ze nepijem a fakt mi staci povedat nie. do toho ta ako predsa nikto nutit nemoze

thoughtfulweirdo
2. okt 2020

Nevyhovaram sa na nic. To presviedcanie a nutenie je otravne, ale kazdy po urcitej dobe pochopi, ze vazne nie. Jednoducho poviem, ze mi to nechuti a nic dobre mi to neprinesie, takze nie je dovod. V nasej rodine to v pohode vsetci beru, nikto sa nad tym nepozastavi, ale svokra (z vychodu) si to berie osobne, ze si nechcem pripit. No co, jej problem, ked si mysli, ze sa vsetko toci okolo nej 😅 a uz som sa stretla aj s tym, ze ma ponukali aj v tehotenstve, ze za poldeci je zdrave 🙉 to je ale chyba v neinformovanosti a mylnych vyjadreniach lekarov najma starsej generacie.

ukulela
2. okt 2020

My nepijeme a u nás sa ani na žiadnych rodinných oslavách napríklad neponúka žiadny alkohol. Ja držím v špajze iba nealkoholické pivo a nealkoholického radlera. Okolie to akceptuje. A ak sme ponúknuť tak proste iba raz odmietneme a hotovo. Ďalšia vec je, že ani nevyhľadávame žiadne opijáše a podobné také párty kde sa ľudia ozierajú ako prasa.

any_soj
2. okt 2020

Nepouzivam výhovorku, poviem, že nepijem. Aj svadbu sme mali bez alkoholu. Najprv to rodina nešla prijať, napokon bolo super. Argumenty v štýle "to nám ani nedovoľte vám pripiť na zdravie?" - " a budeme mať toho zdravia menej, ak nám pripijete džúsom...?" :D

raddkka
2. okt 2020

Ja strašne neznášam, keď niekto nevie prijať bez levov, že nechcem alkohol. Víno si sem tam dám, raz sa dlhý čas aj pohárik tvrdého s kamarátmi. Ale zvyčajne nemám chuť ani na jedno. Poviem, že nechcem. Obľúbená odpoveď na to je: A čo si tehotná? Keď som povedala nie som. Tak mi napriek opakovanému odmietnutiu zvyčajne naliali. Proste som sa pohára ani nedotkla. Ich škoda.

autor
2. okt 2020

U nás je to tak, že keď niekto nepije,lebo nechce,hneď z neho robia alkaca.Jedno či žena či muž.Mne osobné to dosť lezie na nervy,že každú oslavu min.10x že a ozaj si nedáš?veď len ochutnaj, uvidíš, dobré je to.Si tehotná? Nevadí, aspoň vínko.Kojis? Nevadí,bude lepšie spinkať.Boli ťa niečo?Daj si poldeci,na trávenie... atď Ale asi fakt budem radšej za divnu ako slopat nasilu.Mne to nerobí dobre,alkacov máme v rodine viac ako dosť

raddkka
2. okt 2020

@thoughtfulweirdo jej toto aj ja, svokor a manželov strýko, keď už vedeli, že som tehotná. Či si fakt jeden nedám. Musela sa do toho obuť svokra alebo teta, či sú normálni, že som predsa tehotná. Keď som im to vravela ja, tvárili sa akoby som si vymýšľala. Dodnes má obaja vždy ponúknu a to už mám riadne brucho

kikulienkadd
2. okt 2020

Ahoj,nie,nie je to divné odmietať alkohol. Máš na to rovnaké právo ako keď si niekto -samozrejme s mierou- vypije. Výhovorka? Nie,ďakujem,som tehotná, kojim a musím ešte dnes šoférovať 😊

kratucka
2. okt 2020

ja neviem, prečo by sa za to mal človek hanbiť keď nepije. a už vôbec nie, prečo by sa mal preboha živého nejak vyhovárať. normálne povedz že nechceš a hotovo

anit05
2. okt 2020

už sa naučili a hovoria že som dobrá návšteva - nepijem ani alkohol ani kávu 🙂

mpg
2. okt 2020

Ja kávu pijem ale len jednu za deň a alkohol nie, prípitok na nejakej oslave som vypila ale viac nie. Každý z okolia to už vedel a keď som mala svadbu, v práci mi kúpili sklenú súpravu na nealkoholické nápoje (brúsenu).

anika
2. okt 2020

Dakujem, ja nepijem, lebo z neho priberam;)

lolazmola
2. okt 2020

Ešte môžeš povedať ze si vyliecena alkoholicka a nechceš do toho opäť spadnúť 😁 to by mohlo zabrať 😀😀

jarka26011
2. okt 2020

Nikto ma nenuti, naleju mi mineralku 🙂

Strana
z2