icon

Ako zmierujete s tým, že starnete?

24. nov 2022

Ako sa zmierujete s tym, ze starnete🤣bola som hrdinka ako dobre stale vyzeram a veru prislo aj na mna.Sedive vlasy nemam, ani extra vrasky, ale vidim ako mi zacala ovisat tvar lica, celulitida, priberam mam suchsiu pokozku na rukach.Mam 46 r kedy ste si uvedomili, ze ste zostarli a prehupsli sa do veku kedy mozete byt babky?Ja som za rok, dva velmi zostarla, ked pozeram starsie fotky.Deti su uz velke vehementne nam davaju najavo

76california
25. nov 2022

@andrea_ff jasné, kľudne...🙂

vienala
25. nov 2022

Ja som si nedavno uvedomila, ze v podstate az po 40 si plne dokazem uvedomovat svoju zenskost. V dvadsiatke som bola siva myska s mnohymi komplexami, okolo 30.do 40.rokov som sa nezastavila - tri deti, zamestnanie, starosti s domom, proste takmer nulovy cas na seba. A dnes po styridsiatke mam konecne cas aj na seba, deti uz nie su uplne male, mam stabilnu pracu, hypoteku splatenu. Citim sa vnutorne max.na 35, skoda, ze moja mysel starne podstatne pomalsie ako telo. Mam 170 cm a nosim velkost M, takze postavu mam udrziavanu, nemam problem si dat mini (samozrejme, decentne). I ked podla okolia vyzeram mladsie, uvedomujem si, ze v tvari nie je jednoduche vek oklamat. Vrasky nemam takmer ziadne, uz dva roky chodim na vyplne, ale co mi vadi, su viecka a vidim uz aj padanie kontur tvare. Viecka nie je problem, da sa ist na plastiku, ale co s tymi konturami tvare? Velmi zvazujem liftingove nite, ale bojim sa, ze to nevyjde podla predstav a to neviem, ako by som sa prijala, byt s takou "pokazenou" tvarou.
Inak, na pocudovanie, teraz som sama so sebou najspokojnejsia za cely zivot. Obliekam sa moderne (predtym ma moda vobec nezaujimala), malujem sa a upravujem, bez toho by som do prace nesla. Mnohe moje kamosky to uz vzdali a hovoria naco sa snazit po styridsiarke. Ja to nechapem, ja sa teda stara a rezignovana sama sebou vobec necitim. Len lutujem, ze som sa sama sebe takto nevenovala aj skor.
Inak, lekarka, ku ktorej chodim na vyplne, ma 64 a vyzera max.na 50, tak stale mam nadej, ze sa da to starnutie predsa trochu prekabatit 🙂

jesenzima
25. nov 2022

Taaaaak, beriem to s humorom 😀 síce mám ešte "len" 35, ale tak šediny a kruhy pod očami a vrásky ... No lepšie to už nebude 🤭

0silvia0
25. nov 2022

@vienala mne zasa to padanie kontur tvare vobec neprekaza, ved je to prirodzene, ze clovek v 40-50ke nemoze vyzerat stavnato ako v 20ke.

kiki68
26. nov 2022

Normalne, proste starnem ako kazdy tvor. Ako clovek musi vediet, ze sice su kremy a Botox a hovadiny, ale stale to neni zazrak a starnut bude. Ja mam prave dojem, ze som ako starsia spokojnejsia nejak s tymto. Co ako mlada som stale nieco na sebe neznasala. Mladost pochabost ze 😀

vienala
26. nov 2022

@0silvia0 tak ja s tym prave najviac bojujem - aby som to prijala a neriesila (co ine mi ostava, vsak?). Ale je to asi tym, ze nemam ziadne zdravotne problemy, tak riesim prkotiny. Asi prvyktat v zivote mam trochu viac casu na seba, tak si to vsimam a vidim to v podstate na kazdej zene nad 40.
Ale, co som si vsimla v nejakej inej teme, mas skvele vlasy, takymi sa fakt moze pochvalit minimum zien nad 40, v podstate aj mnohe mladsie take nikdy mat nebudu - ja fakt len ticho zavidim, i ked sama mam vlasy celkom fajn 🙂

0silvia0
26. nov 2022

@vienala asi mas pravdu, ja sa pomaly rozsypam, tak mna kontury tvare netrapia😀. Dakujem, to je u mna paradox. Vzdy som si davala svoje huste vlasy zostrihavat a az teraz pred patdesiatkou som ich nechala na podnet mojej dcery narast.

babulkomale
26. nov 2022

@akvi ja som mala starsich rodicov lebo mam starsich surodencov s vacsim rozdielom a teda vobec mi to nevadilo. Venovali sa mi aj surodenci, vedela som skoro citat, pisat, mama so mnou hravala hry, aj schovky v byte, pexeso, Clovece...
Kamosky k nam rady chodili ze mam super mamu. Mlade mamy popijali vinko so svojimi kamoskami a pofajcievali ked sme sa vracali zo skoly k nejakej kamaratke domov...tak az boli cool, ako su niektore aj teraz.
Tym nehovorim ze starsie matky nepili vino, ale ja som sa stym nestretla.
Vobec si nemyslim ze to ze si clovek rozumie alebo nerozumie s rodicmi, je sposobene ich vekom.
Rodicia este ziju a vobec mi nevadi ze uz nemaju zdravie otrocit mi pri detoch. Mam o generaciu mladsich svokrovcov.
A z rodiny to maju podobne a veru ta 55 rocna pani na stuzkovej vyzerala paradne a tancovala az do rana.

akvi
26. nov 2022

@babulkomale moja mama bola príliš strhana a zrobena, nemala čas sa mi venovať a ja som to cítila ako dieťa. Pritom moja mama bola aj je starostlivá, mala aj má ma rada, len proste vek nepustí. A ja som určite neočakávala, že bude "otrocit" pri mojom decku. Ale ju samú to trápilo, že už nevládze, pretože chcela pomôcť a chcela sa venovať vnúčatu. Je mi jasné, že dnešné 40-50-ničiky sú na tom podstatne lepšie, ako generácia mojej mamy (moja mama vyrastala ešte v čase, že nemali elektrinu, vodu v dome). Ale ja proste to mám takto, že sama by som nechcela dieťa v 40-ke.

nickpick
26. nov 2022

ja som starnutie zacala prakticky riesit po 40-ke, v 39 sa mi narodilo dieta a odvtedy mam pocit akoby to so mnou islo dole z kopca, do tej 39 som sa citila ako mladica, mala som na seba cas, cvicenie, energie na rozdavanie, po narodeni dietata sa citim nonstop vycerpana, unavena, zredli mi vlasy, zacinam si vsimat viac sedivych vlasov, ochorela som na stitnu zlazu, vidim rozmazane ked citam cosi na mobile, kolena a klby sa ozyvaju, rano ked vstanem, tak som stuhnuta a doslova to musim rozchodit, plet ochabla a uz zacinam coraz castejsie googlit terminy sko botox, filler, lifting, doslova sa hrozim, ze stretnem niekoho z minulosti a povie si ked ma uvidi, ze uz nie som ta kocka a ze som zostarla, pribrala (to iste si hovorim ja ked stretnem kamosky spred 10 rokov, alebo vidim na fcb ako vyzeraju dnes), no nie som vobec zmierena s tym co so mnou robi cas, vinimam realitu, viem, ze starnutie je nezvratny proces a urcite nechcem zo seba urobit Studenkovu ci Sklovsku, ale rozhodla som sa, ze musim vyuzit minimalne do tej 50 posledne zvysky fyzickych sil a zacnem poriadne cvicit, nech to dam aspon do tej 65 v relativne dobrom fyzickom zdravi, nejde mi uz ani o chudnutie, ale hlavne aby ma nebolel chrbat, klby, aby som mala silu a bola tu pre moje dieta co najdlhsie, a asi vyskusam aj ten botox 😀

beronsche
26. nov 2022

@akvi podla mna toto nie je len o veku. na to, kto je aky rodic, vplyva hrozne vela faktorov a premennych..
Moja babka bola este pred 80-tkou taka ciperka, ze moje aj sesternicine male deti strazila, blaznila sa s nimi. Mala na to dost energie aj trpezlivosti. verim, ze keby ona mala dieta v 40-tke, bola by v pohode mama.. Aj my dve sme spolu dokazali preklebetit cele vecery, ako kamosky.. teraz ma 80+ a zial, Po uraze hlavy byva naladova, vrtosiva a zabuda.. Ale stale je mi pride duchom mladsia ako mnohi od nej vekovo mladsi.

dominikamacakova
26. nov 2022

Tak choď na botox

beronsche
26. nov 2022

Este pred 40-tkou som sa ja osobne citila v zivotnej forme.. 2 male deti, nova praca, fajn figura, sediny v hustych vlasoch dlhych pod lopatky zakryla henna.. Sveta zit..
Nejako sa to "zlomilo" az po 40-tke.. stale posobim mladistvo (si myslim 😁), ale vsimam si uz vrasky, ani koza uz nie je taka pruzna, brusko jemne vykuka, aj ked vaha je idealna, uz to ide tak trosicku z kopca. Sokovalo ma, ze uz potrebujem okuliare na citanie a ze mi akosi aj viecka padaju (zvazujem, ze to budem riesit)..
Ale citim sa stale mlado, aj novorodenca by som zvladla - samozrejme, uz nic take neplanujem, to len na margo toho, ako casto citam, ze by zeny uz babo nezvladali... 🤪
Inak neznasam frazu - vyzera dobre na svoj vek.. A tiez ked sa niekto o seba prestane starat, lebo uz ma svoj vek..

beronsche
26. nov 2022

@0silvia0 ano, tiez som niekde videla tvoje vlasy a veru su uplne top! 🙂

kofa77
26. nov 2022

@beronsche tuto frazu neznasam aj ja, na svoj vek... akoze jak vyzera prototyp daneho veku?
u mna vidno brutalne rozdiel, ked sa nevyspim, staci jedna noc a vyzeram strasne, taka divna plet, velke pory, oci vygulene... des bes.
ale staci poriadnych 8 hodin spanku a je to rozdiel.

inak celkovo zeny, ktore deti nemali vyzeraju podla mna mladsie, akoze ja by som nemenila, samozrejme, ale tak sa mi zda.. ale tiez plati, nie su skarede zeny, len chudobne, len staci len trocha viac penazi do seba investovat a rozdiel je, hlavne v tom zrelom veku.
co si vsimam, ked su ti starsi ludia mili, vtipni, s takou iskoru v oku, zaujimaju sa o vsetko, tak to zatieni aj ten vonkasji vyzor, akoze pred par rokmi by som povedala, ze je to klise, ale je to tak.

1fifinka1
26. nov 2022

Ja robím na pošte, chodia tam rôzni dôchodci.A poviem vám, niektorí sú fakt super. Kupujú si krížovky, zasranduju, majú prehľad. Vidno, že sa neopustaju. A potom su od nich častokrát aj mladší, prídu, bez okuliarov nedokážu ani k okienku prísť, ledva sa podpisu a trasucimi rukami vezmú peniaze, povzdychne si a idú preč. Jasne, sú aj chori. Ale viac ako lifting a botoxy je úsmev, vyrovnaná myseľ, rozhľad, humor, a jednoducho sa človek nesmie opustiť.

avicii18
26. nov 2022

Starnutie je zvyk a je nemožné sa ho zbaviť. Nemyslím, že v horizonte X sto rokov príde nejaká výrazná zmena v tomto ohľade. Súvisí to s vnímaním času a s kolektívnym vedomím ktorého sme všetci súčasťou. Ak to chcete spomaliť aspoň o to promile, prestaňte sláviť narodeniny. Nepripomínajte sebe a svojmu okoliu ako ste zase o rok bližšie k .....

btus
27. nov 2022

Mám 49, dcéra 10. Jediné, čo mi pripomína vek sú spadnuté viečka a trochu vrások. Ale kondične som na tom ešte dobre, myslím si, že aj postavu si ako tak držím. Akurát lezecky sa asi vyššie neposuniem, ale vštko ostatné je ešte ok. Akurát rozmýšľam, že si dám napichať hlboké vrásky na čele a okolo úst. Ale zmieruje sa s tým ťažko. Hlava si myslí, že má 20, ale telo povie, že nie 🙂 A čo sa týka módy - isto nie najmódnejšie módne trendy. To by vyzeralo trápne. 🙂 Dá sa s tým zmieriť ale ťažko. Teda aspoň mojom prípade. 🙂

charlottelavender
27. nov 2022

Mám 26, mám šediny, pokožku vidím že nie je ako predtým a kilá tiež 😊takže no stress 🤗 užívať si života 😊

knihomolka2
27. nov 2022

@vienala ja mam 40 a idem kvoli tym konturan na aptos nite do Ziliny 22.decembra, aby som sa cez celozavodnu dovolenlu dala dokopy

charliee1980
27. nov 2022

@charlottelavender Castokrat je to tak, ze zeny zacinaju o seba dbať viac po 30.rokoch a mnohokrát vyzerajú lepsie ako kedykoľvek predtym. Ja ked vidim tie mlade baby niekedy, za hlavu sa chytám….teraz nepíšem o nadbytotocnyvh kilách (ale aj o tom by sa dalo), ale o celkovom vzhľade….ja hovorim, ze najlepsie roky u zeny su medzi 28-33r, Takze to najlepsie ta este len caka 😁🤪

charlottelavender
27. nov 2022

@charliee1980 každý vek je krásny 😊 nemyslím si že vyzerajú dnešné dievčatá zle ... Každý má vyjadrovať aký chce svoj štýl 😊

drahomirrra
27. nov 2022

Ja to zatial nejako specialne neriesim, akurat co som zacala s Retinalom, cim skor, tym lepsie. Mam 31. Ale skor ma trapi ta druha stranka - taky pocit, ze hups, uz mi docvaklo, ze neprecestujem svet, ze sa nenaucim dalsie dva jazyky, tak akosi… ze kontury zivota su uz dane, ak vies, co tym myslim.
Ale hrozne sa mi paci, ako sa tu baby tlapkaju po pleciach a kazda o sebe sama napise, ako dobre vyzera a ake ma ukazkove nohy a ako by zvladla v 40+ novorodenca.

Sebavedomie z tejto temy len tak prysti. 😁😁😂

Kazdy podla chuti, pre mna je uz 40+ na male babatko extrem. To si proste zena porodi vnuca, nech si hovori kto chce, co chce.

regetka
27. nov 2022

Ja mám 49 , vlasy biele, odmietam ich už farbiť, viečka poklesnute, to chcem riešiť 😏, ale skôr sa obávam toho čo všetko som nestihla v živote a či ešte to stihnem...najmladšia dcéra bude mať 11 rokov..tak sa stále ešte prispôsobujem jej...trápim sa skôr myšlienkou, že ako rýchlo všetko uteká, veď toť len moja mama oslávila 50 rokov a už i ja...čas však človek nezastaví, ovplyvní len to ako a s kým ho prežije...

irusa
27. nov 2022

@drahomirrra presne mám 35... najstarší syn bude mať 16 a neviem si predstaviť v 40 mať ešte dieťa...už len tá predstava má desí...vek 40 + je pre mňa na vnúčatá

digehe
27. nov 2022

@beronsche presne aj moja babka do posledneho vydychu😭(86r.) si vsetucko sama robila,aj ked sme sa dohodli,ze prideme vnucky jej porobit ona si to sama a este nam stacila predtym napiect buchty,aby sme si u nej odpocinuli,maleho mi varovala ked uz mala po 75r.,nikdy si nefarbila vlasy,nemalovala sa, 25 r.bola vdova a zila sama v dome,nasa babka 🙏💞,preto uzivajme kazdy jeden den

siska53
27. nov 2022

Tazko 🙂. Sediny mam sice od 18, vtedy som si objavila prvy sivy vlas, ale uz dlho sa farbim.. vrasky som doteraz az tak neriesila, az v poslednej dobe vidim, ze ich je viac, resp.ze uz su a ze mam nejaku inu pokozku na tvari a rukach.
Deti mam stredne velke..ale nie je lahke na sebe tie zmeny pozorovat. Tazke..snazim sa sa nad to povzniest a nejak neriesit. Skor max.rozmyslam nad dakym kremom, ci nedat uz daky proti vraskam, lenze ja mam citlive oci a vypary z mnohych kremov mi na ne vadia..

pimpulienka
27. nov 2022

Mám 40 a pri dovŕšení ma chytila taká celkom krizička.. uvidím ďalej 🙈

zuzanockamt
27. nov 2022

@drahomirrra To takéto starecké zmýšľanie máš v 31 rokoch?

zarin
27. nov 2022

Ahoj,ja tiez pozorujem zmeny v 44r,zvlast ked som bola zvyknuta vyzerat mladsie,aspon okolie mi to potvrdzovalo prakticky od 20+ doteraz,vzdy to bolo bez mojej velkej namahy🤭mozu za to aj geny,lebo mamina vyzera v 66 ovela lepsie nez jej rovesnicky.je to aj typom postavy,aj vlasmi asi,aj ked ona tiez tvrdi ze darmo dobre vyzera ze vek citi cim dalej tym viac a my jej samozrejme oponujeme🤭
Mne prve co sa stalo je zhorsenie zraku.v 40 som bola na preventivke a zrak na 100 pro,v 43 mam tristvrtky na citanie,ale mam pocit ze to ochabnutie nie je len u ocnych svalov ale aj plet na tvari uz nie je ono,hlavne ako pises lica a okolo ust.okolo oci ani na cele vrasky nejak nemam. Len meni mi to vyraz akoby. Uz rozmyslam ze nebudu stacit len retinoly ale mozno daka tvarova gymnastika a nielen tvarova ale aj posilnenie celeho tela,panvoveho dna,ze mozno ubuda estrogen,preto je to tak🤔

vivitn
27. nov 2022

@zitaje tiež som,na tom podobne 🤗o mesiac 44r. a malá vtedy presne 2,5r...jeden syn, už dospelý a druhý o rok dospelý😁 Malá je riadne živá,tak si ani nemôžem dovoliť zatiaľ starnúť🤣🤣🤣