icon

Výber zásnubného prsteňa: Akú veľkosť diamantu zvoliť?

jakub333
Dnes o 15:20

Ahojte,

v lete plánujem s priateľkou zásnuby a tak by som sa chcel s Vami poradiť ohľadom výberu prsteňa.
Priateľka je veľmi decentná a už postupom rokov naznačovala že by chcela skôr menej extravagantný prsteň.
Preto som pozeral prstene s 0.10 ct diamantom s bielym zlatom. Chcel by som spýtať na názor, nakoľko si neviem ani predstaviť aký veľký ten diamant bude a či nebude nejak veľmi minimalistický alebo ísť skôr do 0.20 ct.

Dik za všetky rady

januska12323
Dnes o 15:21

Zober ju nech si sama vyberie.

jakub333
autor
Dnes o 15:23
@januska12323

Zober ju nech si sama vyberie.

@januska12323 skôr by som chcel ísť do prekvapenia na dovolenke

anonym_91e244
Dnes o 15:36

@jakub333 ked nevies, googli 🙂 hned prvy odkaz co mi naslo, kde pisu, ze taky diamant ma cca 3mm, https://www.briliantove-sperky.sk/o-sperkoch/di...

beata_k
Dnes o 15:48

@jakub333 Nemusis ju brat do zlatnictva, ale urcite sa jej opytaj. Pripadne popros vasu znamu nech sa poinformuje doverne miesto teba. Kazdopadne daj si veeelky pozor na velkost. Neda sa priliz zmensovat/zvacsovat. Nieco ano, ale nie velmi. Ak by sa mal zmensit prilis hrozi, ze haciky, ktore drzia kamen sa prilis uvolnia tym, ze sa samotny prsten zmensi.
A este nekupuj prilis do vysky. Zatahuje sa to o sveter.
Drzim prst pri vybere.

sense
Dnes o 15:49

Ja mam 0,2ct, je akurat 0,1 by bol maly na moju ruku resp hrubku prstov. A tiez nevystupuje takze sa nezatrhava

jakub333
autor
Dnes o 15:58
@sense

Ja mam 0,2ct, je akurat 0,1 by bol maly na moju ruku resp hrubku prstov. A tiez nevystupuje takze sa nezatrhava

@sense ma veľmi malú ruku a aj prsty, veľkosť bude cca len 51 mm. Preto rozmýšľam

jakub333
autor
@beata_k

@jakub333 Nemusis ju brat do zlatnictva, ale urcite sa jej opytaj. Pripadne popros vasu znamu nech sa poinformuje doverne miesto teba. Kazdopadne daj si veeelky pozor na velkost. Neda sa priliz zmensovat/zvacsovat. Nieco ano, ale nie velmi. Ak by sa mal zmensit prilis hrozi, ze haciky, ktore drzia kamen sa prilis uvolnia tym, ze sa samotny prsten zmensi.
A este nekupuj prilis do vysky. Zatahuje sa to o sveter.
Drzim prst pri vybere.

@beata_k ďakujem za radu

sense
@jakub333

@sense ma veľmi malú ruku a aj prsty, veľkosť bude cca len 51 mm. Preto rozmýšľam

@jakub333 tiez mam 51 velkost. Zbehni do zlatnictva a nechaj si ukszst a podla toho sa rozhodni

vkatush
Dnes o 16:00

Požiadaj ju s krabičkou, daj tam papierik, fake prsteň z čiňaku, nič,... A nech si ide vybrať sama, teda spolu s tebou.
Ženy, ktoré si dajú veľmi záležať na svojich šperkoch, nechceš zle prekvapiť.

(Mám tak kamošku, kde sa chlap vôbec netrafil. Nadávala, že lepšie by bolo, keby jej tam dal šnúrku od topánok 😂)

januska12323
Dnes o 16:03
@jakub333

@januska12323 skôr by som chcel ísť do prekvapenia na dovolenke

@jakub333 chápem ale fakt je lepšie keď si sama vyberie. Ja by som radšej dostala cukrikovy prsteň pre deti ako prsteň aký sa mi nepáči.

muchotrafka298
Dnes o 16:20

Ja som napriklad dostala prsten, ktory som chcela, ale nie ako zasnubny. Vobec sa ako zasnubny nehodi a dost ma to aj zaskocilo, ze preco zobral moj ex toto, ked stylovo je zasnubny prsten uplne iny. Vedel, co sa mi paci, lebo som pomahala vyberat prsten jednemu kamaratovi a on bol pri tom. Cize vedel dobre, ze ake typy sa mi pacia. Kupil nieco ine. Mohol mi ho dat inokedy, nie ako zasnubny. Ja by som si najradsej vybrala sama, aj ked ano, nie je tam ten moment prekvapenia.

petamich
Dnes o 17:22

Chod sa pozriet do zlatnictva 🙂 budes mat predstavu ako taky kamen vyzera. Kazdopadne ja byt na tvojom mieste, spytam sa jej aspon na predstavu. Ak by som to ja nechala uplne na manzela velmi pravdepodobne kupi taky, ktory by bol uplne mimo (tvarom, farbou zlata, velkostou kamena). Poslala som mu par tipov "keby nahodou" a vybral o nejaky cas a uzasny. Obaja sme spokojni.

pinkgirl
Dnes o 17:59

Ja by som ju nechala nech si prsteň sama vyberie.
A páči sa mi nápad vkatush - použiť lacnú atrapu a potom ju vezmi do zlatníctva. A pre istotu si predným pozri ponuku aby si vedel koľko budeš potrebovať peňazí.
Prsteň by sa mal páčiť vám obom, je možné že fakt netrafíš jej vkus.

elz1920
Dnes o 18:42

Pokiaľ si z Bratislavy, môžeš omrknúť naživo na Dunajskej.

anonym_811b9f
Dnes o 18:43

dostala som prsteň, ktorý nemá diamant, ani nevypadal ako snubný. Vybral ho manžel a to si vážim. Je jedno, aký je. 🙂 Ale je pravda, že ja som snubný dostala až po tom, čo sme už mali objednané obrúčky a vytlačené pozvánky. Manžel ma požiadal o ruku s tým, že aj to patrí k tomu. 🙂 Sme spolu už 21 rokov. U nás to nebolo o prsteni, ale o láske. 🙂

anonym_0ea913
Dnes o 18:56
@anonym_811b9f

dostala som prsteň, ktorý nemá diamant, ani nevypadal ako snubný. Vybral ho manžel a to si vážim. Je jedno, aký je. 🙂 Ale je pravda, že ja som snubný dostala až po tom, čo sme už mali objednané obrúčky a vytlačené pozvánky. Manžel ma požiadal o ruku s tým, že aj to patrí k tomu. 🙂 Sme spolu už 21 rokov. U nás to nebolo o prsteni, ale o láske. 🙂

@anonym_811b9f u nikoho ineho to o laske nebolo, kazdej nam slo len o prsten 🤷‍♀️ ach tieto komentare

anonym_736bfc
Dnes o 19:17
@anonym_811b9f

@anonym_811b9f o láske 💝💞, to je krásne, ostatné suky len po prsteňoch idú 🥹

anonym_4982aa
Dnes o 19:17

Moze si vybrat sama, preco by nemohla? Kupite ho spolu, s tym, ze ho dostane neskor v tu pravu chvilu.
Aj vlk bude nazraty aj koza cela. Bude prsten taky ako sa jej paci a presne pre nu a aj ty budes mat prekvapenie na dovolenke.
A nemusis ani silou tlacit na diamant. Osobne som diamant nechcela, prsten drahy ako cele peklo a diamant, aby clovek lupou hladal, okrem toho by som sa ho presne kvoli tomu bala nosit, ze ho stratim, alebo ze ma nejaky debil kvoli mikrodiamantu prepadne a klepne. Dakujem, neprosim.
A bielemu zlatu tiez neholdujem, napriklad.
Ano, ano, ide o lasku, gesto, bla bla, ale nosit cely zivot na prste nieco co sa mi nepaci a je mimo mojho vkusu nieje bohvieco.