Ako vstávate ráno, keď máte celý deň povinnosti?
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať tu žien, ako ráno vstávajú s pocitom, že celý deň ich čakajú povinnosti. Práca, domácnosť, možno deti alebo zvieratá, vzťah. Koľkokrát sa mi ani vstať z postele nechce, keď viem že celý deň len niečo musím.
No ako? Musim. Deti mi vstavaju 5:40. Teraz su chore. Celu noc som nespala a dnesna nebude lepsia. Vlastne niekolko noci bude na...a fungovat musim. Ty ani deti nemas a uz ochkas. Ved dvihni zadok z gauca a nieco rob. Si myslis, ze kazdy je po robote fresh a plny sil?
Citam tvoje dalsie komenty a tiez to vidim na odbornika. Spomenula som vzhladom k otazke len povinnosti, ale ved ked nemas deti, nic ti nebrani ist si zameditovat, zabehat do lesa a milion inych veci.
Ja mam milion povinnosti ale najdem si cas aj na navstevu chorych priatelov alebo nevladnych pribuznych, aj do lesa idem aj konickom sa venujem.
Je to o zivotnej energii a nastaveni.
Nie si ty ta ista co zalozila temu Co moze robit zena?
@beata_k nemyslím, ale ako to ze aj tak vladzu? Ja ked som robila este na zmeny som prisla domov a spala som, nevedela som ani stat na nohách
@babulkomale nie nezalozila a ani tu tému nepoznam ale pozriem sa. No mam taky pocit ze skôr mam psychicky problém. Mam tetaniu aj uzkostnu poruchu a socialnu fóbiu. Možno aj z toho som unavená
Tak si zoberte s mužom týždeň dovolenku a oddychujte spolu doma, ak to nepomôže, tak psychológ, terapeut, psychiater, potrebuješ lieky.
Postavis sa a ides. Uvod je tazky, ale potom sa uz oklepes. Ozaj sa staci len postavit a prestat dumat nad tym ako sa ti nechce.
citim z teba vyhorenie. ma 4 fazy a ked uz mas pocit unavy a ze sa ti nechce vyliezt z postele, tak uz je to predposledna faza.
bohuzial tu pomoze len terapeut alebo ak na neho nemas tak to musis sama poriesit cezh vzdelavanie a pracu na sebe.
Jednoducho si uľahčí prácu riady daj do mycky ,práčku naloz úplne plnú ,vyvesis raz dva ja nezehlim vôbec iba prádlo poskladané.a keď sa mi nič nechce tak je mi to fakt jedno
Skus zistit ci aj anemiu nemas, tam byva strata energie, pomale myslenie atd.
Mas dost diagnoz aby si sa citila zle. Tak ta prva otazka mala byt inak postavena.
Nieco ako: Zeny s tetaniou, uzkostnou poruchou a soc.fobiou, ako zvladate bezny zivot, co vam pomaha?
Lebo teraz ta kazdy berie z uvodneho prispevku ako hnile nemehlo.
Veď si písala, že nemáš deti. Tak čo ti bráni ísť si zacvičiť, či niekam vybehnúť za oddychom? Domáce práce počkajú, jedlo nech donesie muž, alebo si objednajte, alebo sa najedzte vonku.
autorka - zvieratá musíte mať? Beriem si na seba toľko, koľko uvládzem a keď dochádzajú sily, tak vyradím to, čo mi ich odoberá. A ty si nemôžeš ísť sama kúpiť pivo? Veď idem a kúpim. Čo ti čo má dávať muž povolenie na toto
Inak, ked som nemala deti, nemusela som sa nikomu prisposobovat a zivot bol pre mna gombicka. Jasne, pracovala som, ale to bolo nic oproti materstvu. Teraz pracujem a vychovavam dieta a obcas je to o hubu, ale verim, ze slabsi jedinci s tym mozu mat obrovsky problem.
Chodis k odbornikovi, ked mas taketo diagnozy alebo si si ich urcila sama? Ak k nejakemu chodis, tak ho vymen. A ak nechodis, tak ho vyhladaj. Nemyslim to vobec zle. Pravdepodobne si citlivejsia, asi si vsetko beries k srdcu, viac, nez je zdrave, mozno chces kazdemu vyhoviet.. ale to sa neda dlhodobo, casom ta to zomelie. Odbornik by ti mohol ukazat spravny smer, pomoct nastavit mysel trosku sebeckejsie, pretoze zijes zivot pre seba, nie pre inych. Alebo u teba mozno zacina depresia, ked mas taketo myslienky, a tu je tiez fajn, ked sa podchyti vcas. Drzim palce.
musíme len zomrieť, všetko ostatné je vecou voľby.
Ja napríklad chodím do práce - je to istá forma povinnosti, ale mám na výber. Môžem chodiť do práce, za ktorú som zaplatená a z toho si financujem svoj život a koníčky. 40 hodín týždenne obetujem tejto povinnosti, aby som si po zvyšok týždňa mohla dopriať pekné bývanie, šport, cestovanie, wellness, potešenie v podobe materiálnych vecí alebo zážitkov... Mohla by som aj nechodiť do práce a celý deň len tak ležať na gauči alebo sa prechádzať po ulici, jesť vifonky a to by bolo asi tak všetko. No a keďže chcem viac, tak proste pracujem.
Variť tiež nemusíš denne, vlastne nemusíš vôbec - už aj v tom najväčšom zapadákove sú reštaurácie a donášky.
Upratovanie je tiež vecou voľby - je fajn mať čisto a poriadok okolo seba, ale niekomu nevadí ani 2cm vrstva prachu a lepkavé podlahy. Ale tiež to nie je niečo, čo musíš robiť denne.
Nemáš deti, čo ti bráni v tom, aby si si zacvičila alebo meditovala, akému okoliu sa musíš prispôsobovať? Ja cvičiť stíham v pohode po práci a vo voľnom čase, aj keby si robila 12hod šichty, tak ich nerobíš každý deň a voľného času stále dosť.
najkrajsia cast dna je pre mna rano🙂asi ide o uhol pohladu.ja to vnimam, ze si dam kavu pri vychode slnka, som sama so sebou, vypravim deti do skoly, naplanujem trochu den, nakrmim macku, som chvilu s manzelom, ziadne fofry.ale tak, robim z domu, to je fakt
nie, zivot nie je a ani nema byt o povinnostiach.. ma byt o radosti a naplneni z veci, co robis.. takze si musis priznat, co ta bavi a nebavi a podla toho zit, nie podla toho, ako to robia ini a co oni zvladaju a ako 'sa to musi'.. kazdy sme iny a niekoho tie bezne veci bavia, niekto sa s nimi zmieri, ale niekoho, ako napr. teba, ubijaju a taky zivot nie je k zitiu.. toto musis zmenit, kym pridu deti, lebo inak budes mat este vacsi problem.. a ano, da sa to, aj ked sa mozno zda, ze neda, alebo aj ked ta za to vacsina ludi (mozno vratane vlastnej mysle) odsudia, ze si leniva, rozmaznana, naivna, alebo neviemaka
Tak v tom prípade potrebuješ reštart. Dôkladný. Psychológ by bol asi ideálny, ale možno by ta postavil na nohy aj predĺžený víkend. Na domácnosť sa vykašli, ta neutečie, o zvieratá nech sa postará vzťah a ty niekam vypadni, kde budeš mat svätý pokoj. Ak nezaberie, tak skus psychológa.
Tak mas depresiu
Potrebuješ poriadnu terapiu, dlhodobejšiu, kde ta naučia, ako zvládať záťaže, tiež vyšetrenie u psychiatra, či tam teda nie je ta depresia. Lebo vtedy ma človek také pocity ako ty
@kvetinka75 no, žiaľ, sú aj takí.
Mne vadi vstavanie, nie povinnosti 😅.

a keby si si zobrala týždeň dovolenku, robila len to, čo ty chceš, oddýchla si, išla napríklad do kúpeľov. Nepomohlo by ti to? Nenakopne ťa to? Skúšala si?