Ako zmierujete s tým, že starnete?
Ako sa zmierujete s tym, ze starnete🤣bola som hrdinka ako dobre stale vyzeram a veru prislo aj na mna.Sedive vlasy nemam, ani extra vrasky, ale vidim ako mi zacala ovisat tvar lica, celulitida, priberam mam suchsiu pokozku na rukach.Mam 46 r kedy ste si uvedomili, ze ste zostarli a prehupsli sa do veku kedy mozete byt babky?Ja som za rok, dva velmi zostarla, ked pozeram starsie fotky.Deti su uz velke vehementne nam davaju najavo
Tak ja som sediva od 25 🤷♀️ môžeš byť ešte rada
@aurorastone2 napodobne.. Pred 30tkou šedivé vlasy. A mam tmavo hnede svoje, takže to hneď vidieť kazdy jeden 🙄
Ja mám tiež 46r., mám aj veľké deti (aj dospelé) ale aj malú 3-ročnú, takže ešte si nemôžem dovoliť byť veľmi stará, o "babke" ani nehovoriac. Šediny mám roky rokúce, farbím sa, aby som si ako tá babka nepripadala. AJ kilá navyše mám od mladosti, je to len horšie. ALe tým že mám aj malé deti, musím byť funkčná, hoci by som už taký pokojnejší život celkom aj uvítala. Každopádne ja sa ešte plánujem rozbehnúť v práci a pod., mám plány do života, zostarnúť plánujem tak po päťdesiatke najskôr 😉
@zafir01 presne a par som mala už ako som bola v maturitnom ročníku si pamätám
Ja mám 48 skoro 49 a stará sa naozaj necítim,mám už troch dospelých synov 29,25,22 ale ešte aj dve dievčatá 14 a 10 najmladšia je autistka ,takže sa musím naplno venovať jej a prispôsobovať sa jej takže nemám čas musieť na to že som stará musím všetko stíhať beh za najmladšou,prácu šedivá som už dávno takže farbenie vlasov je nutné ale iba to mi vraví že asi mám viacej rokov ale stará nie som
Nikdy som nebola krásavica, nadváha a celulitída ma sprevádzali snáď vždy tak možno preto vrásky a sivé vlasy až tak neriešim. Keď má niekto príliš blbé reči tak poviem že kult večnej mladosti a krásy je tak trápne mainstreamovy, že vzhľad zanedbaná stará mrochta sa stal avantgardou 🤣🤣🤣
@katka700 moja krvná skupina 🙂, a ja som si pre istotu strihla v 38 druhé dieťa v 40 rozvod a v 41 hypotéku ako matka samoživiteľka, teraz v 50, sa cítim lepšie ako kedykoľvek predtým a už pár rokov máme s priateľkami heslo, sme tak staré aby sme robili čo chceme a vyzerali ako chceme a dosť mladé aby nám bolo jedno čo si kto myslí 🙂🙂🙂
Ja velmi dobre, cim som starsia, tym sa citim krajsia. Len to telo chradne, kazia sa oci, zuby, bolia klby. Ale vraskava nie som, ovela mladsie zeny maju vrasky okolo oci, to je asi genetika.
Vlasy si farbim, mam ich dlhe, som stihla, cize ja odmietam byt pekna dama ako pise @luscious ja som typ na slim rifle a kozenkovu bundu, ziadna teta. Mam 48.
A čo si si myslela, že budeš mať večne 20 rokov ? Ani ja nie som nadšená, že mladosť už odišla, ale - dôležitá vec pre Teba: vek je fakt len číslo, mám trošku viac rokov, ako ty, aj sem tam vrásku, aj ovisnutá kožu, ale som obklopená dobrou a veselou partiou ľudí, či v práci, či v súkromí, veľa ľudí mi povie, že stále dobre vyzerám, ale to je o vhodnom líčení, vkusnom oblečení a v neposlednej rade o dobrej nálade,,,,takže nerozmýšľať nad debilinami....
Keď nemáš v 46 extra vrasky nemusíš nič riešiť.
Mam 33. Sive vlasy uz davno. Aj celulitida.
Hmmm mam pocit ze si mozes ubrat aj 10-15 rokov.
Kazdopadne starnut s graciou je moja predstava.
Starat sa o seba v ramci normy a primerane veku.
mám o rok viac, ale stará sa necítim. Mám kopu záujmov. Dcéra dospelá, tak keď neriešim nejaké problémy, tak sa venujem sebe - spravila som si externe školu, cvičím, cestujem, učím sa cudzie jazyky, chodím skamarátkami na kávu. Začala som sa stravovať podľa ajurvédy, takže pripravujem si rôzne recepty . Chodím na rôzne semináre, kurzy. Objednávam si kvalitnú a cenovo dostupnú kozmetiku - retinol, kyseliny, začala som ,,cvičiť,, tvárovú jogu. Celulitídu som zredukovala stravovu a športom. No a 2x ročne chodím na farbenie vlasov.
Inak na ruky si dávam to čo na tvár- retinol, kyselinu , objednávam s natureal.sk. Tam vedia aj poradiť + vazelínu. Nemám ich také suché ako moje rovesníčky. Fyzicky sa cítim dobre, únava už je väčšia ako kedysi ale nie až taká že by ma v niečom obmedzovala. Našla som si ešte jednu prácu, ktorá ma baví a tam mám dosť vyplnený deň . A zaplatila som si trénera na plávanie a naučila som sa poriadne plávať, konečne 😂
Raz do mesiaca masáž - to som si povedala na jar a zatiaľ to dodržiavam. Striedam ich , raz relaxačná, lávovými kameňmi, reflexná.....
Oblečenie nosím také aké sa mi páči - väčšinou farebné, tak zo zadu mi niekedy typujú 20 rokov. Spredu z dialky na 35 a z blízka na 40 😀
@0silvia0 🙂 ja tiež odmietam byt “teta” tiež sa obliekam “mladistvo” , rifle, ak dovolí počasie tak aj crop top 🙂. Šediny mám tiež … ale farbim
No ja som sa desila 40. To je taky milnik. Starnutie vidi a pocituje kazdy. Bohuzial.. Po 40 je uz aj starostlivost narocnejsia. Vlasy sedive nemam, staram sa v ramci moznosti. Vzdy som vyzerala mladsie, teraz ma uz vek dobehol. Ale ked vidim rovesnicky, stale som na tom dobre.🙂
Uz nas stoji viac namahy, aby sme vyzerali mladistvo. Predsa..mlade uz nie sme. Aj ked si to mnohe myslia..vek nepusti.
@stanulienkat tak zase nemôžeme čakať, že v 50ke budeme vyzerať na 20. To by ani plastiky nedokázali. Ale dá sa s tým aspoň niečo urobiť. Ale hlavne treba sa dostať do stavu, že nie sme strhané, uponáhľané a strápené. To veľmi zostaruje. Ja už som sa naučila problémy skrývať. Aj tak mi druhý nepomôže, tak čo sa budem sťažovať a tváriť že mi je ubližované. Spracovala som krivdy, nespravodlivosť a snažím sa niekam to ,,dotiahnuť,, aj po duchovnej stránke - meditácie, splňanie si snov a pod.
Ja mám 47, o dva týždne bude zo mňa babka 😃 (síce "len" nevlastná, ale nevadí). Vzhľad ma netrápi, skôr tie zdravotné aspekty. Zatiaľ ešte vidím, ale už cítim, že nepotrvá dlho a budem riešiť okuliare do blízka. Neustále riešim zuby, za posledné 2 roky sa mi zlomili 3! ☹️, pomaly sa bojím do niečoho tvrdšieho zahryznúť, čo zase bude. Okrem toho mám už asi 4 roky chronický zápal achiloviek, nie je to nejaké hrozné, ale na behanie, skákanie môžem zabudnúť a to som behala celý život. S týmto obmedzením pohybu súvisí nárast hmotnosti. Áno, minulý rok som dosť schudla, ale už je to späť. Chystám sa zase začať podľa kalorických tabuliek, ale zatiaľ som sa nedostala od plánov k činom. Tak nejak sa utešujem, že tučná nie som a v tomto veku už je tých zopár kíl navyše OK. Ale viem, že nie je, necítim sa takto dobre. ☹️ Ďalšia vec je blížiaca sa menopauza... zatiaľ ešte neprišla, ale už sa hlási. Čiže, výzor je fakt to posledné, čo by ma trápilo.
@kvetinka75 ahoj prosim ta to retinol co si davas na tvar si natries ruky tym? To mi nenapadlo dobry napad
@bellla25 áno, keď dávam na tvár retinol dám aj na ruky a keď dávam kyselinu aj tú na ruky. Aj na krk a dekolt.
Teraz cvičim tvárovú jogu na spevnenie spodných kontúr tváre - brady a na krk. Uvidím aké budú výsledky.
@h2 na menopauzu skús bylinky a hormonálnu jogu. Ja už preventívne občas pijem a cvičím.
@kvetinka75 Vďaka, čo konkrétne užívaš?
https://eshop.natureal.sk/sk/pletova-kozmetika/... ja mám teraz 2%ný. Keď ho miniem prejdem na silnejší, nech si pleť zvykne. Ja objednávam z tejto stránky, aj kyseliny. Teraz mám túto https://eshop.natureal.sk/sk/pletova-kozmetika/.... Ja si vždy nechám poradiť, napíšu mi čo je pre mňa vhodné, čo s čím kombinovať a čo nie. Ja som spokojná. Neskôr chcem aj C-čko skúsiť. Sú tam aj referencie.
Teraz mám aj sérum Buffet, to používam krátko, tak uvidím či budú nejaké výsledky. To si dávam ráno. Ale nejakú mám suchú pokožku po ňom. uvidím časom. PRed tým som mala sérum od dr. Sandra a to bolo dobré. Možno sa k nemu aj vrátim
@kvetinka75 aj ti Buffet a retinol pomaha? Ja po roku nevidim rozdiel.
@h2 ono je toho veľa, len nedá sa všetko naraz vyskúšať. Tak postupne skúšam čo mi sadne. Aj z iných značiek.
@stanulienkat Buffet mám iba 3 týždne takže neviem ešte posúdiť, ale dosť suchú tvár mám po ňom. Retinol - hm - minulú zimu som mala slabší, nejaké zázraky nespravil ale vrásky mi nepribudli. Na to, že koľko málo spávam + starosti a tak, mám celkom dobrú pleť. Nie je už až taká suchá. Po lete mám viac vrások ale nie nejakých tragických a vysušenejšiu pleť tak som si objednala silnejší, uvidím čo to spraví. Mám ho mesiac. Ale oproti kamarátkam mám oveľa menej vrások. Tak či je to vďaka Retinolu - neviem. Ale je fakt, že by to chcelo niečo silnejšie ale neviem čo, tak postupne skúšam. Uvidím aké budú výsledky na konci zimy a budúci rok by som skúsila niečo iné. Ale pravda je, že vrásky sa mi neprehlbujú a pleť je menej suchá. Niektoré úplne jemné sa trošku stratili. Musím si niečo zaobstarať aj na leto lebo vtedy sa tieto prípravky nesmú a to slnko mi zhoršuje pleť. Potom ju v zime dávam dokopy. Budúcu zimu plánujem niečo na odstránenie pig.škvrn a je tam aj jedna kyselina taká červená na exfoliáciu, tak som aj nad tým rozmýšlala. Používa sa raz do týždňa. Nechám si potom poradiť, nech si nezničím tvár.
Ja mam dnes/zajtra 43r a veru, od 40r chodim na menej invazívne zákroky….raz za rok sa dam napichat, trosku pichnem usta, aby mi neovisali 😁 Snažím sa byt upravená, deti uz kus podrastli, tak aj casu je trochu viac….myslim, ze kazdy muz chce mat po boku pekne upravenú zenu, nemoze to byt extrém, samozrejme, ale upravovať by sa zeny mali aj v 60r veku primerane…..
Ja vo všeobecnosti mam problem so starnutím….odkedy si pamatam. Nie s mojou osobou ako takou….ale s tym, ze zivot je naozaj krátky a bola som si toho vedomá aj ako mlada, ze to uletí….teoreticky v mojom veku uz ludia aj umieraju a ja sa teda ani zďaleka nechystám, desim sa toho, ze by som tu nechala vsetko, moje deti, muza…no a ked sa dozviem, ze ten alebo onen umrel, moja veková kategória, tak ma to dokaze velmi rozladiť. Vzdy Hivorim, ze mne nestaci 24hod, ani 90r, ze by som chcela zit 120r, ale starli by sme pomalšie proste, aby som postihala vsetko, co by som rada 😁, aby som si mohla kazdeho dostatočne užiť…a tak, no …. 😁😁
Opticky na 43r nevyzeram, aj keby som teda nechodila na zákroky, ale aj tu musi mat clovek trochu šťastia ….cely zivot som bola stihla, mohla som zjesť aj koňa aj vola, sediva zatial nie som (blond od prírody), takze aj príroda mi kus dopriala ….ale ako som pisala…ja nemam problem s mojou osobou ako takou, ale celkovo, ze zivot preteká medzi prstami….a veeeeeeelmi rychle.

Ako nas nepotrebuju 15, 17 r hovori asi za vsetko.
A mna chytila panika, ze sme uz stari:(kedy sa to stalo teraz som mala 40 tku a chcela 3 dieta