Ako zmierujete s tým, že starnete?
Ako sa zmierujete s tym, ze starnete🤣bola som hrdinka ako dobre stale vyzeram a veru prislo aj na mna.Sedive vlasy nemam, ani extra vrasky, ale vidim ako mi zacala ovisat tvar lica, celulitida, priberam mam suchsiu pokozku na rukach.Mam 46 r kedy ste si uvedomili, ze ste zostarli a prehupsli sa do veku kedy mozete byt babky?Ja som za rok, dva velmi zostarla, ked pozeram starsie fotky.Deti su uz velke vehementne nam davaju najavo
Môj recept na spomalenie starnutia je novorodenec k 40tke a sťahovanie do nádherného bývania🙂. Začala mi/nám Nová etapa života.
Volám to verzia môjho života 2.
korcule a lyze uz ani ja, beh taky pianko hej, u mna musi byt joga, pilates, lahke cinky.
ano, postavu ma lepsiu, ako v 20-tke-vtedy sice stihla, ale nie tak spevnena.
ale 40, 50 nie je 20, darmo by som sa hrala na predmenoapauzneho certika a dala si hoc aj cely fejs natiahnut. ono aj tie vypolstrovane hviezdy sice su bez vrasok, ale s 20 tnickou sa nemozu porovnavat
mna by novorodenec uz odpalil, som prestastna, ze dieta je velke. ale stahovanie nas este caka, na to sa tesim.
@kofa77 ja som sa tento rok sťahovala. Som sa rozhodla povyhadzovať všetko nepotrebné. Ak by som sa ešte raz, nech toho nemám toľko
A vrásky mám síce, ale nie moc, mám geneticky dobrú pleť, šedivé vlasy žiadne, čomu nerozumiem, mama mala od 30tky a kilá navyše samozrejme hej, ale cítim sa vo svojom tele lepšie, ako kedykoľvek predtým. V 40tke dôjde človek do takého vyrovnania a spokojnosti.
Pre mňa je 40+ super vek.
@slniecko5 tak to vôbec nie je pravda. Mám kámošky čo mali dieťa v40ke , teraz 50 a padajú na hubu. Tak mi závidia, že môžem spať celú noc, robiť si svoj program. NEmajú čas sa venovať sebe, mnohé sú zničené, ustarostené. Ešte v 40ke sa to ako tak dá ale mať puberťáka v 55 ke. Toto nieeeee.
ano, spokojnost, zmierenie, furt som daco riesila, telo, handry, kraviny.. asebavedomie mam, ako mlada som mala nizke, skoda, lebo ma brzdilo vo vela veciach, ktorym ale teraz uz usiel vlak
@kvetinka75 pre jedného nie, pre druhého áno.
Ok, veď ty nemusíš🙂.
@slniecko5 v 40 ke možno ale by ma zaujímalo ako to budú vidieť v 55ke.
@slniecko5 Paráda 😊 Držím palce. Tiež mám po 40-ke, doma batoľa a puberťáka.
ja som dieta rodicov 40- tnikov. za mna nikdy...
Inak 40+ človek žne, čo sial, podľa mňa.
Aj finančne, aj vzťahovo, aj sám voci sebe.
@charliee1980 uplne mi hovoris z duse, mam len 30, ale uz teraz sa desim, ako to leti a ako rychlo deti rastu a my starneme a zivot nam uteka pomedzi prsty. Neznasam nevyuzity cas, preflakane dni (v zmysle nic som nezazila, nijak som sa neposunula vpred a ani som si neoddychla).. na svete je tolko krasy a zaujimavych veci, ze na to jeden zivot bezneho cloveka nestaci.. z toho je mi casto smutno..
Myslím si, že starobu treba prijímať ako prirodzený jav a netrápiť sa vekom. Človek je tak starý, ,ako sa cíti. Všetko je o duševnej pohode, o tom, či človek o seba trochu dbá. Treba žiť aktívne. Potom človek vyzerá mladšie, než mu ukazuje vek v OP.🙂
@radkaradix preto si treba určiť priority. Tiež som toho mala veľa, nedá sa všetko stihnúť. Tak som to zredukovala. Žiaľ, inak sa nedá. Preliezť celý svet, vedieť 5 jazykov, venovať sa viacerým športom, rodine, záhrade, knihám, relaxu, variť,,,,,,
@kofa77 A aké negatíva vidíš? My ako deti sme nenašli žiadne.
Ja sa takto cítim cca. Týždeň pred menzesom.. Sivá pokožka, suchá, ovisnuta...
mám 45, deti 14, 11, 8 tak aj vďaka nim sa cítim o 10 r. Mladšia... 🙊 😁
@andula77 ja sa zase pri mojej 22 ročnej dcére cítim ako jej staršia sestra. Riešime rovnaké témy - kozmetika, len pre inú pleť, oblečenie, nosi aj moje, takže asi až tak hrozne sa neobliekam, cvičenie, filmy, školy - ona študuje, ja som študovala - mali sme niektoré rovnaké predmety, tak sme sa doplňali.
@kvetinka75 nemám peniaze navyše na takéto fľaštičky... Meliem si ľanové semienka a verím na zázraky.. 🙊 😁
@andula77 tak ja miniem cca 30 eur za pol roka na takéto flaštičky, takže radšej si nekúpim sladkosť a kúpim toto. Ale tiež si meliem všeličo - 😉
Nikdy som sa s tým nezmierila - ani vtedy, keď som mala 25 a ani sa nezmierim a to budem mať 57. Je to proces, ktorý človek pre niečo prežíva. No ja verím tomu, že keď človek pochopí, čo je v skutočnosti príčinou stárnutia a smrti, môže dostať odpoveď aj na to, či sa tento proces v nás niekedy aj obráti. Hovoríme si, že stárnutie je niečo "prirodzené", pretože každý z nás mu podlieha, ale nie niečo žiadúce, pretože by sme ten proces najradšej zastavili. Verím, že príde doba, kedy človek už nebude stárnuť, ale bude plný mladistvej sily - inak by výkupná obeť Ježiša nemala žiadnu cenu. A Najväčší človek, ktorý kedy žil predsa pre niečo na zem prišiel, aby nás vykúpil z hriechu, ktorý sa prejavuje práve stárnutím a smrťou....
@jana_eyre_2 v tomto ti rozumiem, ja sa obcas tiez nespoznam v zrkadle. Proste tam vidim dospelu zenu a ja sa beriem ako nejaka 20-ka, a nie 37 rocna co realne som. Proste som zostala a moj mozog to zabudol evidovat. Tiez vraj vyzeram mladsie, nemam nadvahou, zatial nesediviem, ale uz na tvari vidim ze koza nie je to co byvala. A tiez to vidim na synovi, som rada ze je samostatny za rok pojde do skoly a pritom sa iba vcera narodil 🤦🏼♀️
Vies co mi pride vtipne? Ja si pripadam ze nestarnem a mam 20, ked zakaznikovi v praci poviem ze mam 4 rocneho syna tak sa usmeju a ja stale cakam ze sa zacuduju, ze taka mlada a uz má dieta? Joj moja, ten vlak uz veru usiel 😂
Netreba zo seba robiť mladicu, lebo je to smiešne...Ale treba starnúť s gráciou...
@jablkovastrudla hahaha, presneee, ja stale cakam na komentare, ze taka mlada a uz ma take velke dieta :D :D pritom som ho nemala vobec mlada :D :D a tiez som sa v hlave zasekla niekde okolo 20tky a nedokazem vnimat svoj skutocny vek, casto aj zabudam, kolko to vlastne mam..
@zuzanockamt ak pominiem rozdiel vlastne dvoch generacii, tak uplne iny vkus v hudbe, knihach, zivotny styl, nazory, nikdy sme si neboli velmi blizki, milovali ma a dali by za mna dusu, ale blizki sme si neboli, boli niekde inde, ako ja
uz za sociku, ked aj 30 tnicky vyzerali uplne inak ako dnes opm ako dieta vnimala ten rozdiel
ja na VS a rodic uz sa chystal do dochodku-len nebolo prachov, tak robil tzv na percenta, cize do doby dnesneho normalneho odchodu do dochodku-roky tesne po revolucii..
dieta v relativne mladom veku musi neskor riesit uz zdravpotne problemy rodicov, ktori i su v dochodku, popri tom ma vlastne casto uplne male deti- ked tiez naskocilo na ten trend rodit okolo 40-tky, tzv sendvichova generacia
a ani stari rodicia, ktori su uz tym padom na urovni prastarych rodicov so svojimi zdravotnymi problemami sa nemozu venovat vnucatam.
ale internet je plny zien, ktore v 50 vyzeraju na 30, v 30tke od nich pytaju obciansky a ich matky v 70 tke zlyzuju Alpy. ano, aj taki su, ale je ich zanedbatelna mensina. Slovensko je v rebrickoch zivotnej urovne, zdr. starostlivosti, prijmoch vzdy na chvoste EU a taky je aj ziv. styl dochodcov... ale to je o inom.
skusenosti su neprenosne, takze kazdy ma ine, samzrejme
@radkaradix pekne to nastve, ze? 😂😂😂

@ndrag pri športe sa dá dlho vydržať. Ja mám už skoro 48 a keď športujem pravidelne, vydržím toľko čo v 30ke, len už niektoré pohyby kvôli kolenu nemôžem - nemôže sa dostať do určitého uhla, inak bolí, takže lyže a korčule u mňa už skončili. Ale to ma vôbec netrápi. Pri iných športoch s tým problém nemám.