icon

Ako zistím, či je rebarbora zrelá?

neferneferuaton
7. máj 2023

Ahojte kedy viem, ze rebarbora je zrela? Mam ju prvy krat. Minuly rok som sadila, tento chcem zbierat. Ma akoby kvet. Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
maca1984
7. máj 2023

@neferneferuaton už stačí nie ?

neferneferuaton
autor
7. máj 2023

@maca1984 ja som sa to pýtala prvá ale asi musis mat posledne slovo 🤣 tak este daj komentik

lindous
7. máj 2023

Prvú jar od zasadenia by sa zbierať nemala, aby sa neoslabila... ak máš pocit, že je bojaschopná tak, skús ale radšej striedmo a ku koncu sezóny už radšej vôbec, aby prežila do ďalšieho roku... ak sa ide zo semienka, tak sa dokonca až na tretiu sezónu zbiera...

neferneferuaton
autor
7. máj 2023

@lindous prvy rok som nezberala. Teraz uz je velka. Samozrejme pozberam len par stoniek.aby som ju velmi neznicila neoslabila

martinkatinka
7. máj 2023

@neferneferuaton prvy rok sa mysli tento, keďže minuly si sadila a bral sa ako nulty.... Ccize buduci rok je druhy...

neferneferuaton
autor
7. máj 2023

@martinkatinka dva roky z nej nemám mat nic? Potom dosť zvláštna rastlina.

viestta
7. máj 2023

@neferneferuaton mozes zbierat, ale len 1/3 listov, ktore jej narastu, inac sa vysili. Kvet treba odrezat tesne pri zemi hned ako sa objavi. A dokedy sa moze zbierat je len orientacne, pretoze dot zavisi aj od miesta kde rastie, vo vyssich polohach a ked je zasadena v tieni tak sa moze zbierat aj dlhsie. A rebarbora sa nevyrezava ale vylamuju sa listy uplne tesne nad korenom

martinkatinka
7. máj 2023

@neferneferuaton preco? Ovocne stromy ti tiez najskor musia vyrast.... Su rozne typy rastlin. Letnicky, dvojrocne, trvalky .....

viestta
7. máj 2023

@neferneferuaton spargla sa zbiera az stvrtu jar pri vysadeni. Nie kazda rastlina v zahrade je redkvicka, ze 6 tyzdnov po vyseve sa zbera. Trosku trpezlivosti by nezaskodilo. Ked sa chystas zahradnkarcit, tak je to celkom uzitocna vlastnost

neferneferuaton
autor
7. máj 2023

@viestta ked pozbieram 1/3 ostatne necham tak, potom dalej na jesen je to treba nejako pozriezat olamat?

neferneferuaton
autor
7. máj 2023

@viestta chápem ale myslela som ze tento rok aspon niecooberiem

viestta
7. máj 2023

@neferneferuaton nie, ked pozbieras co pozbierat chces tak ju nechas tak, obcas jej hodis trosku hnojiva, obcas ju naozaj vydatne polejes, na jar pozbieras odomrete listy a hodis ich do kompostu. To je vsetko co potrebuje

neferneferuaton
autor
7. máj 2023

@viestta vdaka za radu

babulkomale
7. máj 2023

@neferneferuaton kvet sa vylamuje a vyhodi.

Strana
z2