icon

Ako znáša pes 8 hodin sám v byte, kým ste v práci?

thekacicaa
20. nov 2019

Ahojte, byvam sama v 1-izb. a chodim do prace (9.00 - 17.00). Ako dieta som vyrastala so psom a velmi mi chyba stvornohy partak. Zaujima ma nazor vas, ktori mate psa a chodite do prace. Ako to znasa vas pes, ked je niekolko hodin doma sam zavrety? Vydrzi s mocenim? Nedemoluje vam byt, ked je sam doma? Pripadne mate nejake tipy, ako tomu predist? Dakujem

Strana
z2
ivkazba
20. nov 2019

Rodičia majú psa. Do roka keď bol ešte šteňa, dokúsal všetko čo nebolo schované, hlavne topánky im zničil, drevené nohy na stoloch okúsal. Potom už nie, ako dospelý už žiadny vandalizmus. 😀 Čo sa týka cikania a kakania, ak je pes vychovaný, tak vydrží aj dlhšie ako 8 hodín sám doma (teda pokiaľ by nemal zdravotný problém, hnačku alebo tak). Čiže podľa mňa treba byť dôsledný a trpezlivý prvé mesiace, naučiť ho, čo môže a nemôže, naučiť ho potrebu vonku a byť s ním vonku dlhšie, aby stihol poriadne vyprázdniť mechúrik (hlavne u psov, keďže tí čurajú a značkujú a teda to trvá dlhšie ako pri fenečkách).

lucka_lucia
20. nov 2019

@thekacicaa ahoj, my máme už 6 rokov krysarika nič nikdy nenicila (iba úplne mala chvíľku) a celkovo s močením tiež nebol skoro žiadny problém . Boli sme aj 10 hodín preč.na psychiku a city psa to určite není najlepšie ale žiadne následky nemá .

stanulienkat
20. nov 2019

Chudak pes

romanka_369
20. nov 2019

@thekacicaa my sme mali v byte JRT..ked sme ho priniesli tak som mala dva tyzdne dovolenku aby si zvykol a jasne aj ked bol sam sa pocikal este ako stena aj sme si uzili demolacie v byte😂.. Teraz sa na tom len pousmeje co vsetko povymyslal.. Ale zvykol si a zvladal 8 hodin v pohode.. Rano sme boli aspon hodku vonku a potom ked sme prisli domov tiez mal dlksie prechadzky alebo kym sme sli spat ich mal niekolko..potom asi ako 3 rocny uz nenicil nic tak vzdy dostal pochvalu a pamlsok😊..dost zavisi od psika on si zvykol rychlo.. Teraz sme v dome tak sme mu kupili partacku tiez JRT a kym sme nemali plot asi dva mesiace bola vnutry ale nevedela sa naucit nemocit vnutry..

zuzanaam
20. nov 2019

8 hodín bez možnosti vyvenčiť sa jedine zo záchodom doma. Tie psy to možno vydržia, ale to je týranie, nehovoriac o neskorších následkoch na zdravie. Ja by som veru 8 hodín nevydržala, vy áno? My máme už 17 ročného psa, ten sa niekedy pýta aj každú pol hodinu cez deň, a niekedy hoci aj o 3 v noci. Našťastie sme na dome, stačí ho len pustiť na dvor.

jani321
20. nov 2019

Náš psík v pohode vydržal 8 h bez močenia a v kľude, ani nič nezničil, ale to už bol starší, asi 3 roky mal, keď musel ostať v byte sám. Zvykol si...
Ak chces od šteniatka, tak určite samé nevydrži, treba chodiť častejšie von, ak by ostalo v byte samé, mohlo by niečo rozhryzt alebo by sa susedia sťažovali na knucanie...
Keďže pracuješ, asi by si mala rozmýšľať nad dospelým psíkom, ktorý uz má hygienické návyky a "netrha všetko"...

ivkazba
20. nov 2019

Mňa skôr napadá ešte jedna vec... treba myslieť na to, že sa bude treba o psa postarať ak pôjdeš na služobku, ak budeš chcieť ísť na dovolenku či iba niekam na výlet. Treba myslieť na to, že z práce nemôžeš ísť s kamoškami von alebo domov vyvenčiť psa. A treba myslieť aj na to, že venčiť treba aj keď vonku leje alebo je -10 stuňov. Pes je úžasný parťák, je to člen rodiny, ale je to aj živý záväzok.

hennyinnsbruck
20. nov 2019

Vlastne bolo všetko spomenuté, od chudáka psa i po normálne komentáre 😊 ja ešte dodám, plemeno psa prosím vyberaj podľa povahy psa , aby ste si sadli, aby si mu vedela dat co potrebuje, nie podľa výzoru..... 😊(ak teda nejdeš brat psa z útulku)

simca06022011
20. nov 2019

Ja neodporucam psa nikomu kto je sám a celý deň v práci... Ale zase nejaky utulkacik bude aj za to rád. Pre mňa by to bolo veľmi obmedzujúce za slobodna. Teraz máme psa, aktívneho, v dome, skoro stále je s ním niekto, keď nie nezvykne demolovat nič už. šťastný pes 😁 ale keď odídeme alebo niekto zo svorky odíde na dlhšie (2 a viac dní), tak je nešťastný.... Záleží asi aj na povahe a výchove. Treba rátať s tým že ak si zaobstaras šteňa, tak je to bábätko. Treba sa mu venovať a všetko ho naučiť a trénovať.
Prispôsobí sa.

@zuzanaam mali sme niekoľkých psov a každý to vydržal. Ani môj teraz necika každú hodinu a ani v noci sa nepýta. Behať dnu a von by behal v kuse,ale z iného dôvodu.

nina004
20. nov 2019

@thekacicaa Ahoj, my mame akurat 4 mesacne stena a podobnu pracovnu dobu. Nas drobec si vytvoril svoj rezim, do tej 16hod.sa povaluje, spi alebo poobhryzuje svoje hracky. Ale ked pridem domov, tak ma energie za troch a hrame sa, ideme na dlhu prechadzku a neda nam poriadne vydychnut. Ma tento rezim aj cez vikend. Ale vzdy pred pracou ho berieme aspon na hodku vonku, aby to doma zvladol. Prvy mesiac nam trochu zdemoloval byt, ale teraz si uz nic okrem svojich veci a jedla nevsima 🙂
A ozaj teraz uz vydrzi aj bez cikania doma. Ale to je posledny tyzden-dva 🙂

lucyluv
20. nov 2019

Zavisi od povahy psika, poznam psika, co mal z toho psychicke problemy, zacal doma vsetko nicit, dokonca skrabal do steny az si do krvi polamal pazuriky. A to prislo az po viacerych rokoch.

flientica
20. nov 2019

Kym si zvykne, ak ho teda budes mat od steniatka ale ked si to tak zoberies vacsina psov je tak cely zivot, a s potrebou to bude tak ako si ho naucis

lula313
20. nov 2019

@thekacicaa venujem sa adopciam psov a štandardne každý človek je tých 9 hodín v praci a takýmto ludom adopciu zvykneme schváliť. Pes má vacsi močový mechúr ako človek a uspôsobeny tak, aby vedel dlho zadržať moc. Keďže chodis do prace, ja by som ti odporúčala vziať si k sebe už dospelého psíka napr. Z docasky. Už bude niecomu nauceny a budeš mat ako taku garanciu toho, či nici, či vydrzi, či nevystekava sám doma a pod. Skôr ako tie hodiny v praci treba zvážiť to, či sa ti ho bude chcieť vencit(lebo vencit musis v daždi, v snehu, ale aj keď budeš mat 40tky horucky, keď chapem správne, že si psíka ideš zaobstarať sama) a treba ratat, že je to zavazok na 15 rokov

lauritkatesty
20. nov 2019

v pohode vydrzi, tiez som skoro 9 hodin mimo.. ale necham jej pusteny TV a prespinka aj s mačkami 🙂 ale uz je aj staršia... nie je to sice kazdy den, lebo partner podla smien venči. ale ked nie sme obidvaja doma , tak vydrzi. pri 12 hodinových smenách, uz by to bolo kriticke...

majamat
20. nov 2019

mali sme 2 psov a oba vydrzali. neviem ake je tyranie, ked vyvencim psa napr. o 22hod a na druhy den o 10 hod. ho budim a volam von a on na mna vrci, ze nech ho necham psat 😀

no toto je asi aj individualna zalezitost. steniatka urcite tolko nevydrzia. dospele psy v zavislosti od toho, aky maju zvyk. ked v noci spime a tyka sa to aj spov, tak nechodime an wc, cize tolko vydrzat je bezne. a mnohi psikovia takto spia, pokial nie su majitelia doma. preto piju menej a ani nepotrebuju ist von a vydrzia. no ak sa jedna o akcnejsieho psika, ten uz by problem mat mohol.

ivky
20. nov 2019

Ja by som ti doporucila chodit napr do utulku vencit havkov, pripadne si obcas dakeho zobrat aj do docasky. Uvidis co to obnasa.

zuzanaam
20. nov 2019

@majamat v noci je činnosť obličiek niekoľkokrát znížená, takže porovnávať výdrž v noci a cez deň je mimo. Tie psy vydržia, lebo musia, neznamená to ale, že sa to na zdraví nepodpíše.

calendula321
20. nov 2019

Ten psík síce vydrží, ale je to pre neho utrpenie.

majamat
20. nov 2019

@zuzanaam ale preco je znizena? lebo pes spi a to robi aj cez den. v spanku klesa tlak, prekrvenie obliciek je nizsie. az tak velmi to nesuvisi s tym, ze je noc, ale skor so spankom.

zuzanaam
20. nov 2019

@majamat A ktorý pes prespí celú noc a potom ešte aj väčšinu dňa? Ak vôbec nejaký, tak potom starý, ten ale už nevydrží z iných dôvodov. Myslím, že kvalita spánku v noci a pospávania cez deň nebude tiež taká istá.

cawes
21. nov 2019

@zuzanaam nas pes spi 20 hodin z 24. 😂😂😂
Mame francuzskeho buldocka😂😂😂

sissy27
21. nov 2019

@thekacicaa o 9 odchádzaš z domu a o 17 si späť, alebo 9-17 je tvoja pracovná doba a ďalšiu hodinku ti zaberie cesta hore / dole plus sa ešte cestou z práce zvykneš zastaviť na pošte, v obchode atď. ?
Za mňa osobne nie, tiež sme mali psa keď som bola puberťáčka, mama ho venčila ráno, ja keď som prišla zo školy okolo tej 13-14, potom zase okolo 17 a ešte večer pred spaním okolo 21. To bolo minimum, plus ešte ak som išla napr. von s kamoškou alebo do obchodu a podobne tak psa so sebou.
Tam nejde len o vyprázdnenie, ale predstav si to ty sama pre seba, byť 8-10hodín každý deň zavretá sama doma. Žiadne kamošky, rodina, žiadny kontakt so svetom, žiadna tv, internet, nič. Proste tretinu dňa samotka v jednej miestnosti. Fyzicky sa to dá vydržať, ale že by to bol život snov či už pre človeka alebo pre psa, sa povedať nedá.
A to ešte tie prvé roky u šteňaťa / mladého psa sú náročnejšie, má viac energie, väčší záujem sa vyblázniť...
Takže za mňa nie.

matago
21. nov 2019

@cawes My máme útulkovú stafordku a tiež je schopná prespať 20 hodín denne😂

majlo1234
21. nov 2019

pes vydrzi necikat, len je to smutny zivot, ked si fakt len sama doma. Ja som takto psa mala, a uz by som to nechcela, aj ten pes ma len teba, a ty si cely zivot musis psovi prisposobit, z roboty utekas domov, lebo pes, vecer nemas chut ist von, lebo nechces psa zase nechat doma sameho, cez vikendy zase riesis psa, a nedajboze chces ist na dofcu, tak musis hladat niekoho zodpovedneho, komu ho zveris

petkaaa
21. nov 2019

Ja rešpektujem lásku ku zvieratám, aj že keď si vyrastala so psom, teraz ti chýba... ale vieš mi logicky zdôvodniť, na čo chceš psa keď bude celé dni sám? Iba na to, aby si si ty naplnila túžbu? Keď máš tak rada zvieratá, toto by ťa malo ako prvé napadnúť.

simca06022011
21. nov 2019

@majamat mám psa a aj susedia a veru o spaní v noci nemôže byť reč😂 spí tak od 21 do 1 a dosť.. ráno od 8 do cca 12 a dosť... Záleží od plemena asi.

airaw
21. nov 2019

Tiež som nad týmto veľmi uvažovala, celý život som bola so psami a chybali mi, keď som sa presťahovala do bytu.. po zvážení všetkých pre a proti som si zaobstarala mačku 😀

machovalucka
21. nov 2019

@zuzanaam
My mame to iste...cez den ked sme v praci je vonku na dvore a potom uz s nami vo vnutri.Ale casto chce ist von a niekedy aj v noci.Ako riesite ked prsi a je blato,zakazdym umyvate labky?Je to dost casovo narocne.Skriabe nam na dvere,ked chce ist dovnutra a tie su cele vzdy doskriabane a od blata.Inac ho nedame za nic.

janage
21. nov 2019

@airaw presne to ma napadlo ze macicka alebo kocur.

zuzanaam
21. nov 2019

@machovalucka bývame na dome ešte s mojimi rodičmi, takže pes je stále dnu, vlastne 2, (máme ešte čivavu) a mama mu robí vrátnika. Ona ho nezdvihne a neprenesie umyť, tak mu labky aspoň poutiera. Ja umývam. A špina sa veru nanosí, neostáva iné len upratať. Ďalšieho psa preto chcem už mať von, veľkého, ten bude mať voliéru so zateplenou búdou.

Strana
z2