Ako začať nový život na Havaji?
Moja vysnívaná dovolenka, na ktorej som ešte nebola ☹️ ani na žiadnom takomto ostrove, takže ma prosím nesúďte 😀 .. aké je tam podľa vás žiť? Keby sa tam presťahujeme ako začať život, aká tam je práca pre prisťahovalcov? A tak celkovo, ma to zaujíma ten život na tom havaji alebo na takýchto podobnych ostrovoch. Dúfam že raz sa tam dostanem na dovolenku a už nikdy z tade neodidem 😍🙏
A máš predstavu, čo v oblasti IT by si chcela robiť? Veľmi "slobodné" je robiť niečo, čo môžeš robiť sama na seba, pre rôznych klientov, môžeš to robiť výlučne online, čiže nepotrebuješ sa s ľuďmi stretávať, dobre to zarába a tým pádom to môžeš robiť odkiaľkoľvek. Potom sa rozhoduje oveľa jednoduchšie. Podstatné tiež je to, čo tvoj muž. Písala si, že robili ste na farme. Aj on sa chce posúvať, či budeš to ty, na kom pri prípadnom sťahovaní bude stáť všetko? Aké veľké deti máte?
@melanta V IT idem toto. V skratke projektovanie. Deti nemáme žiadne, ja mam len 23 rokov. S priateľom sme už dlhšie spolu 5 rokov. On robí zväčša manuálnu prácu. Pracoval s drevom na píle, v skladoch a to robil najčastejšie a dosť dlho ako skladník ma aj na vysokozdvižny. On by sa samozrejme tiež chcel posúvať. Nikdy mi sice nepovedal že tam chce ísť ale ani nenamietal keď som mu to navrhla že raz v živote 🤣 samozrejme škola je dokopy 5 rokov, takže na Sk ešte 5 rokov chcem byť.. potom ak sa nič nevydarí také ako by som chcela, tak až potom sťahovanie, ale to už podľa toho kde by ma chceli s tymto vyučením
Aká je to škola a aký študijný odbor? Ak by som to hodnotila na základe tohto stručného útržku, nepríde mi to príliš lákavé a nepríde mi to ako great job. Preto ma záujma škola a konkrétny odbor. Samozrejme, ak uvažuješ ísť žiť do takýchto krajín, angličtina na úrovni C1 musí byť štandard. Muž ak robí to čo robí, v krajinách ako Hawai bude platovo a teda aj životne veľmi nízka sociálna vrstva. Presne ako u nás. Človek musí počítať s tým, že sociálne a ekonomicky bude mať v zahraničí viac menej taký istý status ako u nás na Slovensku. Takže toto je silnú debatu s mužom. Nemôžete robiť rozhodnutia štýlom, že nič nenamietal, keď si o tom hovorila. Musíte o tom diskutovať, musí si uvedomovať čo to aj od neho bude vyžadovať. Učiť sa jazyk/jazyky.
@bambieblue prosimta ako prisli ma Bali s autom? Odkial tam jazdi trajekt? Celkom ma to zaujima nerypem...
@kulumulu123 vsak sadli do auta, pred letiskom auto predali a odleteli 😃 ja som si to tak predstavila.
@kulumulu123 sú prepravné spoločnosti, ktoré ti auto prepravia kamkoľvek. Čiže kľudne ti prepravia auto z akéhokoľvek mesta SR napr. aj na Bali.
Takze ty este nemas ani VS? Nehovor HOP, kym nepreskocis dokoncene vzdelanie. Uprimne? Na Hawai zabudni. Musis mat nasetrene na cestu, prve tyzdne na ubytko, stravu... plus rezervu v banke. Na letisku, ak nejdes na dovolenku so spiatocnou letenkou, si ta imigracni riadne preklepnu. Otazna je sanca zamestnat sa. Na to potrebujes dost vybavovaciek a nieco v CV. Jedine ze by si sla po prvom rocniku, ako student. Na letny summer job. Zisti si. Ak chces studovat IT, tieto veci by si mala hladat na inom portaly ako je modry konik 🙂
Nechapem tvoju naivitu. Sorry, ze ta davam dole, ale vysku nemas, studijny odbor co spominas, o tom nemas ani paru. Netusis o com su projekty velkych firiem - Dokumentacie, testovania a pod. Ale zistis na skole. A keby aj, na Hawai sa vela IT firiem nedrzi. Drzim palce. Ale zatial skus nieco pobliz.
23 rocna a hrozne naivna s velkym sebavedomim...na Slovensko vies hned stazovat ze si znechutena a ze ta nikde nechcu....nemas ani dokoncenu skolu, ani ani prax za sebou ani poriadne pracovne skusenosti ani nic...stazujes sa ze zit z vyplaty do vyplaty a to si este nic nedokazala ale hlavne ze tam volby ja dopadli s jak tu je zle...nemas ani nasetrene, a ani si na Hawaii nebola ale hlavne ze si si nacitala clanky s polopravdou ...ale tak chod si zit na Hawaii sk si myslis ze je to len tak...aby si tam vo vysledku nakoniec neskoncila horsie nez tu kedze vidiet plaze a palmy to je sice pekne ...
@tiezjedna Ja mám radšej chladný sever, jeho fjordy, pohoria a divoké zvieratá. Nudil by som sa. 😉
Niet nad kupanie v Nórskom mori, keď je krasny slnečný deň, si úplne sama na dokonalej pláži s bielym pieskom, vbehneš do gýčovito tyrkysového mora a cítiš ako ti mrznú končeky prstov... 😊
@fido69 nórske fjordy sú krásne, príroda je tam krásna na severe. A je v poriadku, že sa ti to páči a že radšej sa chodíš kúpať do severských krajín ako na Hawai či Bali. Ale to neznamená, že máš hejtovať to, že niekomu inému sa páči all inclusive rezort v snobárni. A teda ako už bolo napísané, Bali ani Hawai nie je snobáreň. Snobáreň je Four seasons na Bora Bora či Maldivách, ale ak sa to niekomu páči, je to rovnako v poriadku ako to, že tebe sa páčia fjordy. Ty nechápeš, čo niekto obdivuje na Bali, niekto zase nechápe, čo ty obdivuješ na fjordoch. Každému sa páči niečo iné a je ľudské to rešpektovať, zvlášť ak ide o niečo, kde nejde o život.

@veverickav ďakujem krásne 🙏