Ako vnímate billboardové reklamy počas cesty?
Registrujete reklamy na billboardoch ? Keď niekam idete pešo, pripadne autom ? Ako tieto reklamy vnímate ? Navštívili ste už web stránku, pripadne zavolali na tel. číslo firmy na základe reklamy na billboarde ? Robím si taký malý prieskumom, pretože zvažujem pre firmu takúto formu reklamy.
@lenuska9999 velmi negativne. Nicia prirodu a v niektorych castiach krajiny mam pocit, ze cesty lemuju len bilboardy. Este nikdy som firmu z bilboardu neposlovila
Ja si ich ani všimnúť nezvyknem 🙂
Podľa mňa bilbordy niesu forma reklamy ktorá by priniesla klienta priamo, skôr slúžia podprahovo,ľuďom sa dostane značka niekam do podvedomia a keď sa potom rozhodujú trebárs medzi dvomi firmami s ktorými nemajú skúsenosť, je väčšia šanca že vyberú tú z bilbordu
no ja som rada že v našom okresnom meste ich je minimum a na dedine kde bývam už vôbec nie.Ale ked človek ide do nejakého krajského mesto po dialnici ako Nr alebo do Ba teda hlavne tam,to ma až oči štípu😀 tak možno niekto si to všimne.Ale somnou to tiež nikdy nehlo.Skôr to otravuje.A velmi špatí krajinu.Už by sa mohli zobudiť a prestať s tým a zredukovať to na čo najmenej
Neznášam ich. Z princípu by som takú formu nevyužila. Cestujeme často, a vždy vzducham aký by bol svet krajší bez toho
Nesledujem ani v TV a na ceste už vôbec
@lenuska9999 ja si myslím že nejde o to, aby človek hneď klikol na webstránku vďaka billboardom...Je to podprahova reklama, ako sú aj všade inde. Nejakým spôsobom sa ti značka/logo atď dostane do mozgu , ani nevieš ako a keď budeš niečo konkrétne hľadať tak ti to môže napadnúť .. ale všeobecne by mali bilboardy zakázať, v zahraničí niekde už ani niesu a krajina vyzerá o dosť lepšie.
Take retro
@lenuska9999 vadia mi , rušia ma
@lenuska9999 Vnimam ich ale nie preto ze ma zaujima co ponukaju, ale preto ze ich beriem ako zabavu. Velmi rada si pozriem dobru reklamu a niekedy si rada pozriem aj velmi zlu reklamu.
Ako vraveli baby. oni nemaju priniest klientov, maju sa ti dostat do povedomia a ked budes niekedy hladat firmu co predava poistky a Google ti ponukne 10 firiem tak je dobra sanca ze kliknes na tu o ktorej si uz pocula z bilboardu.
Ked prechadzam ba, tak ich registrujem (pokial nie som sofer). Co mi vadi je, ze pomedzi tolko tabul sa tazko orientuje, lebo tie odbocky sa stracaju, resp ich clovek ignoruje, pretoze by musel vnimat aj ostatne. Vo viedni je ich tiez celkom dost, ale menej ako v ba. Mna pobavia max politicke bilbordy...
@lenuska9999 nikde nie sú v takej miere billboardy ako na Slovensku. Keď sa vraciam domov, tak si poviem vitaj v billboardovej krajine
😒
@lenuska9999 billboardy vnímam negatívne, evidujem hlavne politické, okrem nich mám v pamäti navždy vrytý megaboard, ktorý postavili cca 20 rokov dozadu pri D1. Bol na Samsung, kvôli ktorému zničili stromy a dali na neho fotku TV Samsung s obrázkom stromu. Doteraz si pamätám, ako som povedala, že Samsung u mňa skončil.
Ale viackrát ma inšpirovali reklamy na zastávkach MHD, tam som si neraz odpísala číslo/adresu.
Raz v živote ma zaujal billboard , lebo pre mňa bol na vhodnom mieste - bolo to v Cechach pri železničnom priecestí , na nejakú poisťovňu a na ňom bolo ako vlak narazil do auta s popisom cca , že nikdy nevieš čo ti život prinesie - presne si to nepamätám , bolo to dosť dávno , ale vtedy aj mna aj muža naozaj upútal .

Registrujem ak sa jedná o našu spoločnosť a to aj v televízii ak ide reklama🙂ale to je skôr tým, ze tam pracujem a deti hneď spozorneju, ahááá mami tam pracujes 🙂.
Inak vôbec si nevšímam, najmä v meste kde je jeden vedľa druhého, tak to nemá žiadny efekt a neviem sa v tej rýchlosti keď idem okolo sústrediť na 5 rôznych značiek, ponúk a podobne.
Pamätám si len, že popri cestách, na diaľniciach zakázali reklamy s polonahymi ženami ( lebo žena nech je to čokoľvek, automaticky musí súvisieť s produktom🤷♀️) pretože odputavali pozornosť mužov. A možno aj par žien rozrusili 😀