Ako zistiť hodnotu nájdeného prsteňa?
Dobrý deň, v záhrade sme kopali a pes vyhrabal zo zeme prsteň ( bol veľmi hlboko) u nás nikto nemal takýto prsteň za celé roky, čo tu žijeme a musí byť dosť starý. Nemal na sebe eróziu iba bol špinavý od hliny. Vyčistila som ho a chcela by som poprosiť o pomoc, ako zistiť či je to zlato a akú by mal hodnotu.

Treba kopat hlbsie, o meter nizsie najdes aj majitela.
@stela222 ten prsteň je fejk .Taky istý som minule kúpila na Aliexpresu 😂 už len tá žltá farba mi hovorí za všetko. Ale dobrá bižutéria môžeš nosiť 😁 hodnota je 0,87 centov 🙂
@bambieblue neviem či prsteň z Aliexpressu by vydržal dlhé roky bez korózii zakopaný pod zemou 😆
Všetko čo je žlaté ma punc. Ten prsteň je predsa ošuchany. Pre mňa nulová hodnota.
A kedy pojdes? Celi vikend cakam ako to dopadne 😀😀😀
Normálne chod do zlatníctva alebo záložne a tam ti povedia na 1000% ci je to zlato, koľko kartové a hodnotu, ale iba podľa ceny zlata aktuálnej, nie podľa historickej hodnoty, žiaden ocot ani aliexpres 🙂
Všetko čo je žlaté ma punc. Ten prsteň je predsa ošuchany. Pre mňa nulová hodnota.
@sono2 prosím ta kopec nepuncovaneho zlata mi prešlo rukami, takže nie, nie každé zlato ma puncovnu značku na sebe
Ja som našla po kúpe domu v šopke len fľašku ortute...ale tiež to bolo vzrušujúce 😅
S dcerkou sme davnejsie na prechadzke nasli masivny strieborny prsten. Tusim mal aj punc.
Ak je "podozrivo" lahky, tak to zlato nebude. Zlato je jeden z najtazsich kovov. Ale fakt vyzera velmi zachovalo, ak to nie je zlato, tak tam dlho nebol, alebo je aspon poctivo pozlateny.
A kedy pojdes? Celi vikend cakam ako to dopadne 😀😀😀
@karinss viacere sme chacha
👍
@pochod inac to by som spravila aj ja a este by som sla aj do zalozne, nech mi povedia sumu ...
@balerina2025 mam s tym skúsenosť a na 3 miestach 3 rôzne ponuky mu dali 😁
@stela222 choď do záložní. Tam ti povedia hodnotu,alebo Zlatník.
@bambieblue neviem či prsteň z Aliexpressu by vydržal dlhé roky bez korózii zakopaný pod zemou 😆
@patrikjames hlavne ak Aliexpres este ani neexistoval 😀
Vyzerá to na zlato hoci je divne, že tam neni punc. Puncuje sa už dosť dlho. Cena za 14k zlato je cca53€/gram ak ho zlatníctva vykupujú . Plus ak je pekne spracovaný tak čosi na vrch.
🥕 Pripichnem sa mrkvou, zaujíma ma , ako to skončí 😀
🦴ja sa pripnem kostickou (ked uz ho nasiel pes). Tiez ma zaujima koniec pribehu 🙂
Aj ja som zvedavá 🙂
Aj ja som zvedava🙂
💎 ja sa pripnem , dúfam, že je to zlato a budeš mať niečo z toho 👍
@stela222 v Košiciach pri obchodnom Dargov bol kedysi úrad a tam zhodnocovali takéto veci za poplatok dali potvrdenie o kvalite zlata striebra atd. Ako študenti sme našli takto náramok a zistili, že vôbec nie je zlatý. Aj nám k tomu dali papier. Ale neviem ako sa ten úrad volal.
🎁 pripínam sa tiež, kedže je to prekvapko, tak darčekom 🙂
Tiež som zvedava👍
@stela222 Šikovný psík
.

Mojej známej sa stalo niečo podobne ako s touto obrúčkou. Tesne po svadbe jej manžel stratil na záhrade obrúčku. Nikdy ju nenašli, našťastie manželstvo vydržalo. Cca o 35 rokov išli pas, kde kedysi sadili zemiaky preorať. Keďže nemohol traktorista, tak rukami rýľovali. A hádaj, čo našli?
@palicka aj môjmu otcovi sa to stalo,ale on robil s rylom a obrúčka sa mu napichla na špic.....roky bola v zemi.