icon

Ako vnímate abstinentov?

24. júl 2023

Mam na mysli ludi, ktory bud nepiju vobec alebo extremne sporadicky. Nemyslim abstinujucich alkoholikov.

laurita285
24. júl 2023

@kvetinka75 spĺňaš podla teba požiadavku extrémne sporadicky? 😀

kvetinka75
24. júl 2023

@tykat tiež ma už more neláka. Radšej by som išla na nejaký spoznávací zájazd. A najnovšie chodím mimo sezony. Každý sa len čuduje, že prečo nejdem v lete? A prečo by som musela?

kvetinka75
24. júl 2023

@laurita285 4x do roka je veľa? Či je nejaká tabuľka kto koľkokrát do roka si dá pohár šampanského v akej je kategorii? Alebo je extrémne sporadicky raz za 5 rokov?

laurita285
24. júl 2023

@kvetinka75 12 večerov za rok chlemtať sám je podľa mňa veľa

kvetinka75
24. júl 2023

@laurita285 ako som napísala čítaj s porozumením. Otvorím si k večeri víno. Dám si pohár, muž si dá pohár, dva. Na druhý deň, keď on nechce dám si ja, pri večeri, kde je celá rodina. TAkže pijem iba ja ale v podstate nie sama, zatvorená doma.A víno je dopité. o 4 mesiace možno to isté. Ak nechce on, dá si za pohár dcéra, alebo príde suseda. Nie vždy zostane na druhý deň. Takže o 4 mesaice znova. Ak chce niekto dá si, ak nechce dám si na 2.druhý deň ja, niekedy aj na 3.tí. A kde máš tých 12 včerov?

laurita285
24. júl 2023

@kvetinka75 j určite 😀 však si v prvej správe písala že to dopíjaš sama potom 3 večere.

mimikarol
24. júl 2023

Ja si nedám ani prípitok a je mi jedno nech si myslí kto chce čo chce

laurita285
24. júl 2023

@kvetinka75 však mne je to srdečne jedno, chlemtaj aj tajne v pivnici po nociach ale nepovažuj sa za abstinenta ani na extrémne sporadického píča, lebo ani jedno nesplňuješ.

kvetinka75
24. júl 2023

@laurita285 ty si fakt jeb...á že to už musím tak napísať. Keď nikto iný nechce. Ale vidím že ani to vysvetľlovanie ti nepomôže. Končím túto debatu, nemá to už zmysel. A je mi jedno čo si kto myslí. Autorke som odpísala.

kvetinka75
24. júl 2023

@laurita285 no ešte že ty vieš, aké podmienky má splňať extrémny sporadicky spotrebiteľ alkoholu 😂. Pobavila si. Pekný deň

hefo
24. júl 2023

Odkedy každý druhý šoféruje, už nepiť nie je ničím extra divným...

luccija
24. júl 2023

@kvetinka75 tiež nepijeme ani nás to nenapadne si niečo otvoriť.Naposledy som pila na Silvestra pohár šampanského.Ale minule leto som si kúpila Prosecco prvý večer som si naliala, druhý a už dcéra, že mama ty čo piješ?🙂zbytok som vyliala.
Muž nepije ani pivo nič.Ja sa potom vždy bavím, keď vidím ako sa ľudia zhovadia po pár pohároch na grilovacke, dovolenke.A áno som za čudáka každý má potrebu ma opiť a riešiť prečo ma nikdy nevideli piť max gin tonic za za pár rokov

kofa77
24. júl 2023

@tykat ty si moj clovek, aj s tym morom.

kukuk29
24. júl 2023

uplne normalne lebo aj ja som ten typ ;) alkohol.mi moc nechuti -ani nechyba k zivotu ...ked mam niekedy chut dam si za poharik a ked ma niekde nutia na silu aj po mojom oznameni ze si neprosim tam necham naliate a basta 🙂

annm81
24. júl 2023

@laurita285 Fúha, tak keď 12x ročne jeden pohár je vraj o tajnom chlastaní osamote v pivnici, tak ja som potom ťažký alkoholik s cirhózou pečene. Lebo si dám... neviem koľko, ťažko sa to odhaduje, keďže v tom nie je žiadna pravidelnosť. Asi to vyjde aj každé dva týždne jeden pohár (2 dcl vína/,5 dcl likéru) A to som nikdy nebola opitá, ani v študentských časoch, prvý krát som si dala alkohol ako plnoletá, nikdy som nepila nič tvrdšie, lebo mi to smrdí, niekedy nemám dva-tri mesiace chuť dať si čokoľvek s alkoholom, ak sa dnes dozviem, že som tehotná, bez problémov zvládnem ďalšie dva roky bez alkoholu, neexistuje absolútne žiadna pravidelnosť v tomto mojom pití, ani žiadny konkrétny spúštač ako napr. smútok, za celé tie roky sa to nijako nestupňuje, dokážem byť večer sama bez toho, aby som si vypila a dokážem byť aj v spoločnosti bez toho, aby som si vypila. A na dôvažok, keď som naposledy vypĺňala formulár u lekára, zaškrtla som, že alkohol požívam sporadicky...

Nezdá sa ti, že to trocha hrotíš? Chápem, ak má niekto zlú skúsenosť s alkoholizmom v rodine, ale zas mnoho ľudí dokáže s alkoholom fungovať bez závislosti- napr. ja som na alkohole menej závislá, ako kopec mojich kolegov na káve, bez ktorej nedokážu normálne fungovať.

tumira
24. júl 2023

vnimam ich uplne normalne, patrim k nim, ale mnohokrat je to narocne, ked nas ludia skatulkuju, oznacuju za sucharov a neviem co vsetko, len za to, ze si clovek nechce vypit, ale uz sa snazim neriesit 🙂

petamich
24. júl 2023

uplne normalne a plne respektujem 🙂 my sme mali napr. v sobotu oslavu narodenin maleho, robili sme to u svagra a on s partnerkou su abstinenti, takze som povedala ziadny alkohol, je to ich dom, prepozicali nam ho, takze respektujem a podporujem ich rozhodnutie a tym padom nepil nikto

ivik4
24. júl 2023

Idem si precitat ako ma vnimate 😎
Ja nepijem ani kvapku ,vobec

Inak otazka ako keby si sa spytala ako vnimate ludi co maju o jednu nohu viac 😄
Ved je to len chlast, nie voda ktoru clovek potrebuje k zivotu

ivik4
24. júl 2023

Inak ,nik z okolia ma neriesi. Koho normalneho zaujima ci druhy piju ?

babababka
24. júl 2023

Tiež vôbec nepijem alkohol.Pred cca 40.rokmi som si sem-tam dala po deci a vždy som zaspala a skôr som bola smutná,ako veselá.Jednoducho nechutí a nepotrebujem,aby som mala lepšiu náladu.

simca06022011
24. júl 2023

vobec to neriesim, ked niekto nechce, tak nechce. Ale kedze ja nepijem, tak dost casto u nas pocitujem tie pohlady a musim blbe narazky pocuvat, zazeracky. No co uz, rodina ludi co piju, aj stamprlik pred kazdym obedom a tak :DD po veceroch, kade tade... tak to je pre nich nepochopitelne.

ndrag
24. júl 2023

Pozitivne. Ja sama k nim uz patrim a bolo to jedno z naj rozhodnuti v mojom zivote 🙂. A to som s alkoholom nikdy problem nemala a pocas svojich divokych rokov som sa alkoholu nebranila. Skor negativne vnimam ked sa niekto vo veku 30+ vyslovene tesi na vikend/vecer/volno/atd iba kvoli tomu, ze si moze dat alkohol. Nechcela by som to tak mat.

slavomira236
24. júl 2023

Ja2krat do roka pivo si dam raz navianoce po veceri na travenie a raz maximalne 2krat v lete. Vino do ust nefam palia zaha a ani mi nechuti . Tvrdy alohol ma napina az

cimage
24. júl 2023

Vela ludi sa pozastavi nad clovekom, ktory nepije, je to cudak. Na Slovensku je normalne pit pri kazdej moznej prilezitosti. Je vikend, zaciatok tyzdna, stred tyzdna, atd. Zeny si daju kazdy vecer poharik vina, lebo stres, deti, praca. Alkoholizmus je podporovany v tejto krajine a nikto sa nad tym nepozastavuje. Zvlastnost je, ked niekto nepije 🤷🏻‍♀️.

slavomira236
24. júl 2023

Ja doma ani alkohol nemam . Mama ze treba mat na stevu ponuknut ze ma poohovaraju
Ze nikto viac nepride nechnechodi usrtrim. Myslim ze nas narod je moc na alkohol.

tabakmirka
24. júl 2023

Ja nemám s tým problém, keď niekto chce si dá, keď nechce si nedá, ja neviem prečo by som sa mala niekoho vypytovať prečo nechce piť, čo mu je a neviem čo. Veď je to každého vec.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
24. júl 2023

Patrím medzi nich, lebo mi alkohol nechutí. Raz za čas (za pol roka cca) si dám deci vína alebo šampanského a zas nemám chuť na ďalšie niekoľko mesiacov 🙂 tí, čo ma poznajú, už vedia a neriešia a s tými, čo riešia, neudržiavam kontakt, lebo mi lezú na nervy. Výnimkou je svokra, ktorá sa za to aj po rokoch uráža a berie moje odmietnutie alkoholu osobne 🤷🏻‍♂️

emlaju
24. júl 2023

Poviem, že ešte šoférujem a tým je to vybavené. Ďalej neponúkajú.

emlaju
24. júl 2023

Ale poznám abstinenta ( tvrdí, že on už si svoje vypil) nik ho neponúka.