Ako vníma Vianoce 10 mesačné dieťa?
Viem, že sú ešte dosť ďaleko, ale tak celkovo ma zaujíma aké to bude s mojim synkom. Na vianoce bude mať 10 mesiacov. Je mojim prvým dieťaťom a neviem ako také dieťa reaguje a čo vníma. Celkovo neviem čo mu mám dať pod stromček a či vôbec také dieťa chápe čo sa deje a rozumie aspoň trošku, prečo darčeky a stromček a tak alebo či to až budúci rok bude celkom chápať?
@chisanatte nie nechápe a nechci od neho aby to aj chápalo
takéto maličké dieťatko ešte nechápe, čo sú to Vianoce a keď mu aj nič pod vianočný stromček nekúpiš, tak si to nebude pamätať a nebude z toho robiť pohromu
My sme sa fotili pri stromčeku s 2,5ročnou a nezobrali sme na to fotenie našu druhú 3týždňovú...ja som totiž vtedy na chvíľu úplne zabudla,že ju už máme😉
Tak asi najviac sa budete tešiť Vy. Treba nejaké kocky, knihu. To stačí.
@chisanatte moj mal 9m na Vianoce, nic jasne, ze nechápal, naťahoval sa za guľami a trblietkami, kedze ho zaujali 🙂
@chisanatte no vnima.len,ze sa nieco ligoce a s etielka. A hra sas novou hrackou a nasho trda najviac uputal sustiaci papier. Mala som.dve 9-10mesacne deti v tomto obdobi,ale myslim,ze nejak vnimat to vnimaju mozno az 3r. Ze nejaky Jezisko a tak.. ani v case,ked mali takmer 2,cize nejakych 20m.,to nejak speci neprezivali,tesili sa zo svetielok..to je vsetko.
Ono to nebude tak nejak chápať, možno sú niektoré deti priam vyplašené, lebo nevedia, čo sa deje. Ich zaujmú hlavne asi hračky a svetielak na stromčeku.
@chisanatte Chapat sviatok ako taky nebude. Ale atmoseru okolo toho urcite ano. U nas s detmi zdobim stromcek to je pre nas velka zabava a sviatok. Od malinkeho malicka. Treba dieta chvilku na to pripravit a nebolo nic krajsie ako ked si svetielka a banky mohli vesat. Co sa tyka darcekov tak urcite sa pripajam k uz povedanemu. Papier je vacsia sranda ako hracky. U nas to bolo super. Maly sa jeden rok tak tesil na zvoncek co zazvoni ze sa povracal po veceri 😀 Ten este davno na druhom stupni chcel verit ze "Jezisko" . Mala ta aj zabuda dychat ked caka na zvoncek 😀 Od mala nam skor islo o to aby sa sustredili na to okolo nez na samotny darcek a to sa da aj s tak malym prckom. Chce to vela jeeej waaaw a bude ziarit aj cvrcek nie len stromcek.😉
Tak tieto vianoce este nebude isto tak normalne vnimat, ze bude vediet co sa deje ale pre vas to bude zazitok 🙂 Predsa len uz tie vianoce s detmi su zase o niecom inom. Tak si ich poriadne uzite aj ked si to pravdepodobne nebude pamatat
moj prvy syn mal na vianoce 10mesiacov.. urcite nechapal co sa robi a preco dostava darceky, tak ako to nechapal ani o dva mesiace neskor ked mal rok.. to nam ale nebranilo vianoce si uzit, spravit ich take ake mame radi, obdarovat milovane dieta, co jeho zaujem o novu vec tesil najma nas.. o rok neskor sme uz vianoce slavili 4ria, druha dcera mala dva mesiace.. tiez dostala darcek, prvy syn si uz aj uvedomil vynimocnost situacie.. tento rok uz treti krat budeme slavit 5ti a velmi sa na to tesim.. vianoce su najkrajsie v detstve a potom, ked pridu vlastne deti - ci to uz chapu, alebo nie - atmosfera je nadherna..
naša sa tešila zo svetielok v dome, že sme všetci pokope (to sme ešte bývali u rodičov) a všetci ju podchvíľou pestujú, z vianočnej muziky ktorá stále hrala (toto nenávidím na svojom mužovi 🙂 ), samozrejme dostala aj darčeky - čokoľvek zabalené vo farebnom papieri...mala vtedy slabých 6 mesiacov...a my sme sa tešili, že sa nám už pod nohami motká naše malé šťastíčko
@chisanatte dieťatko to síce nechápe, ale ty si urobte vianoce také, aby boli krásne pre vás ako rodinu
Budú sa mu pacit svetielka, inak to nebude velmi prežívať. 😉
nasa v dvoch rokoch ani nechapala ze ma odbalit darceky..vela veci sme jej museli odbalit my lebo ju to uz ani nebavilo trhat..dostala kuchynku a moc ju nejako nevnimala ziadna radost ked videla pod stromcekom kuchynku ...o dva dni ked vbehla do izby tak sa tesila ze ahaaa...veceru nezjedla..este sme to organizovali vsetko aby bola hladna, v stolicke neobsedela, a taaak no mali sme velke iluzie

Keby ho nemáte tak nemáte stromček, večeru a darčeky? Podľa mňa to ešte chápať nebude ale budú to vaše prvé spoločné Vianoce tak prečo si ich neužiť tak ako sa patrí?