icon

Ako vnímate abstinentov?

24. júl 2023

Mam na mysli ludi, ktory bud nepiju vobec alebo extremne sporadicky. Nemyslim abstinujucich alkoholikov.

hladamematku
24. júl 2023

Nepijem 24 rokov, nikdy som nebola alkoholik...veľa som žila v cudzine a vždy som.sa hanbila za prepitu Slovac. Nepijem z presvedcenia, čo mi vadí na druhých nerobím...ako sa vnímam? Milujem sa, fandím si, obdivujem sa...nikoho takého nepoznám, manžel nechce piť sám ani hanbiť sa predo mnou tak si da tri piva ročne. Aj za toto som rada..

hladamematku
24. júl 2023

@pribinak jeej tak mi ešte nepovedali 😃😃

hladamematku
24. júl 2023

@janai1 áno

hladamematku
24. júl 2023

@jaond19 prvy rok som si vymýšľala ďalších 20 niečo už mi môžu vyliezť na hrb...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lilitela
24. júl 2023

ide este o to, ci sa pytas abstinentov, alebo pravidelnych pijanov, od toho bude zavisiet aj hodnota odpovede.

olimuc
24. júl 2023

Patrim medzi nicht, nepamätam si, kedy som naposledy nieco pila … tento ro nie a minuly rok mozno pohar vina … a mozno nie. Nechuti mi a vzdy soferujem … doma mame plno flasi 🙈

emily_666
24. júl 2023

Okolie nechape, ze nemas potrebu wi nic dat, ani to vlastne nechuti. A tak si za cudneho cloveka. Tot vlastna skusenost 🤣

sense
24. júl 2023

Vnímam ich rovnako ako seba... Nepotrebujem Alkohol k tomu aby som sa vedela baviť... Bud náladu mam alebo nemám...

katus226
24. júl 2023

Vnimam sa velmi pozitivne a spokojne, dakujem za opytanie

danielahamar
27. júl 2023

ja to stále hovorím, že mala by som začať, aby som tú druhú stranu začala chápať a nato mi muž povie, no určite, že nezačneš, lebo potom budeš piť stále😂 a vypiješ všetko mne

mikadooo
27. júl 2023

Nemám rada ľudí, ktorí mi potrebujú vysvetľovať, prečo si nedajú a snažia sa z toho robiť celovečernú debatu. Ináč v pohode - nechceš, nepi, nepotrebujem počuť tvoj dôvod, resp. nemusíš sa predomnou obhajovať, prečo nepiješ. Tiež som skôr nepič, alebo symbolický pič (jedno pivko alebo radlerik, tvrdé má vôbec neláka, maximálne tak rum do čaju v zime, ak by niekto príliš na na tlačil, že nemôžem ísť domov úplne triezva).

proximaa
27. júl 2023

@laurita285 vyzera to, ze mas fakt problem, asi nejaku nevyriesenu traumu. Ale tym, ze sa tu budes na niekom odbavovat, sa toho nezbavis
@kvetinka75 myslim, ze absolutna vacsina pochopila, co si chcela povedat

blackcat8885
27. júl 2023

Hlásim sa k abstinentom alkohol mi nechutí a smrdí mi 🙂 som aj vegetariánka tak sa ma ľudia (hlúpi ľudia) pýtajú čo mam zo života ked nepijem a nejem mäso 🤣. Radšej sem nepíšem ako im odpovedám lebo na hlúpu otázku hlúpa odpoveď
Presne okolie to nechápe to je ich problém. Viem sa baviť aj bez alkoholu a nevidím zmysel v tom, piť hoci zo slušnosti na oslave. Nech sa urazia nedám si je mi to jedno. Tiež nikoho nenútim byť vegetariánom alebo cvičiť apod

viky173
27. júl 2023

neriesim, kazdeho osobna vec, sama takmer vobec nepijem alkohol, kvoli zdravotnym problemom

avonladyba
27. júl 2023

Ako uvedomelých ľudí 👍

betulinka1
27. júl 2023

No niekedy mam pocit, ze sa skor potesia, ze nepijem. Ihned som vnímaná ako šofér a taxikar 🤣🤣🤣 inak s tym problem nemam.

dominiknoemi
27. júl 2023

Ja ich vnímam ako zásadových ľudí, rešpektujem to. Určite má taký človek na nepitie dôvod.. (zdrav. Stav, zla skúsenosť.. Atď)

majka176
27. júl 2023

Beriem to úplne normálne, ja si tiež vypijem len sem tam, dokonca mám švagrinú čo vôbec nepije, lebo nechce, nikto ju nenúti, a už ju ani neponúkame, berieme to tak ako to je.

m.a.r.t.i.n.a
27. júl 2023

Ja sa skôr zamýšľam nad tým, že aké otázky tu na MK niekedy nachádzam 😅

luba28
27. júl 2023

nasilu mam pit??,,ci ako ??,,nechuti mi to ,,bud je vsetko horke,stiplave,alebo smrdi ,,ani pivo nevypijem,,jedine so sirupom 😂 a aj to cierne ci radlera (tam sirup nedavam) ,,mna skor udivuje ak si niekto na posedenie da aj 10piv a k tomu dve,tri,4,5 tvrdeho

linkapaulinka
27. júl 2023

Nepijem. Nechuti mi to a bojim sa opitych ludi. Je to kazdeho vec. Dam si limonadu alebo nealko radlera a som spokojna 🍀

jarka26011
27. júl 2023

Ja som divná, tak mi bolo povedané 😂 divná kysučanka, ktorá nepije no 😂

valeria_h
27. júl 2023

Ja som jedným z nich, nepijem, nefajčím, ani príležitostne, nemám to rada, nechutí mi to a nebudem sa nútiť do niečoho len preto, aby som v očiach druhých nebola za čudáčku.. A je mi absolútne jedno čo si kto o mne myslí.

2006_1211
27. júl 2023

Mne alkohol nechuti napína ma už len z tej vône a ne ešte zo samostatnej chuti..

hendikep
27. júl 2023

sama som anstinent a nemam pocit ze sa musim vyhovarat … stojim si za tym ze to nechcem a doteraz kazdy pochopil..v mojej rodine sa pilo vzdy vela a prinieslo to vela zleho … v muzovej su skor na mojej vlne .. nikto sa nepotrebuje opijat na oslavach do nemoty… manzel tiez vobec nepije a ak, tak mu byva aj zle takze sme sa nasli dvaja vecne triezvi 😂

tetaandulkova
27. júl 2023

Vnímam ich ako uvedomelé a zodpovedné bytosti, aj keď ja viem, že to nemusí byť záruka ničoho/niečoho, ale tak to mám (ostatní si to prosím neberte osobne🙏) Ja sama patrím do skupiny "ani kvapka alkoholu"😀 a nikto s tým nemal nikdy problém (a to žijem na východe, ktorý je ním povestný). V mojom blízkom okolí som asi aj zrejme jediná, ktorá nemá žiadnu trápnu ožran historku z diskotéky minimalne z pubertálnych čias 😀 to isté cigy, proste nepotiahla by som si ani keby mi dal niekto na ruku 1000vku. Už ako dieťa som nechápala ako si niekto môže dobrovoľne ničiť zdravie, ale ako som rástla tak som začala chápať že každý má svoju voľbu a vedie vlastný život najlepšie ako v danej chvíli vie a mne neprináleží sa do nikoho starať ani odsudzovať, lebo sama nie som dokonalá ( ja napr. obľubujem sladké, to je moja hlavná neresť )🙂 istý čas som aj vegetarián, a práveže tu sa stretávam s odsúdením a nepochopením. Niektorí ľudia majú potrebu vždy pri rozhovore vytiahnuť fakty prečo je mäso pre človeka potrebné, ako môžem umrieť atď.. a pritom ja nikoho nenútim aby mäso prestať jesť, nikoho nepresviedčam o svojej pravde...nech si robí kto chce čo chce. Ak by som tieto 3 hodnoty porušila, už by som to nebola ja, tak to proste cítim 🙂 a je mi jedno ak som pre niekoho divná 😀

fergiea
27. júl 2023

Nepijem alkohol, pretoze mi nechuti. Popravde, nevidím nič uzasne na tom, že prídem niekam na kávu a ponúkajú mi pohar vína 😁 esteze som vždy a všade šoférka 🤣

katarinka289
27. júl 2023

V tom pripade som aj ja abstinent.Pijem len prilezitostne...casto aj cele tyzdne nic. Ze by som bola opyta uz si ani nepamatam

ullala
27. júl 2023

Ludia nas beru ako niekoho, koho treba vkuse otravovat s tym, ze na oslave si musia naliat. Lezie mi to na nervy.