icon

Ako uveriť v Boha bez pochybností?

3. jún 2024

Ahojte veriaci/veriace! Ako ste dokázali uveriť v Boha bez pochybností? Musíte sa každý deň rozhodnúť veriť? Má niekto tu i osobný vzťah s Bohom? Ď.

loliki
9. sep 2024

@jankafresova Aký máš problém? Zdá sa, že ti niečo chýba.

jankafresova
9. sep 2024

@mamamasama ved okej, mas pravdu, mne nic dokazovat nemusis, ale preco potom pises verejne ze "A nestačí ti už len to do akých detailov je prepracované všetko od ľudskej bunky až po nekonečnosť nesmíru?" ...... to si napisala ty. Nie, to nestaci, to nie je ziadny dokaz, preco sa pytas ci to staci? ja viem ze existujem ja. a takmer isto viem ze existuje tuto stolicka vedla mna. ale existencia boha? o jej neviem, a do istej miery mi pride arogantne tvrdit ze viem. citim lasku, umenie, krasu, sucit, vdacnost... ale nic z toho nedokazuje ani stolicku vedla mna a ani boha.

eva8
9. sep 2024

@jankafresova za pokus nic nedas. Zaexperimentuj 🙂

jankafresova
9. sep 2024

@eva8 ako mozes klamat ze za to clovek nic neda ked som ti napisala ake obrovske straty vznikli? beries si na svedomie ze niekto kvoli tebe spacha samovrazdu? ostavam ozaj mimo nad tym aka bezcitnost je vo svete. a este sa aj obetiam vysmievas? Ja som uz "zaexperimentovala". bola som krestanka od 18tich do 27meho roku mojho zivota. stratila som vela. A ty tu skusas klamat ze clovek za to vraj nic neda. nemam slov na krutost niektorych ludi.

jankafresova
9. sep 2024

@loliki vies aj normalne slusne diskutovat s druhou ludskou bytostou? To co si napisala je iba ad hominem.

eva8
9. sep 2024

@jankafresova ked spominas "pevne" telesam Demokritos tvrdil, ze atom je nedelitelny. Vies, z coho sa atom sklada. A vies, co je zaujimave? Ze jadro je malilinke a elektrony su od neho velmi vzdialene. Cize vacsinu atomu tvori "nic", priestor. A predsa z tych atomov je vytvorena ta "tuha latka". Ako je to mozne? Vsak vacsinu tvori to prazdno 🙂
Toto neber ako potvrdenie existencie p. Boha. To mi len tak napadlo na spestrenie.

avene55
9. sep 2024

@zbruna zrovna dnes som čitala 😉

eva8
9. sep 2024

@jankafresova ty, ked sa pomodlis, skusis, pocitos stratu? Aku?

loliki
9. sep 2024

@jankafresova Jasné, že viem. Ako dokážeš, že si ľudská bytosť?

hanahsuza
9. sep 2024

Efezanom 2:8
"Lebo milosťou ste spasení skrze vieru. A to nie sami zo seba; je to dar Boží;"

Hebrejom 11:3
Vierou chápeme, že veky povstali slovom Božím, aby - čo je viditeľné - nepovstalo z viditeľného.

Hebrejom 11:6
Bez viery však nie je možné páčiť sa (Bohu). Lebo ten, kto pristupuje k Bohu, musí veriť, že Boh je a odplatí sa tým, ktorí Ho hľadajú.

Ján 3:16
Lebo tak Boh miloval svet, že svojho jednorodeného Syna dal, aby nezahynul, ale večný život mal každý, kto verí v Neho.

Jakubov 2:17
Tak aj viera, ak nemá skutkov, je sama osebe mŕtva.

Marek 11:22
Ježiš im však odpovedal: Majte vieru v Boha!

hopsas
9. sep 2024

@jankafresova a ty si z akej sekty?

eva8
9. sep 2024

@hopsas nie je zo sekty, je sklamana

eva8
9. sep 2024

@jankafresova precitala som si tvoje prispevky este raz. Co pises, ma hlavu a patu.
Problem vidim v tom, ze sa verilo ľuďom, nie p. Bohu. Ja som sa rozpravala konkretne s tebou, nevysmievala som sa ostatnym, ani tebe. Modlitba je rozhovor s p. Bohom. Tvoja modlitba je tvoj rozhovor s p. Bohom. Nie rozhovor cirkvy a jej pravidiel s p. Bohom, nie rozhovor medzi tebou a cirkvou, alebo povinny nalinajkovany rozhovor. Vlastnymi slovami. Odpovie. Aj ked sa nestane to, co si zelas. Zabudame dakovat. Len chceme a chceme, zabudame prosit. A dodat, "buď vôľa tvoja".
Myslienka ma silu. Vyslovena este vacsiu silu. Otče náš je silna modlitba, silne slova.
Nasilie, tresty, obvinovanie a pod. nie je viera v p. Boha. Ubijanie cloveka az pokym spacha samovrazdu, nie je viera v p. Boha. Poznam cloveka, ktory na cirkevnej skole prestal verit v p. Boha.
Ako som pisala: modlitba = rozhovor s p. Bohom. Tvoj uprimny rozhovor s p. Bohom. Vie, co si zelas. Napr. 'Prosim, daj mi dokaz o Tvojej existeňciiá

mamamasama
10. sep 2024

@jankafresova a prečo by som ťa mala presviedčať o Pravde, keď neveríš? Tak ako je pre teba skutočná stolička, tak je pre mňa skutočný Boh. My kresťania nepotrebujeme zbierať ovečky a presviedčať niekoho o viere. Boh nám dal slobodnú vôľu. Ty si sa rozhodla neveriť. Mne dokazuje každý deň svoju existenciu už len tým, aké mám šťastie, že mám všetko. ✌🏻

jankafresova
10. sep 2024

@hopsas dnes zo ziadnej. povodne Evanjelicka Cirkev Augsburgskeho Vierovyznania. preco sa pytas?

jankafresova
10. sep 2024

@mamamasama tak potom nevypisuj ze niekomu ma nieco "stacit" ked sa vyhovaras potom ze nechces nikoho presviedcat.

mamamasama
10. sep 2024

@jankafresova Sloboda slova. Môžem písať, čo chcem a kde chcem. Tebe odporúčam vyhľadať terapeuta. Si veľmi toxická osoba. 🙄😬

mantilka
10. sep 2024

@hederamonstera A čítala si Bibliu, že tak hovoríš?

hederamonstera
10. sep 2024

@mantilka ze hovorim co?

diaszoky
10. sep 2024

Vzdy som v Boha verila ale najviac ma to vo viere utvrdilo ked sme nemali dost penazi na dom a nedali bam c bankach uver lebo sme mali zmluvy na dobu urcitu robili sme ctedy v zahranici. Nemohli sme si dovolit dom ani byt a podnajom sme vylucili. Byvali sme u svokrovcov a na kolenach som sa modlila ruzenec ze panna maria prosim urob zazrak aby sme mali valstne byvanie a uplnou zhodou nahod sme ba svadbe medzi debatou bol ponuknuty byt za cenu aku sme mali nasetrenu to nemohla byt nahoda Boh je milostivy❤️❤️

lenkakravcova
10. sep 2024

@jankafresova Viera je v istom zmysle dar od Boha.
V Koráne nám však hovorí, že nám dal slobodnú vôľu preto budú ľudia, ktorí uveria a budú konať dobro a aj tí, ktorí odmietnu vieru, alebo pôjdu priamo proti Bohu:

- Keby sme boli chceli, boli by sme dali každej duši jej správne usmernenie, avšak uplatnia sa slová Mnou dané: „Naplním peklo počtom žinnov a ľudí, všetkými“ (Korán, 32:13)

- Povedz: „Pozrite sa, čo je v nebesiach a na zemi“. Znamenia a varovania ale nepomôžu ľuďom, ktorí neveria. (Korán, 10:101)

- Aj keby sme k nim zoslali dole anjelov a aj keby k nim prehovorili mŕtvi a aj keby sme
pred nimi všetko zhromaždili, aj tak by neuverili, iba ak by Boh chcel. Väčšina z nich je však
neznalá. (Korán, 6:111)

Ak sa ale zamyslíš nad fungovaním vesmíru, tak tieto verše ti budú dávať obrovský zmysel:
- Obráť svoju tvár k náboženstvu: Bohu verný buď. Je to prirodzenosť, s ktorou Boh ľudí stvoril. (Korán, 30:30)
- Slnko a mesiac bežia s maximálnou presnosťou. (Korán, 55:5)
- A nebo, On to zdvihol a nastavil rovnováhu. (Korán, 55:7)
Napr. Zlatý rez alebo Fibonacciho špirála, alebo len to posledné - ak by sa Mars vychýlil o necelé pol percenta z dráhy, život na Zemi by neexistoval.

mantilka
10. sep 2024

Ja som sa modlila za manžela, kvôli jeho kolenu mal veľké bolesti a nemohli sme si dovoliť, aby kvôli operácii vypadol z práce. Čakal na mmr, kým mu spravil koleno ho prestali bolieť. Lekár ho chcel objednať na operáciu, potvrdil sa prasknutý meniskus. Manžel mu povedal, že ho už neboli. S lekárom sa dohodli, že príde, keď bude bolieť. Je tomu 7 rokov v tomto čase. Robí všetko, turistika, rylovanie....nič nebolí.
Modlila som sa. Ako je to možné?
Raz som sa modlila za kamošku, potrebovala peniaze na operáciu. Spolu sme sa modlili za jej a to zdalo divné, že pýtam od Pána Boha peniaze ale pridala sa k modlitbe. Bolo to pred Vianocami. Po troch dňoch prišla pani úplne z inej farnosti, že rozdáva peniaze. Nechápem prečo sa tam zjavilo meno kamošky, ale odovzdáva jej peniaze v obálke.
Bolo tam presne na operáciu. Ešte pred Sivestrom bola kamoška zoperovana.
Vďaka ti, Pane Bože.
Toto sú skutočné udalosti, ktoré musím povedať.
Takto Pán Boh pozehnava. On nás všetkých ľúbi. Je s nami v dobrom aj v zlom.

dominikamacakova
10. sep 2024

@mamamasama takže toto na obrázku stvoril Boh? Aj to odfotil?

lenkakravcova
10. sep 2024

@dominikamacakova To na tom obrázku je ľudská bunka 🙂 Boh ju neodfotil. Boh ju naprogramoval.

dominikamacakova
10. sep 2024

Tak isto ako deti veria v Santa Clausa. Niekto im to natlačil do hlavy.

mamamasama
10. sep 2024

@dominikamacakova Fuuu. Ty teda nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku, čo? 🙈

dominikamacakova
10. sep 2024

@lenkakravcova 😅😅😅

tilonka
10. sep 2024

Ja ako znovuzrodena krestanka mam osobny vztah s Bohom ❤️ kazdy den sa nerozhodujem verit, raz som uverila a verim bez pochybnosti

lenkakravcova
10. sep 2024

@dominikamacakova Niekto verí, že vesmír, vlastne všetky vesmíry (teória multiplicity) vznikli úplnou náhodou, úplnou náhodou vznikla naša Zem, naša slnečná sústava, naše telo, a naše bunky úplnou náhodou prenášajú v každej jednej z nich celý genetický kód človeka. Niekto iný verí v inteligentného večného dizajnéra - Stvoriteľa všetkého. Každý v niečo verí 🙂

dominikamacakova
10. sep 2024

@lenkakravcova a niekto verí na plochú zem...Ja nemusím v nič veriť, stačí mi vedieť čo je to evolúcia.