Ako zistím, či je rebarbora zrelá?
Ahojte kedy viem, ze rebarbora je zrela? Mam ju prvy krat. Minuly rok som sadila, tento chcem zbierat. Ma akoby kvet. Ďakujem za odpoveď
@maca1984 ja som sa to pýtala prvá ale asi musis mat posledne slovo 🤣 tak este daj komentik
Prvú jar od zasadenia by sa zbierať nemala, aby sa neoslabila... ak máš pocit, že je bojaschopná tak, skús ale radšej striedmo a ku koncu sezóny už radšej vôbec, aby prežila do ďalšieho roku... ak sa ide zo semienka, tak sa dokonca až na tretiu sezónu zbiera...
@lindous prvy rok som nezberala. Teraz uz je velka. Samozrejme pozberam len par stoniek.aby som ju velmi neznicila neoslabila
@neferneferuaton prvy rok sa mysli tento, keďže minuly si sadila a bral sa ako nulty.... Ccize buduci rok je druhy...
@martinkatinka dva roky z nej nemám mat nic? Potom dosť zvláštna rastlina.
@neferneferuaton mozes zbierat, ale len 1/3 listov, ktore jej narastu, inac sa vysili. Kvet treba odrezat tesne pri zemi hned ako sa objavi. A dokedy sa moze zbierat je len orientacne, pretoze dot zavisi aj od miesta kde rastie, vo vyssich polohach a ked je zasadena v tieni tak sa moze zbierat aj dlhsie. A rebarbora sa nevyrezava ale vylamuju sa listy uplne tesne nad korenom
@neferneferuaton preco? Ovocne stromy ti tiez najskor musia vyrast.... Su rozne typy rastlin. Letnicky, dvojrocne, trvalky .....
@neferneferuaton spargla sa zbiera az stvrtu jar pri vysadeni. Nie kazda rastlina v zahrade je redkvicka, ze 6 tyzdnov po vyseve sa zbera. Trosku trpezlivosti by nezaskodilo. Ked sa chystas zahradnkarcit, tak je to celkom uzitocna vlastnost
@viestta ked pozbieram 1/3 ostatne necham tak, potom dalej na jesen je to treba nejako pozriezat olamat?
@viestta chápem ale myslela som ze tento rok aspon niecooberiem
@neferneferuaton nie, ked pozbieras co pozbierat chces tak ju nechas tak, obcas jej hodis trosku hnojiva, obcas ju naozaj vydatne polejes, na jar pozbieras odomrete listy a hodis ich do kompostu. To je vsetko co potrebuje
@viestta vdaka za radu
@neferneferuaton kvet sa vylamuje a vyhodi.

@neferneferuaton už stačí nie ?