Ako správne používať s, so, z a zo?
Neskutočné, ale skoro každá druhá tu má problém, s písaním s, so, z, zo. To vážne? Veď sa to učia detičiy v druhej triede!
Písanie s/so:
s/so sa vždy píše vtedy, keď sa pýtaš s kým?, s čím? (inštrumentál) (išiel so sestrou; boli sme s otcom)
Písanie z/zo:
z/zo sa vždy píše vtedy, keď sa pýtaš z koho?, z čoho? (genitív) (vrátil sa z dovolenky; pozdravil zo slušnosti)
Ucia sa to stvrtaci ked sa ucia pady😉
Tak niekomu to neide a sem tam pokašle niake slovo, veď gramatika v živoťe nieje tak potrebná 😆😆 (mala som česť aj s vydieť, výťazstvo, výkend a dokonca aj s mužy a obojžyvelník)
Baby, dnes som skôr otvorila oči a KUK na mk. Budem mať dnes super náladu. Niektoré ste ma pobavili. Ďakujem. A suhlasím. Mám už sedem krížikov, ale hanbila by som sa za niektoré pisateľky.
@hedviga2 😂a nechces radsej sa ako druhe vedia napisat haMbit?😂🤭
@oktobermimi 🤣🤣🤣🤣
vzdy ma fascinuje toto pohorsovanie, niekto to fakt nevie, lebo je blby, a niekomu to ozaj ujde, ja viem kedy sa pise s/z a hocikedy ked po sebe precitam, zistim, ze som napisala zle a neda sa uz opravit...
toto je neformalne forum a nie platforma na ucenie gramatiky.
Ja neznasam slovo tahsie, alebo verzia - tachsie. A to aj moderatori v TV pouzivaju. 😈
@oktobermimi jej s č som to este nevidela...tusim sa este stale mam co ucit 😂🙈
Pridavam osoch-osoh😅teraz precitane, niekto myslel na osuch, tak osoch
@katkaseiner myslis čízekake?😂
bla bla bla :D
Ja len, že ak chce niekto kritizovať a vysvetľovať, možno by si mal dať pozor na to, aby bol jeho príspevok bez chyby....
@lindous niekedy aj mobil hodí svoje písmenká, snažím sa vždy po sebe prečítať skôr, ako to odošlem 🫣
@margotka17 Tiež sa snažím, ale vo svojom vlastnom texte to nikdy nevidím tak dobre, ako u cudzieho 😂 pozorujem to na sebe aj pri písaní prác vs. opravovaní prác študentov... svoj text poznám, čítam ho už tak nejak automaticky, rozmýšľam viac nad obsahom a neviem sa tak sústrediť na chybičky a preklepy 😀
Divné je opravovať narecia niekde sa to povie do doktora, ide mať 3 roky.kedze sme tu rôzne vekové, sociálne skupiny, až tak ma to nerozrusuje
@oktobermimi tvoja zahoractina sa mi veľmi páči🙂
@sleepy_joe tak to zas prepisuje mobil napíšem "ok" aj prepíšem na správnu verziu a staci ze sa kurzorom vrátim a odstránim medzeru opäť prepise na "ôk" a lezie mi to na nervy ze po 8 pokuse sa na to vykaslem
@saraxyz slovo egzem bežne píše moja 70 ročná kožná mudr 😀
@liusa82 tak muzov bratranec žije v nemecku 55 rokov tak ver tomu ze v 75 rokoch ta gramatika už nieje bohvie co
@bielasovicka kus je kratšie na písanie 😀😀😀
@oktobermimi prosim pridáš aj mňa do skupiny? Vdaka ☺️😀
Moja dcéra raz napísala slovo uši ako ,,uššy,, 😁 Na prvom stupni ZŠ...skoro mi ,,oččy,, vypálilo 😄
@eliska13 😘😘dekuju, ja su na nu hrda😁 nekeho serem stym ale nevadi. Vis jak nebudu sa hrat na neco co nejsu a nejsu v tem dobra.
@valikasikulova jasneeee pockaj dojdem domov zprace😅🤣
@jamidea trigovica je svetr po kysudsky myslim😂 kolega z kysuc zas nechapal slovo šrégom😂

@saraxyz 😂ja tu skupinku milujem, vzdy sa utvrdim ze niesom jediny clovek z jaskyne z pristupom k internetu a telefonom z klavesnicou😂