Ako trávite víkendy s deťmi?
Cez týždeň pracujem na jednu smenu, poobede s detmi, učenie, hranie sa. Každodenný kolotoč. Manžel robí celodenne smeny. Cez víkend buď sme doma venujeme sa deťom hráme sa alebo ideme niekam na výlet alebo robíme na dvore záhrade a tak. Dnes som zobrala deti preč na výlet aby manžel si spravil miesto na dvore. Deti chcú psa, tak treba spraviť miesto postaviť volieru atď. Došli sme domov,dvor rozrobeny. Manžel vnútri kukal telku. Sme sa rozbalili, išla som sa naobedovať, potom spratat kuchyňu. Hovorím mužovi nech sa venuje trochu deťom. Po chvíli počujem ako sa rozčuľuje že on toho má dosť že má ešte na dvore robotu, že s deťmi nech sa hrám ja. Bola som s nimi pol dňa a mám aj doma robotu čo to si porobiť. Občas si chcem aj oddýchnuť a sadnúť si na chvíľu sama. No nemôžem. Tot môj krátky výlev
Ja mam 4 rocneho, musi sa vediet zahrat Sam. Ked Mal 3 roky, tak so mnou a jeho Ockom absolvoval onkologicku liecbu, pomahal mi start sa o manzela, predtym ako zomrel.
Polav zo svojich narokov, lebo sa zblaznis.
Syn si vie aj bagetu odrezat aj dzemom natriet, syrupovu vodu urobit a podobne. Vie, ze mu okolo rite chodit nebudem.
Ked nieco robim, alebo Este nebohy manzel robil, tak to robime spolu.
Ked tam manzel majstroval, Mal mu day kladivo, vrtacku a bol by pokoj.
@mamula20 Muž nemá rád keď niečo robí a deti sú vonku pri ňom.
@zuziiiii Má mladší svoj stôl a tam ceruzky omaľovánky. No aj tak si berie bratove. Darmo mu poviem aj sto krát to nesmieš, zobere to aj 101 raz.
@kaktusik007 Čítaj vyššie aj menší má svoj stôl aj farbičky a omaľovánky, no tak isto chce aj bratove.
@luccija Že to nechal rozrobené a ktovie kedy to dorobi. Toto sa mi nepáči. Ja keď niečo začnem tak aj dorobim.
@miroslava21 Ja mu nedirigujem, on povedal že to spraví.
No aký ste ohľaduplný že chlap má právo oddýchnuť si, inokedy píšete že chlap má viac pomáhať žene. No asi podľa toho kedy ako sa vyspíte.
Môj syn ešte zvyknú futbal hrať s dvojročnou,normálne ju naučil kopať do lopty gól dávať . Aj kričať pri tom 😁
Autorka, jasne ze aj ty si potrebujes oddychnut. Zeny ti tu len pisu, ako si zbytocne toho ty sama davas na plecia. (A to chces este psa, na dnesnu dobu zbytocna a nezmyselna praca navyse)
A to ze sa muzovi nepaci, ze pri jeho praci su aj jeho deti? Tebe sa to uz moze pacit? ;) si to vydiskutujte.
preco mladsieho nenaucis ze nesmie brat bratovi?
a to, ze ty neznasas rozrobene veci a vsetko dokoncujes - neznamena, ze tak vie pracovat aj tvoj muz.
Stavala si niekedy nieco? Ja ano, a boli take chvilky ze som to proste nechala tak a sla oddychovat a vratila som sa k tomu o par hodin... ci dni. Proste niekedy to tak je, skus sa to naucit akceptovat
a to, ze muz nema rad ked nieco robi a su pri nom deti... su jeho, nie? nebavila by som sa s nim, dovi dopo, tu mas deti, majstrujte.
Kazdy ma pravo na oddych, ci otec alebo matka. Urcite by som detom psika nekupovala, budes mat 3.dieta, a ktore sa budes starat sama. Po mesiaci vsetkych omrzi. Idealne riesenie je vencit psikov z utulku, vyvencit hodku dve a vratis. Psik stoji nemale financie, ktore by som radsej dala studentke 3x do tyzdna, aby sa pohrala s detmi, popripade umyla okna a tebe ulahcila zivot.
Ale ved v poriadku, ze povedal ze to urobi, ale ma pravo aj odist od roboty, mozno sa mu nedarilo a prestala mu chut do roboty. Mozno a mozno. Ale je zjavne, ze teba to nakrklo ked si ho zbadala pred telkou namiesto roboty.
A radime ti aby si zvolnila. Aj ty. Tym, ze deti nechas chvilu aj same, ale to ich musis aj naucit. Ano, hraj sa s nimi, ale nie neustale cely den. Takze sa neurazaj, ze ospravedlnujeme tvojho muza. Ale ako si pisala vyssie, ze najprv sa ma porobit a potom oddychovat - tak si viem zivo predstavit, ze niekedy asi prehanas. Co sa stane, keby ste v sobotu najprv oddychovali a poobede robili? Nic hrozne sa nestane😉 zvolni 😎
@zuziiiii Máme takú tabuľku kreslí si na tom sám no dlho pri tom nevydrží.
@hederamonstera Ja nechcem psa lebo viem že ostane to na mne. No deti chcú a manžel s tým súhlasil tak ma prehlasovali.
@kaktusik007 Áno stavala aj prerábali sme spolu dom, tiež sme najprv dorobili čo sme na daný deň naplánovali potom bol oddych.
@mamula20 Nie nepomáha nič, max zahrá si s deťmi.
@kaktusik007 Áno deti sú jeho.
@miroslava21 Možno by som potrebovala ozaj uvoľniť trochu z tempa
@mamula20 verím, že keď robí vonku volieru nemá čas sledovať deti.autorka muz má robotu, ty máš robotu musia sa deti zabaviť same.Knihy, zošity treba dať na také miesto, aby mu to nepocarbal.
Vytváras dusno aj ja som niekedy taká mužovi všetko trvá, ja mám svoj názor a potom je hádka.Iny muž by Ta poslal do kelu s volierou a psom v takej zime robiť na dvore...
Pusti im rozprávku ak je vonku špatne.
Ak je pekne lopta a nech si kopú, kriedy nech si kreslia, ....
@elizabet173 Neviem aký trest máš na myslí? Po obchodoch behám aj s deťmi a s kamoškami keď sa stretneme tiež aj s deťmi. My si pokecáme deti sa zahrajú spolu.
Ak sa tvoje deti nevedia samé zahrať, na čo im je pes? Aby si mala s ním ty ďalšiu robotu? Deťom psa treba kúpiť vtedy, keď budú schopné mu dať vodu, krmivo a postarať sa o neho aspoň v základoch.
Hlavne si nekupujte toho psa lebo deti sa o neho starat nebudu (este su male) a muz chce ocividne svoj klud a nie dalsiu starost. Bude zdrojom dalsich krivd
A prosím ta, ako sa tvoje deti chcú postarať o psa, keď nie sú schopné sa postarať o svoje neživé veci? A ty ako udržujes partnerský vzťah? Príkazmi, zákazmi, odutim sa. Bože môj. O pár rokov tu bude téma o rozvode. Gratulujem.
Keď na mňa dieťa zakričí mami. Zakričím späť. Ale určite tam nanaklusem ako zajačik. Deti treba viesť aj k samostatnosti. A ver, že moja bola, je a bude náročná. Nie len na čas, ale aj vedomosti.

Autorka -u nás to takto zatiaľ je baví ju toto ak nemáte skúste kúpiť tam kreslí na tú tabuľu aj si sama vymaže