Ako ste zvládali reakcie ľudí?

kahlan1
20. sep 2018

Ahojte,

asi mi tu nik neporadí, ale verím tomu, že máte okolo seba aj ľudí čo vás riešia a ohovárajú a viete o tom. Ako to zvládate, ako dokážete úplne odstrihnúť tých ľudí? Mne je tak ťažko, že v zložitých situáciách Vám to ľudia ešte budú sťažovať.

ink
20. sep 2018

Ako sme zvládali reakcie ľudí na čo? Že je žena sama na deti?

kahlan1
autor
20. sep 2018

@ink odoslala som skor ako napisala text

libawet
20. sep 2018

@kahlan1 jednoznačne, ak vieš isto, kto Ťa ohovára - vyjasniť si to s ním zoči-voči.

tyaja5
20. sep 2018

najskor sa musi zena sama s istymi vecami vyrovnat a potom nebude riesit a zamyslat sa nad tym co rozpravaju ini, nech by vraveli cokolvek, na nazoroch inych nezalezi 🙂

meandbaby
20. sep 2018

Vo vseobecnosti ma to mrzi najma ak ide o znamych alebo rodinu.Uplne cudzich ludi sa mi casom podarilo vytesnit z mysle. Nie som sama na deti, ale najdu sa kadejake ine situacie.Myslim si, ze najlepsia cesta je uvedomit si, ze si jedinecna a uzasna mama a zena, pretoze robis vsetko najlepsie ako vies. Kazdy ma svoje chyby a robi chyby a nesie si svoj batoh problemov a vacsinou ti, kt maju problem sami so sebou, kritizuju svoje okolie. Treba sa obrnit a verit v seba.Urcite to zvladas super aj ked si sama na deti.Drzim palce a hlavu hore.

ink
20. sep 2018

@kahlan1 jasne, to sa stáva.
Keď ma niekto ohovára a dozviem sa to... Tak sa poriadne naštvem, som len človek. Ale potom sa zamyslím koľko je pravdy na tom, čo sa ku mne donieslo. Ak ťa niekto ohovára, znamená to len tolľko, že tvoj život sa im zdá zaujímavejší než ten ich. Keď ja vidím mamičku, čo je sama na deti tak cítim obdiv, úctu a hnev na to, že to tak musí mať. Tak prečo by mamička, ktorá je sama na deti mala cítiť niečo iné? Určite necíť hanbu, lebo keď ju niekto z teba vycíti, tak sa na nej priživí presne ako hovoríš ty.

kahlan1
autor
20. sep 2018

zomrel mi manžel pred dva a pol rokom a ja sa snažím žiť, fungovať, kvôli deťom a kvôli sebe. ten život plný samoty, ktorá prišla bez výstrahy a nečakane je peklo. Máme kamaráta, ktorý chce byť viac, stretávame sa a niektorí ľudia to nevedia predýchať, odsudzujú ma a zhadzujú pred ostatnými. Vždy sa nájde dobra duša ktorá mi to povie :(. Žijem v meste bez rodiny. Na všetko som sama, prešla som si peklom. Prvý rok keď som bola na dne samé rečí, neboj sa si mladá niekto príde a keď možno prišiel už je to zrazu, skoro a ja by som nemohla/nemohol. A ja sa na seba hnevam, že som prešla peklom a dokážu ma položiť ľudia, čo mi neprajú ....

kittykat22
20. sep 2018

@kahlan1 zbytočne sa trápiš. Ak niekoho zaujímaš, tak to je 5 sekúnd. ľudia majú dosť vlastných starostí a nie aby teba riešili 24 hodín denne. Navyše je jedno čo robíš a s kým robíš. Je to tvoj život. A bez rozdielu čo robíš bude vždy určite percento ktoré s tebou súhlasiť nebude. Hoď to za hlavu a ži si ako sa ti páči.

ink
20. sep 2018

@kahlan1 a ty si vieš dopriať takéto šťastie? Vieš, je možné, že ťa to trápi preto, lebo sama v sebe máš pochybnosti a nechceš si dovoliť byť šťastná.
Keby sa mne prihodilo to, čo tebe a prišiel by nový muž, a zároveň by som sa napočúvala vety typu "ja by som tak skoro nemohla..." tak by som reagovala "vieš čo? keby sa tebe stalo to, čo mne, povedala by som ti, zaslúžiš si šťastie, nerieš čas. Teším sa s tebou".

a na ostatných sa vyprdni. Dovoľ si, nech ti to peklo skončí. Buď šťastná. Tak ako bolo raz zle, tak bude isto aj dobre. Len si to dopraj a nehľaď na ostatných.

saslavka73
20. sep 2018

@kahlan1 No to máš teda ťažké. Mňa vždy najviac zaráža, akí vedia byť ľudia protivní, ale keď im Ty niečo povieš tak sa hneď nakokošia, urazia. Nerozmýšľaj nad tým, ži podľa seba, ako Tebe pasuje, a každého sa vykašli.

saslavka73
20. sep 2018

No najlepší sú tí čo posudzujú, ,, aj ja by som nemohla, ja by som nikdy, a ja by som to takto.,,
A príde situácia a zrazu zistíš, že urobia tak ako by nikdy neurobili.

kahlan1
autor
20. sep 2018

@ink
@saslavka73 veľmi sa snažím ale aj tak ma to zraňuje, už sa neobraňujem prečo konám ako konám, lebo to len nahram na ďalšie blbe komentáre
nik toto nepochopí kto to nezažil. :( ja by som sa tiež radila do skupiny, že po mojom manželovi nikdy nikoho nebudem chcieť, ale toto je len také prežívanie, strašne túžim po láske, milovať a byť milovaná.....
len by som velmi chcela byt take ze su mi druhi ukradnutí, toto je take sito a ja neviem stravit, že ľudia o ktorých som si myslela že sú priatelia nimi nie sú...

janickacrazy
20. sep 2018

@kahlan1 Ale prosím ťa, ľudia sú už takí, stále klebetia o niečom a pamataj si každá senzácia trvá len pár dní, potom príde niečo iné na pretras a na teba si nikto ani nespomenie. Mojmu bývalému partnerovi zomrela manželka a o rok si našiel mna, to si mala vidieť tie reakcie a pohľady, ohováračky, no neviem, my sme si z toho nič nerobili a po pár týždnoch si všetci zvykli, že sme spolu a prestali to úplne riešiť. Je to absolútne len tvoja vec ako žiješ a 2 a pol roka je podľa mna fakt dosť dlhá doba. Ked to prestaneš riešiť v sebe ty, prestane s tým aj okolie.

ink
20. sep 2018

@kahlan1
prvá vec - nikdy sa pred týmito ľuďmi neobhajuj. Nerobíš nič zlé. Zlé robia oni, ale nemajú sebareflexiu, a keď sa budeš pred nimi obhajovať, len ich utvrdíš, že robíš niečo nemorálne a teda v ich optike pravdu majú oni.
A druhá vec, každý raz bude skladať účty za to, ako žil. Tí, čo ťa ohovárajú budú skladať účty za to, že ohovárali. Ale ty budeš skladať účty za to, že ti po hroznom pekle prišlo kúsok svetla a ty si si ho nedovolila prežiť naplno.
A vec tretia : tým, čo sa teraz v tvojom živote ideš príkladom svojim deťom. Keď ich bude niekto ohovárať na základnej škole a prídu za tebou domov s plačom, čo im povieš? Aby sa kvôli tomu trápili? Alebo sa povzniesli? Povieš im, že aj ty si to tak mala a čo si vtedy robila. A oni si z toho vezmú niečo do života.
Čiže nežiješ pre tých ľudí, čo ťa ohovárajú, ale pre svoje šťastie a svoje deti. Je tak?

kahlan1
autor
20. sep 2018

@ink všetko čo robím, robím pre deti, nechcem aby žili život v slzách a ľútosti nad nespravodlivým osudom, chcem im ukázať, že život veľa berie ale aj veľa dáva, ale prídu chvíle keď na mňa všetko doľahne

kredog
20. sep 2018

Moja mama bola vdova, tiez ju odsudzovali, lebo sa vydala 11 rokov po smrti otca. Dost ju odsudzovala hlavne rodina otca, dost to prezivala a nechala sa ovplyvnovat. Dnes by sa na vsetkych vyprdla a zila si svoj zivot. Nikto nemoze zit za teba. Kazdy ti radi ale vo tvojej kozi by nikto nechcel byt

kahlan1
autor
20. sep 2018

@kredog no manželova rodina to vie že sa s niekym stretavam ale nik sa ma nepyta ale vyzvedajú od detí, ich reakciu si predstaviť neviem. A vy ako deti ako ste to brali?

maria584
20. sep 2018

@kahlan1 u nás je jedna baba, ktorej pred tromi rokmi zomrel muž. Má dve dievčatá a o dva týždne sa ide znova vydávať. Pred rokom jej prišiel do cesty chlap, s ktorým si ona aj deti rozumejú a bude svadba. Samozrejme, že sa našli dobré duše, ktoré to nevedeli stráviť, že tak zavčasu už bude aj svadba. Ale veľa ľudí im fandí. Ona je šťastná, konečne sa usmieva.

kahlan1
autor
20. sep 2018

@maria584 dakujem

saslavka73
20. sep 2018

Hlavne sa nebráň a neospravedlňuj. Nie som za vracanie úderov, ale vyskúšala som a funguje. Skús si nacvičiť nejakú všeobecnú odpoinkávajúcu odpoveď na najčastejšie otázky, vyrývanie.

anve
20. sep 2018

@kahlan1 ignorovat a ignorovat..je to tazke,hlavne ked si si presla tym co si si presla. Ale uz presiel urcity cas a aj ty mas pravo na zivot a byt stastna. Ty,ktori ta maju radi budu stat pri tebe...ostatnych neriesit..drzim ti palce asi by bola silna a hlavne stastna.

simonahra
20. sep 2018

neber si to vôbec k srdcu, keby to boli ľudia, ktorí ťa majú radi tak by sa z toho tešili. nikto nemôže čakať, že budeš teraz do konca života na všetko sama, potrebuješ aby ti niekto pomohol a byť zase šťastná

katren
20. sep 2018

@kahlan1 neobhajuj sa....nas ohovarali, lebo som skoro cakal druheho....iba 18 mesiacov po prvej sa narodil....a ked sme po polroku od druheho porodu oznamili tehu, to bola rosada 😀 bolelo, ale kaslat na nich...nech si hovoria co chcu....

kahlan1
autor
20. sep 2018

@katren medzi mojimi detmi neni ani rok 🙂

maminuska
20. sep 2018

@kahlan1 ja som sa v marci rozviedla a v novembri vydala znova v jednom roku a nie nemala som žiadny mimomanželský vzťah len som si počas rozvodového konania niekoho našla. Kecy boli riadne .
Moja babka ovdovela ako 31 ročná , 3 deti a rozostavaná chalupa, nevedela kde jej hlava stojí . Čierne nenosila celý rok , smútok mala v srci ... a zas kecačky ako hrom . No a keď za ňou začal chodiť jej vlastný švagor ( dedkov brat ) , ani nechci vediet.

gretka20
20. sep 2018

@kahlan1 ahoj, hrozne ti držím palce, aby vniesol aspon malé slniečko do vášho tažkého a smutného života ... raz sme si o tom písali a teraz viem čo si tým myslela .... ako je ťažko keď sa nemáš s kým porozprávať, keď ta nemá kto objať, kto poradiť ...môcť sa na ramene vyplakať a nemusíš sa hrať na silnú .... nikoho si nevšímaj, nik nevie aké to je kto to nezažil, mysli na seba a na detičky ..... tiež som si vypočula taký názor, ked jedna známa tiež vdova si našla priatela že to je ešte skoro,to sa nemá a tak... a ked som sa tej dotyčnej opýtala že prečo je ona so svojím (x krát zbalené kufre) tak len že ona nechce byť sama, tak radšej je s takým.... takže asi tak, ako keby tí čo niekoho stratili už nemajú nárok na nič..... takže nedaj na nikoho, nevšímaj si reči rob ako citiš aby bolo dobre hlavne vám prajem ti to ...

hanata
20. sep 2018

Ludia ta budu ohovarat, ci urobis tak, hentak alebo onak. Tak urob podla seba. Podla svojho srdca a rozumu a to bude to spravne. Nezi pre cudzich ludi, nesnaz sa na nich zaposobit. Zi tak, aby si bola spokojna ty a tvoji najblizsi, aby ste vy boli stastni. Ludia su hlupi a nedopraju.

zuzinapipina
20. sep 2018

@kahlan1 ľudia, ktorí potrebujú riešiť životy iných, sú často tak prázdny s nudným životom, takže musia preberať niečí. Pamätaj, že pokiaľ ta niekto za chrbtom ohovára, aj tam našťastie zostane 🙂 a pravdepodobne ti niečo závidí a to asi to, že si po dlhej dobe začala byť šťastná. Šťastie chyba miliónom ľuďom na zemi, preto ti ho závidia a takýmto rečami si to snažia kompenzovať a tváriť sa, že im nechýba alebo že ho majú. Nemajú a s takym prístupom pravdepodobne ani nikdy mat nebudú. Vytvor si okolo seba a svojej rodinky velku ochrannu bublinu a ked sa nejake reči k tebe dostavia, predsav si ze sa od tej bubliny iba odrazia a zmiznú. Popraj im pekný den, lebo zjavne ho pekný nemajú. A ty si chod za svojim šťastím a nepočúvajú druhých, oni predsa nežijú tvoj život a nevedia, čo ta šťastnou urobí 💜

kahlan1
autor
20. sep 2018

@gretka20 ako sa držíte?

kahlan1
autor
20. sep 2018

dakujem vám za milé slová