Ako vysvetliť ľuďom, že musia mať v predajni rúško?
Ahojte som predavačka, cely deň nosím rúško hlavne kvôli kontrolám, ktoré chodia.
Som za to, že všetci máme právo na svoj názor a nikoho ani nesúdim neodsudzujem - sporsto povedané robte si všetci čo chcete, mám vás na háku, ale ak niekde platia pravidlá, tak to je taký problém si to dať na ksicht??? Na 15 min? Robíte tým problém len nám predavačkám. JA musím počúvať tie reči kontroly, ja znášam následky keď vy nemáte rúško…
Ako vysvetliť ľuďom, že rúško musia mat na tých 15 min., počas ktorých sa nachádzajú v predajni? NIE KVÔLI MNE, ale kvôli KONTROLE, ktorá tu už bola x krát.
Tú pokutu budem platiť ja, za to že som ich upozornila a oni má nepočúvli…
ja by som pre zmenu rada sla do obchodu, kde nemaju vsetci predavaci rusko pod nosom alebo ho nemaju vobec
U nás na dedine už súkromník aj oznam stiahol o tom, že treba rusko, totálne salám parky, ľudia chodia bez ruska už dlho. Len nechápem, že v meste im to problém nerobí bo tam vedia, že bez ruska ich nepustia. 🤷
@zuzanaam to je náš kanadsky vedec, snažia sa ho teraz zdiskreditovať ako sa len dá, keďže vyjadril na základe podkladov, ktoré predložil Pfizer Japoncom, že spike protein neostáva v mieste vpichu… akurát som pred pár dňami podpisovala list na jeho podporu, lebo sa ho snažia úplne potopiť a zničiť mu kariéru.
Veda nepustí, to čo sa tu nacvičuje už vyše roka, nie je žiadna veda, ale politika, ale ľudia stále nechápu, že sú klamaní, manipulovaní a tí očkovaní sa ešte navyše stali aj pokusnymi králikmi a to bez toho, aby ich o tom vôbec informovali
@viestta Ha... zevraj bojovnici za slobodu... ano, mne tiez pride ze sa citia ako uzasni rebeli.
Zial mam takeho 70 rocneho otca☹
@sisaka ja to veľmi dobre viem, preto som aj pred rokmi odišla po 2 rokoch z doktorantúry, keď som videla, čo sa deje vo vede. Výsledky ku ktorým dospejeme boli vopred jasné, dané. Nemala som na to žalúdok. Preto, keď mi niekto argumentuje výsledkami výskumov a ešte nebodaj farmafiriem, viem svoje. Tragické je, že si to ľudia nevedia uvedomiť ako sú klamaní, veď predsa nebudú veriť "konšpiráciám" a "hoaxom". A keď sa ešte niekte nájde vedec so svedomím, je okamžite vedecky "popravený" a umlčaný. Držím mu palce.
@jankapepe u manžela dostala firma pokutu 20 000e za to, že sa im po predajni prešiel zákazník bez rúška. Predavači obsluhovali, nikto si ho nevšimol. Akurát tam bola kontrola v civile.
Je úplne jedno, čo si kto myslí o rúškach. Vláda vymýšľa somariny a buzeruje obyčajných občanov. Ako keď chceli, aby kostoly a školy zabezpečili testovanie, keď chcú otvoriť. Alebo keď boli protesty a nechceli, aby zasahovala polícia, lebo nechceli ohroziť policajtov.
Nikto z predavačov nechce prísť o prácu. Keď raz firma musí zaplatiť takú nezmyselnú pokutu, kto to odskáče? Ti najobyčanejší najposlednejší predavači. Dať si rúško je obyčajná elementárna úcta voči nevinnému a zlosť nech si ľudia vybíjajú na kompetentných.
Rozumni ludia nosia rusko z dovodu, aby chranili ostatnych, mozno aj seba. Nie kvoli tomu, ze im to prikazuje protizakonna a neplatna vyhlaska. Pravnici to dobre vedia, ale viacmenej maju na haku, oni sa sami obrania a ti ostatni nech sa staraju ako vedia. Ci sa protizakonnosti opatreni postavi kazda prevadzka alebo nie, je na zvazeni jej majitela.
Ja by som vobec neprotestovala voci spolocenskemu pokusu. Nech sa zacnu rozdelovat prevadzky akehokolvek typu podla rozhodnutia majitela na ruskove/ockovacie/testovacie a tie druhe, ktore sa chcu a dokazu protizakonnosti ubranit.
Kazdy clovek nech ide kam patri, medzi svojich a nemusi sa nicomu a nikomu prisposobovat. Len tak odhadujem, ktory druh prevadzok ma vacsiu sancu na prezitie... preco by sme museli vsetci byt vsade? Ked je na vyber viac ako dost?

@zuzanaam ale keď si niekto v obchode da rusko na 15 minút a potom ho vyhodí alebo vydezinfikuje, tak to ma zmysel, nie? Druhá vec je naozaj ze ak má niekto oslintane rúško hodiny a nebodaj si ho dá znova, tak to je asi na dve veci..