Ako zatočiť s príšerne hlučnými susedmi?

marina24
24. mar 2017

Dobrý den,
neviem,či je to adresná téma sem, resp. potrebovala by som asi nejakú právnu radu,čo robiť.
Partner sa presťahoval do nového bytu(panelák),nad ním bývajú ešte rodiny. Partner je z bytu, čiže nepreháňa,je zvyknutý na nejaký hluk, hoci ja vobec nie.ALe máme problémy so susedmi nad nami. Sú hluční, dupocú po byte permanentne( podotýkm všetko dospelí ľudia,žiadne deti),akoby stádo koní, takmer vkuse, je jedno,či je 22 hodin, či je 6 ráno,či je 8, či je obed, stále dupocú. Nepoznajú kľúčky, to je pre nich neznámy pojem, stále vkuse iba trieskajú s dverami, a najmä čo vadí je to, že je to aj nadránom okolo 3 30 každé rano( prepdokladam, že vstavaju asi do práce,alebo prichádzajú z práce),no hodinu vkuse chodia po celom byte, dupocu, aj v noci, absolútne sa nedá spať pri takom hluku, šuplíky, skrine, normálne sa chovajú,akoby bol den, pritom je 3 20 ráno zväčša. Toto nám vadí najviac, najmä to, že aj takto skoro ráno búchajú s dverami. V malom byte je švetko počuť, čiže nejaké hádky, problémy, ožieračky, prípadné pusťanie hudby nahlas do polnoci neriešime už ani. Majú všaka j dvoch velkých psov, ktoré štekajú aj nadránom, aj cez den, aj vlastne furt, alebo sa nahanaju po byte a narážajú všade možne, zjavne to majiteľom nevadí,ale my pod nimi prežívame hotové peklo.Momentáne som už asi tretiu noc nespala, čo mám budíček o 3 20 každý deň, stále tam proste neikto trieska s dverami nad nami a dupoce. Partner ich upozornil slušne raz, zjavne nepomohlo. Aké sú dalšie kroky? Kam sa obrátiť ? a ak sa obrátime spraví sa s tým niečo ? Boli sme nadšení z nového bytu a doopadlo to takto.Sme malé družstvo podotýkam.
Ďakujem za každé rady a postrehy

marina24
autor
24. mar 2017

podotýkam, že my nechceme vytvrať dusno, a my sa správame potichu a seriozne, žiadna hudba hlasná, nič, a ked je po 22 aj stišime hlasy, zjavne to je neznámy pojem pre tych nad nami. Nechceme konflikty,ale takto sa ďalej žiť nedá.

janci05
24. mar 2017

Ahoj. Pred časom som tu aj ja písala, že máme niečo obdobné, ale vy to máte ešte horšie. My sme raz zavolali mestkú políciu a trochu to pomohlo. Aspoň čo sa tých nočných hlučných návštev týka, tak to obmedzili. Možno aj vy by ste to mali vyskúšať, ak ste ešte nevolali. Keď to nepomôže, tak normálne napísať sťažnosť na Mestský alebo Obecný úrad a tak to nejako poriešiť. My sme zatiaľ tak ďaleko nedospeli, ale riešili sme tak iný prípad so záhradou.

janka2501
24. mar 2017

Toto mi pripomina moju susedu po nami. Ta tiez nepoznala klucky na dverach ani oknach a uz vobec na balkon.dverach. Skrine a sufliky,vsetkym buchala. Telka na plne pecky.Ked som bola za nou,ze nech ju da tichsie,tak jej odpoved bola: ja niesom hlucha,mam na to papier bola som usneho. No des. Ked prisla alebo odchadzala s domu prechadzala sa na stekloch hodinu po celom byte. Mna islo hodit od nervou. A ona nic. Ziadna reakcia ze skusim byt tichsie. Nic. Ked mi ukazala ako zatvara balkon.dvere,tresla s nimi az ma miklo,tak jej vravim ze tichsie to ide tiez. A ona ze vraj to nevie.
No predala som byt a odtahovali sme sa do domu.

anjelicek26
24. mar 2017

No ak pocujes toto vsetko, tak mate tenke stropy a teda riadne... nie je byt ako byt. Dalsie kroky mas kedze je to bezne uzivanie bytu (ziadne hadky, hlucna hudba, vrtanie), bud 1. stahovanie 2. zvukovu izolaciu stropu, co rataj cca. 600e na miestnost. Ale pomoze.

librarian
24. mar 2017

@janka2501 opis tvojej bývalej susedy znie fakt desivo (teda to, čo stvárala). ...je super, že tebe to vyšlo s odsťahovaním do domu, ale ani rodinný dom nie je zárukou kľudu a ticha. viem o čom hovorím. ja som často nemohla spávať kvôli hlučným susedom z dvoch strán, čiže v lete som sa mohla uvariť, lebo nemohla som otvoriť okná. presťahovala som sa do paneláka a je to oveľa lepšie. blbci sa nájdu všade. najlepšie je asi mať veľký pozemok, aby bolo čo najmenej počuť, ale na to nemá každý peniaze.

librarian
24. mar 2017

@anjelicek26 ohľadne izolácie - o tomto som už dávnejšie čítala nejaký článok (o nejakej konkrétnej izolácii/metóde). malo to viaceré negatíva - cena, uberanie z m2, ale tuším tam bolo aj to, že to treba urobiť aj u dotyčných susedov, aby bola úspešnosť. ale nie som si tým istá, bolo to už dávnejšie čo som to čítala. no vyšlo mi z toho, že ak má človek hlučných susedov, tak je to fakt smola a pomôže iba odsťahovanie, čo je aj tak nie vždy riešenie, lebo človek hneď nezistí, akých má susedov. my keď sme kupovali byt, tak tu bolo ticho ako v hrobe, ale po nasťahovaní tu bolo zvukov až-až. 😀 ale aj tak lepšie ako predtým v rodinnom dome.

anjelicek26
24. mar 2017

@librarian sestra odhlucnovala takymi platnami stenu medzi bytmi teda a pomohlo to velmi... ano zoberie to par centimetrov, ale ten svaty pokoj? Myslim ale, ze len z ich strany.

marina24
autor
24. mar 2017

baby,ale my sa nemáme ako odsťahovať :( partner nemá peniaze na kúpu domu, zatiaľ isto nie,a najbloižšie roky to ani nevidím tak, ako ja som našťastie z domu, kde máme ticho z dedinky,a partner z cinžáku,ale mne to nenormálne vadí, ked sa toto deje. nemôžem vôbec spať, partner to najprv neriešil,ale aj jemu to strašne obmedzuje život, on ráno vstáva do práce o 6, a chodíme spať pred polnocou,ale to sa nedá proste vydržať. Ja som tak nevyspatá, síce unho bývam iba prechodne,ale už teraz mám z toho nervy. Mám svoj domov na dome našťastie u rodičov,ale som pri nom trebárs aj dva týždne vkuse,a druhý týžden už ich chcem zabiť prinajmenšom.
luto mi je aj priateľa nielen mňa, lebo on to má naozaj ťažké, a ledva si našetril na byt a je to úplne strašné s nimi.Nedá sa to vydržať, mňa ide rozhodiť(a to som sa tu k nemu mala presťahovať natrvalo,nielen prechodne) Je mi do plaču.
@librarian momentálne dom nepripadá do uvahy :(
@anjelicek26 áno,počujem toto všetko, ešte aj ako psiská škrabu do podlahy stále a behajú, a buraju všetko, a počujem aj ked sa ona rozpráva s mužom, počujem všetko, v noci chrápanie jej muža, smrkanie, kaššlanie, proste všetko,čo nechcem počuť, nechápem prečo máme také tenké steny:(:( neviem,či izolácia stropu pomôže,kedže žiaľ to nepomôže tým trieskajúcim dverám, a tie mi osobne vadia najviac.

@janka2501 nemáme na dom žiaľ :(musíme by v byte. Toto sa nedá s tými ľudmi, sú katastrofálni, my sa snažíme s každým vychádzať,ale hentí,to sú jak psychoši totálni. A ešte akí boli arogantní ,ked k ním slušne došiel partner, že čo si to dovoľuje, že oni nevedia o žiadnom hluku.
Fakt sa to nedá riešiť inak?len odsťahovaním?
@janci05 hej,spomínam si,že si písala,ale co s tym spravi policia ? resp. ked nehulakaju ?tak ani nic,nie ? a mestsky urad s obvodnym,ako to budu riesit ?iba nejakym napomenutim,alebo?

baby,ja som zufala uplne. ta rodinka ma tak vytáca,ze...

marina24
autor
24. mar 2017

@librarian presne, ja tej izolácii moc neverim, :( a je to dost drahe aj tak...
a presne aj my..prestahovali sme sa sem, a bolo tichucko, normalne,ked sme boli na troch obhlaidkach bytu ticho,ako v hrobe, nikto nic, cez den to bolo, a potom to prislo :(:(

anjelicek26
24. mar 2017

@marina24 skus si pozriet nejake firmy u vas v okoli, co toto robia, nech prijdu ten strop pozriet a uvidite. Aj keby to ubralo len polovicu hlucnosti, pomoze to. Lebo toto neni vina susedov ked pocuje kasel, smrkanie! To je fakt tenky strop uplne sprosto postavany cinziak :( Aj keby sa oni odstahovali a nastahuje sa ti rodina s detmi, ta uz totalne porazi.

janci05
24. mar 2017

@marina24 My keď sme podávali sťažnosť na susedov ako som spomínala s tou záhradou, tak si môjho manžela aj toho dotyčného zavolali na úrad a tam to preberali a dostali úradné rozhodnutie, že sa má takého konania zdržať. U nás to zabralo a záhradu predali a išli kade ľahšie. Fakt je, že či to rozhodnutie budú rešpektovať aj vo vašom prípade.

S tými policajtami je také diskutabilné, ale však rušenie nočného kľudu nie je len hlasná hudba a vrava, ale aj to trieskanie, len sa to ťažšie dokazuje.

sovica
24. mar 2017

A všetky tie zvuky idú naozaj len z bytu nad vami? Lebo my bývame v bytovom dome, kde je 6 bytov - pod nami aj nad nami je byt. Z bytu POD NAMI počujem, keď sa hlasnejšie rozprávajú (ak kričia, tak to ani nehovorím) a cca 5 ročné dieťa, keď behá po byte, tak to nenormálne počuť. V byte nad nami teraz býva len jeden chlapík, ten je celkom tichý, počujem len, keď mu niečo spadne.
A ešte jedna príhoda. Keď sa pod nami nasťahovali noví podnájomníci, tak asi po mesiaci mi prišiel pán doniesť podložky pod nábytok. Vraj prečo ho každý deň presúvame? Nechápavo som na neho pozerala. My sme tie pazvuky tiež počuli, ale nevedeli sme odkiaľ idú, mysleli sme si, že z bytu nad nami. Nakoniec sme zistili, že starý pán na prvom poschodí (na opačnej strane - čiže ani nie pod nami, ani nad nami), ktorý opatroval svoju nevládnu ženu, presúval niekoľkokrát za deň (niekedy aj v noci) mobilnú posteľ alebo kreslo. No a ľudia bývajúci pod nami si mysleli, že my presúvame každý deň nábytok a my sme si mysleli, že to robí rodina nad nami 🙂. Veľký omyl - len nekvalitne postavený obytný dom ☹.

marina24
autor
24. mar 2017

@sovica ano,ide to zial iba od jednych, pod nami su uplne tichi ludia, ide to stade, sme si isti s partnerom.ale nekvalitne mame postaveny aj my cinzak,ako vidim.
@janci05 naozaj aj trieskanie dvermi sa povazuje za rušenie nocneho kludu? ako tazsie dokazuje ?myslis, ze by to policajti neverili?kebyze pridu k nam do bytu a pocuju to?

@anjelicek26 no zial teraz pocujem, ze otvara a vkuse zatvara sufliky,asi nieco hlada niekto z nich, nado mnou,presne nad mojou hlavou, viem,ze su tu tenke steny,ale ze az tak?to som si nemyslela,vies kasel smrkanie dokazem pochopiť,- aj ja to robim, hoci nie tak hlucne,ako oni,ale robim, aj ja....horšie je to dupotanie a to trieskanie v noci s dverami,akoby nepoznali klucku,preboha, ale ani so vsetkym trieskaju,co im pride pod ruku, ci suflik, ci skrina, ci hrnce, ci okno, cii dvere, vsetko,ked oni zatvaraju rano dvere vchodove, a ja spim, tak ma aj to zobudi,lebo tresknu s nimi, nezatvoria ich kluckou,ale drbnu s nimi tak,ze postel mi zavibruje.

marina24
autor
24. mar 2017

a ta pani ,ked chodi vo svojich drevakoch po dlazbe, tak to akoby pri mne chodila, a ked dupoce,tak na pohovke sa natriasam a vibruje so mnou cela pohovka,a stolik vibruje,tiez

janka2501
24. mar 2017

@librarian nastastie tam mame klud. Pocujem len susedove psy,tie stekaju ked ide niekto cudzi okolo alebo kohuta a to nam nevadi nastastie 😊. My sme to tolerovali 6 rokov a otom sa naskytla moznost predaju bytu a kupa domu naraz 😊

janka2501
24. mar 2017

@marina24
No ja som sa stazovala domovnikovi najprv,ale ziadna odozva. Vraj,podla nej to nebolo take hrozne 😊.
Akurat sa mi v tom case narodila mala a des ked tresla,tak mala rev. A to iste jej vchodove dvere od bytu. Buchot bolo pocut az na prizemy. A tie stekle no hruza 😊. Ja som ani neuvaovala nad odhlucnenim. Takze neviem o tom nic.

janci05
24. mar 2017

@marina24
tu je definícia nočného kľudu http://www.matepravo.sk/clanok/ruenie-nonho-pok...

Myslela som tým, že keď by ste ju volali, tak treba to správne načasovať keď budú robiť rámus. Dohodnúť sa s políciou , aby najprv išli k vám a počuli to a až potom k susedom. Keby ste to nahlásili anonymne, že robia hluk a policajti pôjdu najprv k nim, tak asi hneď stíchnu a budú popierať. Ale ak robia taký randál, tak by to tí policajti museli počuť aj cez vchodové dvere. Fakt neviem. A ešte, ako naschvál, však náhoda je blbec dovtedy neostali ticho.

gradula
24. mar 2017

Odhlucnenie urcite pomoze...my sme "len" znizili strop (sadrokarton) a medzi sme dali sklenu vatu (ziaden speci zvukovo-izolacny material) a susedov takmer nepocujeme -oni sice neboli extra hlucni, ale klopanie palicou, vrzganie dveri, a pod. predtym bolo pocut

dominika6
24. mar 2017

@marina24
v noci to počuť,pretože sa všetko utíši a počuť všetko o 200% intenzívnejšie..je to kvôli tenkým múrom,či stupačkám.
mne najviac vadilo,ked vždy nad ránom chodil sused a na WC a počula som tie jeho nekonečné toky prúdu a počet exkrementov som mohla počítať na dvoch rukách..🙄
je to vždy diskutabilné čo je rušenie nočného kludu,kedže polícia berie do úvahy jedine hlasnú hudbu,krik ako pri vražde,príp buchot pri prerábke bytu..
ale tie psi by sa mali riešiť..

janci05
24. mar 2017

@dominika6 Však to, že je to ťažko dokázať. Každopádne ale ak nahlásia, že kde má dochádzať k rušeniu kľudu, tak policajti to musia ísť preveriť. Možno, keď im o 2 ráno zazvonia policajti pri dverách, tak sa trochu spamätajú a skľudnia a možno ani nie.

m.i.r.i
24. mar 2017

@dominika6 suhlasim..tu ide o zle postavenu bytovku a ani tak nie o tych susedov..akoze samozrejme, ze hlucne navstevy, brechajuce psy, prilis hlasno hudba ci telka a krik - to by som brala, ale ostatne - klopkajuce opatky, hlucne zatvaranie dveri, splachnutie zachoda, kasel, vrzgajuca postel pri intimnych zalezitostiach - no to uz aby ludia ani nedychali pomaly...zial, to je osud zivota v bytovke, zvlast ak ma mury ako ma...my sme tiez v bytovkach byvali a radsej sme uz prec -- ale nenapadlo ma volat policiu ked susedka v opatkoch chodila tak, ze dieta nemohlo spat..jasneze rano o 6 ci vecer o 23 to bolo bezne, ked sa vratila domov...poculi sme tiez kazde splachnutie vecka, ked sa sprchovala, nehovoriac o fajceni na balkone, ze sme nemohli cele leto vetrat, lebo sme to mali vsetko v byte a doma novorodenec..nehovoriac o trieskani vytahu, ach jaj, kazde privolanie, kazde zavretie dveri este aj o poschodie nizsie..a co teraz? to aby zenska nenosila opatky, aby ludia nechodili vytahom a nesplachovali zachod, nezatvarali dvere, nekychali...a zial neda sa zakazat ani fajcenie, co nam neskutocne zneprijemnovalo zivot..samozrejme, ale ze chodili fajcit na balkon a my sme mali okna len z jednej strany, ci z opacnej sa vetrat nedalo...cele zle..nie zli susedia, zla bytovka...
Kazdopadne ak uz su to hlucne vecery po 22 u nich a ten brechot psov, tak s tym mozno mozete nieco skusit robit, ale aby o 3 rano sli na vecko, otvarali skrine aby sa mohli obliect, vytahovali sufliky ci pustili mikrovlnku aby sa najedli - no zial...tolerancia sice je dolezita, ale zas v tych bytovkach tiez nemozeme vsetci zit tak, ze tichucko, po spickach, v cvickach, pomalicky zavriet dvere...je to proste riziko..stari ludia nepocuju napriklad - moki dedko s babkou 90 rocni po sebe neustale ziapali, telka sla tak naplno, ze poculi susedia asi aj o 3 poschodia vyssie...ale ti nepoculi ani zvoncek ked k nim niekto zvonil...k tomu bakulka co buchala o zem..tiez male deti, tie tiez nezastavis...no proste holt, zle kupeny byt..

sense
24. mar 2017

nuz mate v podstate styri moznosti:
1. skusite sa so susedmi porozpravat,
2. zvyknete si
3. odstahujete sa
4. odhlucnite steny alebo aspon strop...

my sme v byvalom byte poculi stupacky, hlavne v noci neviem kt. sused akonahle splachol alebo vykonaval potrebu vsetko bolo pocut, tym padom prpedpokladam ze aj nas bolo pri tychto aktoch pocut, a hoci sme nepoculi susedov nad nami, popravde anineviem kto nad nami byval tak vedla nas sme poculi vsetko, katastrofa.... kedze sa jednalo o najomne byty pokusali sme sa to viackrat riesit stylom , najprv slusny dohovor so susedmi, ked nepomohlo tak s domovym dovernikom, toho poslali slusne povedane do teplych krajin, tak potom viaceri sa na nich stazovali sprave ale kedze vysledok nulovy a mali sme male dieta , sme sa odstahovali.... teraz byvame na prizemi, nad nami tri byty, susedia priamo nad nami su cely den v praci a furt niekde chodia, raz mali vacsiu krizu tak bolo pocut krik a buchanie inak pocut len ked maju raz za cas v lete party a sedia na balkone.... a ci nas pocut neviem snazime sa robit tak ako chceme aby aj nam susedia robili,... parkrat som sa ospravedlnovala sice susedom ked dcera mala zle noci a plakala ked sli zuby, a neviem ci susedia naozaj nic nepoculi alebo boli len taktni povedali ze nic nepocut...

dominika6
24. mar 2017

@janci05 vieš niekedy by si sa divila že samotní policajti sa tým nechcú niekedy zaoberať ked im povieš že ti vadí že sused chodí po byte,otvára šuflíky,či vykonáva potrebu..vždy je tam nejaké ,,ale,,

alenky
24. mar 2017

Z vlastnej skusenosti mozem napisat, ze nie je byt ako byt. Byvala som 2x v podnajme v dvoch odlisnych bytovkach, kde bolo pocut takmer vsetko od hadok po sex, prdnutie, grgnutie. Dokonca som pocula aj otvaranie skrine a pod. Vrchol bol ked sme sa v noci prebudili na manzelsku bitku. Teraz sme vo svojom, susedov mame fajn-nad nami ani nevieme, ze niekto byva az na ciganov pod nami, co si zasran kazdy den pustal nahlas hudbu od 09:00hod.rana do vecera 18:00hod. Pochopitelne to nikomu nevadilo, nakolko vacsina zo susedov bola v praci. Momentalne su rok prec takze mame zatial pokoj. Ale je to velmi neprijemne ked sme kupili byt-lebo vsetko tip top uzastni susedia, len sa nezmienili, ze pod nami hlucni cigani v dvojizbaku cca 6ludi. Ale ked sme si zistovali co s tym tak vlastne sme sa k nicomu nedopracovali. Podat staznost na bytove druzstvo nestaci, tlacili nas do hromadnej peticie na vystahovanie. V podstate kym nebol nocny klud mozu si robit co chcu, pretoze su vo vlastnom. Bolo nam povedane, ze nieco by sa dalo podniknut ak by boli neplatici, ale kedze vsetko platia nic sa nedalo robit. My sme uz zvazovali odstahovanie, ale momentalne je klud. Pamatam si ako manzel nervozny ked dcerka nevedela spat kvoli hudbe zisiel dolu a skoro im vyvalil dvere. Ono sa to da tolerovat, ale vsetko ma svoje hranice a psychika nepusti. Velmi som sa o neho vtedy bala, lebo bol uz tak vytoceny, ze som sa zlakla, ze zasrana chyti pod krk a potom bude uz problem. Na tvojom mieste by som zvazovala predaj, nemyslim si, ze sa s tym da nieco robit. Ono aj ked ich najprv pekne poprosis, nemyslim si, ze sa to zmeni. Jednak pocut viac ako by malo cez panel a po dalsie zalezi co su to za ludia. Ja by som to riesila za horuca kym nemate deti potom to bude este horsie.

gita17
24. mar 2017

@marina24 ty mas neake halucinacie alebo si len hysterka ?''a ta pani ,ked chodi vo svojich drevakoch po dlazbe, tak to akoby pri mne chodila, a ked dupoce,tak na pohovke sa natriasam a vibruje so mnou cela pohovka,a stolik vibruje,tiez''

janci05
24. mar 2017

@dominika6 Samozrejme, že do telefónu nepoviem, že otvárajú šuflíky, ale že sa správajú hlučne, na to že je noc a že nemôžem spať. A hádam to príjdu preveriť keď to už ohlásim. Myslela som tým, že by ich to trochu možno postrašilo, že nieko na nich zavolal policajtov. Nemusí to samozrejme zabrať, a ak tak na chvíľu, ale treba vyskúšať všetko.

alenky
24. mar 2017

@janci05 Policia neurobi ziadne bububu. Ked su dementi po odchode policie budu este viac hlucnejsi-zazila som to. A bolo mi trapne po odchode hliadky za dalsich 5min.volat ich opat. Tak sme dali stuple do usi a isli akoze spat. Predala by som byt a hladala nove byvanie, ale uz sa snazila overit kam sa budem stahovat. Citala som temu, kde maju nad sebou autistu a tam co spravis nic. Ked chudak za to ani rodina nemoze, ked je chory clovek hlucny.

maria123
24. mar 2017

toto je permanentny problem bytoviek,ano,pozname to velmi dobre,uz tri roky spim so stuplami v usiach kvoli susedovmu radiu,ktore ide nonstop,ci uz stisene alebo nahlas pri stupackach...,na balkone sa neda citat,lebo byva pod nami a ked je otvorene pocujem len to radio v kuse,pocujem jeho vsetky telesne prejavy a noc zacinam hadzanim papuc do radiatora,pricom si horni susedia musia mysliet,ze nie som kompletna,nech..
nic nepomaha,ani dohovaranie,lebo navyse ma psychopaticke rysy a tym padom pravdu len on a ostani si vymyslaju,takto trpim bez nadeje nato,ze sa to zlepsi ci zmeni,niet kam ujst,preto mam pochopenie..neda sa samozrejme,vsetko eliminovat,ale ludia nemusia trieskat dvermi-co je ten moj pripad,oknami,nemusia kricat kazdy den,mozu si naolejovat vrzgajuce panty,kupit papuce s gumpodrazkou ak mam laminatku,dat na stolicky a iny nabytok filcove podlozky atd atd...len toto sme urobili my napr.a je to minimum,riesila by som to v tvojom pripadeasi dohovorom s nimi,ten bol,tak na schodzi,slusne,ale razne,potom u spravcu bytovky a na meste ci obci,je na to komisia...

fotoarch
24. mar 2017

@gita17 je to možné. Zvuk je vlna a vlna vibruje. Zvuk sa šíri - steny a strop. Teda počuť je aj 3 byty vľavo a vpravo ako keby burali.A môžu to byť slušní ľudia čo klepu rezne.
Rada je len jedna - ak mi vadí hluk nekúpim si byť ale starý, maly RD.
Odhlučnenie nepomôže . Susedia sú vo väčšine nevinne.Zle vlastnosti konštrukcie - strop bez krocajovej izolácie a plávajúca podlaha. Tenké steny.

marina24
autor
24. mar 2017

@fotoarch je jasne,ze odhlucnenie nepomoze, trieskajuce dvere nad hlavou to neodhlucni, jak by tie kopyta,co nosi...
jasne,ze sa zvuk siri, a strop,ani nehovorim nevymyslam si,ani nedomyslam,proste chore, ked dupocuje (včera dupotala 3 hodiny vkuse ta pani po byte hore dole s klopkacmi nejakymi), tak sa mi natriasal stol,kde som mala notas polozeny,
@maria123 no mas to tiez bohovske ako vidim.aj tato je psychopaticka rodina, piju tam vsetci hádam, este aj ti 18 rocni fagani,ktorých maju a este aj nevychovaných.
ale najhorsie je,ze sa este na nas osopili, ze co si dovolujeme za nimi kvoli takym veciam chodit, nie su to dobri ludia, dohovr nepomáha.
@janci05 no ved to,ze policiu do toho ttahat asi nemozeme,lebo zas istotne ti,ostatni to nepocuju,co su okolo nas, lebo proste jedine my byvame pod nimi, nik iny, to je taky byt, ze proste nikto akoze vedla nich neni,a ti nad nimi to možno pocuju,ale ktovie..s nimi sme este nikdy nehovorili.
@alenky dohovor tym psychopatom nepomáha, skusali sme po dobrom, prosili sme, nic, no hudba cigani pod vami,tiez to mate pestre teda,co vam poviem, takze je to pravda-ze nikto nic s tym neurobi ?ako takcitam tvoj prispevok?cize jedine predat byt a kupit dalsi ?kde mozno to bude rovnake, hej:D
my pocujeme vsetko tiez ako ty, d sexu, vzdychov, cez otvorenie skrine, klopkace, psov, vzgnutie postele, curanie, uplne proste vštko,co robia ludia,pocujem...a nechcem pocut.
ten,kto to nezazil,asi nevie,ale je to otravne a psychika robi strasne vela, neda sa s tym len tak zmierit, ja som z toho na nervy, tak si neviem predstavit kebyze dieta do toho pride.

baby,a vsetkemu chapem,a nic im nezakazujem predsa, nech si grgaju, sexuju,robia co len chcu,ale aby vkuse dupotali cele poobedie az do večera o podlahu a premavali sa hore dole po byte, a aby rano o 3 20 zobudzali buchanim dveri a skrin? a este aj po nasom upozorneni ? to je trošku moc.
ja chaem,ze aj mna pocut, ked smrkam, kychnem, to je normalka...ale my sa snazime s partnerom zit normalne,ako normalni ludia, tichsi, co su si vedomi,ze pod nimi a nad nimi dakto byva,a nie ako dementi.

@dominika6 tak to neuspejem,pokial policia iba toto berie ako hluk, a narusanie nocneho kludu, ze krik a hudbu, to je potom v prdeli..