icon

Ako začať s atinkoncepciou?

mishadudy
16. júl 2018

Čo si myslite o antikoncepcii? Ako vlastne postupovat? Kedy isť za gynekologičkou? Bude ma musiet aj vyšetriť alebo len stači prísť a povedať, že si ju chcem nasadiť?

janinah
16. júl 2018

Ak sa bavíme o hak,tak som proti,nikdy v živote som ju nebrala ani nebudem .gynekologovia ju predpisujú ako lentilky,ničí to organizmus ženy aj prírodné prostredie.Pokial by ti gynekolog len tak predpísal recept a a predtým ťa ani nevyšetril ani nebral odbery,tak sa ber k inému,taký ťa ani pri problémoch neskorších nebude liečiť a vyšetrovať ako treba.

zuzanka.zuzu
16. júl 2018

@mishadudy za mňa nie, ale tém/názorov je tu veľa, tak čítaj 🙂 čo sa týka postupu - príď hocikedy (ak nechceš aj vyšetriť ale chceš iba antiku), MALI BY ti zobrať aj krv na pečeňové testy (niektorí lajdáci to nerobia), počkáš na výsledok a potom zbehneš ešte raz si dať predpísať ktoré si si vybrala - teda ak sa bavíme o kupovaných lekárni (pri vnútrotelieskach je postup asi iný). môj predpisuje na 3 mesiace a ak ťa poznajú, tak ďalšie balenia už predpisuje sestrička, keď nechceš nič konzultovať s lekárom... potom krvné testy opakuje po tuším 2-3 rokoch ak je všetko v poriadku.

pininka
17. júl 2018

Doktorka ti musi urobit pecenove testy,teda zobrat krv a az potom ti nasadi. Brala som ju rok a to len kvoli uprave menstruacie. Stale si myslim ze je to lepsi sposob ako nechcene dieta, nie kazdy moze pouzivat kondom. Ale mne az v tehotenstve zistili ze nesmiem brat tabletky, a to ti pecenove testt neukazu. Rozhodnut sa musis sama.

monro
17. júl 2018

Urcite by mal gynekolog urobit komplet vysetrenia. Potom navrhnut aku a nasledne predpisat.

mishadudy
autor
17. júl 2018

@monro Dakujem za rady 🙂 ..mala ste niektora aj nejake neziaduce ucinky? ? A este som sa chcela opytat..ist za nou pred alebo po menstruacii? Alebo je to jedno?.

zuzanockamt
17. júl 2018

@mishadudy to je jedno,kedy pojdes...klasicke vysetrenie,tlak,krv,rodinna anamneza...pokial si zdrava,tak HAK ti neublizi...nemam negativne skusenosti...maximalna spokojnost

pininka
17. júl 2018

@mishadudy isla by som pred lebo prvu tabletku mas zobrat v prvy den menstruacie. Nebudes musiet potom cakat.

macko1007
17. júl 2018

@mishadudy za mna určite nie ,rozhadzala mi v tele všetky hormóny a už nikdy viac !a to som ju brala 2roky ...gynek.ju samozrejme veľmi radi predpisujú a odporúčajú každej mladej slečne lebo majú z toho zisk 🙂)

milus777
17. júl 2018

Moj gynekolog robi pred nasadenim komplet krvne testy krvny obraz, pecenove testy a aj testy na zrazanlivost krvi, kedze tu hak najviac ovplyvnuju... A takisto pri preventive raz rocne tie testy vzdy opakuje. Povedal ze nic nechce zanedbat, lebo nedavno jeho kamarata dcera dostala mrtvicu z hak tak ze radsej bude opatrni.... Ja beriem hak uz asi 3 roky. Kedze ju zo zdravotnych dovodov musim brat dlhodobo tak som bola este aj na hematologii na test trombofilnych mutacii....

adjuska
17. júl 2018

ja som brala HAK cca 2 roky. snazime sa o babatko, tak som vysadila. prvy mesiac - menstruacia meskala - dostala som ju az po vypiti cca 0,5 l cerveneho vina. druhy mesiac - dostala som ju nacas. treti mesiac teda tento - prisla mi o tri dni skorej, trvala namiesto 5 dni len 4. Ja ju uz brat nechcem ani v buducnosti, je to svinstvo. najhorsie obavy boli, ci vobec po vysadeni dostanem menstruaciu. ako som uz pisala, snazime sa o babatko a zatial sa nepodarilo. len moj nazor, ale urcite si dobre premysli co spravis 🙂

libawet
17. júl 2018

@mishadudy že s ňou NIKDY nezačať!

mishadudy
autor
17. júl 2018

@libawet prečo?

mishadudy
autor
17. júl 2018

@zuzanka.zuzu ktore som si vybrala? Čiže je viac druhov ? Podla čoho vlastne vyberať?

pietrins
17. júl 2018

@mishadudy ja som mala zvýšený tlak, pribrala som nehorázne, prirodzený cyklus som mala totálne rozhádzaný a to sa nedá len tak ľahko do poriadku... a k tomu náladovosť a po asi pol roku nechuť k sexu :D takže antikoncepcia za mňa: už nikdy v živote. Existujú aj iné metódy ochrany pred nechceným tehotenstvom, napr. vaginálne čípky.

ibrunova
17. júl 2018

@mishadudy Akú si vybrať, to ti povie lekár, je ich strašne veľa. Ja mám len pozitívne skúsenosti, mala som tri druhy a všetky boli ok..

libawet
18. júl 2018

@mishadudy pozri sa, je to v prvom rade každého vec, či ju začne užívať alebo nie. Môj názor ( ale tu na MK by si sa dočítala a sú tu také témy a je ich dosť o HAK, že nie len môj )- HAK je chémia navyše do tela a zbytočne. Žene síce " upraví " cyklus, no to je umelo upravený cyklus podľa tých tabletiek. Prečítaj si aj : https://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonc...
"Najväčším zločinom je podávanie HAK mladistvým. Slečna mala niekoľkokrát nepravidelnú menštruáciu, má akné, tak jej predpíšeme pilulky. Podávané hormóny vyradia z činnosti jej vlastný systém a nahradia ho cyklom s pseudokrvácaním. Presne tieto dievčatá sú typickými kandidátkami na neplodnosť a stretávam sa s nimi vo svojej ordinácii. V pätnástke začne s antikoncepciou, v dvadsaťosmičke ju vysadí, v tridsiatke sa lieči na neplodnosť a o ďalšie dva roky ide na umelé oplodnenie," opisuje skutočnosti z praxe lekárka.

mishadudy
autor
18. júl 2018

Mne ide hlavne o to, ze momentalne nechcem otehotniet (a ani najblizsie roky) chcem trosku pauzu. Viem, ze existuhu aj kondomy aj ine alternativy ale nic nevyhovuje bud mne alebo manzelovy..urcite sa bojim toho, ze neskor sa nam uz mozno nepodari otehotnie, ze to bude dost vplivat na psychiku, ze mozno priberiem aj ked z toho ma uz davnejsie vyviedla dr, ze to s tym absolutne nesuvisi..preto som chcela pocut viac nazorov

najinka
18. júl 2018

Ja som brala hak 10 rokov, najprv regulon 3 roky- katastrofa, pribrala som 20kg, nevedela som ze z toho. Potom som zmenila na yasminelle (alebo yasmin), schudla som tych 20 kil, co bolo super. No a teda po 10 rokoch sme s manzelom chceli mat babo, vysadila som hak a bum! Diagnoza polycysticke vajecniky. Menzes nikde pol roka, potom ziadna ovulacia, atd atd..keby som na zaciatku vedela, ze je to take svinstvo, nikdy to nezacnem brat..tri roky mojmu telu trvalo, kym sa zasa dalo do poriadku. Takze tolko moja skusenost.