icon

Ako zistiť hodnotu nájdeného prsteňa?

stela222
8. máj 2025

Dobrý deň, v záhrade sme kopali a pes vyhrabal zo zeme prsteň ( bol veľmi hlboko) u nás nikto nemal takýto prsteň za celé roky, čo tu žijeme a musí byť dosť starý. Nemal na sebe eróziu iba bol špinavý od hliny. Vyčistila som ho a chcela by som poprosiť o pomoc, ako zistiť či je to zlato a akú by mal hodnotu.

Ako zistiť hodnotu nájdeného prsteňa?Ako zistiť hodnotu nájdeného prsteňa?Ako zistiť hodnotu nájdeného prsteňa?
queen_mary
8. máj 2025

Alebo skus vykup zlata. Zistia punc, odvazia, a podla toho vykupia. V BA na prazskej je velmi dobry vykup zlata a starozitnosti.

palicka
8. máj 2025

Mojej známej sa stalo niečo podobne ako s touto obrúčkou. Tesne po svadbe jej manžel stratil na záhrade obrúčku. Nikdy ju nenašli, našťastie manželstvo vydržalo. Cca o 35 rokov išli pas, kde kedysi sadili zemiaky preorať. Keďže nemohol traktorista, tak rukami rýľovali. A hádaj, čo našli?

ika02
8. máj 2025

Dúfaj, že keď psík bude hrabať ďalej, nenájde nejakú kostičku, na ktorej bol ten prsteň. Nebývaš na Horehroní?😉🤪

evcagabi
8. máj 2025

Som zvedava, ako to.dopadne 😁

eeffka
8. máj 2025

@stela222 kasli na neprajnikov, ja som vyhrabala na pozemku len stare konzervy 😁
Stale dufam v nejaky krcah s mincami

done
8. máj 2025

ak má prsteň vysokú cenu a dozvie sa to niekto kto ti nepraje, môže ťa dostať do problémov
Zákon č. 40/1964 (Občiansky zákonník) § 135

done
8. máj 2025

mohla to doniesť do záhrady aj straka

vkatush
8. máj 2025
@palicka

Mojej známej sa stalo niečo podobne ako s touto obrúčkou. Tesne po svadbe jej manžel stratil na záhrade obrúčku. Nikdy ju nenašli, našťastie manželstvo vydržalo. Cca o 35 rokov išli pas, kde kedysi sadili zemiaky preorať. Keďže nemohol traktorista, tak rukami rýľovali. A hádaj, čo našli?

@palicka my sme mali v rodine podobne. Stratila prsteň roky dozadu. Jednu jeseň išli vyberať zeleninu a mrkva vyrástla s prsteňom 😂

euka210
8. máj 2025

@stela222 neplati sa za overenie. Boli sme v Zlatokove, ukazali svokrovcov prstene a pozreli, ci je to zlato a ake...farbu mali totiz skor do medena ako take krasne, ake si nasla. Nam ich cenu stiahli z toho, co sme kupovali. V marci bola cena okolo 49/55e/g...ked ma len napr.3g, tak to moze byt 150e.
Ak ma vo vnutri 3 ciarky, tak je to zlato.

stela222
autor
8. máj 2025
@queen_mary

Alebo skus vykup zlata. Zistia punc, odvazia, a podla toho vykupia. V BA na prazskej je velmi dobry vykup zlata a starozitnosti.

@queen_mary škoda to je veľmi ďaleko

stela222
autor
8. máj 2025
@palicka

@palicka wow tak to riadne šťastie 😄

stela222
autor
8. máj 2025
@ika02

Dúfaj, že keď psík bude hrabať ďalej, nenájde nejakú kostičku, na ktorej bol ten prsteň. Nebývaš na Horehroní?😉🤪

@ika02 dúfam, že sa do žiadnej kostičky nezahryzne 😆 bývam vyššie

stela222
autor
8. máj 2025
@eeffka

@stela222 kasli na neprajnikov, ja som vyhrabala na pozemku len stare konzervy 😁
Stale dufam v nejaky krcah s mincami

@eeffka a kto vie možno aj v tej konzerve môže byť niečo schovaté 😄

stela222
autor
8. máj 2025
@done

ak má prsteň vysokú cenu a dozvie sa to niekto kto ti nepraje, môže ťa dostať do problémov

@done dúfam sa nikto taký nenájde. Ďakujem za upozorenie 😊

stela222
autor
8. máj 2025
@done

mohla to doniesť do záhrady aj straka

@done ten prsteň je dosť podobný. To môže byť tiež možné, keď dosť odnášajú všetko, čo sa im leskne 😄

stela222
autor
8. máj 2025
@euka210

@stela222 neplati sa za overenie. Boli sme v Zlatokove, ukazali svokrovcov prstene a pozreli, ci je to zlato a ake...farbu mali totiz skor do medena ako take krasne, ake si nasla. Nam ich cenu stiahli z toho, co sme kupovali. V marci bola cena okolo 49/55e/g...ked ma len napr.3g, tak to moze byt 150e.
Ak ma vo vnutri 3 ciarky, tak je to zlato.

@euka210 vo vnútri má čiarky, ale príde mi to skôr ako po brúsení nie ako označenie. Ten prsteň je veľmi lahký

jankajanka13
8. máj 2025
@bbebe

pripnem sa tu 🙂

@bbebe pripnem sa tiez🙂

janage
9. máj 2025
@done

@done a ako by ten dotyčný vedel či to nepatrilo jej prastarým rodičom napr? Toto zjavne nie je stredoveký artefakt či sada mincí v hlinenom džbáne.
Autorka kľudne to chod oceniť. Zrejme to niekomu sklzlo z prsta pri práci v záhrade.

vierka82
9. máj 2025

Dajú ti za to malo. Keby bol prsteň zlatý dráhy by bol len keby ho predávali v zlatníctve. Keď by si ho chcela predať ty tak by ho od teba kúpili za zlomok ceny

done
9. máj 2025
@janage

@done a ako by ten dotyčný vedel či to nepatrilo jej prastarým rodičom napr? Toto zjavne nie je stredoveký artefakt či sada mincí v hlinenom džbáne.
Autorka kľudne to chod oceniť. Zrejme to niekomu sklzlo z prsta pri práci v záhrade.

@janage
(1) Kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním väčšiu škodu.
V prípade že to patrilo jej prastarým rodičom treba to dokázať a iniciovať dedičské konanie.
Ak jej bude chcieť niekto urobiť zle a nahlási ju, môže mať z toho nepríjemnosti.
Toto nemalo hodnotu ani 300 euro https://www.vranovske.sk/pri-buracich-pracach-n...

janage
9. máj 2025
@done

@janage
(1) Kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním väčšiu škodu.
V prípade že to patrilo jej prastarým rodičom treba to dokázať a iniciovať dedičské konanie.
Ak jej bude chcieť niekto urobiť zle a nahlási ju, môže mať z toho nepríjemnosti.
Toto nemalo hodnotu ani 300 euro https://www.vranovske.sk/pri-buracich-pracach-n...

@done áno hodnotu nemalo veľkú, ale bural zrejme cudzí, nie rodina a on si to prisvojil. A išlo o súbor veci.
Pre mňa úplne iný prípad..
Ja by som prsteň ocenila. V prípade, že by bol extra cenný posnazila sa nájsť predchádzajúcich majiteľov pozemku.
Poviem to takto ak na ulici nájdem peňaženku s dokladmi či platobnú kartu, odovzdám ani nepremýšľam
Ak 5 eur či 2 a nie je jasne komu patria, tam majiteľa hľadať nebudem ani sa trepať na políciu to odovzdať

trisha_r
9. máj 2025
@stela222

@euka210 vo vnútri má čiarky, ale príde mi to skôr ako po brúsení nie ako označenie. Ten prsteň je veľmi lahký

@stela222 no čo ako si pochodila?

stela222
autor
9. máj 2025
@trisha_r

@stela222 no čo ako si pochodila?

@trisha_r pôjdem v pondelok do zlatníctva dnes som tam nemala cestu

lucia11kob
9. máj 2025

Pripinam sa k vám

margolet
9. máj 2025

📌

nominka86
9. máj 2025
@stela222

@bambieblue ale ten prsteň musel byť dlho v zemi neviem či vtedy mohol byť aliexpres 😆 ale aj to môže byť . Opýtam sa v zlatníctve. Ak by mal nejakú hodnotu, tak by som bola rada, ale ak nie, tak nevadí

@stela222 držím prsty. 🤗

balerina2025
9. máj 2025
@stela222

@trisha_r pôjdem v pondelok do zlatníctva dnes som tam nemala cestu

@stela222 no myslim ze vela z nas je teraz zvedavych 👍

daska1991
9. máj 2025

📌

timiiii
9. máj 2025

📌