icon

Ako ukecať manžela na druhé dieťa?

dijka123
5. aug 2021
Strana
z2
1katus1
5. aug 2021

@dijka123 myslím že keď nechce je to zbytočné druhé dieťa musíte chcieť obaja. Koľko rokov má prvé ?

egnivia
5. aug 2021

dítě by jste měli chtít oba dva ne jen jeden z vás. Zkus si ještě s manželem promluvit... ale vyloženě bych ho k ničemu nenutila.

heleninamama
5. aug 2021

@dijka123 Neriešila si tu nedávno, že s Tebou nechce priateľ ani sexovať a máte aj iné problémy? To ťažko urobíte dieťa. Našťastie.

dijka123
autor
5. aug 2021

@1katus1 2,5 roka ma

dijka123
autor
5. aug 2021

@heleninamama no ved hej len ja chcem druhe velmi

dzulli1980
5. aug 2021

Nijako ... keď nechce, nechce ... u nás to bolo naopak, môj muž tiež chcel druhé, ja nie ... zrejme má dôvod, prečo nechce druhé dieťa, rozprávali ste sa o tom?
@dijka123

dijka123
autor
5. aug 2021

@dzulli1980 ano rozpravali ze preco nechce ale podla mna pri druhom by sa to nemuseli vobec stat

syslik81
5. aug 2021

@dijka123 ak nechce tak smola.. mozes otehtnetiet "nahodou" alepotom nezakladaj temu -opustil m lebo som nerespektovala jeho rozhodnutie .. alebo buduca slobodna mamicka etc... nikto sa neda nutit ... tak ako ty mas dovody preco ano on ma isto dovod preco nie ...

annamalaga
5. aug 2021

Nechce nechce. Máte už jedno. Venuj sa tomu.

3tato
5. aug 2021

porozprávajte sa v kľude - odkomunikujte si, prečo áno, prečo nie ... daj mu čas... ale pokiaľ vyslovene nechce, nieje dobré ho nútiť .
Predstav si, ak by si ty nechcela dieťa a on áno, ako by si to brala? Asi ako dosť nepríjemný nátlak... myslím si, že nútiť partnera do niečoho tak vážneho nieje fér.
Spoločné dieťa by ste mali chcieť obaja, dieťa nieje vec...

dijka123
autor
5. aug 2021

@tomas97 prepac urcite by tak nedopadol

dijka123
autor
5. aug 2021

@3tato no on nechce preto lebo prve tehu bolo v pohode az do 8 mesiaca kedy som dostala abrubaciu placenty a preto nechce druhe

anonymka11
5. aug 2021

@dijka123 ahoj pokiaľ partner dieťa nechce tak ho neprehovoria. Nemôžeš niekoho do niečoho nútiť zober si kebyže je to naopak, ty nechceš on áno a spraví ti dieťa bez toho aby si chcela. Necítila by sa dobre. Na takéto rozhodnutie treba dvoch, nie len jedno ja chcem. Mala som toto iste keď mala dcérka 3 roky chcela som druhé, manžel nechcel o dieťati ani počuť vždy bol jeho názor, že jedno dieťa úplne stačí. Momentálne má naše dieťa 6,sice stále nemáme druhé, ale už teraz preto, že nechcem ja. Tak ako som ja rešpektoval manžela keď povedal vtedy nie, rovnako aj on teraz rešpektuje mňa keď hovorím ze nie. Aj keď samozrejme mi povie, že to môžem v budúcnosti ľutovať, ale na to rozhodnutie musia byť pripraveni obaja. Držím ti palce, že nájdete správny kompromis.

lalenka33
5. aug 2021

@dijka123 no a tu máš odpoveď na svoju inú tému prečo s tebou muž nechce spávať, lebo sa možno bojí, že by si sa pokúsila otehotnieť napriek tomu, že on už druhé dieťa nechce

3tato
5. aug 2021

@dijka123 myslela si abrupciu placenty? to môže nastať aj nemusí aj druhýkrát, ale o to tu nejde... ide o to, že to nieje podľa mňa hlavný dôvod, prečo tvoj partner nechce dieťa.
Konieckoncov, je to vaša vec, vy sa musíte dohodnúť.
Ale na tvoju otázku, ako ukecať manžela na dieťa ti odpíšem - "nijak".
Buď fér.

Všetko dobré🙂

3tato
5. aug 2021

btw - v 2012 tu už bola taká téma s presne rovnakým názvom 😎
Tak pozri, ako vtedy radili ... a inak, diskusií na túto tému je viac ... a všade radia väčšinou to isté ... netlačiť na pílu
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-nahovorit-manzela-na-druhe-dieta/

elizabet173
5. aug 2021

@dijka123 prepáč, ale nebolo by dobré ujasniť si, čo vlastne chceš? Pred mesiacom si tu riešila antikoncepciu, pred dvomi týždňami si tu písala, ako musíš v každom prípade nastúpiť do práce a nemôžeš ostať doma, dnes už chceš muža ukecávať na druhé dieťa? Myslíš, že je to rozumné v situácii, keď s tebou nechce spávať a nechce ísť na dovolenku, lebo máš malé prsia? Choď do práce, druhé dieťa neplánuj s týmto mužom, lebo tu budeš zakladať smutné témy.

dijka123
autor
5. aug 2021

@elizabet173 a co snim mam spravut stym muzom

dijka123
autor
5. aug 2021

@anonymka11 no to asi nenajdem snim je tazko

kkovacovak
5. aug 2021

@dijka123 na dieťa musia byť dvaja. Ak chlap nechce tak ako ho chceš nútiť? Možno má na to dôvody. Finančné, psychické, citové, bojí sa atď. V živote by som si nerobila dieťa ak by som do toho mala muža nútiť.

dijka123
autor
5. aug 2021

@kkovacovak nemyslim si no povedal ze jemu staci jedno po prvom porode uz druhe nechce

1katus1
5. aug 2021

@dijka123 možno sa mu to zdá ešte skoro. Alebo sa skrátka na dieťa už necíti. Mám o 5 rokov staršieho manžela. Mal 33 keď sa nám narodilo druhé a už to bolo pre neho náročné a nezvládal to ako keď sme mali prvú dcérku . Možno ide aj o vek. A možno si netrúfa finančné alebo kôli tejto šialenej dobe ktorá tu teraz je. Skús sa s ním porozprávať

dijka123
autor
5. aug 2021

@1katus1 finance vladze a rokov ma 29

3tato
5. aug 2021

@dijka123 no my to tu nevyriešime evidentne, lebo zatiaľ je to viacmenej len o tebe všetko .. lebo "ty chceš"
Na trochu objektívny názor by bolo dobré poznať jeho dôvody ... a ako som už písal, určite ich má viac a nielen ten, ktorý tebe uviedol ako hlavný.
Takže ti neostáva nič iné, len ho rešpektovať. Pretože tlačením na pílu dosiahneš akurát tak pravý opak a zbytočne len budeš hrotiť atmosféru vo vzťahu ... a skončiť sa to môže všelijako. 😉

elizabet173
5. aug 2021

@dijka123 čo máš spraviť s mužom? No určite nie druhé dieťa. Keď teraz nechce s tebou spávať, ani s tebou nechce ísť na dovolenku, lebo ho nepriťahuješ a máš malé prsia, myslíš, že bude pre neho až takým veľkým problémom odísť za druhou, ktorá ho priťahovať bude? Obávam sa, že nie. Si pripravená sa sama postarať o dve deti, ak by sa to stalo? Naozaj nie ste v situácii, kedy by bolo vhodné mať druhé dieťa. Sadni si s ním a porozprávajte sa, ako ďalej, veď takto sa žiť nedá. Keď ťa spoznal, tiež si tie prsia väčšie nemala, tak čo je to od neho za hlúpe reči?

ivik4
5. aug 2021

Necitala som komentare ale ja by som druhe dieta nechcela ani keby mali zlate prasata lietat a hotovo, dieta nieje hracka a neda sa obetovat na celi zivot, pride mi nechutne aj vobec prehovarat niekoho mat dalsie dieta, celkovo prehovarat do tak zasadneho rozhodnutia. Lebo dieta aj je na celi zivot . Nebud sebecka

ivik4
5. aug 2021

Uz citam komentare a si fakt psycho 😀 tak muz Ta odmieta a ty si chces pri pripadnom rozvode hodit na krk dalsie dieta 😀 mna j*bne 😀 zabudla som ze s dvomi detmi sa lahsie odchadza ako s jednym 😀😀😀😀 ci si chces muza priputat ? Este viac by si sa mu sprotivila

taskataska
5. aug 2021

@dijka123 tvoj najmensi problem s tymto chlapom je, ze nechce druhe. zamysli sa nad tym

vlastne to ani nie je problem, prave naopak...ale prides na to az neskor (ak vobec, v tvojom pripade)

sisa_s
5. aug 2021

@elizabet173 aj tak najlepsi jej napad bol ist studovat medicinu, lebo pracuje v nemocnici a chce lepsi plat 🙈

Strana
z2